E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΑΧΕΠΑ: Νόσησε από κορωνοϊό ακόμα ένας γιατρός και έκλεισαν τα χειρουργεία

Δυσάρεστες εξελίξεις στο νοσοκομείο

Δημοσίευση 21/10/2020 | 09:32

ΑΧΕΠΑ: Νόσησε από κορωνοϊό ακόμα ένας γιατρός και έκλεισαν τα χειρουργεία

Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση στο ΑΧΕΠΑ μετά τα 10 πρώτα κρούσματα. Ο κορονοϊός προκαλεί έντονη ανησυχία σε γιατρούς και ασθενείς που παρακολουθούν τις διαστάσεις της διασποράς στη Θεσσαλονίκη.

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, μετά τον εντοπισμό δέκα θετικών κρουσμάτων κορονοϊού, σε νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό κι εργαζόμενους στα εργαστήρια του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου.

Την Τρίτη έγιναν συνολικά 700 τεστ στους εργαζόμενους του νοσοκομείου, 300 rapid test και 400 μοριακά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε γιατρός στην οφθαλμολογική. Όπως είπε στο thestival.gr, «για σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία στην οφθαλμολογική, προκειμένου να ακολουθηθούν οι διαδικασίες ιχνηλάτησης και απολύμανσης».

Ο ίδιος τονίζει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να εφαρμοστεί το μέτρο της καραντίνας καθώς όπως επισημαίνει: «εάν κάποιος ήρθε εχθές σε επαφή με θετικό κρούσμα, μπορεί στο χθεσινό τεστ να βγήκε αρνητικός και σε τρεις ημέρες το τεστ να είναι θετικό διότι πρέπει να περάσει το στάδιο επώασης». Τέλος, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για ακόμη μία φορά ζητεί να υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τη διοίκηση του νοσοκομείου και το Υπουργείο.

Όπως αναφέρει στο newsit.gr ο Χαράλαμπος Κοροξενός πρόεδρος σωματείου εργαζομένων ΑΧΕΠΑ στο νοσοκομείο τηρούνταν αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα προστασίας, γι’ αυτό και υπολογίζεται πως ο ιός πρέπει να εισχώρησε στο νοσοκομείο από έξω προς τα μέσα.

«Το πιο πιθανό είναι η διασπορά να έγινε από τα σπίτια προς τα μέσα γιατί εδώ τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας. Αν συνδυάσουμε ότι αυτοί που βγήκαν θετικοί έχουν κρούσματα και μέσα στα σπίτια τους, τότε ο ιός μπήκε στο νοσοκομείο από τα σπίτια. Λυπάμαι αλλά όσο δεν γίνεται κάτι με το συγχρωτισμό στα αστικά λεωφορεία και τις αποστάσεις στα σχολεία τέτοια φαινόμενα θα έχουμε. Όλη την εβδομάδα θα γίνονται τεστ. Στόχος είναι να ελεγχθεί όλο το προσωπικό. Μιλάμε για πάνω από 1.000 άτομα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Οι Ευρωπαίοι να αναλάβουμε μεγαλύτερη ευθύνη για την ασφάλειά μας»

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Η πρώτη αντίδραση του Βερολίνου για την απόσυρση Αμερικανών στρατιωτών από Τραμπ

Τραμπ για Ιράν: Έχουμε ήδη κερδίσει, θέλω μεγαλύτερη νίκη

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Οι τιμές των καυσίμων θα πέσουν σαν πέτρα

Χαμός στη Σερβία: Ο Κάλινιτς του Ερυθρού Αστέρα έκανε λαβή ελληνορωμαϊκής σε αντίπαλο

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Ακολούθησε απόλυτο χάος, με τον αγώνα να διακόπτεται για τουλάχιστον δέκα λεπτά, ενώ ο φόργουορντ των «ερυθρόλευκων» ήρθε σε αντιπαράθεση και με άλλους παίκτες

Η πιο κρύα Πρωτομαγιά εδώ και 70 χρόνια στη χώρα ‑ Αφησε... πίσω 1944 και 1987

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Μια ασυνήθιστη Πρωτομαγιά, με βοριάδες, βροχοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας υποδέχθηκαν πολλές περιοχές της χώρας

Με 80.000 κενές θέσεις η σεζόν σε εστίαση, τουρισμό ‑ Σε ποιες χώρες ψάχνουν δουλειά

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Οι αιτήσεις επαναπρόσληψης μέσω των σωματείων ήταν φέτος μειωμένες κατά 25%

Ποιες περιοχές σήμερα θα δουν βροχές και καταιγίδες

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ ανά περιοχή

Αποσύρει ο Τραμπ 5.000 στρατιώτες από τη Γερμανία

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Ποιες θα είναι οι συνέπειες για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και ποιο το κόστος για τις ΗΠΑ

Νέες αποκαλύψεις για τον 89χρονο πιστολέρο: «Πίστευε ότι του έχουν κάνει μάγια»

Ελλάδα 02.05.2026
Αίτηση αποφυλάκισης από τον δικηγόρο του

Ρήγμα στις σχέσεις ΗΠΑ – ΕΕ: Ο Τραμπ πυροδοτεί ξανά εμπορική κρίση με δασμούς 25%

Οικονομία 02.05.2026
«Θα διατηρήσουμε ανοιχτές τις επιλογές μας για την προστασία των συμφερόντων της ΕΕ», απαντά η Κομισιόν