E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Εκλογές» στα Κατεχόμενα: Νικητής ο «εκλεκτός» του Ερντογάν, Ερσίν Τατάρ

Με ποσοστό 51,74%

Δημοσίευση 18/10/2020 | 20:05

«Εκλογές» στα Κατεχόμενα: Νικητής ο «εκλεκτός» του Ερντογάν, Ερσίν Τατάρ

Νικητής με ποσοστό 51,74% αναδείχθηκε στα κατεχόμενα ο εκλεκτός του Ερντογάν Ερσίν Τατάρ, έναντι 48.26% του Μουσταφά Ακιντζί, στον δεύτερο γύρο των «προεδρικών» εκλογών.

Μέχρι τις 19:00 δεν επιτρεπόταν από το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» η δημοσιοποίηση οποιωνδήποτε αποτελεσμάτων και προεκλογικών προγραμμάτων, παρά μόνο εκείνων που θα ανακοίνωνε το ίδιο.

Το προβάδισμα του Ερσίν Τατάρ είχε διαφανεί ήδη από τα πρώτα αποτελέσματα καθώς 61,34% των καταμετρημένων ψήφων που άρχισε μετά το κλείσιμο των καλπών στις 18.00 στο ψευδοκράτος ο Μουσταφά Ακιντζί έμενε πίσω πίσω με 48,08% και ο Ερσίν Τατάρ προηγείται με 51,92%.

H ειδησεογραφική ιστοσελίδα Kıbrıs Postası μετέδωσε ότι ο λεγόμενος πρωθυπουργός και υποψήφιος στις «προεδρικές εκλογές» με το Κόμμα Εθνικής Ενότητας (UBP), Ερσίν Τατάρ, κάλεσε τους ψηφοφόρους στα Κατεχόμενα να προσέλθουν στην κάλπη λέγοντας πως οι «εκλογές» είναι πολύ σημαντικές και εξ αυτού είναι σημαντική και η συμμετοχή των ψηφοφόρων στην «εκλογική διαδικασία».

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι να στείλουμε στον κόσμο ένα μήνυμα που να αντικατοπτρίζει την θέληση μας. Μέχρι σήμερα προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε ποια είναι η σωστή απόφαση. Πρέπει να εκλέξουμε ένα πρόσωπο που να είναι πρόεδρος για όλους, ένα πρόσωπο που να είναι ενωτικό και συναινετικό», είπε.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο κ. Τατάρ υπενθύμισε ότι υπήρξε ποσοστό συμμετοχής 58% στον πρώτο γύρο των «εκλογών» και σημείωσε ότι το ποσοστό αυτό ήταν πολύ χαμηλό. Τονίζοντας ότι οι «προεδρικές εκλογές» δεν είναι «πρόωρες (βουλευτικές) εκλογές», κάλεσε το κοινό στην κάλπη και υπογράμμισε τη σημασία της μεγάλης προσέλευσης σε αυτές τις «εκλογές». Από την πλευρά του, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Genç Tv, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης και ανεξάρτητος υποψήφιος στις «προεδρικές εκλογές», Μουσταφά Ακιντζί ευχήθηκε να είναι μέρα περηφάνιας για την τουρκοκυπριακή «δημοκρατία και βούληση» η 18η Οκτωβρίου 2020.

Σε δηλώσεις μετά την άσκηση του δικαιώματος ο κ. Ακιντζί είπε: «Ξέρουμε ότι σε αυτή την εκλογική διαδικασία έγιναν γεγονότα τα οποία δεν έπρεπε να συμβούν και στα οποία αναφέρθηκα πολλές φορές αλλά δεν θέλω να αναφερθώ σήμερα. Ξέρουμε ότι συνέβησαν γεγονότα που δεν έπρεπε να γίνουν, που δεν έπρεπε να συμβούν. Εύχομαι να μην ξανασυμβούν αυτά. Παράλληλα, θα ήθελα να εκφράσω και μιαν ευχή μου. Η ευχή μου είναι η εξής: Όταν ως Τουρκοκύπριοι μια μέρα γυρίσουμε πίσω και κοιτάξουμε την 18η Οκτωβρίου 2020 εύχομαι να την θυμούνται ως μέρα περηφάνιας της τουρκοκυπριακής δημοκρατίας και βούλησης. Εύχομαι να είναι για το καλό τα εκλογικά αποτελέσματα για την κοινότητά μας, το νησί μας και την περιοχή μας».

