E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αγ. Παντελεήμονας: Από «εργαζόμενο που είχε παραιτηθεί» η μετάδοση στο γηροκομείο

Τι έδειξε ο έλεγχος των επιθεωρητών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στο γηροκομείο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/10/2020 | 08:47

Αγ. Παντελεήμονας: Από «εργαζόμενο που είχε παραιτηθεί» η μετάδοση στο γηροκομείο

Στην αρχική διαπίστωση ότι η διασπορά του κορωνοϊού στο γηροκομείο στον Αγ. Παντελεήμονα οφείλεται σε εργαζόμενο της μονάδας, κατέληξαν οι επιθεωρητές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, έπειτα από επιτόπιο έλεγχο.

Οι επιθεωρητές έκαναν έλεγχο στον οίκο ευγηρίας και προχώρησαν στη συλλογή και καταγραφή στοιχείων μέσω της έγγραφης εξέτασης προσώπων, της επιτόπιας παρατήρησης και αυτοψίας. Υπάρχουν ευρήματα που οδηγούν στην αρχική διαπίστωση ότι η διασπορά οφείλεται στην παροχή εργασίας από εργαζόμενο ο οποίος δεν έπρεπε να προσέρχεται προς εργασία και ο οποίος φέρεται να έχει παραιτηθεί και αποχωρήσει από την επιχείρηση, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Επίσης, καταγράφηκε η παράτυπη επαφή περιθαλπόμενου του γηροκομείου με εργαζόμενους σε λαϊκή αγορά έξω από το χώρο της μονάδας. Στον οίκο ευγηρίας εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού ενώ καταγράφηκε ήδη ένας θάνατος, καθώς άφησε την τελευταία του πνοή ένας άνδρας 79 ετών, που είχε μεταφερθεί στον «Ευαγγελισμό» από το γηροκομείο.

Ήδη, έχει διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα κρούσματα στον οίκο ευγηρίας. Κατά τον επιτόπιο έλεγχο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, οι υπεύθυνοι για τη διοικητική και οικονομική λειτουργία του φορέα βρίσκονταν σε κατ' οίκον περιορισμό, κατόπιν οδηγιών των αρμόδιων υπηρεσιών, και δεν κατέστη δυνατή η εξέτασή τους και η χορήγηση των αιτούμενων εγγράφων και τεκμηρίων.

Σε σχετική ανακοίνωση, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σημειώνει ότι ο έλεγχος συνεχίζεται, περιλαμβάνοντας το σύνολο των απαιτήσεων του θεσμικού πλαισίου για την αδειοδότηση, οργάνωση και λειτουργία της εν λόγω μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων.

Κρούσματα σε γηροκομείο στην Καρδίτσα

Στο μεταξύ, συναγερμός έχει σημάνει για κρούσματα κορωνοϊού σε ένα ακόμη γηροκομείο, αυτή τη φορά στην Καρδίτσα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, συνολικά 6 εργαζόμενοι του γηροκομείου έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.

Τα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους συνηθισμένους ελέγχους που διενεργεί η περιφέρεια Θεσσαλίας, γιαςτην προστασία της δημόσιας υγείας, στα γηροκομεία όλης της Θεσσαλίας κάθε εβδομάδα.

Συνολικά στο γηροκομείο διαμένουν 22 τρόφιμοι. Το πρωί του Σαββάτου κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όλους τους τρόφιμους και εργαζόμενους. Πηγή: www.lifo.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

FIR Αθηνών: Εισαγγελική παρέμβαση για το μπλακ άουτ στα αεροδρόμια

Ελλάδα 05.01.2026
Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν έγιναν παρεμβάσεις στη συγκοινωνία των αεροσκαφών και πού οφείλονται οι παρεμβολές

Ανατροπές στη φορολογία φέρνει το 2026 για ελεύθερους επαγγελματίες

Οικονομία 05.01.2026
Η φετινή χρονιά αναμένεται να φέρει «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά για περίπου 400.000 ελεύθερους επαγγελματίες

Πάτρα: Στον εισαγγελέα οι ιδιοκτήτες του κλαμπ που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο 30χρονος

Ελλάδα 05.01.2026
Την πόρτα του εισαγγελέα αναμένεται να περάσουν οι ιδιοκτήτες του κλαμπ στην Πάτρα όπου ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο 30χρονος.

Πρέβεζα: Ώρες αγωνίας στη ΜΕΘ για τον 16χρονο που αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι

Ελλάδα 05.01.2026
Η τοπική κοινωνία παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις

Ανακαίνιση σπιτιού με επιδότηση έως 90%: Πώς θα αλλάξετε πλακάκια, μπάνιο και κουζίνα

Οικονομία 05.01.2026
Μεγάλες αλλαγές έχει το νέο πρόγραμμα ανακαίνισης σπιτιού που έρχεται μέσα στους επόμενους μήνες.

FIR Αθηνών: Ο περίεργος βόμβος και τα 40 «νεκρά» λεπτά

Ελλάδα 05.01.2026
Τεχνική δυσλειτουργία ή κυβερνοεπίθεση πίσω από το «μπλακ άουτ» στο FIR Αθηνών

Τέλος οι λαικές αγορές από την Τετάρτη

Ελλάδα 05.01.2026
Οι παραγωγοί στις λαϊκές αγορές προχωρούν σε κινητοποιήσεις αρχής γενομένης από την Τετάρτη 7 Γενάρη

Βροχή ελέγχων από την εφορία το 2026: Πάνω από 72.800 έρευνες της ΑΑΔΕ, ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

Ελλάδα 05.01.2026
Σε πρώτο πλάνο οι υποθέσεις από το 2022 μέχρι και το 2025 - Στόχος φορολογικά έσοδα της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ

Μετά τη Βενεζουέλα, η Κολομβία; «Καλή ιδέα» μια νέα επιχείρηση, λέει ο Τραμπ – Τι είπε για Κούβα και Γροιλανδία

Κόσμος 05.01.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ απειλεί να διατάξει στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Κολομβίας

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Ελλάδα Χτες
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Ελλάδα Χτες
Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

Γιώργος Παπαδάκης: Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατό του

Ελλάδα Χτες
Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου