E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συντάξεις Νοεμβρίου: Λύθηκε το πρόβλημα ‑ Μπήκαν τα χρήματα στους λογαριασμούς

Διαθέσιμα στα ΑΤΜ τα ποσά των συντάξεων Νοεμβρίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/10/2020 | 12:32

Συντάξεις Νοεμβρίου: Λύθηκε το πρόβλημα ‑ Μπήκαν τα χρήματα στους λογαριασμούς

Ξεπεράστηκε το τεχνικό πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί το απόγευμα της Παρασκευής στα διατραπεζικά συστήματα ΔΙΑΣ και είχε ως αποτέλεσμα να μην πληρωθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου σε πρώην μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα με ΑΜΚΑ σε ζυγό λήγοντα.

Ως εκ τούτου ολοκληρώθηκε η πληρωμή των συντάξεων Νοεμβρίου του πρ. ΙΚΑ, των τραπεζών και του ΟΤΕ που το ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε ζυγό αριθμό 0,2,4,6,8. Τα ποσά είναι πλέον διαθέσιμα κανονικά στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο 24 Οκτωβρίου, η Τράπεζα της Ελλάδος, «το τεχνικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε χθες Παρασκευή στην πανευρωπαϊκή πλατφόρμα πληρωμών, γνωστή ως TARGET2, δεν υφίσταται πλέον. Ως εκ τούτου, αποκαταστάθηκε το πρόβλημα της διατραπεζικής μεταφοράς κεφαλαίων που πραγματοποιούνται μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ».

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το ethnos.gr, οι δικαιούχοι συνταξιούχοι πρώην μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα και του ΟΤΕ με ΑΜΚΑ σε ζυγό αριθμό είχαν λάβει τα ποσά των αναδρομικών που δικαιούνται από το απόγευμα της Παρασκευής. Ωστόσο το τεχνικό πρόβλημα στην πανευρωπαϊκή πλατφόρμα πληρωμών TARGET2, που προέκυψε αργότερα, μπλόκαρε προσωρινά την πληρωμή των ποσών των συντάξεων Νοεμβρίου στους λογαριασμούς τους. Υπενθυμίζεται πως τα αναδρομικά πιστώνονται με διαφορετικό κωδικό από τις συντάξεις, για να υπάρχει διαχωρισμός του ποσού.

Η Τράπεζα της Ελλάδος με ανακοίνωσή της χθες, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, ενημέρωνε πως «λόγω της ύπαρξης τεχνικού προβλήματος στην πανευρωπαϊκή πλατφόρμα πληρωμών, γνωστή ως TARGET2, δεν είναι εφικτή προς το παρόν, η διατραπεζική μεταφορά κεφαλαίων. Ως αποτέλεσμα του προβλήματος αυτού δεν είναι δυνατόν να γίνουν μεταφορές κεφαλαίων μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ. Η διόρθωση του πανευρωπαϊκού αυτού τεχνικού προβλήματος αναμένεται να γίνει σύντομα».

Το τεχνικό πρόβλημα αποκαταστάθηκε οπότε και μεταφέρθηκαν τα ποσά στους λογαριασμούς των δικαιούχων, καθώς η εντολή για την πίστωση των χρημάτων είχε δοθεί κανονικά.

Η επίσημη ημερομηνία πληρωμής των συντάξεων Νοεμβρίου και των αναδρομικών ποσών στους συνταξιούχους ΙΚΑ, τραπεζών και ΟΤΕ με ΑΜΚΑ που λήγει σε ζυγό αριθμό (0,2,4,6,8) είναι η ερχόμενη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου. Ως είθισται στις εν λόγω πληρωμές, τα ποσά πιστώνονται από την προηγούμενη εργάσιμη το απόγευμα στους λογαριασμούς, ώστε να είναι διαθέσιμα και στα γκισέ των τραπεζών από το πρωί της ημερομηνίας πληρωμής. Συνεπώς, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τα ποσά θα έπρεπε να πιστωθούν από χθες, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, το απόγευμα, ώστε να είναι διαθέσιμα στα ΑΤΜ το Σαββατοκύριακο και στα γκισέ των τραπεζών την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου. Λόγω του συγκεκριμένου τεχνικού προβλήματος οι πιστώσεις δεν ήταν εφικτό να πραγματοποιηθούν από το απόγευμα της Παρασκευής. Το πρόβλημα, ωστόσο, λύθηκε μέσα στη νύχτα και οι πληρωμές ολοκληρώθηκαν.

