E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Θετικοί στον κορωνοϊό 14 μαθητές ‑ αθλητές

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση τα παιδιά διασκορπίζονται σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Δημοσίευση 18/10/2020 | 17:51

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Θετικοί στον κορωνοϊό 14 μαθητές ‑ αθλητές

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν 14 μαθητές, που φοιτούν σε σχολεία του δήμου Νεάπολης Συκεών. Οι μαθητές είναι παράλληλα αθλητές συλλόγων, διαφόρων αθλημάτων, που προπονούνται σε δημοτικό γυμναστήριο της Θεσσαλονίκης.

Οι 14 μαθητές, αποτελούν τα τελευταία επιβεβαιωμένα κρούσματα της Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση τα παιδιά διασκορπίζονται σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο δήμαρχος, Σίμος Δανιηλίδης, σύμφωνα με το grtimes.gr, απηύθυνε έκκληση για αυστηρότερη τήρηση των μέτρων.

Συγκεκριμένα, αφορούν σε τμήματα του 2ου Γυμνασίου Νεάπολης, του 1ου ΓΕΛ Συκεών, του 1ου Γυμνασίου Συκεών και του 10ου Δημ. Σχολείου Νεάπολης, τα οποία τμήματα έχουν κλείσει άμεσα ενώ στα σχολικά συγκροτήματα έχει γίνει γενική απολύμανση σε όλους τους χώρους των σχολικών συγκροτημάτων, όπως επίσης και στο Γυμναστήριο της Νεάπολης.

Η εμφάνιση των κρουσμάτων σήμανε αμέσως συναγερμό, με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη να δίνει εντολές για άμεση και ευρείας κλίμακας κινητοποίηση, με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Τάσο Τσακιρίδη να συντονίζει τις απαιτούμενες δράσεις παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις.

Σε πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας με τη συμμετοχή και του αντιδημάρχου Οικονομικών Δημήτρη Ζιγκερίδη, αποφασίστηκε η άμεση επαναληπτική απολύμανση των κτηριακών συγκροτημάτων, του Γυμναστηρίου, αλλά και του κτηρίου του δημαρχείου στις Συκιές, ενώ ταυτόχρονα, διευρύνεται η διενέργεια των προληπτικών τεστ διάγνωσης.

Συνεργεία απολύμανσης «σάρωσαν» όλα τα σχολικά κτήρια του Δήμου Νεάπολης-Συκεών

Συνεργεία απολύμανσης «σάρωσαν» από νωρίς το πρωί όλα τα σχολικά κτήρια του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα Covid-19, ενώ αύριο το πρωί, Δευτέρα 19 Οκτωβρίου,πριν την έναρξη του ωραρίου εργασίας, θα γίνει πλήρης απολύμανση στο δημαρχείο στις Συκιές.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διενέργεια προληπτικών τεστ διάγνωσης της Covid-19. Με την ολοκλήρωση των τεστ στον τομέα καθαριότητας, σε προληπτικό έλεγχο θα υποβληθούν αύριο εργαζόμενοι στους τομείς των Μικροέργων, Πρασίνου και οι ηλεκτρολόγοι, και την Τρίτη 20 Οκτωβρίου όλοι οι εργαζόμενοι στο δημαρχείο και στο ΚΕΠ, για να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα δημοτικά κτίρια και υπηρεσίες.

«Η αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας αποτελεί μονόδρομο. Απευθύνουμε έκκληση και θερμή παράκληση προς όλους τους δημότες και συμπολίτες μας να σεβαστούμε τους κανόνες υγιεινής ώστε να παραμείνουμε όλοι ασφαλείς και υγιείς», επισημαίνει, σε μήνυμά του, ο κ. Δανιηλίδης, και προσθέτει:

«Η πανδημία του κορωνοϊού όχι μόνο χτύπησε την πόρτα του δήμου μας αλλά, με αλλεπάλληλα κρούσματα που εμφανίστηκαν, έχει περάσει το κατώφλι και συνιστά έναν σοβαρό κίνδυνο που δεν πρέπει να υποτιμήσουμε ούτε στο ελάχιστο. Ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες των συνανθρώπων μας που πρέπει και οι ίδιοι να επιδείξουν στάση ευθύνης αλλά και όλοι οι υπόλοιποι για να προστατεύσουμε και τους εαυτούς μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Τα κρούσματα που εμφανίστηκαν στον δήμο μας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αντιστοιχούν σε νέους και παιδιά, γεγονός που υποχρεώνει τους πάντες να συνειδητοποιήσουμε ότι ο κορωνοϊός Covid-19 δεν κάνει διακρίσεις και εξαιρέσεις».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

