E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Εκλογές» στα Κατεχόμενα: Νικητής ο «εκλεκτός» του Ερντογάν, Ερσίν Τατάρ

Με ποσοστό 51,74%

Δημοσίευση 18/10/2020 | 20:05

«Εκλογές» στα Κατεχόμενα: Νικητής ο «εκλεκτός» του Ερντογάν, Ερσίν Τατάρ

Νικητής με ποσοστό 51,74% αναδείχθηκε στα κατεχόμενα ο εκλεκτός του Ερντογάν Ερσίν Τατάρ, έναντι 48.26% του Μουσταφά Ακιντζί, στον δεύτερο γύρο των «προεδρικών» εκλογών.

Μέχρι τις 19:00 δεν επιτρεπόταν από το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» η δημοσιοποίηση οποιωνδήποτε αποτελεσμάτων και προεκλογικών προγραμμάτων, παρά μόνο εκείνων που θα ανακοίνωνε το ίδιο.

Το προβάδισμα του Ερσίν Τατάρ είχε διαφανεί ήδη από τα πρώτα αποτελέσματα καθώς 61,34% των καταμετρημένων ψήφων που άρχισε μετά το κλείσιμο των καλπών στις 18.00 στο ψευδοκράτος ο Μουσταφά Ακιντζί έμενε πίσω πίσω με 48,08% και ο Ερσίν Τατάρ προηγείται με 51,92%.

H ειδησεογραφική ιστοσελίδα Kıbrıs Postası μετέδωσε ότι ο λεγόμενος πρωθυπουργός και υποψήφιος στις «προεδρικές εκλογές» με το Κόμμα Εθνικής Ενότητας (UBP), Ερσίν Τατάρ, κάλεσε τους ψηφοφόρους στα Κατεχόμενα να προσέλθουν στην κάλπη λέγοντας πως οι «εκλογές» είναι πολύ σημαντικές και εξ αυτού είναι σημαντική και η συμμετοχή των ψηφοφόρων στην «εκλογική διαδικασία».

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι να στείλουμε στον κόσμο ένα μήνυμα που να αντικατοπτρίζει την θέληση μας. Μέχρι σήμερα προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε ποια είναι η σωστή απόφαση. Πρέπει να εκλέξουμε ένα πρόσωπο που να είναι πρόεδρος για όλους, ένα πρόσωπο που να είναι ενωτικό και συναινετικό», είπε.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο κ. Τατάρ υπενθύμισε ότι υπήρξε ποσοστό συμμετοχής 58% στον πρώτο γύρο των «εκλογών» και σημείωσε ότι το ποσοστό αυτό ήταν πολύ χαμηλό. Τονίζοντας ότι οι «προεδρικές εκλογές» δεν είναι «πρόωρες (βουλευτικές) εκλογές», κάλεσε το κοινό στην κάλπη και υπογράμμισε τη σημασία της μεγάλης προσέλευσης σε αυτές τις «εκλογές». Από την πλευρά του, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Genç Tv, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης και ανεξάρτητος υποψήφιος στις «προεδρικές εκλογές», Μουσταφά Ακιντζί ευχήθηκε να είναι μέρα περηφάνιας για την τουρκοκυπριακή «δημοκρατία και βούληση» η 18η Οκτωβρίου 2020.

Σε δηλώσεις μετά την άσκηση του δικαιώματος ο κ. Ακιντζί είπε: «Ξέρουμε ότι σε αυτή την εκλογική διαδικασία έγιναν γεγονότα τα οποία δεν έπρεπε να συμβούν και στα οποία αναφέρθηκα πολλές φορές αλλά δεν θέλω να αναφερθώ σήμερα. Ξέρουμε ότι συνέβησαν γεγονότα που δεν έπρεπε να γίνουν, που δεν έπρεπε να συμβούν. Εύχομαι να μην ξανασυμβούν αυτά. Παράλληλα, θα ήθελα να εκφράσω και μιαν ευχή μου. Η ευχή μου είναι η εξής: Όταν ως Τουρκοκύπριοι μια μέρα γυρίσουμε πίσω και κοιτάξουμε την 18η Οκτωβρίου 2020 εύχομαι να την θυμούνται ως μέρα περηφάνιας της τουρκοκυπριακής δημοκρατίας και βούλησης. Εύχομαι να είναι για το καλό τα εκλογικά αποτελέσματα για την κοινότητά μας, το νησί μας και την περιοχή μας».

Ο κ. Ακιντζί ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν για να διεξαχθούν οι δύο γύροι των «προεδρικών εκλογών» στις δύσκολες συνθήκες πανδημίας, συμπεριλαμβανομένων των δημοσιογράφων, της «αστυνομίας», του «ανώτατου εκλογικού συμβουλίου», των επιτελείων των δύο υποψηφίων και των «πολιτών» που θα ψηφίσουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Περσικός: Χτυπήθηκε δεξαμενόπλοιο ‑ Αγνοείται ο καπετάνιος

Κόσμος 19.03.2026
Δεκαπέντε μέλη πληρώματος διασώθηκαν από ένα πετρελαιοφόρο που έφερε τη σημαία των Νήσων Κουκ, αλλά «ο καπετάνιος αγνοείται»

Το Ιράν εκτέλεσε τον 19χρονο πρωταθλητή πάλης Σαλέχ Μοχαμαντί σε δημόσιο απαγχονισμό

Κόσμος 19.03.2026
Ο νεαρός πρωταθλητής εκτελέστηκε δημόσια μαζί με άλλους δύο για τις διαδηλώσεις του Ιανουαρίου ενάντια στο καθεστώς

Τροχαίο στην Κηφισιά: Λεωφορείο συγκρούστηκε με ΙΧ

Ελλάδα 19.03.2026
Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

Ηράκλειο: Γυναίκα γέννησε μέσα σε ασθενοφόρο ‑ 30` μετά μητέρα και νεογνό μεταφέρθηκαν στο ΠΑΓΝΗ

Ελλάδα 19.03.2026
Όλα κύλησαν κατ`ευχήν με τη βοήθεια της μαίας και του γιατρού

Στο νοσοκομείο ο Τσακ Νόρις έπειτα από επείγον ιατρικό περιστατικό

Κόσμος 19.03.2026
Δεν έχει γίνει γνωστός ο ακριβής λόγος για τον οποίο ο Τσακ Νόρις μετέβη στο νοσοκομείο

Τι επιπτώσεις θα έχει ο πόλεμος στην ευρωπαϊκή οικονομία: Το καλό, το κακό και το χειρότερο σενάριο

Οικονομία 19.03.2026
Οπως διευκρίνισε η επικεφαλής της ΕΚΤ οποιαδήποτε δημοσιονομική αντίδραση στο σοκ των τιμών ενέργειας πρέπει να είναι προσωρινή, στοχευμένη και προσαρμοσμένη

Τραμπ: «Δεν στέλνω στρατεύματα πουθενά, και αν το έκανα δεν θα σας το έλεγα» ‑ Νέα αιχμή για το ΝΑΤΟ

Κόσμος 19.03.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι ο Νετανιάχου συμφώνησε να μην επιτεθεί στα ενεργειακούς στόχους του Ιράν

Περσικός: Έκτακτη προσγείωση για F‑35 ‑ Χτυπήθηκε από ιρανικό πύραυλο

Κόσμος 19.03.2026
Το αεροσκάφος πέμπτης γενιάς τύπου stealth «εκτελούσε αποστολή μάχης πάνω από το Ιράν» όταν αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση σε βάση στη Μέση Ανατολή

Φωτιά σε διυλιστήριο στη Χάιφα από ιρανική επίθεση

Κόσμος 19.03.2026
Η ιρανική κρατική τηλεόραση αναφέρει ότι το διυλιστήριο πετρελαίου της Χάιφα αποτέλεσε στόχο ως αντίποινα για την επίθεση στο κοίτασμα φυσικού αερίου του Σάουθ Παρς.

Κύπρος: Ηχούν οι σειρήνες στο Ακρωτήρι ‑ «Σε εξέλιξη απειλή ασφάλειας»

Ελλάδα 19.03.2026
Σειρήνες συναγερμού ηχούν αυτή τη στιγμή στο Ακρωτήρι, στη Λεμεσό

Δολοφονία στην Καλαμαριά: Ελεύθερος με αναβαθμισμένο κατηγορητήριο ο 19χρονος φίλος του Κλεομένη

Ελλάδα 19.03.2026
Θα απολογηθεί ξανά ο 19χρονος - Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη βλάβη σε βαθμό κακουργήματος

Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία και Ιαπωνία λένε ότι θα συμβάλουν στην ασφάλεια των Στενών του Ορμούζ

Ελλάδα 19.03.2026
Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, καταδικάζουν τις επιθέσεις του Ιράν και εκφράζουν την ανησυχία τους για τις κλιμακούμενες εντάσεις στη Μέση Ανατολή