Την Δευτέρα οι πληρωμές συνεχίζονται κανονικά. Από το απόγευμα της Δευτέρας, 26 Οκτωβρίου, πιστώνονται οι συντάξεις Νοεμβρίου και τα αναδρομικά στους ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες των πρ. ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΟΓΑ. Τα ποσά θα είναι διαθέσιμα και στα γκισέ των τραπεζών το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου.

Το απόγευμα της Τρίτης 27 Οκτωβρίου, πιστώνονται τα αναδρομικά και οι συντάξεις Νοεμβρίου σε συνταξιούχους Δημοσίου, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΔΕΗ. Τα ποσά θα είναι διαθέσιμα και στα γκισέ των τραπεζών την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κύπρος: Θρίλερ με σορό άνδρα που εντοπίστηκε σε παραλία

Ελλάδα 14.01.2026
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για Ρώσο επιχειρηματία

Ολυμπιακός ‑ ΠΑΟΚ 0‑2: «Αλωσε» το Καραϊσκάκη και προκρίθηκε στα ημιτελικά

Αθλητικά Νέα 14.01.2026
Ο Δικέφαλος του Βορρά «καθάρισε» την πρόκριση από το πρώτο τέταρτο και περιμένει πλέον Παναθηναϊκό ή Αρη

Η Σουηδία στέλνει στη Γροιλανδία στρατιωτικό προσωπικό μετά από αίτημα της Δανίας

Κόσμος 14.01.2026
Νωρίτερα σήμερα η Δανία ανακοίνωσε ότι ενισχύει «ξεκινώντας από σήμερα» τη στρατιωτική της παρουσία στη Γροιλανδία

Το Ιράν απειλεί τον Τραμπ: «Αυτή τη φορά η σφαίρα δεν θα αστοχήσει»

Κόσμος 14.01.2026
Η απειλή έρχεται καθώς ετοιμάζεται επίθεση κατά του θεοκρατικού καθεστώτος της Τεχεράνης

Οι ΗΠΑ «παγώνουν» την έκδοση βίζας για τους υπηκόους 75 χωρών

Κόσμος 14.01.2026
Αναλυτικά η λίστα με τις χώρες

ΑΕΚ ‑ ΟΦΗ 0‑1: «Μπαλωθιά» πρόκρισης στη Νέα Φιλαδέλφεια με υπογραφή Σαλσέδο

Αθλητικά Νέα 14.01.2026
Μεγάλη νίκη για τους Κρητικούς που άφησαν εκτός συνέχειας την Ένωση και «πέταξαν» για τους «4» του Κυπέλλου.

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Εντός 24 ωρών πιθανή αμερικανική επίθεση στο Ιράν

Κόσμος 14.01.2026
Αντίστροφη μέτρηση για χτύπημα των ΗΠΑ στο Ιράν

Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη θα γίνει πέρα από οικονομική και στρατιωτική υπερδύναμη

Κόσμος 14.01.2026
«Γνωρίζουμε ότι πρέπει να είμαστε ισχυροί και τι σημαίνει ισχύς, δεν είμαστε στρατιωτική υπερδύναμη, αλλά χτίζουμε βήμα-βήμα για να γίνουμε μία τέτοια» τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Νέο πρόγραμμα ΔΥΠΑ για 10.000 άνεργες μητέρες με μισθό έως 1.004 ευρώ, επιδοτείται και η μερική απασχόληση

Ελλάδα 14.01.2026
Θα δημιουργηθούν 5.000 νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και 5.000 νέες θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης - Έμφαση σε μητέρες ανήλικων παιδιών ηλικίας έως 15 ετών

Σημάδια στρατιωτικής επίθεσης Τραμπ στο Ιράν: Το περίεργο δρομομολόγιο του αεροσκάφους Νετανιάχου στην Κρήτη

Κόσμος 14.01.2026
Παρόμοια κίνηση είχε γίνει στις επιθέσεις κατά του Ιράν τον Ιούλιο του 2025 - Ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε εντολή εκκένωσης στρατευμάτων από βάση «κλειδί» στο Κατάρ

Θεσσαλονίκη: Ένοπλη ληστεία σε ενεχυροδανειστήριο ‑ Έπεσαν πυροβολισμοί

Ελλάδα 14.01.2026
Δύο άγνωστοι εισέβαλαν σε κατάστημα - Ένας εξ αυτών φέρεται να πυροβόλησε κατά λάθος ενώ έσκυβε για να μαζέψει πράγματα