E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Θετικοί στον κορωνοϊό 14 μαθητές ‑ αθλητές

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση τα παιδιά διασκορπίζονται σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Δημοσίευση 18/10/2020 | 17:51

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Θετικοί στον κορωνοϊό 14 μαθητές ‑ αθλητές

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν 14 μαθητές, που φοιτούν σε σχολεία του δήμου Νεάπολης Συκεών. Οι μαθητές είναι παράλληλα αθλητές συλλόγων, διαφόρων αθλημάτων, που προπονούνται σε δημοτικό γυμναστήριο της Θεσσαλονίκης.

Οι 14 μαθητές, αποτελούν τα τελευταία επιβεβαιωμένα κρούσματα της Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση τα παιδιά διασκορπίζονται σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο δήμαρχος, Σίμος Δανιηλίδης, σύμφωνα με το grtimes.gr, απηύθυνε έκκληση για αυστηρότερη τήρηση των μέτρων.

Συγκεκριμένα, αφορούν σε τμήματα του 2ου Γυμνασίου Νεάπολης, του 1ου ΓΕΛ Συκεών, του 1ου Γυμνασίου Συκεών και του 10ου Δημ. Σχολείου Νεάπολης, τα οποία τμήματα έχουν κλείσει άμεσα ενώ στα σχολικά συγκροτήματα έχει γίνει γενική απολύμανση σε όλους τους χώρους των σχολικών συγκροτημάτων, όπως επίσης και στο Γυμναστήριο της Νεάπολης.

Η εμφάνιση των κρουσμάτων σήμανε αμέσως συναγερμό, με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη να δίνει εντολές για άμεση και ευρείας κλίμακας κινητοποίηση, με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Τάσο Τσακιρίδη να συντονίζει τις απαιτούμενες δράσεις παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις.

Σε πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας με τη συμμετοχή και του αντιδημάρχου Οικονομικών Δημήτρη Ζιγκερίδη, αποφασίστηκε η άμεση επαναληπτική απολύμανση των κτηριακών συγκροτημάτων, του Γυμναστηρίου, αλλά και του κτηρίου του δημαρχείου στις Συκιές, ενώ ταυτόχρονα, διευρύνεται η διενέργεια των προληπτικών τεστ διάγνωσης.

Συνεργεία απολύμανσης «σάρωσαν» όλα τα σχολικά κτήρια του Δήμου Νεάπολης-Συκεών

Συνεργεία απολύμανσης «σάρωσαν» από νωρίς το πρωί όλα τα σχολικά κτήρια του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα Covid-19, ενώ αύριο το πρωί, Δευτέρα 19 Οκτωβρίου,πριν την έναρξη του ωραρίου εργασίας, θα γίνει πλήρης απολύμανση στο δημαρχείο στις Συκιές.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διενέργεια προληπτικών τεστ διάγνωσης της Covid-19. Με την ολοκλήρωση των τεστ στον τομέα καθαριότητας, σε προληπτικό έλεγχο θα υποβληθούν αύριο εργαζόμενοι στους τομείς των Μικροέργων, Πρασίνου και οι ηλεκτρολόγοι, και την Τρίτη 20 Οκτωβρίου όλοι οι εργαζόμενοι στο δημαρχείο και στο ΚΕΠ, για να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα δημοτικά κτίρια και υπηρεσίες.

«Η αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας αποτελεί μονόδρομο. Απευθύνουμε έκκληση και θερμή παράκληση προς όλους τους δημότες και συμπολίτες μας να σεβαστούμε τους κανόνες υγιεινής ώστε να παραμείνουμε όλοι ασφαλείς και υγιείς», επισημαίνει, σε μήνυμά του, ο κ. Δανιηλίδης, και προσθέτει:

