E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οικογένεια Ζακ Κωστόπουλου: «Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ο Πορτοσάλτε»

Οργή για τις δηλώσεις του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ που αναφέρθηκε στον Ζακ Κωστόπουλο ως έναν «τοξικοαυτό που μπήκε να ληστέψει»

Δημοσίευση 21/10/2020 | 20:28

Οικογένεια Ζακ Κωστόπουλου: «Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ο Πορτοσάλτε»

Η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου, διά των συνηγόρων της καλεί τον δημοσιοφγράφο του ΣΚΑΪ, Άρη Πορτοσάλτε, να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τα «ψευδή και ανακριβή γεγονότα» και τις «ιδιαίτερα προσβλητικές κρίσεις».   

Αφορμή για την οργή της οικογένειας είναι οι σημερινές δηλώσεις του Άρη Πορτοσάλτε στο ραδιόφωνο, με αφορμή την δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, που ξεκίνησε σήμερα αλλά διακόπηκε και θα επαναληφθεί στις 6 Νοεμβρίου.   Άρης Πορτοσάλτε: «Τοξικοαυτός που μπήκε να ληστέψει»   

Ο Άρης Πορτοσάλτε επέκρινε τις σημερινές προγραμματισμένες συγκεντρώσεις με αίτημα τη δικαίωση του 33χρονου ακτιβιστή, αναφέροντας πολλές φορές ότι ο ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν ένας «τοξικοαυτός που μπήκε να ληστέψει».   

«Γιατί θα έχουμε σήμερα συγκεντρώσεις και πορείες; Γιατί αρχίζει μια δεύτερη δίκη του Ζακ Κωστόπουλου. Αυτού του ανθρώπου που μπήκε να ληστέψει και δεν συνελήφθη, όπως και έπρεπε -μεταξύ μας. Έπεσε ένας κόσμος εκεί πάνω και έγιναν πράγματα που δε θα έπρεπε να συμβούν, για να είμαστε καθαροί. Όποιος μπαίνει σε ένα μαγαζί μέσα... γιατί αυτός αποδείχτηκε ότι είναι τοξικοαυτός, δε θα μπω στις λεπτομέρειες της υπόθεσης, έγιναν πράγματα που δεν πρέπει να γίνονται σε μια κοινωνία, σύμφωνοι; Μπήκε κάποιος να κάνει διάρρηξη, θα 'ρθει η αστυνομία να τον συλλάβει. Αυτή είναι η δική μου γνώμη. Θα μου πεις, εσύ εφάρμοσέ το στο σπίτι σου. Δεν μπαίνω στη κουβέντα, γιατί η μια κουβέντα θα φέρει την άλλη, δεν έχει κανένα νόημα. Το ζήτημα είναι ότι γίνεται μια δεύτερη δίκη που κινητοποιεί πάλι ομάδες της κοινωνίας μας», είπε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ. 

Οικογένεια Ζακ: «Να ζητήσει συγγνώμη ο Πορτοσάλτε»   «Οι απόψεις του κ. Πορτοσάλτε χαρακτηρίζουν τον ίδιο» επισημαίνει η οικογένεια, ζητώνας παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ και του ΕΣΡ.   

Δια των συνηγόρων της, η οικογένεια επισημαίνει ότι ακούστηκαν ψευδή και ανακριβή γεγονότα και ιδιαίτερα προσβλητικές κρίσεις για τον θανόντα και προσθέτει ότι ο δημοσιογράφος μετέτρεψε το θύμα σε θύτη.   

Παράλληλα, κατηγορούν τον Άρη Πορτοσάλτε ότι απέκρυψε τα -αναμφισβήτητα ακόμα και από την υπεράσπιση- ιατρικά πορίσματα, διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις ενώ διαστρέβλωσε πλήρως τις αποφάνσεις του παραπεμπτικού βουλεύματος, με το οποίο οι κατηγορούμενοι δικάζονται.   

Ολόκληρη η ανακοίνωση της οικογένειας:   

«Με ιδιαίτερη δυσφορία και ανησυχία διαπιστώσαμε ότι σήμερα το πρωί, μια ώρα πριν την έναρξη της δίκης των κατηγορουμένων για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, ακούστηκαν ψευδή και ανακριβή γεγονότα και ιδιαίτερα προσβλητικές κρίσεις για τον θανόντα από τον κ. Πορτοσάλτε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ. Ο εν λόγω δημοσιογράφος μετατρέποντας το θύμα ενός άγριου λιντσαρίσματος σε θύτη, και μετατρεπόμενος ο ίδιος σε ραδιο-δικαστή, απέκρυψε τα - αναμφισβήτητα ακόμα και από την υπεράσπιση - ιατρικά πορίσματα, διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις ενώ διαστρέβλωσε πλήρως τις αποφάνσεις του παραπεμπτικού βουλεύματος, με το οποίο οι κατηγορούμενοι δικάζονται.   