Ο κ. Ακιντζί ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν για να διεξαχθούν οι δύο γύροι των «προεδρικών εκλογών» στις δύσκολες συνθήκες πανδημίας, συμπεριλαμβανομένων των δημοσιογράφων, της «αστυνομίας», του «ανώτατου εκλογικού συμβουλίου», των επιτελείων των δύο υποψηφίων και των «πολιτών» που θα ψηφίσουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια καλεί τον Τραμπ να αποζημιώσει τους Αμερικανούς μετά την ακύρωση των δασμών

Κόσμος Χτες
Κάθε δολάριο που αφαιρέθηκε παράνομα πρέπει να καταβληθεί αμέσως, με τους τόκους. Να επιστρέψεις τα χρήματα» τόνισε ο Γκάβιν Νιούσομ

Κακοκαιρία: Ξεκίνησε η μπόρα στην Αττική

Καιρός Χτες
Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές

Έκπτωτος πρίγκιπας Αντριου: Οι λόγοι που ο Ουίλιαμ μπορεί να αισθάνεται «απελευθερωμένος» με την σύλληψη του θείου του

Κόσμος Χτες
Το παρασκήνιο της ρήξης ανάμεσα στον πρίγκιπα της Ουαλίας και τον Αντριου, η «σιδηρά» στάση του βασιλιά Καρόλου και η επόμενη μέρα για τη βρετανική μοναρχία

Δασμοί Τραμπ: Ελπίδες για παγκόσμια οικονομική «ανάσα» μετά το «άκυρο» του Ανώτατου Δικαστηρίου στις ΗΠΑ

Οικονομία Χτες
Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι οι γενικευμένοι δασμοί δεν είχαν νόμιμη βάση, ανοίγοντας δρόμο για ανατροπή στο εμπορικό κόστος και για επιστροφές δασμών εκατοντάδων δισ. δολαρίων

Βίντεο‑ντοκουμέντο από το φονικό στον Δομοκό δείχνει αρχιφύλακα και εκτελεστή πριν και μετά το έγκλημα

Ελλάδα Χτες
Το βιντεοληπτικό υλικό που εξετάζουν οι Αρχές για τη δολοφονία στις Φυλακές Δομοκού

Δημοσιογράφος της DW συνελήφθη στην Τουρκία για «προσβολή κατά του προέδρου»

Κόσμος Χτες
Ποιος είναι ο Alican Uludağ - Τον συνέλαβαν 30 αστυνομικοί, μεταδίδει η Deutsche Welle

Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων της Καθαράς Δευτέρας: Μποτιλιαρισμένος ο Κηφισός, 30λεπτες καθυστερήσεις στην Αττική Οδό

Ελλάδα Χτες
Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Υλίκης - Πληρότητες 100% στα δρομολόγια για Πάτρα από τα ΚΤΕΛ Κηφισού

Ισχυρό πλήγμα στον Τραμπ: Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ακυρώνει δασμούς του

Κόσμος Χτες
Το γεγονός προκαλεί εντύπωση, καθώς πέρυσι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ τάχθηκε επανειλημμένα υπέρ του Προέδρου σε μια σειρά έκτακτων αποφάσεων για τη μετανάστευση, την απόλυση των επικεφαλής ανεξάρτητων οργανισμών και τις βαθιές περικοπές στις κρατικές δαπάνες.

Όλγα Κεφαλογιάννη: Απέσυρε την αγωγή εις βάρος του Μίνου Μάτσα για την επιμέλεια των παιδιών

Πολιτική Χτες
Η Υπουργός Τουρισμού παραιτήθηκε από τη δικαστική διεκδίκηση της επιμέλειας που είχε καταθέσει τον Ιανουάριο

Καισαριανή: Η πρώτη δήλωση του Βέλγου συλλέκτη για τις φωτογραφίες: «Ανακουφισμένος που τελείωσαν όλα»

Ελλάδα Χτες
Ανέφερε ότι υπάρχει λύση στο τραπέζι με τις ελληνικές αρχές σχετικά με τις φωτογραφίες

Πέθανε η δημοσιογράφος Ντέπυ Νικολοπούλου – Παπαβησσαρίωνος

Ελλάδα Χτες
Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου στις 11:30 η κηδεία της Ντέπυς Νικολοπούλου – Παπαβησσαρίωνος

ΗΠΑ: Αεροδρόμιο θα πάρει το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ

Κόσμος Χτες
Μετονομάζεται σε «Ντόναλντ Τραμπ» το αεροδρόμιο του Παλμ Μπιτς μετά από έγκριση των αρχών της Φλόριντα