«Η πανδημία του κορωνοϊού όχι μόνο χτύπησε την πόρτα του δήμου μας αλλά, με αλλεπάλληλα κρούσματα που εμφανίστηκαν, έχει περάσει το κατώφλι και συνιστά έναν σοβαρό κίνδυνο που δεν πρέπει να υποτιμήσουμε ούτε στο ελάχιστο. Ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες των συνανθρώπων μας που πρέπει και οι ίδιοι να επιδείξουν στάση ευθύνης αλλά και όλοι οι υπόλοιποι για να προστατεύσουμε και τους εαυτούς μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Τα κρούσματα που εμφανίστηκαν στον δήμο μας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αντιστοιχούν σε νέους και παιδιά, γεγονός που υποχρεώνει τους πάντες να συνειδητοποιήσουμε ότι ο κορωνοϊός Covid-19 δεν κάνει διακρίσεις και εξαιρέσεις».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το Facebook «πρόδωσε» αρχαιοκάπηλο στα Κύθηρα: Πουλούσε θησαυρούς online

Ελλάδα Χτες
Κατασχέθηκαν αρχαία νομίσματα και όστρακα μινωικής εποχής

Το τελεσίγραφο της Βασίλισσας Ελισάβετ στον Χάρι και η τελευταία επιθυμία πριν ξεψυχήσει

Κόσμος Χτες
Ο Χάρι ήθελε να συζητήσει με τη Βασίλισσα μια «ενδιάμεση» λύση

Βρετανία: Η σοκαριστική ανακάλυψη 250 σκύλων που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες

Κόσμος Χτες
Οι διασώστες κλήθηκαν από τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι δεν υπέφεραν άλλο την κατάσταση

Ραζβάν Λουτσέσκου: Δίπλα στο φέρετρο του πατέρα του για πάνω από 24 ώρες

Αθλητικά Νέα Χτες
Δεν έχει φύγει ούτε για μια στιγμή και σφίγγει το χέρι σε όλους όσους έχουν περάσει από εκεί και υπολογίζεται ότι είναι περισσότεροι από 10.000

Ο Diddy στο Εφετείο: Πώς προσπαθεί να μειώσει την ποινή του

Κόσμος Χτες
Με βάση τα σημερινά δεδομένα, ο ράπερ αναμένεται να αποφυλακιστεί στις 15 Απριλίου 2028

Με χαμηλές ταχύτητες η πασχαλινή έξοδος: Ουρές χιλιομέτρων στις εθνικές οδούς

Ελλάδα Χτες
49.414 οχήματα έχουν περάσει τα διόδια προς Κόρινθο και 37.687 προς Λαμία

Κορυφαίος γιατρός καταρρέει, όταν κρίνεται ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, προσπάθησε να σπρώξει τη σύζυγό του από γκρεμό

Κόσμος Χτες
Ο Κόνιγκ είχε καταστρώσει σχέδιο δολοφονίας της συζύγου του, προκειμένου να αποφύγει το διαζύγιο

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: «Όχι» της Αστυνομίας σε ΠΑΟΚ κι ΟΦΗ για κατάργηση των «νεκρών» ζωνών

Αθλητικά Νέα Χτες
Η Αστυνομία απέρριψε το αίτημα ΠΑΟΚ και ΟΦΗ για τις «νεκρές» ζώνες κι ο τελικός Κυπέλλου θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό με περιορισμένη παρουσία κόσμου.

«Μεγάλης κλίμακας συσκότιση»‑ Η Βόρεια Κορέα δοκίμασε ηλεκτρομαγνητικά όπλα και βόμβες άνθρακα

Κόσμος Χτες
Πολύ ανησυχητικό το δημοσίευμα του Bloomberg για τις δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας

Υπουργός Αμυνας Ισραήλ: Η Χεζμπολάχ εκλιπαρεί για κατάπαυση πυρός

Κόσμος Χτες
200 νεκροί κατά τις χθεσινές επιθέσεις

Fuel Pass: «Έσπασε» το φράγμα του ενός εκατομμυρίου αιτήσεων ‑ Συνεχίζονται οι αιτήσεις

Ελλάδα Χτες
Από Μεγάλη Παρασκευή η πλατφόρμα θα δέχεται αιτήσεις χωρίς τη ρύθμιση για το ΑΦΜ

Πρόεδρος Ιράν: Παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στο Λίβανο

Κόσμος Χτες
Μήνυμα του προέδρου του Ιράν - «Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ το Λίβανο»