E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συντάξεις Νοεμβρίου: Λύθηκε το πρόβλημα ‑ Μπήκαν τα χρήματα στους λογαριασμούς

Διαθέσιμα στα ΑΤΜ τα ποσά των συντάξεων Νοεμβρίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/10/2020 | 12:32

Συντάξεις Νοεμβρίου: Λύθηκε το πρόβλημα ‑ Μπήκαν τα χρήματα στους λογαριασμούς

Ξεπεράστηκε το τεχνικό πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί το απόγευμα της Παρασκευής στα διατραπεζικά συστήματα ΔΙΑΣ και είχε ως αποτέλεσμα να μην πληρωθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου σε πρώην μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα με ΑΜΚΑ σε ζυγό λήγοντα.

Ως εκ τούτου ολοκληρώθηκε η πληρωμή των συντάξεων Νοεμβρίου του πρ. ΙΚΑ, των τραπεζών και του ΟΤΕ που το ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε ζυγό αριθμό 0,2,4,6,8. Τα ποσά είναι πλέον διαθέσιμα κανονικά στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο 24 Οκτωβρίου, η Τράπεζα της Ελλάδος, «το τεχνικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε χθες Παρασκευή στην πανευρωπαϊκή πλατφόρμα πληρωμών, γνωστή ως TARGET2, δεν υφίσταται πλέον. Ως εκ τούτου, αποκαταστάθηκε το πρόβλημα της διατραπεζικής μεταφοράς κεφαλαίων που πραγματοποιούνται μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ».

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το ethnos.gr, οι δικαιούχοι συνταξιούχοι πρώην μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα και του ΟΤΕ με ΑΜΚΑ σε ζυγό αριθμό είχαν λάβει τα ποσά των αναδρομικών που δικαιούνται από το απόγευμα της Παρασκευής. Ωστόσο το τεχνικό πρόβλημα στην πανευρωπαϊκή πλατφόρμα πληρωμών TARGET2, που προέκυψε αργότερα, μπλόκαρε προσωρινά την πληρωμή των ποσών των συντάξεων Νοεμβρίου στους λογαριασμούς τους. Υπενθυμίζεται πως τα αναδρομικά πιστώνονται με διαφορετικό κωδικό από τις συντάξεις, για να υπάρχει διαχωρισμός του ποσού.

Η Τράπεζα της Ελλάδος με ανακοίνωσή της χθες, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, ενημέρωνε πως «λόγω της ύπαρξης τεχνικού προβλήματος στην πανευρωπαϊκή πλατφόρμα πληρωμών, γνωστή ως TARGET2, δεν είναι εφικτή προς το παρόν, η διατραπεζική μεταφορά κεφαλαίων. Ως αποτέλεσμα του προβλήματος αυτού δεν είναι δυνατόν να γίνουν μεταφορές κεφαλαίων μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ. Η διόρθωση του πανευρωπαϊκού αυτού τεχνικού προβλήματος αναμένεται να γίνει σύντομα».

Το τεχνικό πρόβλημα αποκαταστάθηκε οπότε και μεταφέρθηκαν τα ποσά στους λογαριασμούς των δικαιούχων, καθώς η εντολή για την πίστωση των χρημάτων είχε δοθεί κανονικά.

Η επίσημη ημερομηνία πληρωμής των συντάξεων Νοεμβρίου και των αναδρομικών ποσών στους συνταξιούχους ΙΚΑ, τραπεζών και ΟΤΕ με ΑΜΚΑ που λήγει σε ζυγό αριθμό (0,2,4,6,8) είναι η ερχόμενη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου. Ως είθισται στις εν λόγω πληρωμές, τα ποσά πιστώνονται από την προηγούμενη εργάσιμη το απόγευμα στους λογαριασμούς, ώστε να είναι διαθέσιμα και στα γκισέ των τραπεζών από το πρωί της ημερομηνίας πληρωμής. Συνεπώς, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τα ποσά θα έπρεπε να πιστωθούν από χθες, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, το απόγευμα, ώστε να είναι διαθέσιμα στα ΑΤΜ το Σαββατοκύριακο και στα γκισέ των τραπεζών την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου. Λόγω του συγκεκριμένου τεχνικού προβλήματος οι πιστώσεις δεν ήταν εφικτό να πραγματοποιηθούν από το απόγευμα της Παρασκευής. Το πρόβλημα, ωστόσο, λύθηκε μέσα στη νύχτα και οι πληρωμές ολοκληρώθηκαν.

