E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έξαλλος ο Ερντογάν με γελοιογραφία: Ποιος είναι ο πολιτικός που τον εξόργισε

«Αντίο @RTErdogan. Διώξτε με τις κλωτσιές την Τουρκία από το ΝΑΤΟ»

Δημοσίευση 27/10/2020 | 15:34

Έξαλλος ο Ερντογάν με γελοιογραφία: Ποιος είναι ο πολιτικός που τον εξόργισε

Την οργή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε ένα σκίτσο που ανάρτησε ο Ολλανδός ακροδεξιός ηγέτης Γκέερτ Βίλντερς.

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος προσέφυγε στις τουρκικές αρχές εναντίον του Βίλντερς υποστηρίζοντας πως τον προσέβαλε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετέδωσε σήμερα το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Βίλντερς είναι ένας από τους πιο γνωστούς ακροδεξιούς στην Ευρώπη και την τελευταία δεκαετία έχει συμβάλει σημαντικά στη διαμόρφωση της συζήτησης για τη μετανάστευση στην Ολλανδία, αν και ουδέποτε συμμετείχε στην κυβέρνηση.

Το Σάββατο ο Βίλντερς ανήρτησε ένα σκίτσο του Ερντογάν και του έβαλε τη λεζάντα «τρομοκράτης». 

Χθες, Δευτέρα, ανήρτησε μια εικόνα ενός βυθιζόμενου πλοίου με μια τουρκική σημαία πάνω του. «Αντίο @RTErdogan. Διώξτε με τις κλωτσιές την Τουρκία από το ΝΑΤΟ», έγραψε κάτω από την εικόνα.

Δικηγόροι του Ερντογάν κατέθεσαν αγωγή στην εισαγγελία της Άγκυρας, υποστηρίζοντας πως τα τουρκικά δικαστήρια έχουν δικαιοδοσία στην υπόθεση αυτή επειδή οι προσβολές απευθύνονταν στον πρόεδρο της Τουρκίας, μετέδωσε το Anadolu, επικαλούμενο το έγγραφο που κατατέθηκε από τους δικηγόρους.

«Παρόλο που το έγκλημα διαπράχθηκε απ' ευθείας εναντίον του προσώπου που βρίσκεται στον προεδρικό θώκο, η αξία που παραβιάζεται είναι η δομή πολιτικής διακυβέρνησης του κράτους», υποστηρίζουν οι δικηγόροι, σύμφωνα με το Anadolu και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι τα σχόλια του Βίλντερς δεν μπορεί να θεωρηθούν ελευθερία έκφρασης και ότι ο Βίλντερς στοχοθέτησε «την τιμή, την αξιοπρέπεια, τον χαρακτήρα και τη φήμη» του Ερντογάν.

Εξάλλου ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος και σύμμαχος του Ερντογάν, υποστήριξε σήμερα πως ο Βίλντερς έχει «σκοτεινούς δεσμούς» με τρομοκρατικές οργανώσεις.

«Ο έκφυλος ηγέτης του Κόμματος Ελευθερίας έπεσε τόσο χαμηλά που έφτασε να αποκαλεί τον πρόεδρό μας τρομοκράτη. Έχει δείξει ποιός είναι αληθινά ο τρομοκράτης, ο φασίστας και ο βάρβαρος», δήλωσε ο Μπαχτσελί σε ομιλία του προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Youth Pass 2026: Λίγες ημέρες ακόμα για τις αιτήσεις ‑ Ποιοι το δικαιούνται και τι καλύπτει

E-Daily 2.TopNews 10.05.2026
Αναλυτικός οδηγός για το Youth Pass 2026 – Αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο της πλατφόρμας

Απίστευτο τροχαίο στον Καναδά: Μηχανή εκτοξεύτηκε και κατέληξε να κρέμεται από φανάρι μετά από σύγκρουση

E-Daily 2.TopNews 10.05.2026
Σοβαρά τραυματίστηκε ο οδηγός της μοτοσικλέτας, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του

Κρήτη: Παρέσυρε εσκεμμένα την σύζυγο του με το αυτοκίνητο, ενώ είχε μέσα τα ανήλικα παιδιά τους

E-Daily 2.TopNews 10.05.2026
Στο ΠαΓΝΗ νοσηλεύεται η 27χρονη, αντιμέτωπος με δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ο σύζυγος

Επίδομα ανεργίας: Πώς μπορεί να φτάσει έως και τα 1.295 ευρώ ‑ Όλες οι αλλαγές

E-Daily 2.TopNews 10.05.2026
Το επίδομα ανεργίας υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές, τα έτη ασφάλισης και την οικογενειακή κατάσταση

Αλεξάνδρας: Οδηγός μπήκε και κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα

E-Daily 2.TopNews 10.05.2026
Όταν ο οδηγός του οχήματος αντιλήφθηκε το λάθος έκανε όπισθεν και κατευθύνθηκε στο σωστό ρεύμα κυκλοφορίας

Πάτρα: Ανδρας βγήκε με όπλο στον δρόμο και άρχισε να πυροβολεί

Ελλάδα 10.05.2026
Στο σπίτι του δράστη βρέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα

Επιστροφή φόρου 2026: Πότε θα πιστωθεί ‑ Πώς γίνεται η δήλωση IBAN στο myAADE 2026

Οικονομία 10.05.2026
Πώς θα δείτε εάν δικαιούστε επιστροφή φόρου μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης

Καμένα Βούρλα: Βυθίστηκε σκάφος με τρεις επιβάτες ‑ Σώθηκαν από το λιμενικό

Ελλάδα 10.05.2026
Εξέπεμψαν σήμα κινδύνου με καπνογόνο οι επιβαίνοντες του σκάφους

BBC για χανταϊό: «Υπάρχει Έλληνας στο Hondius» ‑ Εκκενώνεται στην Τενερίφη το πλοίο

Ελλάδα 10.05.2026
Οι επιβάτες απομακρύνονται σταδιακά από το πλοίο με μικρές λέμβους και μεταφέρονται στην ακτή υπό αυστηρό υγειονομικό έλεγχο