E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κως: Το υπερηχογράφημα έδειξε αυτό που δεν ήθελε να πιστέψει η έγκυος

Καθηλώνει η άγνωστη αλήθεια

Δημοσίευση 4/11/2020 | 12:25

Κως: Το υπερηχογράφημα έδειξε αυτό που δεν ήθελε να πιστέψει η έγκυος

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου απασχόλησε την Δευτέρα (02-11-2020) μια απίστευτη υπόθεση με κατηγορούμενο “για διακοπή εγκυμοσύνης χωρίς τη συναίνεση της εγκύου και ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη σε βάρος εγκύου”, έναν Βούλγαρο, κάτοικο Κω.

Ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του στο AT του τόπου κατοικίας του άπαξ εντός του πρώτου πενθημέρου εκάστου μηνός και της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 1.500 ευρώ. Προχθές το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και για τις δύο πράξεις και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Στην Κω, την 4 Ιουνίου 2015, ο κατηγορούμενος, που ήταν σύντροφος της ομοεθνούς γυναίκας, η οποία τότε κυοφορούσε δίδυμα και διένυε τον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης της, φέρεται να την τράβηξε διά της βίας έξω από την οικία του πατέρα της, να την έβαλε στο αυτοκίνητό του και στη διάρκεια της διαδρομής από την πόλη της Κω προς την Αντιμάχεια να την γρονθοκόπησε με βιαιότητα στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να αιμορραγήσει.

Φέρεται επιπλέον, προκειμένου να μην φαίνεται από το παράθυρο του αυτοκινήτου χτυπημένη, να της κατέβασε το κεφάλι προς τα κάτω, ενώ, επειδή αντιδρούσε, αφού την απείλησε με ένα κατσαβίδι ότι θα την σκότωνε, να την έπληξε με αυτό στην αριστερή πλευρά της κοιλιακής χώρας και στο δεξί της πόδι, συγκεκριμένα στο μηρό.
Ακολούθως, όταν έφτασαν στην οικία, όπου συμβίωναν, στην Αντιμάχεια, φέρεται να της επέφερε βίαια και ισχυρά πλήγματα με κλωτσιές στην δεξιά πλευρά της κοιλιακής χώρας, στα πλευρά και στην οπίσθια πλευρά του δεξιού ποδιού στο ύψος του μηρού.

Λίγες μέρες μετά, και συγκεκριμένα την 7η Ιουνίου 2015, η γυναίκα αισθάνθηκε έντονους πόνους, μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, όπου κατά την εξέταση της από γυναικολόγο, που την παρακολουθούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, διαπιστώθηκε μέσω υπερηχογραφήματος ότι το ένα από τα δίδυμα έμβρυα που κυοφορούσε, το άρρεν, είχε ανενεργή καρδιακή λειτουργία και ήταν ήδη νεκρό.

Ακολούθως, μέσω του μηχανήματος καταγραφής οδυνών διαπιστώθηκε πως βρισκόταν σε διαδικασία εξέλιξης τοκετού, υπεβλήθη σε καισαρική τομή και γέννησε ζωντανό ένα θήλυ βρέφος, ενώ αποσπάσθηκε από τη μήτρα της το νεκρό άρρεν έμβρυο. Εξαιτίας τον πολλαπλών και βίαιων πληγμάτων που δέχθηκε στην κοιλιακή χώρα και ειδικά στην πλευρά που βρισκόταν το άρρεν έμβρυο, τη στιγμή μάλιστα που βρισκόταν σε πολύ προχωρημένη εγκυμοσύνη, επήλθε περιφερικό οπισθοπλακουντιακό αιμάτωμα πλακούντος, αποκόλληση του πλακούντος από το άρρεν έμβρυο και τελικώς ο ενδομήτριος θάνατος του τελευταίου.

Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει πως η σύντροφός του δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση, ότι εκδήλωνε πολύ συχνά συμπεριφορές ζηλοτυπίας απέναντί του, ότι δεν τον εμπιστευόταν, ότι η ίδια προκάλεσε με τη χρήση κατσαβιδιού, που βρήκε εντός του αυτοκινήτου του στη διαδρομή προς την κοινή τους οικία στην Αντιμάχεια τα θλαστικά τραύματα στην κοιλιακή χώρα και στο πόδι της και ότι εκείνος απλώς τη χαστούκισε στο πρόσωπο.