Οι απόψεις του κ. Πορτοσάλτε χαρακτηρίζουν τον ίδιο. Η τήρηση πάντως της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και η μετάδοση αληθών ειδήσεων, με ακρίβεια και αντικειμενικότητα, είναι καθήκον του και βαραίνει επίσης τόσο την ΕΣΗΕΑ και το ΕΣΡ όσο και τον ραδιοφωνικό σταθμό που του δίνει βήμα.   Το ελάχιστο το οποίο αναμένει η οικογένεια από τον ίδιο είναι να ανασκευάσει και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και από τους ελεγκτικούς φορείς να πράξουν τα δέοντα και νόμιμα.   

Εκ μέρους της οικογένειας Κωστόπουλου

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής

Άννυ Παπαρρούσου

Κλειώ Παπαπαντολέων». 

Με ιδιαίτερη δυσφορία και ανησυχία διαπιστώσαμε ότι σήμερα το πρωί, μια ώρα πριν την έναρξη της δίκης των κατηγορουμένων...

Δημοσιεύτηκε από Justice For Zak/Zackie στις Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Τραμπ απειλεί και τη φέτα: «Η διαμάχη επιδεινώνει τους δεσμούς Αμερικής με Ευρώπη»

Κόσμος 07.04.2026
Στο στόχαστρο του Αμερικανού προέδρου, είναι κι άλλα τυριά όπως η παρμεζάνα

Μεγάλη Τρίτη: Πέντε παράξενα έθιμα που λίγοι γνωρίζουν για τη σημερινή ημέρα

Πολιτισμός 07.04.2026
Μία ημέρα κατανυκτική, που κρύβει παράξενα έθιμα και παραδόσεις που αποκαλύπτουν τη ζωντανή λαϊκή πίστη της Ελλάδας

Ο πληθυσμός της Γης έχει ξεπεράσει τη χωρητικότητα του πλανήτη, αναφέρει μελέτη

Tech + Science 07.04.2026
Η προσθήκη περισσότερων ανθρώπων δεν μεταφράζεται πλέον σε ταχύτερη ανάπτυξη

ΟΠΕΚΕΠΕ: Aρση ασυλίας ζητούν και οι 11 βουλευτές της ΝΔ

Πολιτική 07.04.2026
Με φυσική παρουσία κατέθεσαν το αίτημά τους

Βίντεο από τη μεγάλη έκρηξη σε βυτιοφόρο στη διώρυγα του Παναμά που τύλιξε στις φλόγες την «Γέφυρα της Αμερικής»

Κόσμος 07.04.2026
Η στιγμή της έκρηξης καταγράφηκε σε βίντεο, όπου διακρίνονται τεράστιες φλόγες να υψώνονται πάνω από το οδόστρωμα

Βεγγαλικά: Σε επιφυλακή οι αρχές ενόψει Πάσχα για «πυριτιδαποθηκές» ‑ Τα «τσουχτερά» πρόστιμα

Ελλάδα 07.04.2026
Σοβαρό ατύχημα με έξι τραυματίες στη Χίο - Γκαρσονιέρα με 3.000 κροτίδες εντόπισαν οι αρχές στην Πάτρα

Πάσχα 2026: Πόσο κοστίζει φέτος το πασχαλινό τραπέζι – Οι τιμές για αρνί, τσουρέκια και αυγά

Οικονομία 07.04.2026
Αυξημένες οι τιμές στα αμνοερίφια ενόψει Πάσχα

Θρίλερ στο νοσοκομείο Ρόδου: Εξαφανίστηκε βρέφος 4 μηνών ‑ Επέστρεψε σε κρίσιμη κατάσταση

Ελλάδα 07.04.2026
Μια πολύ μυστηριώδης περίπτωση στο νοσοκομείο της Ρόδου με ένα βρέφος από το Ισραήλ να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Τραγωδία στα Τρίκαλα: Νεκρή 22χρονη που κατέρρευσε στο σπίτι της

Ελλάδα 07.04.2026
Οι διασώστες του ΕΚΑΒ προσπάθησαν να την επαναφέρουν ωστόσο δεν τα κατάφεραν

Η NASA χαρτογράφησε τον βυθό της Γης από το διάστημα και ανακάλυψε άγνωστα στοιχεία που αλλάζουν τα δεδομένα

Tech + Science 07.04.2026
Η νέα αυτή προσέγγιση ανοίγει ένα παράθυρο σε έναν μέχρι σήμερα ελάχιστα γνωστό κόσμο - Η ανακάλυψη που εξέπληξε τους επιστήμονες

Ανατριχιαστικό βίντεο με κορίτσι στο Λίβανο που αν και μουσουλμάνα χτυπά την καμπάνα εκκλησίας

Κόσμος 07.04.2026
Η ανθρωπιστική κατάσταση στον Λίβανο επιδεινώνεται ραγδαία, με σχεδόν 1.100 νεκρούς,

Αλλάζει το φαρμακείο του αυτοκινήτου: Τι πρέπει να περιέχει από τις 18 Ιουνίου

Ελλάδα 07.04.2026
Στα 30 ευρώ το πρόστιμο αν το φαρμακείο είναι ελλιπές - Διαβάστε την απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης