E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αγία Βαρβάρα: Σοκάρει η εικόνα από το διαμέρισμα της δολοφονίας

Οι κάμερες πρόδωσαν τους ανήλικους δράστες

Δημοσίευση 11/11/2020 | 08:29

Αγία Βαρβάρα:  Σοκάρει η εικόνα από το διαμέρισμα της δολοφονίας

Οι κάμερες καταστήματος «κάρφωσαν» τους τρεις άγουρους δολοφόνους που τα ξημερώματα της Πέμπτης κατέσφαξαν με στιλέτο τύπου πεταλούδα την 50χρονη μητέρα στην Αγία Βαρβάρα.

Μάλιστα, έμειναν μέχρι τις 9:10 το πρωί στο ματωμένο διαμέρισμα, ενώ επέστρεψαν δύο ώρες αργότερα και έμειναν μέχρι το απόγευμα. Όλη αυτή την ώρα το πτώμα της άτυχης γυναίκας ήταν μέσα στο υπερυψωμένο ισόγειο της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου δεμένο με ιμάντες και τυλιγμένο. Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της δικογραφίας που παρουσιάζει το protothema.gr. «Στο πλαίσιο της έρευνας, αναζητήθηκε και κατασχέθηκε οπτικό υλικό από καταστήματα πλησίον του διαμερίσματος της 50χρονης. Από την ανάλυση –επεξεργασία του οπτικού υλικού προέκυψε ότι την 09:10΄ ώρα της 5-11-2020. εξέρχονται από την πολυκατοικία που διέμενε το θύμα ένας άνδρας και μια κοπέλα και να κινούνται με κατεύθυνση προς την Ιερά Οδό.

Δευτερόλεπτα αργότερα, φαίνεται να εξέρχεται από την πολυκατοικία και να κινείται προς την ίδια κατεύθυνση ένας ακόμη άντρας. Την 11:01΄ ώρα, οι προαναφερόμενοι άντρες φαίνονται να επιστρέφουν στην πολυκατοικία, από την οποία φεύγουν τελικά την 15:57΄ ώρα της 5-11-2020».

Οι έμπειροι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών από την πρώτη στιγμή κατάλαβαν ότι δράστες και θύμα ήταν γνωστοί. «Από την ανάλυση του τόπου του εγκλήματος, ως πηγής πληροφοριών που αντικατοπτρίζει τη συμπεριφορά των δραστών για την κατάταξη της ανθρωποκτονίας και τον προσδιορισμό του κινήτρου αυτής, προκύπτει ότι, η κατάσταση στην οποία βρέθηκε το πτώμα (τυλιγμένο με κλινοσκεπάσματα), η επιλογή του τόπου (οικία θύματος), η ανυπαρξία ιχνών παραβίασης, καθώς και το μέσον τέλεσης του εγκλήματος αλλά και το πλήθος και η μορφολογία των τραυμάτων (εστίαση σε περιορισμένη ζωτική περιοχή, στην τραχηλική χώρα και στο πρόσωπο), παρέχουν ενδείξεις που παραπέμπουν σε «οικιακή ανθρωποκτονία» τελεσθείσα από άτομο που ανήκε στον στενό κύκλο του θύματος» αναφέρεται στο διαβιβαστικό της δικογραφίας.

Η εικόνα-σοκ

Σύμφωνα με το πόρισμα της Ασφάλειας «Κατά την αυτοψία που διενεργήθηκε στον τόπο του εγκλήματος, παρατηρήθηκε εικόνα έρευνας στα δύο υπνοδωμάτια του διαμερίσματος. Η εξώπορτα βρέθηκε ανοιχτή, χωρίς ίχνη παραβίασης, ενώ τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες του διαμερίσματος ήταν κλειστά και ασφαλισμένα. Το πτώμα της βρέθηκε στο δάπεδο, στον χώρο ανάμεσα στο κρεβάτι και την ντουλάπα του υπνοδωματίου της. Ήταν ενδεδυμένο με πιζάμες, τυλιγμένο και σκεπασμένο με κλινοσκεπάσματα. Επιπλέον, τα χέρια και τα πόδια του ήταν δεμένα με υφασμάτινες ζώνες. Στο εσωτερικό της ντουλάπας παρατηρήθηκαν ίχνη αίματος ενώ σε επιφάνεια συρταριέρας που βρισκόταν εντός αυτής, παρατηρήθηκε ένα αιματηρό πελματικό αποτύπωμα. Στο δάπεδο της κουζίνας, κάτω από μια πλαστική σακούλα, βρέθηκε ένα μαχαίρι τύπου «πεταλούδα», που έφερε ίχνη αίματος. Σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή που προσήλθε στο σημείο, το πτώμα έφερε πολλαπλά τραύματα από νύσσον και τέμνον όργανο στο πρόσωπο και στην τραχηλική χώρα και ο χρόνος θανάτου προσδιορίστηκε 24 ώρες περίπου πριν τη νεκροψία».

