E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πόσο θα βοηθήσει η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα;

Τι απαντά ο καθηγητής επιδημιολογίας και προληπτικής Ιατρικής στο Εργαστήριο Υγιεινής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 21/10/2020 | 15:20

Πόσο θα βοηθήσει η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα;
Pexels

Σε συναγερμό λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού βρίσκεται η χώρα μας. Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ζητώντας στους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να τηρούν πιστά τα μέτρα που στόχο έχουν τη μείωση της διασποράς της φονικής πανδημίας.

Στο τραπέζι φέρεται να βρίσκεται και το ενδεχόμενο λήψεις νέων περιορισμών όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη.

Για το «κόκκινο καμπανάκι» που όπως είπε χτυπά ηχηρά σε αρκετές γεωγραφικές περιοχές της χώρας μας μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης (21/10) ο καθηγητής επιδημιολογίας και προληπτικής Ιατρικής στο Εργαστήριο Υγιεινής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής.

«Συμβουλεύουμε τον πληθυσμό να διασκεδάζει με ασφάλεια για να διατηρήσουμε το επίπεδο της ελευθερίας που έχουμε αυτή την περίοδο» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν θα βοηθήσουμε ως μέτρο η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα δήλωσε «το ζητούμενο είναι να αντιμετωπίσουμε στοχευμένα τις εστίες διασποράς».

«Κάθε πληθυσμός και κάθε περιοχή ή κάθε χώρα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Ακόμη και στη δική μας χώρα άλλα χαρακτηριστικά έχει ο πληθυσμός στην περιφέρεια ή στην Αττική. Θα πρέπει κάθε φορά να δούμε ποιες είναι οι εστίες διασποράς ώστε να στοχεύσουμε τα μέτρα και τις παρεμβάσεις εκεί που χρειάζεται» ανέφερε και εξήγησε:

«Περισσότερο για τα μέτρα έχουν πειστεί τα άτομα μεγάλης ηλικίας, οι νέοι χωρίς να τους κατηγορούμε, συμπεριφέρονται διαφορετικά. Πρέπει να τους πείσουμε αλλά και να τους δώσουμε αποτελεσματικές λύσεις. Η διασκέδαση με ασφάλεια θα βοηθήσει».

Εστιάζοντας στο πείραμα που γίνεται στο Λονδίνο και αφορά την εθελούσια μόλυνση από κορονοϊό ομάδας εθελοντών με στόχο να βρεθεί γρηγορότερα το εμβόλιο για τον ιό ο Δημήτρης Παρασκευής σημείωσε: «Πρόκειται για μία μελέτη προληπτικής παρέμβασης η οποία ακολουθεί όλους τους κώδικες βιοηθικής όπως κάθε μελέτη. Ο λόγος που έχουν επιλεχθεί 90 άτομα νεαρής ηλικίας και υγιή είναι ο κίνδυνος να είναι εξαιρετικά χαμηλός. Προηγούμενος τα συγκεκριμένα άτομα θα εμβολιαστούν με ένα εμβόλιο το οποίο γνωρίζουμε πως έχει συγκεκριμένη αποτελεσματικότητα. Το πλεονέκτημα είναι πως θα έχουμε αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα και πως ο κίνδυνος είναι εξαιρετικά χαμηλός».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ένοχοι για το revenge ρorn στην Ιωάννα Τούνη οι δύο κατηγορούμενοι ‑ Οι ποινές

Ελλάδα 01.04.2026
Στον τότε σύντροφό της δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, ενώ, σε αυτόν που τραβούσε το βίντεο του αναγνωρίστηκε αυτό του πρότερου σύννομου βίου

Τούνη: Χαμός στη δίκη – Η μητέρα κατηγορουμένου επιτέθηκε στον Δημητρακόπουλο

Ελλάδα 01.04.2026
Η μητέρα ενός εκ των δύο κατηγορουμένων ξέσπασε κατά του δικηγόρου της Τούνη

CEO εταιρείας και αρχιτέκτονας ο 55χρονος... κτηνοτρόφος των Αμπελοκήπων!

Ελλάδα 01.04.2026
Ύστερα από έλεγχο που πυροδότησε μια καταγγελία στις Αρχές, αποκαλύφθηκε ένα αυτοσχέδιο... μαντρί

Τραμπ: Ο ηγέτης του Ιράν ζήτησε εκεχειρία

Κόσμος 01.04.2026
Θα τους στείλουμε πίσω στη Λίθινη Εποχή, μέχρι να ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ

Συνετρίβη ρωσικό αεροσκάφος στην Κριμαία: Στους 29 οι νεκροί

Κόσμος 01.04.2026
Οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει ποινική έρευνα για παραβίαση των κανόνων πτήσης

Δίκη για τα Τέμπη: Απομακρύνθηκε ο Ρούτσι μετά από λιποθυμικό επεισόδιο, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο

Ελλάδα 01.04.2026
«Του ασκήθηκε βία από έξι αστυνομικούς», καταγγέλλει η δικηγόρος του, Ζωή Κωνσταντοπούλου

Κακοκαιρία Erminio: Μήνυμα του 112 στην Αττική – “Περιορίστε τις μετακινήσεις έως τα μεσάνυχτα”

Καιρός 01.04.2026
Μήνυμα από το 112 ήχησε στην Αττική, ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που φέρνει η κακοκαιρία Erminio