E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παγώνη: «Ρεβεγιόν σημαίνει συνωστισμός, ξεχάστε τα»

«Αλλαγή χρονιάς μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας»

Δημοσίευση 14/10/2020 | 09:52

Παγώνη: «Ρεβεγιόν σημαίνει συνωστισμός, ξεχάστε τα»

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά όπως… Πάσχα τις μέρες του κορονοϊού. Το μήνυμα της Ματίνας Παγώνη, προέδρου της ΕΙΝΑΠ, είναι ξεκάθαρο: αλλαγή χρονιάς μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας γιατί τα άλλα (λέγε με και ρεβεγιόν) είναι… συνωστισμός!

«Δεν μπορούμε να κάνουμε ρεβεγιόν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, αυτό σημαίνει συνωστισμός. Αλλαγή χρονιάς μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας» τόνισε μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (14.10.2020) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ η Ματίνα Παγώνη.

Ξεκαθάρισε ότι για να κάνουμε ρεβεγιόν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά θα πρέπει να έχουμε διψήφιο αριθμό κρουσμάτων. «Ρεβεγιόν μπορούμε να κάνουμε μόνο με διψήφια νούμερα (κρουσμάτων), αν προσπαθήσουμε μπορούμε να πετύχουμε διψήφια νούμερα» είπε.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ χαρακτήρισε απίθανο σενάριο το ενδεχόμενο για 1.000 με 2.000 κρούσματα την ημέρα. «Εάν όντως ισχύσουν (τόσα κρούσματα,) τα πράγματα θα είναι παρά πολύ δύσκολα» προειδοποιώντας ότι δεν πρέπει να χαλαρώσουμε στις γιορτές.

«Τα πράγματα παραμένουν δύσκολα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Είναι πηγή μετάδοσης όταν είναι ο ένας πάνω στο άλλο και το χειμώνα τα παράθυρα δε θα είναι ανοιχτά… Πρέπει να ανοίγουμε τα παράθυρα και στο σπίτι» σημείωσε.

Αναφερόμενη στις μάσκας, η Ματίνα Παγώνη είπε ότι «αν δε φοράμε μάσκες και σε εξωτερικούς χώρους, τα πράγματα δυσκολεύουν», κάνοντας λόγο για πολύ ελαφρά κάμψη κρουσμάτων στην Αττική που δεν αρκεί. «Η μάσκα θα βοηθήσει πολύ και στη γρίπη» είπε.

Σε ό,τι αφορά στα συμπτώματα της γρίπης και της covid-19 (την οποία προκαλεί ο κορονοϊός), η Ματίνα Παγώνη είπε ότι «στη γρίπη είναι λίγο διαφορετικά, απλό συνάχι, δεν έχουμε δύσπνοια. Στην COVID αναπτύσσεται πυρετός πάνω από 38, αλλά ξεκινάει με δέκατα, κάποιος δεν το συνειδητοποιεί αμέσως». Κάλεσε δε τον κόσμο να κάνει το εμβόλιο της γρίπης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες: Νέες κινητοποιήσεις το μεσημέρι με αποκλεισμό παρακαμπτήριων δρόμων

Ελλάδα 29.12.2025
Σε Νίκαια, Μάλγαρα και Μπράλο αναμένεται να κοπεί πλήρως την κυκλοφορία

Βλάβη σε συρμό της μπλε γραμμής του Μετρό ‑ Μεγάλες καθυστερήσεις στα δρομολόγια

Ελλάδα 29.12.2025
Eχει ακινητοποιηθεί στον σταθμό Εθνική Αμυνα

«Πέτα το όπλο σου»: Ο ήρωας της παραλίας στο Σίδνεϊ περιγράφει τη στιγμή που ακινητοποίησε τον ένοπλο

Κόσμος 29.12.2025
«Δεν θέλω να βλέπω ανθρώπους να σκοτώνονται μπροστά μου, δεν θέλω να ακούω το όπλο του, δεν θέλω να βλέπω ανθρώπους να ουρλιάζουν και να ικετεύουν»

Συγκλονίζει η μητέρα της ορειβάτισσας που πέθανε στα Βαρδούσια

Ελλάδα 29.12.2025
«Της είπα Θεοδώρα μου μην πας»

Επιστροφή ενοικίου: Αύριο λήγει η προθεσμία για διορθώσεις και πληρωμές έως 15 Ιανουαρίου

Οικονομία 29.12.2025
Όσοι δεν κινηθούν εγκαίρως δεν θα έχουν δεύτερη ευκαιρία για νέο υπολογισμό της ενίσχυσης

5χρονο αγόρι εγκλωβίστηκε σε κυλιόμενο διάδρομο και πέθανε σε χιονοδρομικό κέντρο

Κόσμος 29.12.2025
Ένα 5χρονο αγόρι πέθανε στην Ιαπωνία αφού εγκλωβίστηκε σε κυλιόμενο διάδρομο

Τέλη κυκλοφορίας 2026: Πώς θα πληρώσετε χωρίς taxisnet, βήμα βήμα η διαδικασία

Οικονομία 29.12.2025
Οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να μπουν στην ΑΑΔΕ στην εφαρμογή «Τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς»

«Κορίτσια τα κινητά σας με τον καλό ή τον άσχημο τρόπο»: 16χρονος με κουζινομάχαιρο λήστεψε 12χρονες στο Νέο Ηράκλειο

Ελλάδα 29.12.2025
Το περιστατικό, σύμφωνα με τον πατέρα του ενός εκ των κοριτσιών, συνέβη ενώ οι δύο φίλες είχαν βγει για βόλτα

Κατάργηση της ζωντανής μετάδοσης των Εξεταστικών Επιτροπών θα εισηγηθεί ο Νικήτας Κακλαμάνης

Ελλάδα 29.12.2025
Υπέρ της αύξησης του πλαφόν εισόδου στη Βουλή από το 3% στο 5% ο ο Νικήτας Κακλαμάνης

Καιρός: Με παγετό και λίγες βροχές σήμερα – Πρωτοχρονιά με τσουχτερό κρύο

Καιρός 29.12.2025
Με χειμωνιάτικο σκηνικό θα αποχαιρετίσουμε τον παλιό χρόνο όμως χωρίς έντονα φαινόμενα

Τουρισμός για Όλους 2026: Ανοίγει νωρίτερα η πλατφόρμα ‑ Τι αλλάζει και πώς θα πάρετε το voucher

Ελλάδα 29.12.2025
Οι αλλαγές στο πρόγραμμα και τα βήματα για την αίτηση