E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μάσκες παντού: Τι θα ισχύσει για τρέξιμο και γυμναστήρια

Λεπτομερείς ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα από Χαρδαλιά

Δημοσίευση 23/10/2020 | 14:18

Μάσκες παντού: Τι θα ισχύσει για τρέξιμο και γυμναστήρια
Pexels

Το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, στις περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο και πορτοκαλί επίπεδο λόγω κορονοϊού, προκάλεσε ανησυχία στους πολίτες που αγαπούν το τρέξιμο σε πάρκα και γήπεδα, καθώς και σε όσους αθλούνται στα γυμναστήρια.

Τα νέα μέτρα θα εξειδικεύσει κατά την ενημέρωση σήμερα στις έξι το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, πάντως σύμφωνα με πληροφορίες οι δρομείς, την ώρα που τρέχουν σε εξωτερικούς χώρους, δεν θα φορούν μάσκα. Επίσης δεν αλλάζει κάτι στα γυμναστήρια, όπου και πάλι οι αθλούμενοι ατομικά δεν θα φορούν μάσκα, αλλά θα τηρούν αποστάσεις και θα λαμβάνουν μέτρα, όπως για παράδειγμα η κάλυψη του μηχανήματος ασκήσεων με μία πετσέτα και η χρήση αντισηπτικού.

Υπενθυμίζεται ότι:

Στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί), λαμβάνονται μέτρα για προπονήσεις και αγώνες χωρίς θεατές. Ο μέγιστος αριθμός αθλούμενων ανά εγκατάσταση μειώνεται κατά το ήμισυ, ενώ έχουν δοθεί οδηγίες και υγειονομικά πρωτόκολλα.

Στους εσωτερικούς χώρους, προβλέπεται ατομική αθλητική προπόνηση, σύμφωνα με τους κανόνες των γυμναστηρίων.

Στα γυμναστήρια, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για το προσωπικό, κατά την αναμονή σε χώρους του γυμναστηρίου και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του γυμναστηρίου. Υποχρεωτική είναι επίσης η μάσκα στην ομαδική άσκηση, όχι όμως στην ατομική άσκηση (π.χ. διάδρομος, βάρη) εφόσον τηρούνται αποστάσεις δύο μέτρων και επιτρέπεται ένα άτομο ανά 15 τ.μ. Απαγορεύεται η χρήση αποδυτηρίων και ντους.

Στο επίπεδο 4 (κόκκινο), επιτρέπεται μόνο ατομική άθληση και αναστέλλεται η λειτουργία των γυμναστηρίων.

Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από τις 6 το πρωί του Σαββάτου. Υπενθυμίζεται ότι στις ίδιες περιοχές με επικίνδυνη αύξηση κρουσμάτων, αυτές των επιπέδων 3 και 4, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5.00 το πρωί. Εξαιρούνται, όσοι εργάζονται τη νύχτα και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης.

Η διαρκής αύξηση των κρουσμάτων σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας έφερε και αλλαγές στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας κατόπιν εισηγήσεως της Επιτροπής. Αλλαγές που ισχύουν από τις 6 το πρωί της Παρασκευής και αφορούν συγκεκριμένες περιοχές.

Σε επίπεδο 4-αυξημένου κινδύνου τίθεται η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Στο επίπεδο 3- αυξημένης επιτήρησης παραμένουν τα Γιάννενα μια και οι δείκτες επικινδυνότητας είναι οριακοί μεταξύ των 2 επιπέδων και η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί, σε 3 ημέρες, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου.

Αυξάνεται το επίπεδο συναγερμού σε επίπεδο 3-αυξημένης επιτήρησης για τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας, Λάρισας και Σερρών.

Πιο αναλυτικά, στο επίπεδο 3 είναι: Νομός Πέλλας, Ιωαννίνων, Τρικάλων, Καρδίτσας, Αχαΐας, Ηρακλείου, Περιφέρεια Αττικής και Ζάκυνθος, Σαντορίνη, Κύθνος, Κέα, Μύκονος, Σίκινος, Φολέγανδρος, Ανάφη, Λέσβος, Σάμος, ενώ από την Παρασκευή σε αυτές προστίθενται οι Περιφέρειες Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Σερρών και Βοιωτίας. Στο επίπεδο 4 είναι ο Νομός Κοζάνης και σήμερα, Παρασκευή αναβαθμίζεται και ο Νομός Καστοριάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λιόσια: Δύο τραυματίες αστυνομικοί από επίθεση 80 Ρομά έπειτα από καταδίωξη

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Οι αστυνομικοί καταδίωκαν όχημα και δέχτηκαν επίθεση από Ρομά - Τρεις συλλήψεις

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται παξιμάδια κανέλας

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το προϊόν να μην το καταναλώσουν

Πέθανε ο ηθοποιός Πάνος Πανόπουλος: Την Παρασκευή η κηδεία του

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Την είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας

Οργισμένος ο Έλον Μασκ για την Οδύσσεια του Κρίστοφερ Νόλαν: Ατιμάζει τον Όμηρο, προσβάλλει τους Έλληνες

E-Daily 3.Left 14.05.2026
Αφορμή η επιλογή της Λουπίτα Νιόνγκο για τον ρόλο της Ωραίας Ελένης - Γιατί ο Mr X κατηγορεί τον σκηνοθέτη ότι «κυνηγάει τα βραβεία»

Αρνητικός στον χανταϊό ο Ελληνας επιβάτης του Hondius

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Αρνητικός στον χανταϊό είναι ο επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου, ο οποίος νοσηλεύεται προληπτικά σε καραντίνα στο Νοσοκομείο «Αττικόν», σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας

Αιματηρό επεισόδιο στην Κέρκυρα: 54χρονη μαχαίρωσε τον σύντροφό της

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Η γυναίκα συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας

Ο αλαζόνας τουρίστας συνελήφθη μία εβδομάδα μετά το βίντεο που τον έδειχνε να πετάει πέτρα στη φώκια «Λάνι» στη Χαβάη

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Αρχικά είχε προσαχθεί για ανάκριση στις 5 Μαΐου, αλλά αφέθηκε ελεύθερος αφού ζήτησε δικηγόρο

Γεωργιάδης: «Χθες ακόμη ένας ανήλικος έκανε απόπειρα αυτοκτονίας στη Θεσσαλονίκη»

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
«Αναγκάστηκαν οι γονείς να το πάνε στο νοσοκομείο, το πρόλαβαν - Ζούμε σε μια δύσκολη εποχή», ανέφερε ο υπουργός Υγείας

«Βιάστε την, μην τη σκοτώσετε»: Αποκαλύψεις τρόμου στο Κονγκό:

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Μαζικοί τάφοι, βιασμοί και εκτελέσεις αμάχων

Δεν πήγαιναν ούτε σχολείο τα παιδιά που ζούσαν μέσα σε ακαθαρσίες σε σπίτι στο Περιστέρι, τι λέει η γιαγιά τους

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Στο Παίδων τα 6 ανήλικα που ζούσαν με τους γονείς τους σε δώμα «χωματερή»

Σύρος: Συνελήφθησαν δύο Σύροι για φωτογράφιση 8χρονων κοριτσιών

Ελλάδα 14.05.2026
Συναγερμός στην πλατεία Μιαούλη