E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αρκουμανέας: «Αρκετά πιθανό» να δούμε πάνω από 1.000 κρούσματα σήμερα

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Δημοσίευση 27/10/2020 | 13:22

Αρκουμανέας: «Αρκετά πιθανό» να δούμε πάνω από 1.000 κρούσματα σήμερα

«Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια έντονη αυξητική τάση, την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε φτάσει πάνω από 900, μέσα στην εβδομάδα το πιο πιθανό είναι να φτάσουμε σε τετραψήφιο, πάνω από 1.000 κρούσματα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real.

Ερωτηθείς αν θα γίνει σήμερα αυτό, απάντησε «είναι αρκετά πιθανό να συμβεί σήμερα».

«Το τελευταίο διάστημα είμαστε όλοι σε εγρήγορση, υπάρχει αυξητική τάση. Στο τέλος Ιουλίου ήμασταν στα 30 κρούσματα, φτάσαμε τα 350 και φύγαμε κάποια στιγμή από 300 και 400 την προηγούμενη εβδομάδα και φτάσαμε στην τάξη των 800-900. Αυτή η αυξητική τάση, δημιουργεί μια μεγάλη πίεση σε όλη τη χώρα, γίνονται πολλά τεστ και πρέπει να το τονίσουμε γιατί είναι αναλογικό. Έχουμε φτάσει να κάνουμε μέχρι και 25.000 τεστ την ημέρα σε όλη τη χώρα και στοχευμένα και γενικά» σημείωσε.

«Γίνονται τα τεστ για να εντοπίσουμε τους ασθενείς και να τους απομονώσουμε, ώστε τελικά να υπάρχει περιορισμός στη διασπορά της νόσου. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι πολύ δύσκολες» είπε ακόμη ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

«Η Θεσσαλονίκη έχει μια πολύ μεγάλη αύξηση το τελευταίο διάστημα, έχουμε τα Γιάννενα, τις Σέρρες, την Καστοριά. Είναι πολλές οι περιοχές και οι καινούργιες περιοχές που μπορεί να δούμε το επόμενο διάστημα. Βλέπουμε ότι οι πιο νέοι νοσούν πιο πολύ και είναι αυτοί που δίνουν μια πιο δυναμική τάση στην πανδημία. Η ανησυχία είναι αν σε 10-15 ημέρες δούμε αυτό να μεταφέρεται και στην τρίτη ηλικία, στο σπίτι στους ηλικιωμένους ή σε ευπαθείς ομάδες. Αυτή είναι η ανησυχία. Αυτό είναι που πρέπει να προσέξουν ειδικά οι νέοι, που κάποιοι νομίζουν ότι οι ίδιοι δεν νοσούν» υπογράμμισε.

«Θα είναι δύσκολες οι επόμενες ημέρες, γιατί κατ' αρχάς δεν βλέπουμε την αποτελεσματικότητα από την εφαρμογή των μέτρων, άρα θα έχουμε αυξητικές τάσεις στον αριθμό των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες» κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνωμοσιολόγος έβγαλε στη φόρα sms του Τσάρλι Κερκ για τις πρώην του ‑ Έκρηξη της χήρας του

Κόσμος Χτες
Η Κάντας Οουενς προκαλεί αντιδράσεις με αποκαλύψεις για τον Τσάρλι Κερκ, ενώ η Έρικα ζητά να σταματήσουν οι θεωρίες.

Το Reddit μήνυσε την Αυστραλία για την απαγόρευση των social media στους κάτω των 16

Κόσμος Χτες
Το Reddit κατέθεσε αγωγή εναντίον της Αυστραλίας χαρακτηρίζοντας την απαγόρευση των social media παρέμβαση στην ελεύθερη πολιτική έκφραση.

Ευβοια: Μεθυσμένη οδηγός μετά από τρελή πορεία συγκρούστηκε με σταθμευμένα οχήματα

Ελλάδα Χτες
Το περιστατικό σημειώθηκε σε κεντρικό σημείο του Μαρμαρίου

Αυτή είναι η λίστα με τα αιτήματα των αγροτών για τον πρωθυπουργό: Ενισχύουν τα μπλόκα τους

Ελλάδα Χτες
Οι αγρότες έχουν μία σειρά αιτημάτων προς τον πρωθυπουργό και μόνο εάν υπάρξουν απαντήσεις σε αυτά, θα πάνε σε διάλογο μαζί του.

Μερτς: «Αν ο Πούτιν κατακτούσε την Ουκρανία, θα έβαζε στο στόχαστρο την ΕΕ»

Κόσμος Χτες
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς έκανε λόγο για «πραγματική τεκτονική μετατόπιση των πολιτικών και οικονομικών κέντρων εξουσίας».

Θεσσαλονίκη: Δίχρονο παιδί περιπλανιόταν μόνο στους δρόμους – Συνελήφθη ο θείος που το άφησε μόνο

Ελλάδα Χτες
Στη Θεσσαλονίκη, περαστικοί βρήκαν ένα ανήλικο παιδί να περιπλανιέται μόνο του στους δρόμους, προκαλώντας σοκ με το αδιανόητο περιστατικό

Η τεταμένη στιγμή ανάμεσα στον Τζέικομπ Ελόρντι και φωτογράφο: Μου το κάνετε πραγματικά πολύ δύσκολο να ζήσω

Αθλητικά Νέα Χτες
«Τζέικομπ, σε αγαπάμε», είπε παπαράτσι στον ηθοποιό με εκείνον να απαντά «Εγώ δεν σας αγαπώ»

Αποκάλυψη BBC για τα «μωρά των Βίκινγκ»: Βιομηχανία 2 δισ. δολαρίων πίσω από τον Δανό δότη σπέρματος

Κόσμος Χτες
Πώς εξηγείται η δημοφιλία του δανέζικου ή λεγόμενου «σπέρματος των Βίκινγκ» και χρειάζεται τελικά αυστηρότερος έλεγχος του κλάδου, αναρωτιέται το BBC

Αγρια επεισόδια στην Ινδία: Οπαδοί τα έκαναν γης μαδιάμ επειδή ο Μέσι εμφανίστηκε μόνο για λίγα λεπτά

Κόσμος Χτες
Καταγγέλλουν ότι είχαν πληρώσει έναν μισθό για να δουν τον Αργεντίνο σταρ που έμεινε μόνο για 20 λεπτά στο γήπεδο

Καιρός ‑ Τσατραφύλλιας: «Σκληρό καρύδι ο αντικυκλώνας»

Καιρός Χτες
Τι προβλέπει για τα Χριστούγεννα