E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΑΧΕΠΑ: Νόσησε από κορωνοϊό ακόμα ένας γιατρός και έκλεισαν τα χειρουργεία

Δυσάρεστες εξελίξεις στο νοσοκομείο

Δημοσίευση 21/10/2020 | 09:32

ΑΧΕΠΑ: Νόσησε από κορωνοϊό ακόμα ένας γιατρός και έκλεισαν τα χειρουργεία

Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση στο ΑΧΕΠΑ μετά τα 10 πρώτα κρούσματα. Ο κορονοϊός προκαλεί έντονη ανησυχία σε γιατρούς και ασθενείς που παρακολουθούν τις διαστάσεις της διασποράς στη Θεσσαλονίκη.

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, μετά τον εντοπισμό δέκα θετικών κρουσμάτων κορονοϊού, σε νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό κι εργαζόμενους στα εργαστήρια του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου.

Την Τρίτη έγιναν συνολικά 700 τεστ στους εργαζόμενους του νοσοκομείου, 300 rapid test και 400 μοριακά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε γιατρός στην οφθαλμολογική. Όπως είπε στο thestival.gr, «για σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία στην οφθαλμολογική, προκειμένου να ακολουθηθούν οι διαδικασίες ιχνηλάτησης και απολύμανσης».

Ο ίδιος τονίζει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να εφαρμοστεί το μέτρο της καραντίνας καθώς όπως επισημαίνει: «εάν κάποιος ήρθε εχθές σε επαφή με θετικό κρούσμα, μπορεί στο χθεσινό τεστ να βγήκε αρνητικός και σε τρεις ημέρες το τεστ να είναι θετικό διότι πρέπει να περάσει το στάδιο επώασης». Τέλος, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για ακόμη μία φορά ζητεί να υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τη διοίκηση του νοσοκομείου και το Υπουργείο.

Όπως αναφέρει στο newsit.gr ο Χαράλαμπος Κοροξενός πρόεδρος σωματείου εργαζομένων ΑΧΕΠΑ στο νοσοκομείο τηρούνταν αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα προστασίας, γι’ αυτό και υπολογίζεται πως ο ιός πρέπει να εισχώρησε στο νοσοκομείο από έξω προς τα μέσα.

«Το πιο πιθανό είναι η διασπορά να έγινε από τα σπίτια προς τα μέσα γιατί εδώ τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας. Αν συνδυάσουμε ότι αυτοί που βγήκαν θετικοί έχουν κρούσματα και μέσα στα σπίτια τους, τότε ο ιός μπήκε στο νοσοκομείο από τα σπίτια. Λυπάμαι αλλά όσο δεν γίνεται κάτι με το συγχρωτισμό στα αστικά λεωφορεία και τις αποστάσεις στα σχολεία τέτοια φαινόμενα θα έχουμε. Όλη την εβδομάδα θα γίνονται τεστ. Στόχος είναι να ελεγχθεί όλο το προσωπικό. Μιλάμε για πάνω από 1.000 άτομα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνολική κάθειρξη 8 ετών στον Παναγιώτη Ψωμιάδη

Ελλάδα 21.11.2025
Λόγω ηλικίας, η ποινή εκτίεται κατ` οίκον - Με την ίδια απόφαση δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής μέχρι το Εφετείο

Ελεύθερος ο πατέρας Φραγκιαδάκης ‑ Απαγορεύεται να πάει στα Βορίζια

Ελλάδα 21.11.2025
Στον 58χρονο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι

Νέος Κόσμος: Στη φυλακή ο 29χρονος για τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό του 58χρονου

Ελλάδα 21.11.2025
Ο 29χρονος κατά την απολογία του προσπάθησε να αποσείσει τις ευθύνες, υποστηρίζοντας ότι ο θάνατος του θύματος δεν προκλήθηκε από τα δικά του χτυπήματα

Τοποθετήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα – Πότε θα φωταγωγηθεί

Ελλάδα 21.11.2025
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο κοσμεί το Σύνταγμα και «μαγνητίζει» τα βλέμματα

Ο Καρέτσας ανανέωσε με την Γκενκ μέχρι το 2029

Αθλητικά Νέα 21.11.2025
Οι «μνηστήρες» του Έλληνα άσου πλέον θα χρειαστεί να δαπανήσουν ακόμα μεγαλύτερο ποσό για να τον κάνουν δικό τους

Ένοπλοι απήγαγαν 52 μαθητές από καθολικό σχολείο στη Νιγηρία

Κόσμος 21.11.2025
Οι επιθέσεις έχουν φέρει στο προσκήνιο την έλλειψη ασφάλειας στη χώρα

ΑΧΕΠΑ: Με οξεία ηπατική ανεπάρκεια ζευγάρι που έφαγε μανιτάρια

Ελλάδα 21.11.2025
Πάει στη Ρώμη για μεταμόσχευση η γυναίκα, θα μεταφερθεί και ο άνδρας

Νεκρό 13χρονο κοριτσάκι σε σχολείο στον Πειραιά: Πνίγηκε με την τροφή του

Ελλάδα 21.11.2025
Αρχικά το παιδί προσπάθησαν να σώσουν με ΚΑΡΠΑ οι επαγγελματίες υγείας του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου

«Σπιλώνει τη μνήμη του»: Η οικογένεια του 22χρονου που πνίγηκε με burger επιμένει ότι δεν ήταν challenge

Ελλάδα 21.11.2025
«Δεν ξέρω ποιος το έβγαλε από το μυαλό του» ξεσπά συγγενής του άτυχου 22χρονου

«Είναι ένας μελλοντικός βιαστής», έλεγε η δασκάλα στο Λουτράκι για τον 6χρονο μαθητή που την ακούμπησε

Ελλάδα 21.11.2025
«Η μητέρα ήταν πολύ σοκαρισμένη και μάλιστα έκλαιγε και ήθελε οπωσδήποτε να προβεί σε μήνυση»