E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΑΧΕΠΑ: Νόσησε από κορωνοϊό ακόμα ένας γιατρός και έκλεισαν τα χειρουργεία

Δυσάρεστες εξελίξεις στο νοσοκομείο

Δημοσίευση 21/10/2020 | 09:32

ΑΧΕΠΑ: Νόσησε από κορωνοϊό ακόμα ένας γιατρός και έκλεισαν τα χειρουργεία

Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση στο ΑΧΕΠΑ μετά τα 10 πρώτα κρούσματα. Ο κορονοϊός προκαλεί έντονη ανησυχία σε γιατρούς και ασθενείς που παρακολουθούν τις διαστάσεις της διασποράς στη Θεσσαλονίκη.

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, μετά τον εντοπισμό δέκα θετικών κρουσμάτων κορονοϊού, σε νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό κι εργαζόμενους στα εργαστήρια του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου.

Την Τρίτη έγιναν συνολικά 700 τεστ στους εργαζόμενους του νοσοκομείου, 300 rapid test και 400 μοριακά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε γιατρός στην οφθαλμολογική. Όπως είπε στο thestival.gr, «για σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία στην οφθαλμολογική, προκειμένου να ακολουθηθούν οι διαδικασίες ιχνηλάτησης και απολύμανσης».

Ο ίδιος τονίζει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να εφαρμοστεί το μέτρο της καραντίνας καθώς όπως επισημαίνει: «εάν κάποιος ήρθε εχθές σε επαφή με θετικό κρούσμα, μπορεί στο χθεσινό τεστ να βγήκε αρνητικός και σε τρεις ημέρες το τεστ να είναι θετικό διότι πρέπει να περάσει το στάδιο επώασης». Τέλος, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για ακόμη μία φορά ζητεί να υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τη διοίκηση του νοσοκομείου και το Υπουργείο.

Όπως αναφέρει στο newsit.gr ο Χαράλαμπος Κοροξενός πρόεδρος σωματείου εργαζομένων ΑΧΕΠΑ στο νοσοκομείο τηρούνταν αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα προστασίας, γι’ αυτό και υπολογίζεται πως ο ιός πρέπει να εισχώρησε στο νοσοκομείο από έξω προς τα μέσα.

«Το πιο πιθανό είναι η διασπορά να έγινε από τα σπίτια προς τα μέσα γιατί εδώ τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας. Αν συνδυάσουμε ότι αυτοί που βγήκαν θετικοί έχουν κρούσματα και μέσα στα σπίτια τους, τότε ο ιός μπήκε στο νοσοκομείο από τα σπίτια. Λυπάμαι αλλά όσο δεν γίνεται κάτι με το συγχρωτισμό στα αστικά λεωφορεία και τις αποστάσεις στα σχολεία τέτοια φαινόμενα θα έχουμε. Όλη την εβδομάδα θα γίνονται τεστ. Στόχος είναι να ελεγχθεί όλο το προσωπικό. Μιλάμε για πάνω από 1.000 άτομα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέος δυνατός σεισμός στην Κρήτη

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Το επίκεντρο εντοπίζεται 4 χιλιόμετρα δυτικά της Ζάκρου στο Λασίθι

Τραγωδία στη Λάρισα: Μητέρα και κόρη εντοπίστηκαν νεκρές μέσα στο σπίτι τους

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Οι αστυνομικές αρχές εισήλθαν στο διαμέρισμα έπειτα από ειδοποίηση συγγενών

Θεσσαλονίκη: «Είδαμε ένα χέρι στα σκουπίδια» ‑ Τι λένε οι υπάλληλοι που έσωσαν τον άστεγο

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Οι δύο εργαζόμενοι περιγράφουν πώς βρήκαν τον άστεγο μέσα στο απορριμματοφόρο,

Πάτρα: Συνελήφθη 12χρονος που απείλησε με μαχαίρι πεζό και τον λήστεψε

Ελλάδα 24.04.2026
Ο ανήλικος κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αχαΐας

Σεισμός στο Λασίθι: Η στιγμή που τα 5,7 Ρίχτερ ταρακούνησαν το νησί

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Τι φοβούνται οι σεισμολόγοι

Νέος Κόσμος: Συνελήφθη ο ένοπλος άνδρας που είχε ταμπουρωθεί στο σπίτι του αφού επιτέθηκε στη μητέρα του

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Μερικές ώρες νωρίτερα η 81χρονη μητέρα του είχε καταφέρει να διαφύγει από το διαμέρισμα

«Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, μακάρι να γυρνούσα τον χρόνο πίσω» ‑ Τι είπε ο 20χρονος που δολοφόνησε τον 27χρονο

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
«Δεν ήξερα ότι θα έρθει με μαχαίρι, νόμιζα ότι θα συζητήσουν, δεν πρόλαβα να τον σταματήσω», σημείωσε ένας 18χρονος ο οποίος συνελήφθη επίσης

Προειδοποίηση Τσελέντη για τον σεισμό των 5,7 Ρίχτερ στην Κρήτη: «Ας αποφύγουμε για λίγο τα μπάνια»

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
«Ακόμα και μισό μέτρο θαλάσσιο σεισμικό κύμα είναι επικίνδυνο για μικρά παιδιά», προειδοποιεί ο σεισμολόγος

Πρωταθλητής τζούντο πιάστηκε στην Εθνική Οδό με σακούλες γεμάτες 1,15 εκατ. ευρώ

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Τι είπε στους αστυνομικούς και τα σενάρια που εξετάζονται