E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συναγερμός στον «Αγιο Σάββα»: Βρέθηκαν κρούσματα σε ασθενείς κι εργαζόμενους

Κρούσματα σε γιατρούς και ασθενείς στην Αιματολογική κλινική και στην πτέρυγα Γ1 του ογκολογικού νοσοκομείου - Έκλεισε για απολύμανση η Γ1

Δημοσίευση 21/10/2020 | 16:28

Συναγερμός στον «Αγιο Σάββα»: Βρέθηκαν κρούσματα σε ασθενείς κι εργαζόμενους

Στο ογκολογικό νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» εισέβαλε ο κορωνοϊός, δοκιμάζοντας την αγωνία των ευαίσθητων ασθενών που νοσηλεύονται εκεί, αλλά και τα -καλά- αντανακλαστικά της διοίκησης.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Τρίτης ανιχνεύθηκε θετικό κρούσμα μίας ιατρού Αιματολόγου της Αιματολογικής Κλινικής του νοσοκομείου. Η συγκεκριμένη γιατρός, καθώς και τέσσερις ακόμη γιατροί της Κλινικής – όλοι ασυμπτωματικοί – τέθηκαν προληπτικά σε καραντίνα.

Επιπλέον, λήφθηκαν δείγματα από δέκα νοσηλευόμενους και επτά υπηρετούντες στην Κλινική (έξι ιατροί, ένας νοσηλευτής), με τα αποτελέσματα να εκκρεμούν.

Ακολούθως, διενεργήθηκε απολύμανση όλων των χώρων της κλινικής, η οποία συνεχίζει τη λειτουργία της, με συνδρομή ετέρων Τμημάτων του Νοσοκομείου.

Σε ότι αφορά την πτέρυγα Γ1 του Νοσοκομείου, την περασμένη εβδομάδα ανιχνεύθηκαν τρία κρούσματα σε νοσηλευόμενους και τρία σε νοσηλευτές, άπαντες χωρίς μείζονα συμπτωματολογία.

Οι τρεις θετικοί νοσηλευόμενοι μεταφέρθηκαν σε «Ελπίς», «Παμμακάριστο» και στην Κλινική Covid του «Άγιου Σάββα».

Οι υπόλοιποι οκτώ νοσηλευόμενοι στο τμήμα βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό και μεταφέρθηκαν σε άλλο τμήμα του Νοσοκομείου, προκειμένου να γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους του τμήματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία σε όλο το προσωπικό του Τμήματος και όλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά. Προληπτικά τέθηκαν σε καραντίνα δεκατρείς νοσηλευτές/-τριες και δύο ειδικευόμενοι ιατροί.

Τι ανέφερε νωρίτερα η ΠΟΕΔΗΝ

Σύμφωνα με όσα ανέφερε νωρίτερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ), έχει κλείσει τις τελευταίες ημέρες η πτέρυγα Γ1 του νοσοκομείου στην οποία νοσηλεύονται ογκολογικοί ασθενείς, καθώς βρέθηκαν θετικοί τρεις ασθενείς.

Η απόφαση της διοίκησης ήταν άμεση: οι ασθενείς, άνδρες ηλικίας 54, 69 και 85 χρόνων, διακομίστηκαν στα νοσοκομεία «Παμμακάριστος» και «ΕΛΠΙΣ». Η πτέρυγα Γ1 μπήκε στο μικροσκόπιο όπως επιβάλλει το σχετικό πρωτόκολλο, με τη διενέργεια τεστ και ιχνηλατήσεων στο προσωπικό. Ο έλεγχος έδειξε άλλους 5 εργαζόμενους θετικούς στον κορωνοϊό. Πρόκειται για 2 γιατρούς, 2 νοσηλευτές και μία εργαζόμενη στην καθαριότητα – όλοι βρίσκονται σε απομόνωση κατ' οίκον.

«Η διοίκηση πολύ σωστά έπραξε και έκλεισε την πτέρυγα Γ1 προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά του ιού στους νοσηλευόμενους. Το συμβάν στον Άγιο Σάββα δείχνουν πόσο επικίνδυνος και ύπουλος είναι ο ιός» λέει στο protothema.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος, επισημαίνοντας το πρόβλημα που ανακύπτει συχνά με τα αποτελέσματα των τεστ. «Οι ασθενείς είχαν υποβληθεί σε έλεγχο κατά την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο και ήταν αρνητικοί. Στην πορεία όμως εμφάνισαν συμπτώματα και διενεργήθηκε εκ νέου τεστ και ήταν θετικό. Αυτό είναι προφανώς πολύ μεγάλο πρόβλημα» καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λιβάνιος: Aλλάζουν τα δημοτικά τέλη