15χρονος μαθητής μαχαίρωσε καθηγήτρια στην Ουαλία ‑ Η παιδική εγκληματικότητα έχει ξεφύγει

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Καθηγήτρια στην Ουαλία κατέθεσε ότι μαθητής τη μαχαίρωσε στο κεφάλι μέσα σε τάξη. Ο 16χρονος αρνείται την απόπειρα ανθρωποκτονίας

Πυρκαγιά τα ξημερώματα στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο ‑ Με αναπνευστικά προβλήματα δύο ασθενείς

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (9/7) στον 1ο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής «Σισμανόγλειο» σημαίνοντας συναγερμό στις υγειονομικές και πυροσβεστικές Αρχές.

Δήμος Αθηναίων: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν κλιματιστικό και πώς να κάνετε αίτηση

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Ο Δήμος Αθηναίων διαθέτει δωρεάν 100 κλιματιστικά ενεργειακής κλάσης Α σε ευάλωτα νοικοκυριά, με αιτήσεις έως τις 19 Ιουλίου 2026 αποκλειστικά μέσω διαδικτύου.

Ο Τραμπ καλείται να πληρώσει 5,8 εκατ. δολάρια: Ποια είναι η γυναίκα που δικαιώθηκε

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Ο περιφερειακός δικαστής Λούις Κάπλαν διέταξε την άμεση αποδέσμευση ποσού 5,8 εκατομμυρίων δολαρίων υπέρ της αρθρογράφου, μετά την οριστική απόρριψη της έφεσης Τραμπ από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Χαμός με τα 4 εκατομμύρια ευρώ του Ράμα για συναυλία του Κάνιε Γουέστ στα Τίρανα

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Οι δικαιολογίες του Ράμα μέσω facebook και τα... γαλλικά σχόλια!

Προειδοποίηση ΕΟΦ για ενδοφλέβια «συμπληρώματα»: Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Πρόκειται για προϊόντα μη αξιολογημένα ως προς την ποιότητα

Απίστευτη απάντηση Ερντογάν για το casus belli

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Δεν ρωτήσαμε ποτέ την Ελλάδα «γιατί αγοράζεις αυτά τα όπλα;»

Συναγερμός στο Ιράν: Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν τις επιθέσεις που προανήγγειλε ο Τραμπ – Μπαράζ εκρήξεων σε διάφορες περιοχές

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Eνεργοποιήθηκε η ιρανική αεράμυνα - Χωρίς ρεύμα η πόλη Τσαμπαχάρ - Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν το Ισραήλ πριν από την επίθεση

Μουντιάλ 2026: Τι σημαίνει η χειρονομία «Χ» που έκανε ο προπονητής της Αιγύπτου

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Η εξήγηση πίσω από την χαρακτηριστική χειρονομία του Χοσάμ Χασάν που προκάλεσε ερωτήματα σε πολλούς φιλάθλους ανά τον κόσμο

Απίστευτη απάντηση Ερντογάν για το casus belli: Σχεδόν κανένας Τούρκος δεν ξέρει τι είναι, ας μην απασχολούμε τους λαούς μας με αυτά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεν ρωτήσαμε ποτέ την Ελλάδα «γιατί αγοράζεις αυτά τα όπλα;» - Λάθος του Μητσοτάκη να ακολουθήσει τον Νετανιάχου για τα F-35 - Συμφωνώ μαζί του, πρέπει να συζητήσουμε για το Αιγαίο, η επίλυση των ζητημάτων που αφορούν αυτά τα ύδατα αποτελεί πρωτίστως καθήκον των ηγετών

Φρίκη στο Λονγκ Αιλαντ με 54χρονη «φιλόζωη» – Κρατούσε αιχμάλωτα 155 ζώα σε άθλιες συνθήκες – Δεκάδες ζώα σε κρίσιμη κατάσταση

Κόσμος Χτες
Η 54χρονη συνελήφθη στις αρχές Ιουνίου και αντιμετωπίζει συνολικά 67 κατηγορίες για κακοποίηση ζώων

Αργεντινή: Εκπαιδευτής πιλότων αυτοκτόνησε εν πτήσει, αφήνοντας μόνη της μαθήτρια να προσγειώσει το αεροπλάνο

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Ξέρεις τι να κάνεις» της είπε και πήδηξε στο κενό - Εντοπίστηκε νεκρός 20 λεπτά αργότερα σε ένα χωράφι στην περιοχή, που η 22χρονη  είχε υποδείξει ως το σημείο όπου θα μπορούσε να είχε πέσει