E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Θετικοί στον κορωνοϊό 14 μαθητές ‑ αθλητές

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση τα παιδιά διασκορπίζονται σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Δημοσίευση 18/10/2020 | 17:51

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Θετικοί στον κορωνοϊό 14 μαθητές ‑ αθλητές

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν 14 μαθητές, που φοιτούν σε σχολεία του δήμου Νεάπολης Συκεών. Οι μαθητές είναι παράλληλα αθλητές συλλόγων, διαφόρων αθλημάτων, που προπονούνται σε δημοτικό γυμναστήριο της Θεσσαλονίκης.

Οι 14 μαθητές, αποτελούν τα τελευταία επιβεβαιωμένα κρούσματα της Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση τα παιδιά διασκορπίζονται σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο δήμαρχος, Σίμος Δανιηλίδης, σύμφωνα με το grtimes.gr, απηύθυνε έκκληση για αυστηρότερη τήρηση των μέτρων.

Συγκεκριμένα, αφορούν σε τμήματα του 2ου Γυμνασίου Νεάπολης, του 1ου ΓΕΛ Συκεών, του 1ου Γυμνασίου Συκεών και του 10ου Δημ. Σχολείου Νεάπολης, τα οποία τμήματα έχουν κλείσει άμεσα ενώ στα σχολικά συγκροτήματα έχει γίνει γενική απολύμανση σε όλους τους χώρους των σχολικών συγκροτημάτων, όπως επίσης και στο Γυμναστήριο της Νεάπολης.

Η εμφάνιση των κρουσμάτων σήμανε αμέσως συναγερμό, με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη να δίνει εντολές για άμεση και ευρείας κλίμακας κινητοποίηση, με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Τάσο Τσακιρίδη να συντονίζει τις απαιτούμενες δράσεις παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις.

Σε πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας με τη συμμετοχή και του αντιδημάρχου Οικονομικών Δημήτρη Ζιγκερίδη, αποφασίστηκε η άμεση επαναληπτική απολύμανση των κτηριακών συγκροτημάτων, του Γυμναστηρίου, αλλά και του κτηρίου του δημαρχείου στις Συκιές, ενώ ταυτόχρονα, διευρύνεται η διενέργεια των προληπτικών τεστ διάγνωσης.

Συνεργεία απολύμανσης «σάρωσαν» όλα τα σχολικά κτήρια του Δήμου Νεάπολης-Συκεών

Συνεργεία απολύμανσης «σάρωσαν» από νωρίς το πρωί όλα τα σχολικά κτήρια του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα Covid-19, ενώ αύριο το πρωί, Δευτέρα 19 Οκτωβρίου,πριν την έναρξη του ωραρίου εργασίας, θα γίνει πλήρης απολύμανση στο δημαρχείο στις Συκιές.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διενέργεια προληπτικών τεστ διάγνωσης της Covid-19. Με την ολοκλήρωση των τεστ στον τομέα καθαριότητας, σε προληπτικό έλεγχο θα υποβληθούν αύριο εργαζόμενοι στους τομείς των Μικροέργων, Πρασίνου και οι ηλεκτρολόγοι, και την Τρίτη 20 Οκτωβρίου όλοι οι εργαζόμενοι στο δημαρχείο και στο ΚΕΠ, για να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα δημοτικά κτίρια και υπηρεσίες.

«Η αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας αποτελεί μονόδρομο. Απευθύνουμε έκκληση και θερμή παράκληση προς όλους τους δημότες και συμπολίτες μας να σεβαστούμε τους κανόνες υγιεινής ώστε να παραμείνουμε όλοι ασφαλείς και υγιείς», επισημαίνει, σε μήνυμά του, ο κ. Δανιηλίδης, και προσθέτει:

«Η πανδημία του κορωνοϊού όχι μόνο χτύπησε την πόρτα του δήμου μας αλλά, με αλλεπάλληλα κρούσματα που εμφανίστηκαν, έχει περάσει το κατώφλι και συνιστά έναν σοβαρό κίνδυνο που δεν πρέπει να υποτιμήσουμε ούτε στο ελάχιστο. Ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες των συνανθρώπων μας που πρέπει και οι ίδιοι να επιδείξουν στάση ευθύνης αλλά και όλοι οι υπόλοιποι για να προστατεύσουμε και τους εαυτούς μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Τα κρούσματα που εμφανίστηκαν στον δήμο μας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αντιστοιχούν σε νέους και παιδιά, γεγονός που υποχρεώνει τους πάντες να συνειδητοποιήσουμε ότι ο κορωνοϊός Covid-19 δεν κάνει διακρίσεις και εξαιρέσεις».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα «χτυπά» τη Γη: Συναγερμός σε δίκτυα και δορυφόρους ‑ Σπάνιο βόρειο σέλας

Tech + Science 20.01.2026
H τρέχουσα ηλιακή καταιγίδα θεωρείται η ισχυρότερη που έχει παρατηρηθεί «από το 2003», σύμφωνα με τους επιστήμονες

Παραιτείται ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ

Κόσμος Χτες
Eξέλιξη που αναμένεται να πυροδοτήσει σημαντικές πολιτικές ανακατατάξεις στη χώρα.

Καταγγελία για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η ΑΑΔΕ κράτησε τους διευθυντές που βρίσκονται στη δικογραφία»

Ελλάδα Χτες
Σοβαρές αιχμές για τη λειτουργία του «Νέου ΟΠΕΚΕΠΕ» διατυπώνει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, μέσω της βασικής συνεργάτιδάς της Παρασκευή Τυχεροπούλου και του πληρεξούσιου δικηγόρου της Αντώνης Βαγιάνος

Εξαφάνιση Λόρας: Γυναίκα στο TikTok προσποιούνταν ότι είχε δίπλα της την 16χρονη για να εξασφαλίσει δημοσιότητα

Ελλάδα Χτες
«Το έκανα για λόγους εντυπώσεων», είπε η γυναίκα στους αστυνομικούς που την εντόπισαν – Δείτε το βίντεο

Πέθανε ο Ιταλός σχεδιαστής μόδας Βαλεντίνο

Κόσμος Χτες
Έφυγε από τη ζωή στα 93 του χρόνια

Αγρότες: Με άδεια χέρια έφυγαν οι «σκληροί» των μπλόκων από το Μαξίμου

Πολιτική Χτες
Μαρούδας: «Συνεχίζουμε τον αγώνα»

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία: Βίντεο ντοκουμέντο μέσα από το τρένο μετά τη σύγκρουση

Κόσμος Χτες
Το βίντεο δείχνει μέλος του προσωπικού να δίνει οδηγίες στους επιβάτες προτρέποντάς τους να μείνουν μαζί και να προσέχουν ο ένας τον άλλον

Πάτρα: Σχεδιασμένη από καιρό και με λεπτομέρεια η φυγή της Λόρας ‑ «Έψαχνε δουλειά», λένε φίλες της

Ελλάδα Χτες
Νέα στοιχεία στην εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας από την Πάτρα

Ιράν: Η αστυνομία δίνει διορία τριών ημερών στους διαδηλωτές να παραδοθούν – «Θα σας δείξουμε μεγαλύτερη επιείκεια»

Κόσμος Χτες
Ο εκπρόσωπος των δικαστικών αρχών επανέλαβε ότι οι συλληφθέντες θα δικαστούν γρήγορα, χωρίς να αποκλείει την εφαρμογή της θανατικής ποινής

Μινεσότα: Βίντεο με πράκτορες της ICE να βγάζουν άνδρα από σπίτι μόνο με τα εσώρουχα και μια κουβέρτα

Κόσμος Χτες
Ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί τους φωνάζει να φύγουν