E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Θετικοί στον κορωνοϊό 14 μαθητές ‑ αθλητές

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση τα παιδιά διασκορπίζονται σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Δημοσίευση 18/10/2020 | 17:51

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Θετικοί στον κορωνοϊό 14 μαθητές ‑ αθλητές

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν 14 μαθητές, που φοιτούν σε σχολεία του δήμου Νεάπολης Συκεών. Οι μαθητές είναι παράλληλα αθλητές συλλόγων, διαφόρων αθλημάτων, που προπονούνται σε δημοτικό γυμναστήριο της Θεσσαλονίκης.

Οι 14 μαθητές, αποτελούν τα τελευταία επιβεβαιωμένα κρούσματα της Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση τα παιδιά διασκορπίζονται σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο δήμαρχος, Σίμος Δανιηλίδης, σύμφωνα με το grtimes.gr, απηύθυνε έκκληση για αυστηρότερη τήρηση των μέτρων.

Συγκεκριμένα, αφορούν σε τμήματα του 2ου Γυμνασίου Νεάπολης, του 1ου ΓΕΛ Συκεών, του 1ου Γυμνασίου Συκεών και του 10ου Δημ. Σχολείου Νεάπολης, τα οποία τμήματα έχουν κλείσει άμεσα ενώ στα σχολικά συγκροτήματα έχει γίνει γενική απολύμανση σε όλους τους χώρους των σχολικών συγκροτημάτων, όπως επίσης και στο Γυμναστήριο της Νεάπολης.

Η εμφάνιση των κρουσμάτων σήμανε αμέσως συναγερμό, με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη να δίνει εντολές για άμεση και ευρείας κλίμακας κινητοποίηση, με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Τάσο Τσακιρίδη να συντονίζει τις απαιτούμενες δράσεις παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις.

Σε πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας με τη συμμετοχή και του αντιδημάρχου Οικονομικών Δημήτρη Ζιγκερίδη, αποφασίστηκε η άμεση επαναληπτική απολύμανση των κτηριακών συγκροτημάτων, του Γυμναστηρίου, αλλά και του κτηρίου του δημαρχείου στις Συκιές, ενώ ταυτόχρονα, διευρύνεται η διενέργεια των προληπτικών τεστ διάγνωσης.

Συνεργεία απολύμανσης «σάρωσαν» όλα τα σχολικά κτήρια του Δήμου Νεάπολης-Συκεών

Συνεργεία απολύμανσης «σάρωσαν» από νωρίς το πρωί όλα τα σχολικά κτήρια του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα Covid-19, ενώ αύριο το πρωί, Δευτέρα 19 Οκτωβρίου,πριν την έναρξη του ωραρίου εργασίας, θα γίνει πλήρης απολύμανση στο δημαρχείο στις Συκιές.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διενέργεια προληπτικών τεστ διάγνωσης της Covid-19. Με την ολοκλήρωση των τεστ στον τομέα καθαριότητας, σε προληπτικό έλεγχο θα υποβληθούν αύριο εργαζόμενοι στους τομείς των Μικροέργων, Πρασίνου και οι ηλεκτρολόγοι, και την Τρίτη 20 Οκτωβρίου όλοι οι εργαζόμενοι στο δημαρχείο και στο ΚΕΠ, για να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα δημοτικά κτίρια και υπηρεσίες.

«Η αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας αποτελεί μονόδρομο. Απευθύνουμε έκκληση και θερμή παράκληση προς όλους τους δημότες και συμπολίτες μας να σεβαστούμε τους κανόνες υγιεινής ώστε να παραμείνουμε όλοι ασφαλείς και υγιείς», επισημαίνει, σε μήνυμά του, ο κ. Δανιηλίδης, και προσθέτει:

