E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συντάξεις Νοεμβρίου: Λύθηκε το πρόβλημα ‑ Μπήκαν τα χρήματα στους λογαριασμούς

Διαθέσιμα στα ΑΤΜ τα ποσά των συντάξεων Νοεμβρίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/10/2020 | 12:32

Συντάξεις Νοεμβρίου: Λύθηκε το πρόβλημα ‑ Μπήκαν τα χρήματα στους λογαριασμούς

Ξεπεράστηκε το τεχνικό πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί το απόγευμα της Παρασκευής στα διατραπεζικά συστήματα ΔΙΑΣ και είχε ως αποτέλεσμα να μην πληρωθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου σε πρώην μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα με ΑΜΚΑ σε ζυγό λήγοντα.

Ως εκ τούτου ολοκληρώθηκε η πληρωμή των συντάξεων Νοεμβρίου του πρ. ΙΚΑ, των τραπεζών και του ΟΤΕ που το ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε ζυγό αριθμό 0,2,4,6,8. Τα ποσά είναι πλέον διαθέσιμα κανονικά στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο 24 Οκτωβρίου, η Τράπεζα της Ελλάδος, «το τεχνικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε χθες Παρασκευή στην πανευρωπαϊκή πλατφόρμα πληρωμών, γνωστή ως TARGET2, δεν υφίσταται πλέον. Ως εκ τούτου, αποκαταστάθηκε το πρόβλημα της διατραπεζικής μεταφοράς κεφαλαίων που πραγματοποιούνται μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ».

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το ethnos.gr, οι δικαιούχοι συνταξιούχοι πρώην μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα και του ΟΤΕ με ΑΜΚΑ σε ζυγό αριθμό είχαν λάβει τα ποσά των αναδρομικών που δικαιούνται από το απόγευμα της Παρασκευής. Ωστόσο το τεχνικό πρόβλημα στην πανευρωπαϊκή πλατφόρμα πληρωμών TARGET2, που προέκυψε αργότερα, μπλόκαρε προσωρινά την πληρωμή των ποσών των συντάξεων Νοεμβρίου στους λογαριασμούς τους. Υπενθυμίζεται πως τα αναδρομικά πιστώνονται με διαφορετικό κωδικό από τις συντάξεις, για να υπάρχει διαχωρισμός του ποσού.

Η Τράπεζα της Ελλάδος με ανακοίνωσή της χθες, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, ενημέρωνε πως «λόγω της ύπαρξης τεχνικού προβλήματος στην πανευρωπαϊκή πλατφόρμα πληρωμών, γνωστή ως TARGET2, δεν είναι εφικτή προς το παρόν, η διατραπεζική μεταφορά κεφαλαίων. Ως αποτέλεσμα του προβλήματος αυτού δεν είναι δυνατόν να γίνουν μεταφορές κεφαλαίων μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ. Η διόρθωση του πανευρωπαϊκού αυτού τεχνικού προβλήματος αναμένεται να γίνει σύντομα».

Το τεχνικό πρόβλημα αποκαταστάθηκε οπότε και μεταφέρθηκαν τα ποσά στους λογαριασμούς των δικαιούχων, καθώς η εντολή για την πίστωση των χρημάτων είχε δοθεί κανονικά.

Η επίσημη ημερομηνία πληρωμής των συντάξεων Νοεμβρίου και των αναδρομικών ποσών στους συνταξιούχους ΙΚΑ, τραπεζών και ΟΤΕ με ΑΜΚΑ που λήγει σε ζυγό αριθμό (0,2,4,6,8) είναι η ερχόμενη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου. Ως είθισται στις εν λόγω πληρωμές, τα ποσά πιστώνονται από την προηγούμενη εργάσιμη το απόγευμα στους λογαριασμούς, ώστε να είναι διαθέσιμα και στα γκισέ των τραπεζών από το πρωί της ημερομηνίας πληρωμής. Συνεπώς, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τα ποσά θα έπρεπε να πιστωθούν από χθες, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, το απόγευμα, ώστε να είναι διαθέσιμα στα ΑΤΜ το Σαββατοκύριακο και στα γκισέ των τραπεζών την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου. Λόγω του συγκεκριμένου τεχνικού προβλήματος οι πιστώσεις δεν ήταν εφικτό να πραγματοποιηθούν από το απόγευμα της Παρασκευής. Το πρόβλημα, ωστόσο, λύθηκε μέσα στη νύχτα και οι πληρωμές ολοκληρώθηκαν.

Την Δευτέρα οι πληρωμές συνεχίζονται κανονικά. Από το απόγευμα της Δευτέρας, 26 Οκτωβρίου, πιστώνονται οι συντάξεις Νοεμβρίου και τα αναδρομικά στους ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες των πρ. ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΟΓΑ. Τα ποσά θα είναι διαθέσιμα και στα γκισέ των τραπεζών το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου.