Φασαρίες και εντάσεις

Όπως αναφέρει το διαβιβαστικό της δικογραφίας «Η 50χρονη δεν είχε μόνιμη εργασία και από τότε που απεβίωσε ο σύζυγός της, έκανε διάφορες δουλειές. Εκτός αυτού, λάμβανε και οικονομική βοήθεια από συγγενείς της ενώ τον τελευταίο καιρό είχε πουλήσει το αυτοκίνητο του συζύγου της καθώς και ένα σπίτι ιδιοκτησίας της. Πριν ένα χρόνο, έπειτα από τον θάνατο του άνδρα της, οι σχέσεις μεταξύ μητέρας και κόρης οξύνθηκαν, με αποτέλεσμα να λαμβάνουν χώρα μεταξύ τους διενέξεις με ιδιαίτερη ένταση, σχεδόν σε καθημερινή βάση. Η 15χρονη είχε σταματήσει το σχολείο, από την αρχή του τρέχοντος έτους και τους τελευταίους 6 περίπου, ξεκίνησε να φιλοξενεί στο διαμέρισμα τον 17χρονο Ρουμάνο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι διενέξεις μεταξύ της 50χρονης και της κόρης της να γίνουν εντονότερες. Η γυναίκα συγκρούονταν με την κόρη της και τον Ρουμάνο εκτός των άλλων και επειδή θεωρούσε πως της είχαν κλέψει τα χρήματα από την πώληση του αυτοκινήτου. Οι γείτονες, την άκουσαν τελευταία φορά να διαπληκτίζεται με τους κατηγορούμενους περίπου 6 ημέρες πριν βρεθεί νεκρή. Συγκεκριμένα, κατηγορούσε την κόρη της και τον Ρουμάνο ότι της έχουν αφαιρέσει κάποια κάρτα και τους ζητούσε σε έντονο ύφος να της την επιστρέψουν».

Οι απολογίες

Τέλος το διαβιβαστικό αναφέρει: «Απολογούμενοι κατηγορούμενοι ομολόγησαν την πράξη τους και ισχυρίστηκαν ότι κίνητρο του εγκλήματος ήταν η άσχημη συμπεριφορά της 50χρονης απέναντι στην κόρη της. Για το λόγο αυτό αποφάσισαν να τη σκοτώσουν χορηγώντας της κάποιο δηλητήριο. Επειδή όμως δεν μπορούσαν να το προμηθευτούν αποφάσισαν να τη σκοτώσουν μαχαιρώνοντάς την μέσα στο σπίτι της όταν θα κοιμόταν. Για τον λόγο αυτό ζήτησαν βοήθεια από τον 16χρονο Έλληνα ο οποίος και δέχτηκε ζητώντας όμως ως αντάλλαγμα κάποιο χρηματικό ποσό από τα χρήματα που θα έβρισκαν στο σπίτι της 50χρονης. Ξημερώματα της 5-11-2020, ο 17χρονος Ρουμάνος άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματος στον 16χρονο Έλληνα, του έδωσε το μαχαίρι, που βρέθηκε κατά την αυτοψία, στον τόπο του εγκλήματος και μαζί πήγαν στο υπνοδωμάτιο της 50χρονης, η οποία κοιμόταν. Εκεί, ο 16χρονος ξεκίνησε να τη μαχαιρώνει και ο Ρουμάνος την κρατούσε ακίνητη καθώς αντιδρούσε. Στη συνέχεια την έδεσαν και την τύλιξαν με σεντόνια για να τη μεταφέρουν εκτός του διαμερίσματος, κάτι που τελικά δεν έγινε. Καθ’ όλη τη διάρκεια της δολοφονίας της μητέρας της, η 15χρονη βρισκόταν σε διπλανό δωμάτιο. Έπειτα, ξεκίνησαν να ψάχνουν το διαμέρισμα με σκοπό να βρουν χρήματα. Αντί χρημάτων βρήκαν την κάρτα ανάληψης του θύματος, την οποία χρησιμοποίησαν λίγο αργότερα κάνοντας αναλήψεις από διάφορα ΑΤΜ τραπεζών. Η 15χρονη δεν έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για οποιοδήποτε αδίκημα. Ο 17χρονος Ρουμάνος έχει κατηγορηθεί για κλοπή από κοινού, μεταξύ άλλων και με τον 16χρονο Έλληνα, ο οποίος έχει κατηγορηθεί επιπλέον και για παράβαση του νόμου περί όπλων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Meteo: Ρεκόρ βροχής στην Αττική – Έβρεξε σε 4 μήνες όσο σε ένα χρόνο