«Η πανδημία του κορωνοϊού όχι μόνο χτύπησε την πόρτα του δήμου μας αλλά, με αλλεπάλληλα κρούσματα που εμφανίστηκαν, έχει περάσει το κατώφλι και συνιστά έναν σοβαρό κίνδυνο που δεν πρέπει να υποτιμήσουμε ούτε στο ελάχιστο. Ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες των συνανθρώπων μας που πρέπει και οι ίδιοι να επιδείξουν στάση ευθύνης αλλά και όλοι οι υπόλοιποι για να προστατεύσουμε και τους εαυτούς μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Τα κρούσματα που εμφανίστηκαν στον δήμο μας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αντιστοιχούν σε νέους και παιδιά, γεγονός που υποχρεώνει τους πάντες να συνειδητοποιήσουμε ότι ο κορωνοϊός Covid-19 δεν κάνει διακρίσεις και εξαιρέσεις».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πετράλωνα: Απομακρύνονται τα μπάζα από την πολυκατοικία που κατέρρευσε

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Ο Δήμος Αθηναίων αναμένεται να αναλάβει τον συντονισμό με εισαγγελική παραγγελία, ενώ οι εργασίες θα γίνουν με ιδιαίτερη προσοχή για να μη χαθούν κρίσιμα στοιχεία για τα αίτια της κατάρρευσης.

Γλυφάδα: Τι συμβαίνει με τους ψεκασμούς που ξεκίνησαν από τις 6 το πρωί – Δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Επιβεβαιωμένο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στη Γλυφάδα ενεργοποίησε άμεσα τις αρχές, με προληπτικούς ψεκασμούς σε κεντρικές οδούς της περιοχής.

Ποια δημοσιογράφος έδινε ζωντανό ρεπορτάζ με μια κατσαρίδα πάνω της ‑ και πώς αντέδρασε

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Η Ρέιτσελ Μένιτοφ του KTLA διατήρησε την ψυχραιμία της ενώ ένα έντομο περπατούσε στο στέρνο και τον λαιμό της κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης.

Super League: Ποιος αναλαμβάνει πρόεδρος και τι είπε ο Μαρινάκης για όσα συνέβησαν

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Αλαφούζος και Μαρινάκης θα εναλλάσσονται στην προεδρία της Super League μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στην τρίτη συνεδρίαση του ΔΣ.

Νέο τραγικό δυστύχημα στη Λέσβο: Ανατράπηκε ΙΧ, ανασύρθηκαν νεκρές δύο γυναίκες ‑ Στο ίδιο σημείο είχαν σκοτωθεί πρόσφατα δύο νέοι

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν εξετράπη και ανετράπη στο δρόμο Παναγιούδας – Μόριας, σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου πριν από λίγες εβδομάδες είχαν σκοτωθεί ένας 16χρονος και ένας 18χρονος

Πού ξέσπασε φωτιά σε επιχείρηση τροφίμων τα ξημερώματα – Δείτε την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο ισόγειο επιχείρησης τροφίμων και κρεάτων στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Μενίδι, με άμεση διακοπή της κυκλοφορίας στο σημείο.

Αγγλία – Αργεντινή 1‑2: Ανατροπή‑έπος στο 90’+2’ και τελικός για το back‑to‑back!

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Η Αλμπισελέστε ανέτρεψε το 0-1 με δύο γκολ στο 85` και στο 90`+2` και κλείνει ραντεβού στον τελικό με την Ισπανία για το back-to-back.

Πέθανε ο Λορέντζο Καριέρε

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Λορέντζο Καριέρε αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό σοβαρό πρόβλημα υγείας

Κως: Ανήλικη νεκρή έπειτα από ανατροπή τζετ σκι κοντά στο Μποντρούμ

Ελλάδα Χτες
Το τζετ σκι στο οποίο επέβαινε η ανήλικη ανετράπη κοντά στο Μποντρούμ της Τουρκίας - το κορίτσι ανασύρθηκε νεκρό

Τρεις νεκροί από το σοβαρό τροχαίο στη Χαλκιδική: Έφυγε και ο πατέρας της οικογένειας, λίγο μετά τη σύζυγο και το βρέφος τους

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το όχημα με πινακίδες Μολδαβίας συγκρούστηκε με βυτιοφόρο στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου - Αγίου Νικολάου

Μάρω Κοντού: Την Παρασκευή στο Α` Νεκροταφείο Αθηνών η κηδεία της, η τελευταία της επιθυμία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών, έχοντας αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της στον κινηματογράφο και το θέατρο