E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χαρδαλιάς στην Κοζάνη εξηγεί: «Γι’ αυτό δεν κλείνουν τα σχολεία»

«Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη. Από εδώ ξεκίνησε το μεγάλο πρόβλημα στην Α’ φάση, από εδώ ξεκινά και στη Β’ φάση»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/10/2020 | 12:19

Χαρδαλιάς στην Κοζάνη εξηγεί: «Γι’ αυτό δεν κλείνουν τα σχολεία»

Ολοκληρώθηκε το πρωί του Σαββάτου, 17.10.2020, η σύσκεψη στη Π.Ε. Κοζάνης και το παρών έδωσε και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Εξερχόμενος από τη σύσκεψη, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε: “Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη. Από εδώ ξεκίνησε το μεγάλο πρόβλημα στην Α’ φάση, από εδώ ξεκινά και στη Β’ φάση. Είναι ένα στοίχημα που του κέρδισε η Δ. Μακεδονία στην Α’ Φάση θα το κερδίσει και τώρα”.

Ο υφυπουργός υπερασπίστηκε την άποψή του να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία, χρησιμοποιώντας τα ήδη γνωστά επιχειρήματα ότι δεν έχει σημειωθεί καμιά συρροή (μέχρι στιγμής), συμπληρώνοντας πως είναι πιο εύκολο να τηρούνται τα μέτρα στα σχολεία παρά στις πλατείες ή οπουδήποτε αλλού που δεν υπάρχει έλεγχος.

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας θα μεταβεί στα Γιάννενα, όπου στις 12 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη και τους συνεργάτες του, καθώς η Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων εμφανίζει και αυτή υψηλό επιδημιολογικό φορτίο (επίπεδο 3 Αυξημένης Επιτήρησης).

Αναλυτικά τα μέτρα στην Κοζάνη

Στο Επίπεδο Συναγερμού κατηγορίας 4 – Αυξημένου Κινδύνου προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, καθώς και η απαγόρευση μετακίνησης εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία των κάτωθι:

  • Δικαστήρια, Εισαγγελίες, Υποθηκοφυλακεία, πάσης φύσεως Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο»
  • Αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, σπήλαια
  • Ζωντανά θεάματα και ακροάματα, λοιπές παραστατικές τέχνες
  • Κινηματογραφικές προβολές
  • Πρόβες, τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα: Αναστολή κινηματογραφικών και τηλεοπτικών γυρισμάτων – Πρόβες μέσω τηλεδιάσκεψης
  • Κέντρα διασκέδασης συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, catering, μπαρ
  • Μουσικές σκηνές
  • Εστίαση [επιτρέπεται η λειτουργία μόνο υπηρεσιών παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και drive-through]
  • Παιδότοποι
  • Κάθε είδος αγώνων και προπονήσεων [επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση]
  • Γυμναστήρια
  • Εμποροπανηγύρεις-Κυριακάτικες αγορές και άλλες αγορές του άρθρου 2 του ν. 4497/2017 (Α’ 171)
  • Λιανεμπόριο
  • Κομμωτήρια, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής κ.λπ.
  • Συνέδρια / Εκθέσεις
  • Υπηρεσίες πάρκων ψυχαγωγίας και θεματικών πάρκων

Σημειώνεται ότι η λειτουργία των σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών συνεχίζεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, ενώ για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) θα ισχύει μόνο η τηλε-εκπαίδευση.

“Τηρείτε τα μέτρα”

Σε σχέση με τη λειτουργία των ακολούθων: Δημόσιες Υπηρεσίες, Ιδιωτικές Επιχειρήσεις, Μεταφορές, Καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία), Λαϊκές Αγορές, Χώροι Λατρείας/Θρησκευτικές Τελετές, Νοσοκομεία, Ιατρεία, Διαγνωστικά Κέντρα, Μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, κέντρα χρονίως πασχόντων, δομές και ξενώνες φιλοξενίας ευπαθών ομάδων, ξενώνες μεταβατικής φιλοξενίας αστέγων, κοινωνικές δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας (υπνωτήρια, κέντρα ημέρας, κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία, συσσίτια), δομές παιδικής προστασίας και κέντρα κοινότητας, στρατόπεδα, Δραστηριότητες Εκπαίδευσης Οδηγών και Υπηρεσίες Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων, ισχύουν τα προβλεπόμενα στο ΦΕΚ, Τεύχος Β, 4484/11-10-2020.

Απευθύνεται ισχυρή σύσταση στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Κοζάνης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας από τη λοίμωξη COVID-19.

Επίσης, επιστρέφουν οι φόρμες μετακίνησης των πολιτών στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αρκτική: Ιστορικό χαμηλό στον θαλάσσιο πάγο ‑ Ανησυχία για το καλοκαίρι

Κόσμος 27.03.2026
Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί στα 48 χρόνια δορυφορικών μετρήσεων

Οι χώρες που η ευθανασία είναι νόμιμη: Τι ισχύει στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, ποια η άποψη των Ελλήνων

Κόσμος 27.03.2026
Η ευθανασία επιτρέπεται σε περιορισμένο αριθμό χωρών και υπό αυστηρές προϋποθέσεις

Νεπάλ: Ο πρώην ράπερ Μπαλέντρα Σαχ ορκίστηκε πρωθυπουργός

Κόσμος 27.03.2026
Πριν αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του, κυκλοφόρησε ένα τραγούδι που συγκέντρωσε περισσότερα από 2.000.000 προβολές μέσα σε λίγες ώρες

Νοέλια Καστίγιο: Τo βίντεο που είχε δημοσιεύσει ο πατέρας της για να σταματήσει την ευθαvασία

Κόσμος 27.03.2026
Ο πατέρας της Νοέλια Καστίγιο που ήθελε να εμποδίσει την ευθανασία της, δημοσίευε βίντεο για να δείξει πώς η κόρη του κατάφερε να περπατήσει ξανά μετά την πτώση της από τον πέμπτο όροφο

Instagram: Νέα δυνατότητα λύνει ένα από τα πιο συχνά προβλήματα στα posts

Tech + Science 27.03.2026
Μια από τις πιο συχνές «διορθώσεις» που ζητούσαν οι χρήστες γίνεται πλέον δυνατή μετά το post

Αγιο Φως: Πώς θα έρθει στην Ελλάδα εν μέσω πολέμου

Ελλάδα 27.03.2026
Αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, η διαδικασία για το Αγιο Φως και τη μεταφορά του στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί κανονικά, αν και το ΥΠΕΞ φέρεται να έχει και εναλλακτικές λύσεις

Το Netflix προχωράει σε αυξήσεις τιμών – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Tech + Science 27.03.2026
To Netflix προχώρησε σε νέες αυξήσεις των πακέτων της, στην αγορά “πιλότο”. Σύντομα λοιπόν, αναμένονται προσαραμογές σε όλον τον κόσμο