E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: Τι αναφέρει ο Χρυσοχοΐδης για τα κρυφά πάρτυ

Εκτακτα μέτρα Χρυσοχοΐδη

Δημοσίευση 21/10/2020 | 15:33

Θεσσαλονίκη: Τι αναφέρει ο Χρυσοχοΐδης για τα κρυφά πάρτυ
Pexels

«Υπάρχουν 5-6 μπαράκια και καφέ που «σπάνε» το πρωτόκολλο και λειτουργούν και μετά τα μεσάνυχτα» 

Μέτρα για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μετά την άνοδο των κρουσμάτων στην πόλη αλλά και παραβατικών συμπεριφορών σε πλατείες και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

«Έχουμε ακούσει για 5 με 6 μπαρ στη Θεσσαλονίκη που παραβιάζουν το προβλεπόμενο ωράριο και λειτουργούν μετά τις 00:30. Είμαστε κατά της παραβατικότητας. Και δεν καλύπτουμε κανέναν. Αυτός είναι αθέμιτος ανταγωνισμός» αναφέρει στο Έθνος, ο πρόεδρος της Ένωσης εστιατόρων - ψητοπωλών και καφέ μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης, Γιάννης Φιλοκώστας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στον χώρο της εστίασης δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Τηρούνται οι αποστάσεις όπως και τα ωράρια. «Το πρόβλημα δημιουργείται μετά τις 00:30 όταν οι πελάτες φεύγουν από τα μαγαζιά και συνεχίζουν τη διασκέδασή τους σε μπαρ και πάρκα.

Εκεί μαζεύονται κάθε βράδυ συνολικά 2.000 άτομα. Γι' αυτό και προτείναμε να επεκταθεί το ωράριο και να κλείνουν τα μαγαζιά στις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα. Με αυτόν τον τρόπο θα μένουν οι πελάτες στα μαγαζιά, τηρώντας τις αποστάσεις αντί να συνωστίζονται στις πλατείες».

Σχεδόν καθημερινός είναι ο συνωστισμός στην Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά, στον περίβολο της Αγίας Σοφίας και στην πλατεία Ναυαρίνου. Ενδεικτικό είναι ότι μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για το πλαίσιο των ελέγχων για τον κορωνοϊό, ο κ. Χρυσοχοϊδης έστειλε αυστηρό μήνυμα ότι «δεν θα ανεχθούμε τους λίγους ανεύθυνους». «Η Ελληνική Αστυνομία είναι παρούσα με χιλιάδες ελέγχους.

Δεν έχουμε καμία διάθεση αντιδικίας με τους πολίτες, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε ώστε τους λίγους ανεύθυνους και ασυνείδητους που δημιουργούν τεράστια προβλήματα παραβαίνοντας τις εντολές και τις οδηγίες των ειδικών», υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας πως «θα επιχειρήσουμε με όλα τα μέσα συνεννόησης με τους ανθρώπους να μην επιτρέψουμε μεγάλες συγκεντρώσεις».

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι η ΕΛ.ΑΣ. θα είναι παρούσα «σε κάθε πλατεία, σε κάθε περιοχή, σε κάθε αγορά, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με ευθύνη και σε συνεργασία με τους πολίτες, αυτό τον μεγάλο επικίνδυνο εχθρό που έχει εμφανιστεί στη ζωή μας». Εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η Θεσσαλονίκη με τις δράσεις της, την ευθύνη των πολιτών της θα αντιμετωπίσει αυτόν τον αόρατο εχθρό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαντόνα και Πέδρο Πασκάλ ανάμεσα στους celebrities που ζητούν να κλείσει κέντρο της ICE στο Τέξας

Κόσμος 31.03.2026
Τι αναφέρεται στη σχετική επιστολή που συνυπογράφουν γνωστές προσωπικότητες

Το τελευταίο αντίο στη Μαρινέλλα στη Μητρόπολη Αθηνών

Ελλάδα 31.03.2026
Αυτή την ώρα η νεκρώσιμη ακολουθία - Γιώργος Νταλάρας και Χάρις Αλεξίου θα εκφωνήσουν επικήδειους

Χωρίς τράπεζες για 2 ημέρες ‑ Πότε και πώς θα κάνουμε τις συναλλαγές μας

Ελλάδα 31.03.2026
Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών για την ειδική τραπεζική αργία

Η μέρα θα γίνει νύχτα: Η μεγαλύτερη έκλειψη Ηλίου του αιώνα ‑ Δεν θα επαναληφθεί για 157 χρόνια

Tech + Science 31.03.2026
Μία ολόκληρη γενιά δεν θα δει ποτέ το σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο, η επανάληψη του οποίου προσδιορίζεται για το έτος 2183

Μαλδίβες: Καρχαρίες κολυμπούν σε ρηχά νερά και επισκέπτες τους παρακολουθούν από απόσταση αναπνοής

Κόσμος 31.03.2026
Εντυπωσιακό βίντεο - Το τάισμα καρχαριών απαγορεύεται αυστηρά καθώς μπορεί να επηρεάσει τη συμπεριφορά τους

Πλησιάζει με άγριες διαθέσεις η κακοκαιρία Erminio ‑ Οι περιοχές που θα βρεθούν σε κόκκινο συναγερμό

Καιρός 31.03.2026
Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Τρίτη (31/3) στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες, τις χαλαζοπτώσεις και τους κατά τόπους θυελλώδεις ανέμους.