Την Δευτέρα οι πληρωμές συνεχίζονται κανονικά. Από το απόγευμα της Δευτέρας, 26 Οκτωβρίου, πιστώνονται οι συντάξεις Νοεμβρίου και τα αναδρομικά στους ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες των πρ. ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΟΓΑ. Τα ποσά θα είναι διαθέσιμα και στα γκισέ των τραπεζών το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου.

Το απόγευμα της Τρίτης 27 Οκτωβρίου, πιστώνονται τα αναδρομικά και οι συντάξεις Νοεμβρίου σε συνταξιούχους Δημοσίου, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΔΕΗ. Τα ποσά θα είναι διαθέσιμα και στα γκισέ των τραπεζών την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στην Πάτρα: Γονείς εντόπισαν νεκρή την 25χρονη κόρη τους σε χωράφι

Ελλάδα 09.03.2026
Τον θάνατο μίας 25χρονης γυναίκας στο Ρίο της Πάτρας, εξετάζουν οι Aρχές

Εμπορικά πλοία υψώνουν κινεζική σημαία στα Στενά του Ορμούζ για να αποφύγουν ιρανικές επιθέσεις

Κόσμος 09.03.2026
Στα Στενά του Ορμούζ, η εθνικότητα ενός πλοίου έπαψε να είναι διοικητικό γεγονός και έγινε θέμα επιβίωσης

Επίδομα 750 ευρώ για χιλιάδες δικαιούχους ‑ Πώς θα κάνετε αίτηση

Οικονομία 09.03.2026
Η υλοποίηση θα πραγματοποιηθεί μέσω του συστήματος επιταγών κατάρτισης (training voucher) και περιλαμβάνει 150 ώρες κατάρτισης

Πόλεμος στο Ιράν: Μπήκε στις στρατιωτικές επιχειρήσεις η Βρετανία

Κόσμος 09.03.2026
Μαχητικά αεροσκάφη της RAF συμμετέχουν σε επιχειρήσεις αναχαίτισης και κατάρριψης drones σε Ιορδανία, Μπαχρέιν και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ιράν: Αμερικανικός πύραυλος Tomahawk φέρεται να ευθύνεται για την επίθεση στο σχολείο ‑ Βίντεο

Κόσμος 09.03.2026
Οι ιρανικές αρχές ανέφεραν ότι τουλάχιστον 182 άτομα σκοτώθηκαν στην επίθεση στο δημοτικό σχολείο Shajarah Tayyiba

Βρετανία: Κατέφτασαν και νέα αμερικανικά βομβαρδιστικά ‑ Σε βάση της RAF 3 Β‑52 Stratofortress

Κόσμος 09.03.2026
Μεγάλο αριθμό βομβαρδιστικών συγκεντρώνουν στη Βρετανία οι Αμερικανοί που συνεχίζουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράν

Θεσσαλονίκη: Νέες αποκαλύψεις για την καθηγήτρια που πέθανε από εγκεφαλικό

Ελλάδα 09.03.2026
«Έβαζαν θρανία μπροστά στην πόρτα να μην μπορεί να βγει»

Μάικλ Τζόρνταν: Για μένα δεν θα βρεθεί ποτέ η απάντηση στο ερώτημα ποιος είναι ο GOAT, δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα 09.03.2026
Παρόλο που η πλειοψηφία του κόσμου τον θεωρεί ως τον κορυφαίο όλων των εποχών ο MJ, έδωσε άλλη διάσταση στο όλο θέμα

Τραμπ προς Αυστραλία: Δώστε άσυλο στις ποδοσφαιρίστριες από το Ιράν

Κόσμος 09.03.2026
Πέντε ποδοσφαιρίστριες της Εθνικής ομάδας του Ιράν ζήτησαν άσυλο στην Αυστραλία

Βοήθεια με το αζημίωτο: 11 χώρες ζήτησαν ουκρανική συνδρομή για τα ιρανικά drones ‑ Ευκαιρία Ζελένσκι για ανταλλάγματα

Κόσμος 09.03.2026
Πώς ο Ζελένσκι εκμεταλλεύεται την εμπειρία της Ουκρανίας στη «μάχη των drones

«Προετοιμαστείτε για το αδιανόητο»: SOS από την επικεφαλής του ΔΝΤ

Οικονομία 09.03.2026
Για πληθωρισμό, τιμές πετρελαίου λόγω Μέσης Ανατολής

Αδιανόητος τερματισμός στον Μαραθώνιο του Λος Αντζελες

Αθλητικά Νέα 09.03.2026
Ο νικητής κρίθηκε για ένα... εκατοστό του δευτερολέπτου, βίντεο