E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Εκλογές» στα Κατεχόμενα: Νικητής ο «εκλεκτός» του Ερντογάν, Ερσίν Τατάρ

Με ποσοστό 51,74%

Δημοσίευση 18/10/2020 | 20:05

«Εκλογές» στα Κατεχόμενα: Νικητής ο «εκλεκτός» του Ερντογάν, Ερσίν Τατάρ

Νικητής με ποσοστό 51,74% αναδείχθηκε στα κατεχόμενα ο εκλεκτός του Ερντογάν Ερσίν Τατάρ, έναντι 48.26% του Μουσταφά Ακιντζί, στον δεύτερο γύρο των «προεδρικών» εκλογών.

Μέχρι τις 19:00 δεν επιτρεπόταν από το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» η δημοσιοποίηση οποιωνδήποτε αποτελεσμάτων και προεκλογικών προγραμμάτων, παρά μόνο εκείνων που θα ανακοίνωνε το ίδιο.

Το προβάδισμα του Ερσίν Τατάρ είχε διαφανεί ήδη από τα πρώτα αποτελέσματα καθώς 61,34% των καταμετρημένων ψήφων που άρχισε μετά το κλείσιμο των καλπών στις 18.00 στο ψευδοκράτος ο Μουσταφά Ακιντζί έμενε πίσω πίσω με 48,08% και ο Ερσίν Τατάρ προηγείται με 51,92%.

H ειδησεογραφική ιστοσελίδα Kıbrıs Postası μετέδωσε ότι ο λεγόμενος πρωθυπουργός και υποψήφιος στις «προεδρικές εκλογές» με το Κόμμα Εθνικής Ενότητας (UBP), Ερσίν Τατάρ, κάλεσε τους ψηφοφόρους στα Κατεχόμενα να προσέλθουν στην κάλπη λέγοντας πως οι «εκλογές» είναι πολύ σημαντικές και εξ αυτού είναι σημαντική και η συμμετοχή των ψηφοφόρων στην «εκλογική διαδικασία».

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι να στείλουμε στον κόσμο ένα μήνυμα που να αντικατοπτρίζει την θέληση μας. Μέχρι σήμερα προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε ποια είναι η σωστή απόφαση. Πρέπει να εκλέξουμε ένα πρόσωπο που να είναι πρόεδρος για όλους, ένα πρόσωπο που να είναι ενωτικό και συναινετικό», είπε.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο κ. Τατάρ υπενθύμισε ότι υπήρξε ποσοστό συμμετοχής 58% στον πρώτο γύρο των «εκλογών» και σημείωσε ότι το ποσοστό αυτό ήταν πολύ χαμηλό. Τονίζοντας ότι οι «προεδρικές εκλογές» δεν είναι «πρόωρες (βουλευτικές) εκλογές», κάλεσε το κοινό στην κάλπη και υπογράμμισε τη σημασία της μεγάλης προσέλευσης σε αυτές τις «εκλογές». Από την πλευρά του, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Genç Tv, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης και ανεξάρτητος υποψήφιος στις «προεδρικές εκλογές», Μουσταφά Ακιντζί ευχήθηκε να είναι μέρα περηφάνιας για την τουρκοκυπριακή «δημοκρατία και βούληση» η 18η Οκτωβρίου 2020.

Σε δηλώσεις μετά την άσκηση του δικαιώματος ο κ. Ακιντζί είπε: «Ξέρουμε ότι σε αυτή την εκλογική διαδικασία έγιναν γεγονότα τα οποία δεν έπρεπε να συμβούν και στα οποία αναφέρθηκα πολλές φορές αλλά δεν θέλω να αναφερθώ σήμερα. Ξέρουμε ότι συνέβησαν γεγονότα που δεν έπρεπε να γίνουν, που δεν έπρεπε να συμβούν. Εύχομαι να μην ξανασυμβούν αυτά. Παράλληλα, θα ήθελα να εκφράσω και μιαν ευχή μου. Η ευχή μου είναι η εξής: Όταν ως Τουρκοκύπριοι μια μέρα γυρίσουμε πίσω και κοιτάξουμε την 18η Οκτωβρίου 2020 εύχομαι να την θυμούνται ως μέρα περηφάνιας της τουρκοκυπριακής δημοκρατίας και βούλησης. Εύχομαι να είναι για το καλό τα εκλογικά αποτελέσματα για την κοινότητά μας, το νησί μας και την περιοχή μας».

