E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

30 διασωληνώσεις σε ένα βράδυ στην Θεσσαλονίκη

Δύσκολη η κατάσταση στην Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση 11/11/2020 | 11:34

30 διασωληνώσεις σε ένα βράδυ στην Θεσσαλονίκη

Η πανδημία του κορονοϊού έχει πλέον φτάσει στην κορύφωσή της στην χώρα μας και το σύστημα υγείας ειδικά στην βόρεια Ελλάδα έχει γονατίσει. Μόνο το βράδυ έγιναν 70 εισαγωγές με κορονοϊό στην Θεσσαλονίκη.

Τραγική είναι η κατάσταση στην χώρα μας με τους αριθμούς των νεκρών από κορονοϊό να αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς. Σήμερα μέσα σε λίγες ώρες καταγράφηκαν 19 θάνατοι.

Την ίδια ώρα, στην Θεσσαλονίκη η κατάσταση είναι δραματική! Για τον λόγο αυτό μετέβη και στην πόλη εκτάκτως ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Μόνο στο ΑΧΕΠΑ που εφημέρευε χθες οι εισαγωγές ήταν 70, ενώ μέσα σε ένα βράδυ στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 30 διασωληνώσεις, με τις κλίνες ΜΕΘ να εξαντλούνται.

Πηγές από το υπουργείο Υγείας τόνισαν στη Voria.gr ότι «όπως αποδείχτηκε και στο πρώτο κύμα της πανδημίας, όσο ισχυρό κι αν είναι το σύστημα υγείας, εάν υπάρξει εκθετική αύξηση της διασποράς του κορονοϊού, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί».

Ο κ. Κικίλιας θα έχει ενημέρωση από τους προέδρους των δυο Υγειονομικών Περιφερειών Ελλάδας (3η και 4η), που έχουν υπό την ευθύνη τους όλες τις μονάδες υγείας στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, αλλά κι από λοιμωξιολόγους και εντατικολόγους για την πορεία των πραγμάτων. Έχει ξεκάθαρη εικόνα και καθημερινή, αλλά θέλει να εξετάσει στο πεδίο όλα τα δεδομένα. Αυτό θα συμβάλει σε μια καλύτερη εκτίμηση της πορείας της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη για τις επόμενες δέκα μέρες και στην προετοιμασία του συστήματος να διαχειριστεί αυτό το δεύτερο κύμα, που χτυπά πιο σκληρά την πόλη σε σύγκριση με την υπόλοιπη χώρα.


Κύριο αντικείμενο στη θωράκιση του συστήματος υγείας είναι πώς και πόσο γρήγορα θα μπορέσουν να λειτουργήσουν οι 50 πολυδύναμες ΜΕΘ στα νοσοκομεία της πόλης. Επίσης, θα εξεταστεί η προσθήκη επιπλέον κλινών ΜΕΘ από ιδιωτικά νοσοκομεία, όπως για παράδειγμα η προσθήκη 50 κλινών στο Διαβαλκανικό Ιατρικό Κέντρο.

Αντικείμενο της σύσκεψης είναι η βελτίωση και αύξηση των ελέγχων για την τήρηση των προστατευτικών μέτρων και την αποφυγή συγχρωτισμού του πληθυσμού, ενώ από την εξέταση των επιδημιολογικών δεδομένων δεν αποκλείεται να προκύψει ακόμη και αύξηση του επιπέδου συναγερμού στη Θεσσαλονίκη, που θα σημάνει σκληρότερο lockdown σε σύγκριση με την υπόλοιπη χώρα, τουλάχιστον μέχρι να περιοριστεί η θετικότητα και η διασπορά του ιού στην κοινότητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο Νίκος Λαζαρίδης, ιδρυτής του ομώνυμου γνωστού οινοποιείου

Ελλάδα 21.12.2025
Τι αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της

«Βούλιαξε» από Αϊ‑Βασίληδες η Αθήνα για το Santa Run ‑ Πάνω από 1000 συμμετοχές

Ελλάδα 21.12.2025
​Το σύνθημα για την εκκίνηση έδωσε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας

Έφοδος του ΣΔΟΕ στα γραφεία του Συλλόγου των Θυμάτων των Τεμπών ‑ Η αντίδραση της Καρυστιανού

Ελλάδα 21.12.2025
«Πόσοι φορολογικοί έλεγχοι και με ποια ευρήματα έκλεισαν όταν σκόνταψαν σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα;»

Αγνοούμενη στις ΗΠΑ εμφανίστηκε 40 χρόνια μετά, δεν γνώριζε ότι την είχε απαγάγει η μητέρα της όταν ήταν 3 ετών

Κόσμος 21.12.2025
Συγκλονιστική υπόθεση από τις ΗΠΑ, με μητέρα που κατηγορείται για απαγωγή, αλλαγή ταυτότητας και μια οικογενειακή επανένωση έπειτα από τέσσερις δεκαετίες

Πέθανε η Ντόρα Γιαννακοπούλου

Ελλάδα 21.12.2025
Έφυγε σε ηλικία 88 ετών η ηθοποιός και συγγραφέας

Τέλος τα ποδήλατα: H ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που απαγορεύει τη χρήση τους σε πεζόδρομους

Κόσμος 21.12.2025
Pεριορίζουν ποδήλατα και ηλεκτρικά σκούτερ στην κεντρική πεζοδρομημένη ζώνη από το 2026

«Ήταν κόλαση»: Καθαρίστρια μπήκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου gamer μετά από δύο χρόνια

Κόσμος 21.12.2025
Ένοικος έμεινε σχεδόν δύο χρόνια σε ξενοδοχείο για gamers στην Κίνα χωρίς να βγαίνει. Όταν έφυγε, το προσωπικό βρέθηκε μπροστά σε εικόνες σοκ και «κόλασης»

Συγκίνησε ο Ανδρέας Τεττέη: Ξέσπασε σε κλάματα on air κι αποχώρησε από συνέντευξη ‑ Βίντεο

Αθλητικά Νέα 21.12.2025
Ο Ανδρέας Τεττέη αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την Κηφισιά, στον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό και δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του.

Χάρτης κινητοποιήσεων των αγροτών – Όλα τα μπλόκα πανελλαδικά

Ελλάδα 21.12.2025
Οι αγρότες διατηρούν ενεργά τα μπλόκα σε κομβικά σημεία της χώρας, προχωρώντας σε ανοίγματα διοδίων

Μαρία Καρυστιανού: Το κίνημα οργανώνεται ‑ Σχεδιάζουμε επιτροπή «σοφών» για τη σωτηρία της χώρας

Ελλάδα 21.12.2025
Τις τελευταίες εβδομάδες, η κυρία Καρυστιανού δέχεται πολλαπλά αιτήματα από πολίτες που ζητούν την οργάνωση ενός συλλογικού εγχειρήματος