E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: Τι αναφέρει ο Χρυσοχοΐδης για τα κρυφά πάρτυ

Εκτακτα μέτρα Χρυσοχοΐδη

Δημοσίευση 21/10/2020 | 15:33

Θεσσαλονίκη: Τι αναφέρει ο Χρυσοχοΐδης για τα κρυφά πάρτυ
Pexels

«Υπάρχουν 5-6 μπαράκια και καφέ που «σπάνε» το πρωτόκολλο και λειτουργούν και μετά τα μεσάνυχτα» 

Μέτρα για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μετά την άνοδο των κρουσμάτων στην πόλη αλλά και παραβατικών συμπεριφορών σε πλατείες και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

«Έχουμε ακούσει για 5 με 6 μπαρ στη Θεσσαλονίκη που παραβιάζουν το προβλεπόμενο ωράριο και λειτουργούν μετά τις 00:30. Είμαστε κατά της παραβατικότητας. Και δεν καλύπτουμε κανέναν. Αυτός είναι αθέμιτος ανταγωνισμός» αναφέρει στο Έθνος, ο πρόεδρος της Ένωσης εστιατόρων - ψητοπωλών και καφέ μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης, Γιάννης Φιλοκώστας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στον χώρο της εστίασης δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Τηρούνται οι αποστάσεις όπως και τα ωράρια. «Το πρόβλημα δημιουργείται μετά τις 00:30 όταν οι πελάτες φεύγουν από τα μαγαζιά και συνεχίζουν τη διασκέδασή τους σε μπαρ και πάρκα.

Εκεί μαζεύονται κάθε βράδυ συνολικά 2.000 άτομα. Γι' αυτό και προτείναμε να επεκταθεί το ωράριο και να κλείνουν τα μαγαζιά στις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα. Με αυτόν τον τρόπο θα μένουν οι πελάτες στα μαγαζιά, τηρώντας τις αποστάσεις αντί να συνωστίζονται στις πλατείες».

Σχεδόν καθημερινός είναι ο συνωστισμός στην Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά, στον περίβολο της Αγίας Σοφίας και στην πλατεία Ναυαρίνου. Ενδεικτικό είναι ότι μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για το πλαίσιο των ελέγχων για τον κορωνοϊό, ο κ. Χρυσοχοϊδης έστειλε αυστηρό μήνυμα ότι «δεν θα ανεχθούμε τους λίγους ανεύθυνους». «Η Ελληνική Αστυνομία είναι παρούσα με χιλιάδες ελέγχους.

Δεν έχουμε καμία διάθεση αντιδικίας με τους πολίτες, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε ώστε τους λίγους ανεύθυνους και ασυνείδητους που δημιουργούν τεράστια προβλήματα παραβαίνοντας τις εντολές και τις οδηγίες των ειδικών», υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας πως «θα επιχειρήσουμε με όλα τα μέσα συνεννόησης με τους ανθρώπους να μην επιτρέψουμε μεγάλες συγκεντρώσεις».

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι η ΕΛ.ΑΣ. θα είναι παρούσα «σε κάθε πλατεία, σε κάθε περιοχή, σε κάθε αγορά, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με ευθύνη και σε συνεργασία με τους πολίτες, αυτό τον μεγάλο επικίνδυνο εχθρό που έχει εμφανιστεί στη ζωή μας». Εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η Θεσσαλονίκη με τις δράσεις της, την ευθύνη των πολιτών της θα αντιμετωπίσει αυτόν τον αόρατο εχθρό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το «φαινόμενο» της ελληνικής πάλης: Ποιος είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής Γιώργος Κουγιουμτσίδης

Αθλητικά Νέα 16.09.2025
Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης δεν κρύβει ότι ο μεγάλος του στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Όρκες βυθίζουν τουριστικό σκάφος στην Πορτογαλία

Κόσμος 16.09.2025
Δείτε το τρομακτικό συμβάν

Φρίκη στις φυλακές της Κύπρου: Κατάδικοι βίαζαν συγκρατούμενό τους και έβγαζαν βίντεο

Ελλάδα 16.09.2025
Το βίντεο δείχνει τον κατάδικο να είναι γονατισμένος πάνω σε κουβέρτα στο πάτωμα κελιού, με έναν εκ των συγκρατουμένων του που κατονομάστηκε ως βιαστής, να του κρατά το κεφάλι και να τον υποχρεώνει σε στοματικό σeξ

Στη Νέα Δημοκρατία προσχώρησε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Πολιτική 16.09.2025
O πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ

Ευλογιά των αιγοπροβάτων: «Αν δεν πετύχουν τα μέτρα για τον περιορισμό της θα πάμε σε lockdown»

Ελλάδα 16.09.2025
Τι δήλωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Χρήστος Κέλλας

Απειλές από Τούρκο οπαδό στη γυναίκα του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Θα σκοτώσουμε όλη την οικογένειά σου»

Αθλητικά Νέα 16.09.2025
Η γυναίκα του Greek Freak όμως αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το μήνυμα και να εκθέσει δημόσια τον αποστολέα του

Τραγωδία στην Ελούντα: Κατέρρευσε εργαζόμενος ξενοδοχειακής μονάδας

Ελλάδα 16.09.2025
Αναστάτωση σε ξενοδοχείο της Ελούντας με έναν υπάλληλο security να εντοπίζεται νεκρός

Λάρισα: Παιδάκι ξέφυγε από την προσοχή της δασκάλας και περιπλανιόταν στο δρόμο μόνο του

Ελλάδα 16.09.2025
Λαχτάρα για τους γονείς του 7χρονου στην Λάρισα

«Βόμβα» στην υπόθεση της Μαντλίν Μακάν: «Η Μαντλίν ήταν παραγγελία»

Κόσμος 16.09.2025
Έχουν περάσει 18 χρόνια από την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακάν και ακόμα τα στοιχεία που υπάρχουν, δεν επαρκούν για τη λύση της υπόθεσης

10.000 κενά με το καλημέρα: Οργή εκπαιδευτικών για την κατάσταση στα σχολεία

Ελλάδα 16.09.2025
Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και της υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη εξαπολύουν οι εκπαιδευτικοί

Οι αλλαγές που φέρνει σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες η ηλεκτρονική τιμολόγηση

Οικονομία 16.09.2025
Σε δύο φάσεις η υποχρεωτική εφαρμογή του μέτρου - Τα κίνητρα και τα «ψιλά γράμματα»