E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μητροπολίτης Μεσσηνίας κατά συνωμοσιολόγων

«Με τα θέματα της υγείας δεν παίζει κανείς»

Δημοσίευση 10/11/2020 | 12:22

Μητροπολίτης Μεσσηνίας κατά συνωμοσιολόγων

Ράπισμα στους συνωμοσιολόγους και σε όσους διαδίδουν fake news έδωσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, τονίζοντας, παράλληλα, ότι «με τα θέματα της υγείας δεν παίζει κανείς».«Δεν είναι σοβαρά πράγματα, ούτε τα fake news ούτε οι συνωμοσιολογίες είναι σοβαρά πράγματα. Συζητάμε για θέμα ζωής και θανάτου. Η ζωή είναι η μεγαλύτερη αξία που υπάρχει στον άνθρωπο», είπε μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ.

«Οι πάντες αγωνίζονται και για τη σωματική και για την ψυχική και για την πνευματική υγεία του ανθρώπου καθένας στο χώρο που δραστηριοποιείται. Δεν έχει κανείς δικαίωμα να εκμεταλλεύεται αυτό το αγαθό και να δημιουργεί συνωμοσιολογικές καταστάσεις να προσπαθεί να δώσει μεταφυσικές ερμηνείες και προεκτάσεις σε ένα μέτρο που έχει να κάνει αποκλειστικά με την υγεία του ανθρώπου», επεσήμανε ο κ. Χρυσόστομος.

«Τίποτα δεν εμποδίζει τη σχέση του ανθρώπου με τον Θεό. Κανένα φυσικό ή κτιστό μέσο δεν μπορεί να μπει ανάμεσα στη σχέση του ανθρώπου με το Θεό», σημείωσε.

Για τις αντιδράσεις πιστών στην απαγόρευση εισόδου στους ναούς στην καραντίνα, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας τόνισε: «Είναι άλλο θέμα ότι ο πιστός θέλει να μπει στην εκκλησία για να προσευχηθεί και να ανάψει το κερί του και άλλο θέμα να δημιουργώ καταστάσεις τέτοιες για να αποτρέπω την εφαρμογή των μέτρων υγιεινής που πρέπει να εφαρμόζονται».

Όπως παρατήρησε, «πρέπει να δοθεί ένα περιθώριο στους πιστούς, όχι για να παρακολουθήσουν την ακολουθία που δεν επιτρέπεται ο συνωστισμός, αλλά να υπάρχει η δυνατότητα οι εκκλησίες να είναι ανοικτές για ατομική προσευχή και να μπορεί ο κάθε πιστός να πηγαίνει να προσεύχεται».

«Το θέμα είναι σοβαρό. Με τα θέματα της υγείας δεν παίζει κανείς. Βλέπετε ότι τείνει να γίνει τσουνάμι υγειονομικό και στη χώρα μας όπως σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει για αυτό να υποτιμήσουμε και την πνευματική διάσταση του ανθρώπου, ο οποίος έχει την ανάγκη της προσευχής ακόμα και στο ναό ως ατομική προσευχή», υπογράμμισε ο κ. Χρυσόστομο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ασημένιος ο Εμμανουήλ Καραλής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου με άλμα στα 6,05μ.

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Ντουπλάντις κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο

Τουρκία: Αιματηρός καυγάς δύο οικογενειών στη Χατάι – 3 νεκροί και 25 τραυματίες

Κόσμος Χτες
Η σύρραξη ξέσπασε κατά τη διάρκεια της γιορτής Eid al-Fitr και κλιμακώθηκε γρήγορα σε μάχη με πέτρες, μαχαίρια και πυροβόλα όπλα.

Ναύαρχος Παυλόπουλος: «Η αποβατική επιχείρηση των ΗΠΑ στο Ιράν είναι ήδη σε εξέλιξη»

Κόσμος Χτες
Ο επίτιμος αρχηγός Στόλου εκτιμά ότι οι Αμερικανοί διατηρούν το στοιχείο του αιφνιδιασμού μέσω στρατηγικής παραπλάνησης, ενώ αποκλείει πρακτικά κάθε κίνδυνο για την Ελλάδα.

Για πρώτη φορά: Ακριβότερο το πετρέλαιο κίνησης από την αμόλυβδη

Οικονομία Χτες
Η χονδρική τιμή του πετρελαίου κίνησης ξεπέρασε την αντίστοιχη της αμόλυβδης

Ισραήλ για Νατάνζ: «Δεν βομβαρδίσαμε εμείς» – Πληροφορίες για αμερικανικές βόμβες bunker buster

Κόσμος Χτες
Αξιωματούχοι του IDF αρνήθηκαν οποιαδήποτε ισραηλινή εμπλοκή στην επίθεση κατά της πυρηνικής εγκατάστασης, ενώ ισραηλινό δίκτυο επικαλείται πηγές που «δείχνουν» τις ΗΠΑ.

Καταγγελία από Λόλα Νταϊφά: «Ο Τσαγκαράκης πουλούσε τα κλεμμένα μου κοσμήματα στην εκπομπή του»

Ελλάδα Χτες
Η έφοδος του ελληνικού FBI στην αποθήκη του στο Ελληνικό αποκάλυψε εκτεταμένο κύκλωμα πλαστογράφησης έργων τέχνης, ενώ παράλληλα συνελήφθη και υπάλληλος της γκαλερί του.

Χαλκιδική: Εξελίξεις με το διαμελισμένο πτώμα σε βαλίτσα ‑ «Μάλλον είναι η κόρη μου η Φωτεινή»

Ελλάδα Χτες
Πατέρας αγνοούμενης ισχυρίζεται πως η περιγραφή ταιριάζει απόλυτα με την κόρη του

Τρεις εβδομάδες πολέμου με αντιφατικά μηνύματα από Τραμπ: «Δεν θέλω εκεχειρία» αλλά… μείωση επιχειρήσεων

Κόσμος Χτες
Μόνο το 7% των Αμερικανών υποστηρίζουν την πραγματοποίηση χερσαίων επιχειρήσεων στο Ιράν

Μερομήνια 2026: Τι προβλέπουν για το Πάσχα ‑ Πώς θα σουβλίσουμε φέτος

Καιρός Χτες
Η ψυχρή και ασταθής εκκίνηση της άνοιξης δημιουργεί ερωτήματα

7χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο ΑΧΕΠΑ μετά από σοβαρό ατύχημα σε πάρκο στη Βέροια

Ελλάδα Χτες
Το παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι ενώ υπέστη και ρήξη σπλήνας - Στήθηκε «γέφυρα σωτηρίας» για τη μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη