E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Εκλογές» στα Κατεχόμενα: Νικητής ο «εκλεκτός» του Ερντογάν, Ερσίν Τατάρ

Με ποσοστό 51,74%

Δημοσίευση 18/10/2020 | 20:05

«Εκλογές» στα Κατεχόμενα: Νικητής ο «εκλεκτός» του Ερντογάν, Ερσίν Τατάρ

Νικητής με ποσοστό 51,74% αναδείχθηκε στα κατεχόμενα ο εκλεκτός του Ερντογάν Ερσίν Τατάρ, έναντι 48.26% του Μουσταφά Ακιντζί, στον δεύτερο γύρο των «προεδρικών» εκλογών.

Μέχρι τις 19:00 δεν επιτρεπόταν από το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» η δημοσιοποίηση οποιωνδήποτε αποτελεσμάτων και προεκλογικών προγραμμάτων, παρά μόνο εκείνων που θα ανακοίνωνε το ίδιο.

Το προβάδισμα του Ερσίν Τατάρ είχε διαφανεί ήδη από τα πρώτα αποτελέσματα καθώς 61,34% των καταμετρημένων ψήφων που άρχισε μετά το κλείσιμο των καλπών στις 18.00 στο ψευδοκράτος ο Μουσταφά Ακιντζί έμενε πίσω πίσω με 48,08% και ο Ερσίν Τατάρ προηγείται με 51,92%.

H ειδησεογραφική ιστοσελίδα Kıbrıs Postası μετέδωσε ότι ο λεγόμενος πρωθυπουργός και υποψήφιος στις «προεδρικές εκλογές» με το Κόμμα Εθνικής Ενότητας (UBP), Ερσίν Τατάρ, κάλεσε τους ψηφοφόρους στα Κατεχόμενα να προσέλθουν στην κάλπη λέγοντας πως οι «εκλογές» είναι πολύ σημαντικές και εξ αυτού είναι σημαντική και η συμμετοχή των ψηφοφόρων στην «εκλογική διαδικασία».

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι να στείλουμε στον κόσμο ένα μήνυμα που να αντικατοπτρίζει την θέληση μας. Μέχρι σήμερα προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε ποια είναι η σωστή απόφαση. Πρέπει να εκλέξουμε ένα πρόσωπο που να είναι πρόεδρος για όλους, ένα πρόσωπο που να είναι ενωτικό και συναινετικό», είπε.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο κ. Τατάρ υπενθύμισε ότι υπήρξε ποσοστό συμμετοχής 58% στον πρώτο γύρο των «εκλογών» και σημείωσε ότι το ποσοστό αυτό ήταν πολύ χαμηλό. Τονίζοντας ότι οι «προεδρικές εκλογές» δεν είναι «πρόωρες (βουλευτικές) εκλογές», κάλεσε το κοινό στην κάλπη και υπογράμμισε τη σημασία της μεγάλης προσέλευσης σε αυτές τις «εκλογές». Από την πλευρά του, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Genç Tv, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης και ανεξάρτητος υποψήφιος στις «προεδρικές εκλογές», Μουσταφά Ακιντζί ευχήθηκε να είναι μέρα περηφάνιας για την τουρκοκυπριακή «δημοκρατία και βούληση» η 18η Οκτωβρίου 2020.

Σε δηλώσεις μετά την άσκηση του δικαιώματος ο κ. Ακιντζί είπε: «Ξέρουμε ότι σε αυτή την εκλογική διαδικασία έγιναν γεγονότα τα οποία δεν έπρεπε να συμβούν και στα οποία αναφέρθηκα πολλές φορές αλλά δεν θέλω να αναφερθώ σήμερα. Ξέρουμε ότι συνέβησαν γεγονότα που δεν έπρεπε να γίνουν, που δεν έπρεπε να συμβούν. Εύχομαι να μην ξανασυμβούν αυτά. Παράλληλα, θα ήθελα να εκφράσω και μιαν ευχή μου. Η ευχή μου είναι η εξής: Όταν ως Τουρκοκύπριοι μια μέρα γυρίσουμε πίσω και κοιτάξουμε την 18η Οκτωβρίου 2020 εύχομαι να την θυμούνται ως μέρα περηφάνιας της τουρκοκυπριακής δημοκρατίας και βούλησης. Εύχομαι να είναι για το καλό τα εκλογικά αποτελέσματα για την κοινότητά μας, το νησί μας και την περιοχή μας».

Ο κ. Ακιντζί ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν για να διεξαχθούν οι δύο γύροι των «προεδρικών εκλογών» στις δύσκολες συνθήκες πανδημίας, συμπεριλαμβανομένων των δημοσιογράφων, της «αστυνομίας», του «ανώτατου εκλογικού συμβουλίου», των επιτελείων των δύο υποψηφίων και των «πολιτών» που θα ψηφίσουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι κάνουν στην Κύπρο με τους τόνους λαγοκέφαλου που πιάνουν κάθε χρόνο

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Η διαδικασία αυτή έχει οδηγήσει στην εξολόθρευση τεράστιων πληθυσμών λαγοκέφαλου από τις κυπριακές θάλασσες

Ανατριχιαστική υπόθεση στην Ουγγαρία: Συνελήφθη 30χρονος νοσοκόμος, ο οποίος συνέλεγε ανθρώπινα μέλη από νοσοκομείο και νεκροταφεία

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Οι αρχές ερευνούν τη μακάβρια συλλογή λειψάνων που βρέθηκε στο σπίτι και τον χώρο εργασίας του - Δείτε βίντεο

Αθώα η Παναγιώτα Βλαντή στη μήνυση του Γιώργου Κιμούλη: «Δεν κατασκεύασα κανένα γεγονός», είπε

E-Daily 3.Left 23.06.2026
Με καταθέσεις Δώρας Χρυσικού και παρουσία Ζέτας Δούκα η δίκη της Παναγιώτας Βλαντή με τον Γιώργο Κιμούλη

Πριν το απόλυτο σοκ στο NBA με τη μεταγραφή στους Χιτ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συγκίνησε το πανελλήνιο

E-Daily 3.Left 23.06.2026
Το γεύμα αγάπης που μοιράστηκε σε πάνω από 200 ανθρώπους, ανάμεσά τους και παλιοί γνώριμοι του Γιάννη από τα Σεπόλια

Φρίκη στη Βρετανία: Κοριτσάκι μόλις 2 ετών ξεψύχησε μετά από σωματική και σeξουαλική κακοποίηση που υπέστη από τη μητέρα της και τον σύντροφό της

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Η άτυχη Ίζαμπελ έφερε 21 κατάγματα στο κορμάκι της μετά από συνεχή σωματική κακοποίηση ενώ σε επικοινωνία με τη γιαγιά του παιδιού η μάνα του άφηνε υπονοούμενα ότι ο σύντροφός της είναι παιδεραστής

Έφηβη στην Ολλανδία μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τους γονείς της και μοιράστηκε τις φωτογραφίες με συμμαθητές της

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Πληροφορίες από τοπικά μέσα ότι η ανήλικη φέρεται να αυτοπροσδιοριζόταν ως σκύλος

Ποια σχολεία συγχωνεύονται και ποια καταργούνται από το υπουργείο Παιδείας

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τον στρατηγικό σχεδιασμό για το σχολικό έτος 2026-2027, με ιδρύσεις, συγχωνεύσεις και ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής.

Βλαντίμιρ Πούτιν: Είμαστε έτοιμοι για ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία ‑ Ο όρος που έθεσε

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Ο Ρώσος πρόεδρος επανέφερε στο τραπέζι τις συμφωνίες που είχαν συζητηθεί στην Κωνσταντινούπολη, υποστηρίζοντας ότι το Κίεβο τις είχε αποδεχθεί.

Ποιος ήταν ο «προσωπικός εχθρός» του Πούτιν που βρέθηκε νεκρός από μανιτάρια στη Ρίγα

E-Daily 3.Left 23.06.2026
Ο Ρώσος δημοσιογράφος Γκριγκόρι Νεχορόσεφ, που είχε αποκαλύψει τη φερόμενη σχέση Πούτιν-Καμπάεβα, πέθανε σε ηλικία 69 ετών στη Λετονία όπου ζούσε εξόριστος.

Ποιοι απαγορεύεται να μπουν σε γνωστή παραλία λίμνης στη Γερμανία ‑ η απόφαση που σκανδαλίζει

E-Daily 3.Left 23.06.2026
Οι διαχειριστές οργανωμένης παραλίας στο Χάλε της Σαξονίας-Ανχαλτ αποφάσισαν να απαγορεύουν την είσοδο σε όσους δεν μιλούν γερμανικά, επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας.

Φωτιά σε εργοστάσιο στο Αιγάλεω: Κατέρρευσε τμήμα της οροφής

Ελλάδα 23.06.2026
Στο εσωτερικό του κτιρίου εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν πυροσβέστες, ωστόσο δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός

ΕΛΑΣ: Η «σκιώδης» κυβέρνηση του Τσίπρα – Τα ονόματα

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης – Ποιοι αναλαμβάνουν τομεάρχες