E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κοζάνη: Οι τέσσερις «ένοχοι» που οδήγησαν σε lockdown

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά

Δημοσίευση 18/10/2020 | 10:25

Κοζάνη: Οι τέσσερις «ένοχοι» που οδήγησαν σε lockdown

Τέσσερις είναι οι «ένοχοι» παράγοντες που οδήγησαν σε lockdown την Κοζάνη σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά. 

 Κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στην πόλη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ανέφερε τέσσερις βασικές εστίες που που προκάλεσαν την εκτόξευση των κρουσμάτων στην περιοχή.   

Όπως αναφέρει το kozanimedia.gr, τέσσερα μπαρ, ένα πάρτι γενεθλίων, ένας γάμος και δύο κηδείες είναι μεταξύ των βασικών υπόπτων για την εξάπλωση το ιού στην περιφερειακή ενότητα, που οδήγησαν τελικά στο lockdown.   

-Το πρώτο έχει να κάνει με τη διασπορά και κρούσματα σε τουλάχιστον τέσσερα καφέ-μπαρ της Κοζάνης, τα οποία, μάλιστα, ο ίδιος ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ονομαστικά.  

-Το δεύτερο είναι ένα πάρτι, που έλαβε χώρα στο χωριό Χρώμιο, με συμμετοχή 70 ατόμων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, αυτό το πάρτι οδήγησε στην εμφάνιση 11 κρουσμάτων.   

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, όντως πραγματοποιήθηκε πάρτι σε κατοικία, στο Χρώμιο, στο οποίο ο γιος του ιδιοκτήτη γιόρτασε τα γενέθλιά του, με τη συμμετοχή πολλών νέων, ειδικά από την Κοζάνη.   

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πάρτι φαίνεται πως αποτέλεσε και την εστία κάποιων κρουσμάτων στην κωμόπολη της Αιανής.   

- Το τρίτο στοιχείο έχει να κάνει με τη στενή σχέση, όπως χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς, της αύξησης των κρουσμάτων στην ΠΕ Κοζάνης με την προ εβδομάδων έξαρση στην Πέλλα (μέσω μετακινήσεων). «Τελικά δεν την πλήρωσε η Πέλλα με την αύξηση των κρουσμάτων και την πλήρωσε η Κοζάνη» είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.   

- Το τέταρτο στοιχείο που ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει να κάνει με δυο κηδείες και ένα γάμο, που τελικά αποτέλεσαν από τις σημαντικές εστίες μετάδοσης και διασποράς του κορωνοϊού στην ΠΕ Κοζάνης. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δεν το χωράει ανθρώπου νους: Από ασιτία ο θάνατος του 3χρονου παιδιού στην Αλεξανδρούπολη

Ελλάδα 18.12.2025
Καρδιακή ανακοπή από ασιτία η αιτία θανάτου του τρίχρονου παιδιού στην Αλεξανδρούπολη.

Αντί‑τρανς νόμος στο Τέξας: Ένοπλοι αστυνομικοί φρουρούν τις τουαλέτες μετά την απαγόρευση

Κόσμος 18.12.2025
Αστυνομικοί της πολιτείας του Τέξας πραγματοποιούν ελέγχους ταυτότητας έξω από τις γυναικείες τουαλέτες, μετά τον σχετικό αντί-τρανς νόμο στην πολιτεία

Ώρα αποφάσεων για τους αγρότες ‑ Τι θα κάνει η κυβέρνηση

Ελλάδα 18.12.2025
Για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προειδοποιούν οι αγρότες και οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν σήμερα

Eπίθεση Κωνσταντοπούλου στη σύζυγο Σκέρτσου ‑ «Bροχή» οι μηνύσεις και μια εξεταστική εκτός ορίων

Πολιτική 18.12.2025
«Κάνετε τον εισαγγελέα, σπιλώνετε υπολήψεις, θίγετε γυναίκες! Δεν είστε θύμα, είστε θύτης!», κατήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας.

Κωνσταντοπούλου σε Λαζαρίδη: Τι είπες θρασύδειλε για τον πατέρα μου; ‑ Το βίντεο στο TikTok από την εξεταστική

Πολιτική Χτες
Σύγκρουση Κωνσταντοπούλου- Λαζαρίδη στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Eurostat: Βουλιάζει η παραγωγικότητα του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα – Αυξάνεται στην ΕΕ

Ελλάδα Χτες
Tην τρίτη μεγαλύτερη μείωση στην ΕΕ σημείωση η παραγωγικότητα της εργασίας στην αγροτικό τομέα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της Eurostat.

Εμφανίστηκε ο Νίκος Παππάς: «Πρόκληση απέναντι μου» – Όσα ισχυρίζεται για τον ξυλοδαρμό του δημοσιογράφου

Ελλάδα Χτες
«Τα γεγονότα μεταφέρθηκαν όπως πιστεύει ότι έγιναν και όχι όπως έγιναν».

«Ροντέο» στην Εξεταστική Ζωής και Μυλωνάκη: «Αληθεύει ότι παρακολουθείτε τα τηλέφωνα βουλευτών;» – «Τώρα μιλάτε σοβαρά;»

Ελλάδα Χτες
Η κ. Κωνσταντοπούλου αποκάλεσε εγκληματία τόσο τον κ. Βορίδη όσο και τον κ. Μυλωνάκη.

Καβάλα – Παναθηναϊκός 1‑2: Ο Ταμπόρδα τον έστειλε στους «8»

Αθλητικά Νέα Χτες
Δύο αναγκαστικές αλλαγές για τους «πράσινους»

Οι αγρότες ετοιμάζονται για Χριστούγεννα στα μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Κλιμάκωση αποφάσισε η Νίκαια

Είμαι καλά, τα γεγονότα νομίζω ότι μιλούν από μόνα τους, λέει ο Γιαννόπουλος για την επίθεση από τον Παππά

Ελλάδα Χτες
Ο δημοσιογράφος ευχαρίστησε για τη στήριξη ενώ ενημέρωσε πως είναι καλά