Το απόγευμα της Τρίτης 27 Οκτωβρίου, πιστώνονται τα αναδρομικά και οι συντάξεις Νοεμβρίου σε συνταξιούχους Δημοσίου, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΔΕΗ. Τα ποσά θα είναι διαθέσιμα και στα γκισέ των τραπεζών την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε ξανά στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του φιλικού Δανία‑Ουκρανία

E-Daily 2.TopNews 07.06.2026
Ο Δανός μέσος, πέντε χρόνια μετά το σοκαριστικό σκηνικό στο Euro 2020, έπεσε στο χορτάρι κατά τη διάρκειας του φιλικού με την Ουκρανία

Πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρώτη μετά την εκεχειρία, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 07.06.2026
Οι πύραυλοι στόχευσαν τα βόρεια της χώρας, σε αντίποινα για τις συνεχιζόμενες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Μεγάλη έκπληξη στο Diamond League Στοκχόλμης: Ο Ντουπλάντις έμεινε 2ος στην έδρα του ‑ Δεν πέρασε τα 6μ

E-Daily 2.TopNews 07.06.2026
Ο Σουηδός πρωταθλητής γνώρισε την πρώτη του ήττα σε αγώνα μετά από τρία χρόνια και 40 συνεχόμενες νίκες

Νέα ισραηλινά πλήγματα στη Βηρυτό: «Χτυπήσαμε κέντρα διοίκησης τρομοκρατών»

E-Daily 2.TopNews 07.06.2026
Λιβανικά κρατικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο προκαταρκτικός απολογισμός ανέρχεται σε δύο νεκρούς και 11 τραυματίες

Αστυνομικοί έσωσαν άνδρα που ήταν έτοιμος να πηδήξει από τον 6ο όροφο – Συγκλονιστικό βίντεο

E-Daily 2.TopNews 07.06.2026
«Ακουσε με, όλα θα πάνε καλά – για το καλό σου είμαστε εδώ», φέρεται να είπε ένας από τους δύο αστυνομικούς που επενέβησαν

Εύβοια: Σοκαριστικό βίντεο από το εσωτερικό σπιτιού που «τραυματίστηκε» από τον σεισμό

E-Daily 2.TopNews 07.06.2026
Ρωγμές και αποκολλήσεις τοίχων στο εσωτερικό κατοικίας

Βρήκε ρωμαϊκό δαχτυλίδι του 297 μ.Χ. με τη θεά Νίκη στη λάσπη και ξεχρέωσε το σπίτι του

E-Daily 2.TopNews 07.06.2026
Το σπάνιο χρυσό κόσμημα με τη θεά Νίκη και οι εκατοντάδες αρχαίοι θησαυροί που γλίτωσαν από το άροτρο

Δεύτερη καλύτερη παραλία στον κόσμο είναι ελληνική – Τιρκουάζ, κρυστάλλινα νερά

E-Daily 3.Left 07.06.2026
Οι 50 κορυφαίες παραλίες του πλανήτη για το 2026 ανακοινώθηκαν – και η Ελλάδα ξεχωρίζει

Ποιος είναι ο άνθρωπος που «εξευτέλισε» τον Κορυδαλλό δύο φορές με ελικόπτερο

E-Daily 3.Left 07.06.2026
Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη κινηματογραφική απόδραση, ο Βασίλης Παλαιοκώστας παραμένει ασύλληπτος με επικήρυξη ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Η Lego λανσάρει σετ της Σαγράδα Φαμίλια με 12.060 τεμάχια ‑ το μεγαλύτερο στην ιστορία της

E-Daily 3.Left 07.06.2026
Η μινιατούρα της διάσημης βασιλικής θα φτάνει τα 62 εκατοστά σε ύψος και θα διατίθεται προς 799,99 δολάρια (περίπου 695 ευρώ)

Εύβοια: Τρεις ισχυρές δονήσεις με επίκεντρο το Προκόπι – 10 μετασεισμοί, κατολισθήσεις και ζημιές σε Προκόπι και Δαφνούσα

E-Daily 2.TopNews 07.06.2026
Σε Προκόπι και Δαφνούσα καταγράφηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές και κατολισθήσεις, με αποκλεισμούς στο οδικό δίκτυο και κατάρρευση παλαιού κτίσματος

Αίγιο: Σύλληψη καταζητούμενου της Ίντερπολ – Είχε δολοφονήσει Έλληνα στην Αυστραλία το 1999

E-Daily 2.TopNews 07.06.2026
Ο 55χρονος έφερε ερυθρά αγγελία της Interpol, όμως η αλλαγή ονόματος και η μετακόμισή του σε άλλη ήπειρο καθιστούσαν τον εντοπισμό του ιδιαίτερα δύσκολο για τις Αρχές