E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αγ. Παντελεήμονας: Από «εργαζόμενο που είχε παραιτηθεί» η μετάδοση στο γηροκομείο

Τι έδειξε ο έλεγχος των επιθεωρητών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στο γηροκομείο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/10/2020 | 08:47

Αγ. Παντελεήμονας: Από «εργαζόμενο που είχε παραιτηθεί» η μετάδοση στο γηροκομείο

Στην αρχική διαπίστωση ότι η διασπορά του κορωνοϊού στο γηροκομείο στον Αγ. Παντελεήμονα οφείλεται σε εργαζόμενο της μονάδας, κατέληξαν οι επιθεωρητές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, έπειτα από επιτόπιο έλεγχο.

Οι επιθεωρητές έκαναν έλεγχο στον οίκο ευγηρίας και προχώρησαν στη συλλογή και καταγραφή στοιχείων μέσω της έγγραφης εξέτασης προσώπων, της επιτόπιας παρατήρησης και αυτοψίας. Υπάρχουν ευρήματα που οδηγούν στην αρχική διαπίστωση ότι η διασπορά οφείλεται στην παροχή εργασίας από εργαζόμενο ο οποίος δεν έπρεπε να προσέρχεται προς εργασία και ο οποίος φέρεται να έχει παραιτηθεί και αποχωρήσει από την επιχείρηση, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Επίσης, καταγράφηκε η παράτυπη επαφή περιθαλπόμενου του γηροκομείου με εργαζόμενους σε λαϊκή αγορά έξω από το χώρο της μονάδας. Στον οίκο ευγηρίας εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού ενώ καταγράφηκε ήδη ένας θάνατος, καθώς άφησε την τελευταία του πνοή ένας άνδρας 79 ετών, που είχε μεταφερθεί στον «Ευαγγελισμό» από το γηροκομείο.

Ήδη, έχει διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα κρούσματα στον οίκο ευγηρίας. Κατά τον επιτόπιο έλεγχο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, οι υπεύθυνοι για τη διοικητική και οικονομική λειτουργία του φορέα βρίσκονταν σε κατ' οίκον περιορισμό, κατόπιν οδηγιών των αρμόδιων υπηρεσιών, και δεν κατέστη δυνατή η εξέτασή τους και η χορήγηση των αιτούμενων εγγράφων και τεκμηρίων.

Σε σχετική ανακοίνωση, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σημειώνει ότι ο έλεγχος συνεχίζεται, περιλαμβάνοντας το σύνολο των απαιτήσεων του θεσμικού πλαισίου για την αδειοδότηση, οργάνωση και λειτουργία της εν λόγω μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων.

Κρούσματα σε γηροκομείο στην Καρδίτσα

Στο μεταξύ, συναγερμός έχει σημάνει για κρούσματα κορωνοϊού σε ένα ακόμη γηροκομείο, αυτή τη φορά στην Καρδίτσα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, συνολικά 6 εργαζόμενοι του γηροκομείου έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.

Τα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους συνηθισμένους ελέγχους που διενεργεί η περιφέρεια Θεσσαλίας, γιαςτην προστασία της δημόσιας υγείας, στα γηροκομεία όλης της Θεσσαλίας κάθε εβδομάδα.

Συνολικά στο γηροκομείο διαμένουν 22 τρόφιμοι. Το πρωί του Σαββάτου κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όλους τους τρόφιμους και εργαζόμενους. Πηγή: www.lifo.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Youth Pass 2026: Λίγες ημέρες ακόμα για τις αιτήσεις ‑ Ποιοι το δικαιούνται και τι καλύπτει

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αναλυτικός οδηγός για το Youth Pass 2026 – Αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο της πλατφόρμας

Απίστευτο τροχαίο στον Καναδά: Μηχανή εκτοξεύτηκε και κατέληξε να κρέμεται από φανάρι μετά από σύγκρουση

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σοβαρά τραυματίστηκε ο οδηγός της μοτοσικλέτας, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του

Κρήτη: Παρέσυρε εσκεμμένα την σύζυγο του με το αυτοκίνητο, ενώ είχε μέσα τα ανήλικα παιδιά τους

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο ΠαΓΝΗ νοσηλεύεται η 27χρονη, αντιμέτωπος με δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ο σύζυγος

Επίδομα ανεργίας: Πώς μπορεί να φτάσει έως και τα 1.295 ευρώ ‑ Όλες οι αλλαγές

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το επίδομα ανεργίας υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές, τα έτη ασφάλισης και την οικογενειακή κατάσταση

Αλεξάνδρας: Οδηγός μπήκε και κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Όταν ο οδηγός του οχήματος αντιλήφθηκε το λάθος έκανε όπισθεν και κατευθύνθηκε στο σωστό ρεύμα κυκλοφορίας

Πάτρα: Ανδρας βγήκε με όπλο στον δρόμο και άρχισε να πυροβολεί

Ελλάδα Χτες
Στο σπίτι του δράστη βρέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα

Επιστροφή φόρου 2026: Πότε θα πιστωθεί ‑ Πώς γίνεται η δήλωση IBAN στο myAADE 2026

Οικονομία Χτες
Πώς θα δείτε εάν δικαιούστε επιστροφή φόρου μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης

Καμένα Βούρλα: Βυθίστηκε σκάφος με τρεις επιβάτες ‑ Σώθηκαν από το λιμενικό

Ελλάδα Χτες
Εξέπεμψαν σήμα κινδύνου με καπνογόνο οι επιβαίνοντες του σκάφους

BBC για χανταϊό: «Υπάρχει Έλληνας στο Hondius» ‑ Εκκενώνεται στην Τενερίφη το πλοίο

Ελλάδα Χτες
Οι επιβάτες απομακρύνονται σταδιακά από το πλοίο με μικρές λέμβους και μεταφέρονται στην ακτή υπό αυστηρό υγειονομικό έλεγχο