E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οικογένεια Ζακ Κωστόπουλου: «Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ο Πορτοσάλτε»

Οργή για τις δηλώσεις του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ που αναφέρθηκε στον Ζακ Κωστόπουλο ως έναν «τοξικοαυτό που μπήκε να ληστέψει»

Δημοσίευση 21/10/2020 | 20:28

Οικογένεια Ζακ Κωστόπουλου: «Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ο Πορτοσάλτε»

Η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου, διά των συνηγόρων της καλεί τον δημοσιοφγράφο του ΣΚΑΪ, Άρη Πορτοσάλτε, να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τα «ψευδή και ανακριβή γεγονότα» και τις «ιδιαίτερα προσβλητικές κρίσεις».   

Αφορμή για την οργή της οικογένειας είναι οι σημερινές δηλώσεις του Άρη Πορτοσάλτε στο ραδιόφωνο, με αφορμή την δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, που ξεκίνησε σήμερα αλλά διακόπηκε και θα επαναληφθεί στις 6 Νοεμβρίου.   Άρης Πορτοσάλτε: «Τοξικοαυτός που μπήκε να ληστέψει»   

Ο Άρης Πορτοσάλτε επέκρινε τις σημερινές προγραμματισμένες συγκεντρώσεις με αίτημα τη δικαίωση του 33χρονου ακτιβιστή, αναφέροντας πολλές φορές ότι ο ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν ένας «τοξικοαυτός που μπήκε να ληστέψει».   

«Γιατί θα έχουμε σήμερα συγκεντρώσεις και πορείες; Γιατί αρχίζει μια δεύτερη δίκη του Ζακ Κωστόπουλου. Αυτού του ανθρώπου που μπήκε να ληστέψει και δεν συνελήφθη, όπως και έπρεπε -μεταξύ μας. Έπεσε ένας κόσμος εκεί πάνω και έγιναν πράγματα που δε θα έπρεπε να συμβούν, για να είμαστε καθαροί. Όποιος μπαίνει σε ένα μαγαζί μέσα... γιατί αυτός αποδείχτηκε ότι είναι τοξικοαυτός, δε θα μπω στις λεπτομέρειες της υπόθεσης, έγιναν πράγματα που δεν πρέπει να γίνονται σε μια κοινωνία, σύμφωνοι; Μπήκε κάποιος να κάνει διάρρηξη, θα 'ρθει η αστυνομία να τον συλλάβει. Αυτή είναι η δική μου γνώμη. Θα μου πεις, εσύ εφάρμοσέ το στο σπίτι σου. Δεν μπαίνω στη κουβέντα, γιατί η μια κουβέντα θα φέρει την άλλη, δεν έχει κανένα νόημα. Το ζήτημα είναι ότι γίνεται μια δεύτερη δίκη που κινητοποιεί πάλι ομάδες της κοινωνίας μας», είπε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ. 

Οικογένεια Ζακ: «Να ζητήσει συγγνώμη ο Πορτοσάλτε»   «Οι απόψεις του κ. Πορτοσάλτε χαρακτηρίζουν τον ίδιο» επισημαίνει η οικογένεια, ζητώνας παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ και του ΕΣΡ.   

Δια των συνηγόρων της, η οικογένεια επισημαίνει ότι ακούστηκαν ψευδή και ανακριβή γεγονότα και ιδιαίτερα προσβλητικές κρίσεις για τον θανόντα και προσθέτει ότι ο δημοσιογράφος μετέτρεψε το θύμα σε θύτη.   

Παράλληλα, κατηγορούν τον Άρη Πορτοσάλτε ότι απέκρυψε τα -αναμφισβήτητα ακόμα και από την υπεράσπιση- ιατρικά πορίσματα, διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις ενώ διαστρέβλωσε πλήρως τις αποφάνσεις του παραπεμπτικού βουλεύματος, με το οποίο οι κατηγορούμενοι δικάζονται.   

Ολόκληρη η ανακοίνωση της οικογένειας:   

«Με ιδιαίτερη δυσφορία και ανησυχία διαπιστώσαμε ότι σήμερα το πρωί, μια ώρα πριν την έναρξη της δίκης των κατηγορουμένων για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, ακούστηκαν ψευδή και ανακριβή γεγονότα και ιδιαίτερα προσβλητικές κρίσεις για τον θανόντα από τον κ. Πορτοσάλτε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ. Ο εν λόγω δημοσιογράφος μετατρέποντας το θύμα ενός άγριου λιντσαρίσματος σε θύτη, και μετατρεπόμενος ο ίδιος σε ραδιο-δικαστή, απέκρυψε τα - αναμφισβήτητα ακόμα και από την υπεράσπιση - ιατρικά πορίσματα, διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις ενώ διαστρέβλωσε πλήρως τις αποφάνσεις του παραπεμπτικού βουλεύματος, με το οποίο οι κατηγορούμενοι δικάζονται.   