Ψυχολόγος που εξέτασε το θύμα έκρινε ότι είχε καλή αντίληψη της πραγματικότητας, η εικόνα της ήταν εντός των φυσιολογικών ορίων, ενώ τα συναισθήματά της συμβάδιζαν με τα όσα είχαν προηγηθεί του τοκετού της.
Ο γυναικολόγος επιπλέον κατέθεσε ότι η γυναίκα ήταν πολύ συνεπής στις επισκέψεις για τον καθιερωμένο μηνιαίο έλεγχο της κύησής της και υποβαλλόταν σε όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάτρα: Νεκρό βρέφος 20 ημερών – Τραγωδία το πρωί της Δευτέρας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οδυνηρό περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το πρωί στην Πάτρα, με θύμα ένα νεογέννητο μωρό μόλις 20 ημερών

Τροχαίο με θύμα 15χρονη αθλήτρια του ΠΑΟΚ: Ελέγχεται ως ύποπτος ο πατέρας της

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας της 15χρονης

Σαλμονέλα στη Λαμία: Πάνω από 30 κρούσματα στο νοσοκομείο – Οι 12 νοσηλεύονται βαριά και η πηγή μόλυνσης παραμένει άγνωστη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι 12 ασθενείς δεν συνδέονται μεταξύ τους ούτε έφαγαν ποτέ στο ίδιο τραπέζι – Έντονη ανησυχία για τον προμηθευτή του μολυσμένου προϊόντος

Σε ποιες περιφέρειες υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς για την Τρίτη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο χάρτης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Το πρώτο σούπερ μάρκετ με όλα στο 1 ευρώ άνοιξε στην Ελλάδα και έγινε viral χωρίς καμία διαφήμιση

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στη Λάρισα άνοιξε ένα μοναδικό κατάστημα που ήδη έχει προκαλέσει αίσθηση: το «Food Market του ενός ευρώ», ένα διώροφο κατάστημα στο κέντρο της πόλης όπου σχεδόν όλα τα προϊόντα έχουν την ίδια τιμή. Χωρίς διαφημιστική καμπάνια, έγινε viral μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Μεγάλη φωτιά σε διαμέρισμα στην Πάτρα: Καταστράφηκε ολοσχερώς ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Tην ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά δεν βρισκόταν κανείς εντός του διαμερίσματος, με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν τραυματισμοί ή εγκλωβισμοί

Ryanair: Συγκλονίζει η σύζυγος του επιβάτη που βρέθηκε έξω από σπασμένο παράθυρο του αεροπλάνου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Λεπτό προς λεπτό το αδιανόητο θρίλερ εν πτήσει – Όσα λέει η σύζυγος του σέρβου επιβάτη

Έντονη αντίδραση της Αγκυρας στον διορισμό Φίτο ως ειδικού εκπροσώπου της ΕΕ για το Κυπριακό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Οντζού Κετσελί, έσπευσε να απορρίψει τον διορισμό αυτόν και την εμπλοκή της Ε.Ε. στο Κυπριακό, ενώ επανέφερε την ακραία θέση περί λύσης των «δύο κρατών»

ΗΠΑ: Έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο από το χτύπημα με καμικάζι – drones σε ιρανικό υποβρύχιο

Κόσμος Χτες
Ο αμερικανικός στρατός δημοσιεύει βίντεο από την πρώτη επίθεση με καμικάζι - drones εναντίον ιρανικού υποβρυχίου

ΗΠΑ: Ένας νεκρός κατά τη διάρκεια πυροβολισμών με πράκτορες της ICE στο Μέιν

Κόσμος Χτες
Οι αρχές έκλεισαν έναν δρόμο και αξιωματούχοι του FBI συνδράμουν στην επιχείρηση των τοπικών αρχών επιβολής του νόμου

Υπό έλεγχο η φωτιά στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Ελλάδα Χτες
Αμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής προκειμένου να περιορίσει και τελικά να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά στον Λαγκαδά

ΗΠΑ: Βίσονας πήρε στο κυνήγι ηλικιωμένο και τον εκτόξευσε στον αέρα – Τρομακτικό βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο ηλικιωμένος μαζί με τον εγγονό προσπάθησαν να βγάλουν κάποιες φωτογραφίες του άγριου ζώου στο εθνικό πάρκο Γέλοουστοουν και το εξόργισαν