Ελλάδα 03.02.2026
Ειδικά ο φετινός Ιανουάριος ήταν ένας από τους πιο υγρούς των τελευταίων ετών για την πρωτεύουσα

Επεισοδιακό φινάλε στην Εξεταστική: «Δεν είστε ο δικτάτορας Παπαδόπουλος» ανέφερε η Κωνσταντοπούλου

Ελλάδα 03.02.2026
«Ακούμε πως θα έρθει νέα δικογραφία με 50 βουλευτές. Ανησυχούν μήπως και άλλα κόμματα; Θα συναινέσει η αντιπολίτευση στη συγκάλυψη;», διερωτήθηκε η κ. Κωνσταντοπούλου

Απόπειρα βιασμού ιερόδουλης σε οίκο ανοχής στον Βόλο

Ελλάδα 03.02.2026
Στο ποτό «έριξε» το φταίξιμο ο κατηγορούμενος - Το δικαστήριο απέρριψε την αναγνώριση ελαφρυντικών

Σοκ στη Γαλλία: Μαθητής μαχαίρωσε και τραυμάτισε σοβαρά την καθηγήτριά του

Κόσμος 03.02.2026
Ο μαθητής συνελήφθη και κρατείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Λόρα: «Όσο βοήθησα, βοήθησα... Εσείς αν θέλετε να την ψάξετε, ψάξτε την» λέει ο πατέρας της 16χρονης

Ελλάδα 03.02.2026
Την ίδια ώρα, ο πατέρας της 16χρονης παραμένει στο Ρίο και, μέχρι στιγμής, δεν έχει ταξιδέψει στη Γερμανία για να αναζητήσει την κόρη του

Δύο συλλήψεις για σαμποτάζ σε γερμανικά πολεμικά πλοία, Έλληνας από τη Θράκη ο ένας

Κόσμος 03.02.2026
Οι συλλήψεις έγιναν στο Αμβούργο και σε χωριό της Ροδόπης - Είχαν ρίξει πάνω από 20 κιλά λειαντικού χαλικιού στον κινητήρα, ενώ προκάλεσαν ζημιές σε σωληνώσεις παροχής φρέσκου νερού, αφαίρεσαν καπάκια δεξαμενών καυσίμων

Νέα Πέραμος: Ο 27χρονος δέχτηκε 9 σφαίρες στην πλάτη και την χαριστική βολή στο κεφάλι – Τι δείχνει η ιατροδικαστική έκθεση

Ελλάδα 03.02.2026
Κακώσεις από γροθιές στα χείλη και ανάμεσα στα φρύδια που παραπέμπουν σε βασανιστήρια, τροφή στο στομάχι που «μαρτυρά» το πως έμεινε 6 μέρες ζωντανός έδειξε η ιατροδικαστική του 27χρονου θύματος

Τα 6 στα 10 νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν τις βασικές ανάγκες με το μηνιαίο εισόδημα

Οικονομία 03.02.2026
Η ακρίβεια σε τρόφιμα, ενέργεια και καύσιμα συνεχίζει να συμπιέζει το διαθέσιμο εισόδημα, οδηγώντας σε περιορισμό δαπανών για ψυχαγωγία και ένδυση

Τα επιδόματα που δικαιούνται οι νέοι από το κράτος

Οικονομία 03.02.2026
Δείτε αναλυτικά τα στοχευμένα επιδόματα και προγράμματα στήριξης για τους νέους

Πένθος στην ΑΕΚ: Πέθανε ο Βαγγέλης Πετράκης

Αθλητικά Νέα 03.02.2026
Στο πένθος βυθίστηκε η «οικογένεια» της ΑΕΚ, καθώς έφυγε από τη ζωή ο πρώην τερματοφύλακας της ομάδας, Βαγγέλης Πετράκης

Πώς ένα… πιθάρι άλλαξε τη ζωή μίας 91χρονης και των συγγενών της – Νόμιζε ότι άξιζε μόνο 100 δολάρια

Κόσμος 03.02.2026
Πώς ένα ξεχασμένο αντικείμενο στη βεράντα μετετράπη σε ένα απρόσμενο δώρο γενεθλίων αξίας δεκάδων χιλιάδων δολαρίων