Ο κ. Ακιντζί ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν για να διεξαχθούν οι δύο γύροι των «προεδρικών εκλογών» στις δύσκολες συνθήκες πανδημίας, συμπεριλαμβανομένων των δημοσιογράφων, της «αστυνομίας», του «ανώτατου εκλογικού συμβουλίου», των επιτελείων των δύο υποψηφίων και των «πολιτών» που θα ψηφίσουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η 43χρονη εμπρήστρια για την φωτιά στην Κερατέα: «Θόλωσα γιατί φώναζαν τα παιδιά μου»

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Οι αρχές εκτιμούν ότι προκάλεσε δύο διαφορετικές εστίες φωτιάς

Τραγωδία στη Λέσβο: Συγκλονίζει ο σύντροφος της 36χρονης γιατρού – «Αυτό που συνέβη είναι μία στο εκατομμύριο»

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Συγκλονισμένη είναι η Λέσβος από τον θάνατο 36χρονης γιατρού του νοσοκομείου Μυτιλήνης, λίγες ημέρες αφότου έφερε στον κόσμο το παιδί της

Τραγωδία στην Τουρκία: 70χρονος Έλληνας βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο ‑ Ψάχνουν τα αίτια

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε δύο ακόμη θανάτους τουριστών στην συγκεκριμένη πόλη

Θεσσαλονίκη: Μπήκε σε κατάστημα, έκλεψε μία ισιωτική και έφυγε σαν κυρία – Δείτε το βίντεο

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Θεσσαλονίκη: Ένα πρωτοφανές περιστατικό κλοπής καταγράφηκε σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στο κέντρο, με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για τον θάνατο της 36χρονης γιατρού

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
«Είμαστε βαθύτατα συντετριμμένοι από την απώλεια αυτή, οι γιατροί της Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής αλλά και όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του ΓΝ Μυτιλήνης», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση

Ο Μπιλ Γκέιτς δήλωσε πως ο Τζέφρι Έπσταϊν ήθελε από την αρχή να τον εκβιάσει

Κόσμος 24.06.2026
«Δεν με εκβίασε ποτέ», ανέφερε, «όμως φαινόταν πως οδηγούνταν σε αυτή την κατεύθυνση»

Το viral βίντεο της Δόμνας Μιχαηλίδου με το πιτόγυρο στο χέρι

E-Daily 3.Left 24.06.2026
Με τη χιουμοριστική λεζάντα: «Η αληθινή επιστροφή από Αίγινα»

Ζευγάρι στη Βρετανία έστηνε ερωτικές παγίδες σε άντρες και τους δηλητηρίαζε για να τους ληστέψει

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Νεκροί ένας 80χρονος και ένας 37χρονος - Η γυναίκα παρουσιαζόταν ως σεξεργάτρια, τους αποπλανούσε και στη συνέχεια χορηγούσε κρυφά στα θύματα ισχυρό υπνωτικό - Παραμένουν προφυλακισμένοι

Θρίλερ με νεκρή 23χρονη στα Κουφονήσια

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
ΜΑζί με την κοπέλα ήταν και ο φίλος της

Oracle: Γιατί απέλυσε 21.000 εργαζομένους μέσα σε ένα χρόνο

E-Daily 3.Left 24.06.2026
Η Oracle επιβεβαίωσε επίσημα τη μείωση 21.000 θέσεων εργασίας σε διάστημα 12 μηνών, επικαλούμενη την υιοθέτηση τεχνολογιών

Ποιες είναι οι Ρωσίδες που κατονόμασε ο Μπιλ Γκέιτς και τι αποκάλυψε για τον Επστάιν

E-Daily 3.Left 24.06.2026
Αποκαλυπτικό πρακτικό κατάθεσης στο Κογκρέσο φέρνει στο φως ισχυρισμούς για απόπειρα εκβιασμού του ιδρυτή της Microsoft με όπλο τις εξωσυζυγικές του σχέσεις.

Ποια ήταν η 36χρονη γιατρός που έχασε τη ζωή της μετά τη γέννα στη Μυτιλήνη και τι αποκαλύπτουν οι συνάδελφοί της

E-Daily 3.Left 24.06.2026
Η νεαρή γιατρός του ΕΚΑΒ γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι και μέσα σε πέντε μέρες έφυγε από τη ζωή κατά τη διάρκεια αεροδιακομιδής προς την Αθήνα.