E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΑΧΕΠΑ: Νόσησε από κορωνοϊό ακόμα ένας γιατρός και έκλεισαν τα χειρουργεία

Δυσάρεστες εξελίξεις στο νοσοκομείο

Δημοσίευση 21/10/2020 | 09:32

ΑΧΕΠΑ: Νόσησε από κορωνοϊό ακόμα ένας γιατρός και έκλεισαν τα χειρουργεία

Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση στο ΑΧΕΠΑ μετά τα 10 πρώτα κρούσματα. Ο κορονοϊός προκαλεί έντονη ανησυχία σε γιατρούς και ασθενείς που παρακολουθούν τις διαστάσεις της διασποράς στη Θεσσαλονίκη.

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, μετά τον εντοπισμό δέκα θετικών κρουσμάτων κορονοϊού, σε νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό κι εργαζόμενους στα εργαστήρια του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου.

Την Τρίτη έγιναν συνολικά 700 τεστ στους εργαζόμενους του νοσοκομείου, 300 rapid test και 400 μοριακά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε γιατρός στην οφθαλμολογική. Όπως είπε στο thestival.gr, «για σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία στην οφθαλμολογική, προκειμένου να ακολουθηθούν οι διαδικασίες ιχνηλάτησης και απολύμανσης».

Ο ίδιος τονίζει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να εφαρμοστεί το μέτρο της καραντίνας καθώς όπως επισημαίνει: «εάν κάποιος ήρθε εχθές σε επαφή με θετικό κρούσμα, μπορεί στο χθεσινό τεστ να βγήκε αρνητικός και σε τρεις ημέρες το τεστ να είναι θετικό διότι πρέπει να περάσει το στάδιο επώασης». Τέλος, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για ακόμη μία φορά ζητεί να υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τη διοίκηση του νοσοκομείου και το Υπουργείο.

Όπως αναφέρει στο newsit.gr ο Χαράλαμπος Κοροξενός πρόεδρος σωματείου εργαζομένων ΑΧΕΠΑ στο νοσοκομείο τηρούνταν αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα προστασίας, γι’ αυτό και υπολογίζεται πως ο ιός πρέπει να εισχώρησε στο νοσοκομείο από έξω προς τα μέσα.

«Το πιο πιθανό είναι η διασπορά να έγινε από τα σπίτια προς τα μέσα γιατί εδώ τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας. Αν συνδυάσουμε ότι αυτοί που βγήκαν θετικοί έχουν κρούσματα και μέσα στα σπίτια τους, τότε ο ιός μπήκε στο νοσοκομείο από τα σπίτια. Λυπάμαι αλλά όσο δεν γίνεται κάτι με το συγχρωτισμό στα αστικά λεωφορεία και τις αποστάσεις στα σχολεία τέτοια φαινόμενα θα έχουμε. Όλη την εβδομάδα θα γίνονται τεστ. Στόχος είναι να ελεγχθεί όλο το προσωπικό. Μιλάμε για πάνω από 1.000 άτομα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νύχτα βίας στη γαλλικό Φεστιβάλ «Fête de la Musique» με εκατοντάδες συλλήψεις

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Βιασμοί, μαχαιρώματα και επιθέσεις με ... σύριγγες σε γυναίκες

Τουρκία: Έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στο Κιρίκαλε ‑ Δύο νεκροί

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Ισχυρή έκρηξη σε εγκατάσταση έρευνας και ανάπτυξης πυρομαχικών, διερευνώνται τα αίτια του δυστυχήματος

Λευκάδα: Αγριος ξυλοδαρμός θαμώνα μπαρ ‑ Στο νοσοκομείο το θύμα, για μία γυναίκα έγινε η παρεξήγηση

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Οι Αρχές αναζητούν τρεις ακόμη εμπλεκόμενους για να τους συλλάβουν και να τους οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη

CNN: «Με απείλησε σμήνος από drones σε σχηματισμό μέδουσας» ‑ Τι είδε ο πιλότος του μαχητικού F‑15

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Τον Απρίλιο, η Τεχεράνη κατέρριψε ένα αμερικανικό μαχητικό F-15, το οποίο μετέφερε δύο άτομα - έναν πιλότο και έναν αξιωματικό οπλικών συστημάτων

Θεσσαλονίκη: Γυναίκα μαχαίρωσε άνδρα στο κέντρο της πόλης

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Το αιματηρό επεισόδιο φέρεται να ξεκίνησε για ασήμαντη αφορμή

Το μυθικό συμβόλαιο του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μαϊάμι Χιτ

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Το αμύθητο ποσό που θα λαμβάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά το trade του στους Μαϊάμι Χιτ - Η επιλογή του για επέκταση συμβολαίου

Θεσσαλονίκη: Τοξικός ο καπνός από τη φωτιά στα Τσαΐρια

Ελλάδα 23.06.2026
Δυνάμεις της Πυροσβεστικής προχωρούν σε επιχωματώσεις, έτσι ώστε οι μικρές εστίες να μην επεκταθούν και γίνει κάποια αναζωπύρωση

Αργολίδα: Θανατηφόρο τροχαίο στην Επίδαυρο

Ελλάδα 23.06.2026
Δυστύχημα στην Αργολίδα με θύμα 49χρονο. Μάθετε περισσότερα για το περιστατικό στην Επίδαυρο. Ενημερωθείτε τώρα!

Η κορυφαία μαμά μπλόγκερ Jill Smokler έφυγε από τη ζωή στα 48 της από καρκίνο εγκεφάλου

Κόσμος 23.06.2026
Η Jill Smokler είχε ιδρύσει το Scary Mommy, μια πλατφόρμα που μιλούσε για τις καθημερινές δυσκολίες της μητρότητας με ειλικρίνεια και χιούμορ.