Οι απόψεις του κ. Πορτοσάλτε χαρακτηρίζουν τον ίδιο. Η τήρηση πάντως της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και η μετάδοση αληθών ειδήσεων, με ακρίβεια και αντικειμενικότητα, είναι καθήκον του και βαραίνει επίσης τόσο την ΕΣΗΕΑ και το ΕΣΡ όσο και τον ραδιοφωνικό σταθμό που του δίνει βήμα.   Το ελάχιστο το οποίο αναμένει η οικογένεια από τον ίδιο είναι να ανασκευάσει και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και από τους ελεγκτικούς φορείς να πράξουν τα δέοντα και νόμιμα.   

Εκ μέρους της οικογένειας Κωστόπουλου

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής

Άννυ Παπαρρούσου

Κλειώ Παπαπαντολέων». 

Με ιδιαίτερη δυσφορία και ανησυχία διαπιστώσαμε ότι σήμερα το πρωί, μια ώρα πριν την έναρξη της δίκης των κατηγορουμένων...

Δημοσιεύτηκε από Justice For Zak/Zackie στις Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γεωργιάδης για την ψεύτικη φωτογραφία με το «φιλί»: «Η Ευγενία κατάλαβε αμέσως ότι ήταν ψέμα»

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
«Δεν σας κρύβω ότι με εντυπωσίασε το πόσο εύκολα ο κόσμος πίστεψε ότι θα πήγαινα σε μια ταβέρνα και θα χαριεντιζόμουν με μια γυναίκα. Σκέφτομαι πώς μπορείς να πιστέψεις κάτι τέτοιο;»

Θεσσαλονίκη: Φορτηγό έπεσε πάνω σε περίπτερο στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Τη στιγμή του ατυχήματος, το οποίο προκλήθηκε από την κακή εκτίμηση του οδηγού του έχασε τον έλεγχο κι έπεσε στο περίπτερο, μια κοπέλα ψώνιζε, όμως πρόλαβε κι απομακρύνθηκε

Γεωργιάδης: Αυτή είναι η φωτογραφία που αλλοίωσαν και άρχισαν να βρίζουν εμένα και την οικογένειά μου

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
«Μην πιστεύετε απολύτως τίποτε εύκολα πλέον από όσα βλέπετε στο διαδίκτυο» αναφέρει ο υπουργός Υγείας

Guardian: Γιατροί αγνόησαν συμπτώματα χανταϊού σε επιβάτιδα του MV Hondius – «Είναι μόνο άγχος»

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Σε «πολύ κρίσιμη» κατάσταση η Γαλλίδα που είχε εμφανίσει συμπτώματα γρίπης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, σύμφωνα με τον Ισπανό υπουργό Υγείας

Απεργία 13 Μαΐου: Ποιοι κατεβάζουν ρολά ‑ Τι θα γίνει με τα σχολεία ‑ Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Η ώρα της απεργιακής συγκέντρωσης την προσεχή Τετάρτη

Γιούνκερ: «Υπουργός άλλης χώρας στο Eurogroup πρότεινε να πουληθεί η Ακρόπολη – Της είπα `σκάσε`»

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Η αποστομωτική απάντηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε Ευρωπαία υπουργό που... μύρισε αίμα και ζήτησε μέχρι και την πώληση της Ακρόπολης

Iσπανία: Παιδιά σε «καραντίνα» επί 4 χρόνια μέσα σε άθλιες συνθήκες από τους γονείς τους

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Τα ανησυχητικά σκίτσα, οι λερωμένες πάνες και η σπαρακτική αντίδραση

Χωροταξικό Τουρισμού: «Κόφτης» για Airbnb, νέοι κανόνες για ξενοδοχεία και νησιά

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
«Παράθυρο» διορθώσεων έως τα τέλη Ιουνίου

Survivor: Ο παίκτης τραυματίστηκε από προπέλα σκάφους – Υπέστη μερικό ακρωτηριασμό

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Σοκαρισμένη η παραγωγή του Survivor την ώρα που οι γιατροί δίνουν μάχη για να σώσουν και το αριστερό πόδι του νεαρού

Καιρός: «Καλοκαιράκι» με 33 βαθμούς – Πού θα βρέξει

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Νοτιοδυτικοί άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες