E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παγώνη: «Ρεβεγιόν σημαίνει συνωστισμός, ξεχάστε τα»

«Αλλαγή χρονιάς μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας»

Δημοσίευση 14/10/2020 | 09:52

Παγώνη: «Ρεβεγιόν σημαίνει συνωστισμός, ξεχάστε τα»

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά όπως… Πάσχα τις μέρες του κορονοϊού. Το μήνυμα της Ματίνας Παγώνη, προέδρου της ΕΙΝΑΠ, είναι ξεκάθαρο: αλλαγή χρονιάς μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας γιατί τα άλλα (λέγε με και ρεβεγιόν) είναι… συνωστισμός!

«Δεν μπορούμε να κάνουμε ρεβεγιόν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, αυτό σημαίνει συνωστισμός. Αλλαγή χρονιάς μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας» τόνισε μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (14.10.2020) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ η Ματίνα Παγώνη.

Ξεκαθάρισε ότι για να κάνουμε ρεβεγιόν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά θα πρέπει να έχουμε διψήφιο αριθμό κρουσμάτων. «Ρεβεγιόν μπορούμε να κάνουμε μόνο με διψήφια νούμερα (κρουσμάτων), αν προσπαθήσουμε μπορούμε να πετύχουμε διψήφια νούμερα» είπε.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ χαρακτήρισε απίθανο σενάριο το ενδεχόμενο για 1.000 με 2.000 κρούσματα την ημέρα. «Εάν όντως ισχύσουν (τόσα κρούσματα,) τα πράγματα θα είναι παρά πολύ δύσκολα» προειδοποιώντας ότι δεν πρέπει να χαλαρώσουμε στις γιορτές.

«Τα πράγματα παραμένουν δύσκολα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Είναι πηγή μετάδοσης όταν είναι ο ένας πάνω στο άλλο και το χειμώνα τα παράθυρα δε θα είναι ανοιχτά… Πρέπει να ανοίγουμε τα παράθυρα και στο σπίτι» σημείωσε.

Αναφερόμενη στις μάσκας, η Ματίνα Παγώνη είπε ότι «αν δε φοράμε μάσκες και σε εξωτερικούς χώρους, τα πράγματα δυσκολεύουν», κάνοντας λόγο για πολύ ελαφρά κάμψη κρουσμάτων στην Αττική που δεν αρκεί. «Η μάσκα θα βοηθήσει πολύ και στη γρίπη» είπε.

Σε ό,τι αφορά στα συμπτώματα της γρίπης και της covid-19 (την οποία προκαλεί ο κορονοϊός), η Ματίνα Παγώνη είπε ότι «στη γρίπη είναι λίγο διαφορετικά, απλό συνάχι, δεν έχουμε δύσπνοια. Στην COVID αναπτύσσεται πυρετός πάνω από 38, αλλά ξεκινάει με δέκατα, κάποιος δεν το συνειδητοποιεί αμέσως». Κάλεσε δε τον κόσμο να κάνει το εμβόλιο της γρίπης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αμπελόκηποι: Βρήκαν κότες και κατσίκες στον 16ο όροφο πολυκατοικίας

Ελλάδα 31.03.2026
Τα πουλερικά έχουν ήδη μεταφερθεί στον Εθνικό Κήπο

Θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Μπόρισλαβ Μιχαΐλοφ

Αθλητικά Νέα 31.03.2026
Ο άλλοτε σπουδαίος τερματοφύλακας έφυγε από τη ζωή

Νετανιάχου: «Το Ιράν θα πέσει από μέσα – Έχουμε ξεπεράσει τα μισά του δρόμου»

Κόσμος 31.03.2026
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έκρινε πως έχουν επιτευχθεί οι μισοί και πλέον στόχοι τ

Πρωτοφανής καταγγελία στο Δήμο Αθηναίων: Ταράτσα στους Αμπελόκηπους είχε...κότες και κατσίκες

Ελλάδα 31.03.2026
Τι αναφέρει ο δήμος Αθηναίων για την καταγγελία που έλαβε σχετικά με την παράνομη εκτροφή ζώων σε ταράτσα στους Αμπελόκηπους.

Σοκ στην Ιταλία: Ανοιξαν τον τάφο δολοφονημένου μοντέλου ‑ Αδιανόητο αυτό που ακολούθησε

Κόσμος 31.03.2026
Αγνωστοι παραβίασαν τον τάφο της Πάμελα Τζενίνι

Η υπόθεση Επστάιν γίνεται σειρά με τη Λόρα Ντερν σε πρωταγωνιστικό ρόλο

Κόσμος 31.03.2026
Στη μικρή οθόνη η έρευνα της Τζούλι Κ. Μπράουν

Ζωγράφου: Ποινική δίωξη για ανθρωπoκτovία από πρόθεση στον 54χρονο

Ελλάδα 31.03.2026
Απροσδιόριστα τα αίτια θανάτου μητέρας και αδερφής

Τραμπ σε συμμάχους: «Πηγαίνετε στα Στενά του Ορμούζ και πάρτε το πετρέλαιο μόνοι σας»

Κόσμος 31.03.2026
«Θα πρέπει να αρχίσετε να μαθαίνετε να πολεμάτε για τον εαυτό σας», ανέφερε μεταξύ άλλων - Σκληρή επίθεση προς το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και τη Γαλλία

Νταντάδες της Γειτονιάς: Ξεκινούν οι αιτήσεις για voucher έως €500 ‑ Προϋποθέσεις και δικαιούχοι

Ελλάδα 31.03.2026
Δικαιούχοι είναι εργαζόμενες μητέρες πλήρους ή μερικής απασχόλησης, άνεργες μητέρες και πατέρες με αποκλειστική επιμέλεια, με εισοδηματικό όριο 24.000 ευρώ ετησίως

Συγκλόνισε ο Νταλάρας στον επικήδειο για τη Μαρινέλλα: «Για μένα πέθανε η δεύτερη μάνα μου»

Ελλάδα 31.03.2026
«Εσύ δεν πέθανες, έφυγες, πέταξες πάνω από το Ηρώδειο σαν αρχαία τραγωδός», είπε ο τραγουδιστής