E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέος συναγερμός σε Αττικόν και Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: 19 κρούσματα σε εργαζόμενους

Μέσα σε λίγες μέρες βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό 20 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/10/2020 | 13:24

Νέος συναγερμός σε Αττικόν και Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: 19 κρούσματα σε εργαζόμενους

Μέσα σε λίγες μέρες βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό 20 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, 12 κρούσματα εντοπίστηκαν στο νοσοκομείο Αττικόν, τρία στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης κι ένα στο νοσοκομείο Καβάλας.

Ο κώδωνας του κινδύνου για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία ηχεί ξανά. Μέσα σε λίγες μέρες έχουν βρεθεί 20 κρούσματα, στο Αττικόν και το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, τα οποία είναι νοσοκομεία αναφοράς, καθώς και στο νοσοκομείο Καβάλας. Τα νέα κρούσματα έκανε γνωστά η ΠΟΕΔΗΝ, ζητώντας περισσότερα μέτρα ατομικής προστασίας, τακτικά προληπτικά τεστ στους υγειονομικούς και να ισχύει ξανά ο θεσμός της καραντίνας.

Στο Αττικόν, τα 16 κρούσματα εντοπίστηκαν τις τελευταίες μέρες. Έχουν νοσήσει και σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ ανάμεσά τους είναι έξι τραυματιοφορείς, εννέα εργαζόμενοι από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και ένας τεχνικός.

Μια γυναίκα που έχει βρεθεί θετική στον κορονοϊό και εργάζεται στο Αττικόν, νοσηλεύεται εκεί. Μάλιστα, η ίδια περιέγραψε τις δραματικές στιγμές της εισαγωγής της στο νοσοκομείο. «Αισθάνθηκα κατά την εισαγωγή μου ότι με πάνε στο νησί, τη Σπιναλόγκα. Δεν πλησίαζε κανείς συνάδελφος, ούτε οι δικοί μου», είπε η νοσηλεύτρια, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Στο Ιπποκράτειο βρέθηκε θετική μια νοσηλεύτρια στο αναισθησιολογικό, ενώ από την ιχνηλάτηση βρέθηκαν άλλοι δυο γιατροί θετικοί.

Στο νοσοκομείο Καβάλας, θετική είναι μια νοσηλεύτρια που εργάζεται στα Επείγοντα του νοσοκομείου.

Με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, στη νοσηλεύτρια που νοσεί αναφέρθηκε και η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο της Καβάλας, Κατερίνα Πετράκη. «Δυστυχώς ο ιός μπήκε στο σπίτι μας… Το πρώτο κρούσμα σε συνάδελφο στο ΤΕΠ είναι γεγονός! Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με ψυχραιμία και επαγγελματισμό. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στη συνάδελφο!», έγραψε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα απάτη κατά του ΕΟΠΥΥ: Γιατροί και φαρμακοποιοί είχαν στήσει κομπίνα με παράνομες συνταγογραφήσεις – Η ζημιά 405.000 ευρώ για το δημόσιο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 240 συσκευασίες παράνομα συνταγογραφημένων φαρμάκων

Καρυστιανού: «Περίεργο που οπαδοί της ΝΔ βγήκαν με τυπωμένα μπλουζάκια» ‑ Τι είπε για το ακίνητο και το fund

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Το να βρουν τη διάθεση και τον χρόνο να τυπώσουν μπλουζάκια, δείχνει ότι επένδυσαν στην επικοινωνία»

Τι σχεδιάζει η Ρωσία εναντίον της Πολωνίας και πώς θα αντιδράσει το ΝΑΤΟ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει τη Βαρσοβία για πιθανά ρωσικά σχέδια που θα μπορούσαν να εκδηλωθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Θύμα Ρώσων φαρσέρ ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Μητσοτάκη ‑ Την παραίτησή του ζητά το ΠΑΣΟΚ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το βίντεο που δημοσιεύτηκε, η αναφορά του Θάνου Ντόκου στις εκλογές και η απάντηση κυβερνητικών πηγών

Ποιοι διασώθηκαν τελευταία στιγμή από το ταχύπλοο που τυλίχθηκε στις φλόγες ανοιχτά της Βουλιαγμένης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τέσσερα άτομα περισυλλέχθηκαν σώοι από παραπλέον ιστιοφόρο πριν το πολυτελές σκάφος βυθιστεί στα ανοιχτά των Φλεβών.

Η Γρατσία υπερασπίζεται την Καρυστιανού για το ακίνητο που αγόρασε μέσω πλειστηριασμού: «Δεν υπάρχει κάτι κρυφό»

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Η κυρία Καρυστιανού θέλει να είναι όλα στο φως, οποιοσδήποτε μπορεί να εισέλθει και να τα δει  στο κτηματολόγιο» είπε η δικηγόρος και στενή συνεργάτιδα της προέδρου Ελπίδας για τη Δημοκρατία

Συνελήφθη 21χρονος οδηγός ταξί που χρέωσε τουρίστες 175€ από το «Ελ. Βενιζέλος» μέχρι το κέντρο της Αθήνας, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το ποσό αυτό ήταν τετραπλάσιο από το προβλεπόμενο κόμιστρο της διαδρομής

Έτσι κλέβουν τα βενζινάδικα στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left Χτες
Η απάτη στις αντλίες καυσίμων παραμένει μία από τις μεγαλύτερες πληγές της ελληνικής αγοράς. Μπορεί οι έλεγχοι να έχουν ενταθεί και οι κυρώσεις να έχουν γίνει αυστηρότερες, όμως τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα δεν έχει εξαλειφθεί.

Ελαφόνησος: «Λειτούργησα ενστικτωδώς και βούτηξα στη θάλασσα», λέει ο πλοιοκτήτης

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Στην πορεία κατάλαβα ότι ήταν λάθος», ισχυρίζεται ο πλοιοκτήτης – κολυμβητής της Ελαφονήσου

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Βασίλη Λεβέντη, «δεν είμαι βιολογικό του παιδί, αλλά είχα την τύχη να τον αποκαλώ πατέρα» είπε ο γιος του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Συγγενείς, φίλοι και πρώην συνεργάτες αποχαιρέτησαν τον ιδρυτή της Ένωσης Κεντρώων, που πέθανε σε ηλικία 75 ετών ύστερα από προβλήματα υγείας

Θεσσαλονίκη: Στο μικροσκόπιο τέταρτος ύποπτος για τη φονική εμπρηστική επίθεση  – Σε σταθερή κατάσταση η Αφροδίτη Νέστορα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αρχές εξετάζουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, υπολείμματα των μηχανισμών που χρησιμοποιήθηκαν, αλλά και τηλεφωνικές επικοινωνίες, επιχειρώντας να εντοπίσουν τα πρόσωπα που συμμετείχαν στις επιθέσεις