E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σάλος με βίντεο που δείχνει αστυνομικό να ρίχνει από γέφυρα 16χρονο διαδηλωτή

Εις βάρος του αστυνομικού εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Δημοσίευση 5/10/2020 | 10:43

Σάλος με βίντεο που δείχνει αστυνομικό να ρίχνει από γέφυρα 16χρονο διαδηλωτή

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του αστυνομικού ο οποίος φέρεται να είναι το πρόσωπο που καταγράφηκε σε βίντεο να σπρώχνει νεαρό διαδηλωτή την Παρασκευή, με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος στον ποταμό Μαπότσο από τη γέφυρα Πίο Νόνο και να τραυματιστεί σοβαρά, εκδόθηκε το Σαββατοκύριακο στη Χιλή.

Τον αστυνομικό βαρύνει η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Η ακροαματική διαδικασία αναμεταδόθηκε απευθείας μέσω Διαδικτύου.

Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν το περιστατικό και η αναμετάδοση των στιγμιότυπων προκάλεσαν αγανάκτηση στη Χιλή. Σε δύο βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει εικονίζεται αστυνομικός να σπρώχνει τον δεκαεξάχρονο — καθώς τρέχει για να αποφύγει την αστυνομία, μαζί με άλλους διαδηλωτές στην άκρη της γέφυρας — με τρόπο που τον κάνει να πέσει από τη γέφυρα, πάνω από το κιγκλίδωμα.

Ο νεαρός επέζησε, παρότι έπεσε από ύψος επτά μέτρων στην όχθη του Ρίο Μαπότσο. Έχει υποστεί διάσειση και κατάγματα στους καρπούς, σύμφωνα με γιατρούς στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε, τους οποίους επικαλέστηκαν ΜΜΕ της Χιλής. Η κατάστασή του ήταν σταθερή χθες.

Η εισαγγελία κατηγορεί επίσης τον αστυνομικό ότι δεν προσέφερε την παραμικρή βοήθεια στον έφηβο και ότι έδωσε ψευδή στοιχεία στις αρχές.

Τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2019, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έβγαιναν στους δρόμους της Χιλής καθημερινά για να προβάλλουν διάφορά κοινωνικά αιτήματα και να καταγγείλουν τις κραυγαλέες ανισότητες στη χώρα. Ζητούσαν καλύτερη πρόσβαση στο σύστημα υγείας και στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και η κυβέρνηση να απομακρυνθεί από το νεοφιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο. Οι δυνάμεις ασφαλείας, τόσο η αστυνομία όσο και ο στρατός, που κλήθηκε να επέμβει, κατηγορούνται για πάνω από τριάντα θανάτους.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Χιλής, τουλάχιστον 460 διαδηλωτές υπέστησαν οφθαλμικούς τραυματισμούς κατά τη διάρκεια των περυσινών κινητοποιήσεων και ταραχών, καθώς αστυνομικοί έριξαν εσκεμμένα σκάγια, δακρυγόνα και νερό υπό πίεση στα πρόσωπα διαδηλωτών σε δεκάδες περιπτώσεις. Δύο από τους τραυματίες υπέστησαν ολική τύφλωση· δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν στα τέλη Αυγούστου στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργούνται για τις υποθέσεις τους. Άλλοι 35 έχασαν την όρασή τους από ένα μάτι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάτρα: Συνελήφθη 12χρονος που απείλησε με μαχαίρι πεζό και τον λήστεψε

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Ο ανήλικος κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αχαΐας

Σεισμός στο Λασίθι: Η στιγμή που τα 5,7 Ρίχτερ ταρακούνησαν το νησί

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Τι φοβούνται οι σεισμολόγοι

Νέος Κόσμος: Συνελήφθη ο ένοπλος άνδρας που είχε ταμπουρωθεί στο σπίτι του αφού επιτέθηκε στη μητέρα του

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Μερικές ώρες νωρίτερα η 81χρονη μητέρα του είχε καταφέρει να διαφύγει από το διαμέρισμα

«Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, μακάρι να γυρνούσα τον χρόνο πίσω» ‑ Τι είπε ο 20χρονος που δολοφόνησε τον 27χρονο

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
«Δεν ήξερα ότι θα έρθει με μαχαίρι, νόμιζα ότι θα συζητήσουν, δεν πρόλαβα να τον σταματήσω», σημείωσε ένας 18χρονος ο οποίος συνελήφθη επίσης

Προειδοποίηση Τσελέντη για τον σεισμό των 5,7 Ρίχτερ στην Κρήτη: «Ας αποφύγουμε για λίγο τα μπάνια»

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
«Ακόμα και μισό μέτρο θαλάσσιο σεισμικό κύμα είναι επικίνδυνο για μικρά παιδιά», προειδοποιεί ο σεισμολόγος

Πρωταθλητής τζούντο πιάστηκε στην Εθνική Οδό με σακούλες γεμάτες 1,15 εκατ. ευρώ

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Τι είπε στους αστυνομικούς και τα σενάρια που εξετάζονται

Καιρός: Επιστρέφει η άνοιξη – Έως 21 βαθμούς η θερμοκρασία

Καιρός 24.04.2026
Μόνο στην Κρήτη αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Αγιος Δημήτριος:«Έλα να ξεκαθαρίσουμε κάτι», φέρεται να είπε ο δράστης στο θύμα πριν τη συμπλοκή

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Τέσσερις οι συλλήψεις για την υπόθεση δολοφονίας του γιου του αστυνομικού

Κρήτη: Ο 40χρονος ήθελε να πετάξει το πτώμα της Ελευθερίας σε γκρεμό αλλά του κόλλησε το αυτοκίνητο

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Παρόλα αυτά, το αυτοκίνητο που ήταν το σώμα της Ελευθερίας κόλλησε σε βραχώδη σημείο με αποτέλεσμα ο δράστης να μην τα καταφέρει