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Η αποσύνδεση «είναι αίτημα και των εταιρειών ενέργειας και των δήμων», είπε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών - Στόχος το σύστημα να εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου 2028

Η στιγμή που πάνοπλοι αστυνομικοί μπαίνουν σε σπίτια του κυκλώματος με τα ναρκωτικά στη Μύκονο: «Πέσε κάτω τώρα»

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Βρήκαν 4,5 κιλά κοκαΐνης και κάνναβης, €700.000 το παράνομο κέρδος- Από τον Απρίλιο η δράση του κυκλώματος με αρχηγό έναν 37χρονο Αλβανό - Χρησιμοποιούσαν ως «βιτρίνα» εταιρεία μεταφοράς τουριστών με βαν

Ανησυχία για την Αθηνά Ωνάση: Η «χρυσή κληρονόμος» και οι περίεργοι επιχειρηματικοί ελιγμοί της

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Η παγκόσμια οικονομική ελίτ προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει τι κρύβεται πίσω από την 41χρονη, πλέον, επιχειρηματία

Νέα Υόρκη: Ο Μαμντάνι έκανε πράξη την υπόσχεσή του – «Πάγωμα» σε ένα εκατομμύριο ενοίκια για δύο χρόνια

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων εκφράζουν ανησυχίες για οικονομική πίεση λόγω αυξημένου κόστους λειτουργίας, ενώ οι ενοικιαστές διεκδικούν επιπλέον μέτρα για την ουσιαστική μείωση των ενοικίων

Ισπανία: Ντόπιος γρονθοκόπησε 13χρονη στο πρόσωπο και της έσπασε την μύτη

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Δεκάδες τουρίστες έτρεξαν για να βοηθήσουν την έφηβη, η οποία ακούστηκε να φωνάζει καθώς δεχόταν επίθεση από τον άνδρα

Σάλος στη Βρετανία: Τον σκότωσε με μια γροθιά ‑ Σκληρό βίντεο

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Ο 28χρονος Ντίλαν Μαξγουελ κατηγορείται για τον θάνατο του 25χρονου Λουκ Τόμπσον, πατέρα τριών παιδιών, μετά από μια επίθεση στις 19 Νοεμβρίου 2023

Ποιος είναι ο νικητής του φετινού MasterChef

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Εννέα χρόνια στο Αμστερνταμ πριν το ριάλιτι μαγειρικής - Η σύντροφός του και η ζωή στο εξωτερικό

Μυλοπόταμος: Ποιος εντόπισε νεκρό τον 32χρονο που αναζητούνταν από τους οικείους του

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Τα ακριβή αίτια θανάτου θα διαπιστωθούν μετά από ιατροδικαστική εξέταση, καθώς η Αστυνομία δεν εντοπίζει ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.

Γιαγιά δηλητηρίασε και μαχαίρωσε τα 4 εγγόνια της μέχρι θανάτου ‑ «Δεν θα ξαναδώ ποτέ τα παιδιά μου»

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Η ηλικιωμένη φέρεται να εξαγριώθηκε όταν ο πρώην σύζυγος της κόρης της απέκτησε προσωρινή επιμέλεια των παιδιών

Μήνυση κατά 18 influencers από την Επιτροπή Παιγνίων για διαφήμιση παράνομου τζόγου ‑ Είχαν πάνω από 3 εκατ. followers

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Οι περισσότεροι από τους followers ήταν ανήλικοι, είπε ο πρόεδρος της ΕΕΕΠ, Αντώνης Βαρθολομαίος

Πήγε στην Τουρκία για να φτιάξει τα δόντια του και τώρα αντιμετωπίζει εφιάλτη ‑ «Μην πάτε στην Τουρκία. Μην αφήσετε να ...»

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Ο 47χρονος Βρετανός ξόδεψε 3.900 λίρες για smile makeover στην Τουρκία και τώρα καλείται να πληρώσει έως 40.000 λίρες για να αποκαταστήσει τη ζημιά.

Μουντιάλ 2026: Πρωτιά για Ολλανδία, πρόκριση για Ιαπωνία‑Σουηδία και ιστορική Ακτή Ελεφαντοστού

Αθλητικά Νέα 26.06.2026
Η Ολλανδία καθάρισε την Τυνησία και πήρε την κορυφή του ομίλου, Ιαπωνία και Σουηδία προκρίθηκαν χέρι-χέρι, ενώ Εκουαδόρ και Ακτή Ελεφαντοστού πανηγύρισαν μεγάλες νίκες και εισιτήριο για τους «32».