E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: Τι αναφέρει ο Χρυσοχοΐδης για τα κρυφά πάρτυ

Εκτακτα μέτρα Χρυσοχοΐδη

Δημοσίευση 21/10/2020 | 15:33

Θεσσαλονίκη: Τι αναφέρει ο Χρυσοχοΐδης για τα κρυφά πάρτυ
Pexels

«Υπάρχουν 5-6 μπαράκια και καφέ που «σπάνε» το πρωτόκολλο και λειτουργούν και μετά τα μεσάνυχτα» 

Μέτρα για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μετά την άνοδο των κρουσμάτων στην πόλη αλλά και παραβατικών συμπεριφορών σε πλατείες και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

«Έχουμε ακούσει για 5 με 6 μπαρ στη Θεσσαλονίκη που παραβιάζουν το προβλεπόμενο ωράριο και λειτουργούν μετά τις 00:30. Είμαστε κατά της παραβατικότητας. Και δεν καλύπτουμε κανέναν. Αυτός είναι αθέμιτος ανταγωνισμός» αναφέρει στο Έθνος, ο πρόεδρος της Ένωσης εστιατόρων - ψητοπωλών και καφέ μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης, Γιάννης Φιλοκώστας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στον χώρο της εστίασης δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Τηρούνται οι αποστάσεις όπως και τα ωράρια. «Το πρόβλημα δημιουργείται μετά τις 00:30 όταν οι πελάτες φεύγουν από τα μαγαζιά και συνεχίζουν τη διασκέδασή τους σε μπαρ και πάρκα.

Εκεί μαζεύονται κάθε βράδυ συνολικά 2.000 άτομα. Γι' αυτό και προτείναμε να επεκταθεί το ωράριο και να κλείνουν τα μαγαζιά στις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα. Με αυτόν τον τρόπο θα μένουν οι πελάτες στα μαγαζιά, τηρώντας τις αποστάσεις αντί να συνωστίζονται στις πλατείες».

Σχεδόν καθημερινός είναι ο συνωστισμός στην Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά, στον περίβολο της Αγίας Σοφίας και στην πλατεία Ναυαρίνου. Ενδεικτικό είναι ότι μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για το πλαίσιο των ελέγχων για τον κορωνοϊό, ο κ. Χρυσοχοϊδης έστειλε αυστηρό μήνυμα ότι «δεν θα ανεχθούμε τους λίγους ανεύθυνους». «Η Ελληνική Αστυνομία είναι παρούσα με χιλιάδες ελέγχους.

Δεν έχουμε καμία διάθεση αντιδικίας με τους πολίτες, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε ώστε τους λίγους ανεύθυνους και ασυνείδητους που δημιουργούν τεράστια προβλήματα παραβαίνοντας τις εντολές και τις οδηγίες των ειδικών», υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας πως «θα επιχειρήσουμε με όλα τα μέσα συνεννόησης με τους ανθρώπους να μην επιτρέψουμε μεγάλες συγκεντρώσεις».

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι η ΕΛ.ΑΣ. θα είναι παρούσα «σε κάθε πλατεία, σε κάθε περιοχή, σε κάθε αγορά, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με ευθύνη και σε συνεργασία με τους πολίτες, αυτό τον μεγάλο επικίνδυνο εχθρό που έχει εμφανιστεί στη ζωή μας». Εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η Θεσσαλονίκη με τις δράσεις της, την ευθύνη των πολιτών της θα αντιμετωπίσει αυτόν τον αόρατο εχθρό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σκλαβενίτης: Ανοίγει καταστήματα με έτοιμα γεύματα ‑ 26 Μαρτίου εγκαινιάζεται το πρώτο

Ελλάδα 23.03.2026
Η πιλοτική εκκίνηση του concept θα γίνει στις 26 Μαρτίου με ένα κατάστημα στο Σύνταγμα της Αθήνας

Τα τέσσερα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης – Fuel Pass και επιδοτήσεις

Ελλάδα 23.03.2026
Η δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα οικονομικής στήριξης της κοινωνίας από τις επιπτώσεις του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Καρυστιανού δίκη Τεμπών: «Ντροπή και απαξίωση το δικαστήριο – Είμαστε σαν σαρδέλες»

Ελλάδα 23.03.2026
«Και φυσικά θα καταγγείλουμε την πρόθεσή τους να βγάλουν τους δημοσιογράφους και τους ρεπόρτερ έξω»

Καιρός: Σε εξέλιξη η ψυχρή εισβολή ‑ Πότε υποχωρεί το κρύο

Καιρός 23.03.2026
Οι εκτιμήσεις του Γιώργου Τσατραφύλλια για το πότε «μαλακώνει» ο καιρός - Η πρόγνωση του Meteo για σήμερα

Carrie Anne Fleming: Πέθανε η ηθοποιός του Supernatural

Κόσμος 23.03.2026
Ο θάνατός της οφείλεται σε επιπλοκές από καρκίνο του μαστού

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Θα έπρεπε να ντρέπεσαι!» ‑ Ξέσπασε κατά του διαιτητή

Αθλητικά Νέα 23.03.2026
Eίχε μια από τις χειρότερες βραδιές της καριέρας του

Θρίλερ στις Σέρρες: Σοβαρό τροχαίο με νεαρό να δίνει μάχη για την ζωή του

Ελλάδα 23.03.2026
Επιχείρηση απεγκλωβισμού από την Πυροσβεστική – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Τέμπη: Ξεκίνησε η δίκη για τους 57 νεκρούς ‑ Ένταση στην αίθουσα με συγγενείς θυμάτων

Ελλάδα 23.03.2026
Ένταση σημειώθηκε μέσα στη δικαστική αίθουσα κατά την είσοδο του κατηγορούμενου πρώην προέδρου του ΟΣΕ, Σπύρου Πατέρα.

25η Μαρτίου: Παρέλαση με «άρωμα» Belharra και αναβαθμισμένα G3 – Τι θα δούμε πρώτη φορά

Ελλάδα 23.03.2026
Η φετινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα σηματοδοτεί την επιχειρησιακή αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων

Νέα εκκαθαριστικά με διαγραφή του ΕΝΦΙΑ 2026 ‑ Ποιοι είναι οι κερδισμένοι

Οικονομία 23.03.2026
Οι διορθώσεις στο φόρο-λογαριασμό γίνονται με βάση τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών.

ΕΛΑΣ: Από Τρίτη τα αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας για την περίοδο εορτασμού της 25ης Μαρτίου

Ελλάδα 23.03.2026
Τα μέτρα εντάσσονται στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και περιλαμβάνουν πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας.

25η Μαρτίου: «Αλμυρός» ο μπακαλιάρος ‑ Φτάνει έως και τα 27 ευρώ το κιλό

Ελλάδα 23.03.2026
Ποιες είναι οι πιο οικονομικές λύσεις