E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αγ. Παντελεήμονας: Από «εργαζόμενο που είχε παραιτηθεί» η μετάδοση στο γηροκομείο

Τι έδειξε ο έλεγχος των επιθεωρητών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στο γηροκομείο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/10/2020 | 08:47

Αγ. Παντελεήμονας: Από «εργαζόμενο που είχε παραιτηθεί» η μετάδοση στο γηροκομείο

Στην αρχική διαπίστωση ότι η διασπορά του κορωνοϊού στο γηροκομείο στον Αγ. Παντελεήμονα οφείλεται σε εργαζόμενο της μονάδας, κατέληξαν οι επιθεωρητές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, έπειτα από επιτόπιο έλεγχο.

Οι επιθεωρητές έκαναν έλεγχο στον οίκο ευγηρίας και προχώρησαν στη συλλογή και καταγραφή στοιχείων μέσω της έγγραφης εξέτασης προσώπων, της επιτόπιας παρατήρησης και αυτοψίας. Υπάρχουν ευρήματα που οδηγούν στην αρχική διαπίστωση ότι η διασπορά οφείλεται στην παροχή εργασίας από εργαζόμενο ο οποίος δεν έπρεπε να προσέρχεται προς εργασία και ο οποίος φέρεται να έχει παραιτηθεί και αποχωρήσει από την επιχείρηση, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Επίσης, καταγράφηκε η παράτυπη επαφή περιθαλπόμενου του γηροκομείου με εργαζόμενους σε λαϊκή αγορά έξω από το χώρο της μονάδας. Στον οίκο ευγηρίας εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού ενώ καταγράφηκε ήδη ένας θάνατος, καθώς άφησε την τελευταία του πνοή ένας άνδρας 79 ετών, που είχε μεταφερθεί στον «Ευαγγελισμό» από το γηροκομείο.

Ήδη, έχει διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα κρούσματα στον οίκο ευγηρίας. Κατά τον επιτόπιο έλεγχο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, οι υπεύθυνοι για τη διοικητική και οικονομική λειτουργία του φορέα βρίσκονταν σε κατ' οίκον περιορισμό, κατόπιν οδηγιών των αρμόδιων υπηρεσιών, και δεν κατέστη δυνατή η εξέτασή τους και η χορήγηση των αιτούμενων εγγράφων και τεκμηρίων.

Σε σχετική ανακοίνωση, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σημειώνει ότι ο έλεγχος συνεχίζεται, περιλαμβάνοντας το σύνολο των απαιτήσεων του θεσμικού πλαισίου για την αδειοδότηση, οργάνωση και λειτουργία της εν λόγω μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων.

Κρούσματα σε γηροκομείο στην Καρδίτσα

Στο μεταξύ, συναγερμός έχει σημάνει για κρούσματα κορωνοϊού σε ένα ακόμη γηροκομείο, αυτή τη φορά στην Καρδίτσα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, συνολικά 6 εργαζόμενοι του γηροκομείου έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.

Τα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους συνηθισμένους ελέγχους που διενεργεί η περιφέρεια Θεσσαλίας, γιαςτην προστασία της δημόσιας υγείας, στα γηροκομεία όλης της Θεσσαλίας κάθε εβδομάδα.

Συνολικά στο γηροκομείο διαμένουν 22 τρόφιμοι. Το πρωί του Σαββάτου κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όλους τους τρόφιμους και εργαζόμενους. Πηγή: www.lifo.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανεστίδης: «Στο τηλέφωνο φαίνονται ποιοι με έπαιρναν από τη ΝΔ – Είχα ανοιχτή ακρόαση»

Ελλάδα 23.12.2025
«Είναι χτύπημα κάτω από τη μέση για ευνόητους λόγους. Γι αυτά που έλεγα, μέσα από το δικό μου πρόσωπο προσπαθούν να σπάσουν τον αγώνα των αγροτών»

Αμύνταιο: Μαθητές αποχώρησαν χωρίς να πουν τα κάλαντα στον Γεωργιάδη ‑ Θερμά χειροκροτήματα από τους διαδηλωτές

Ελλάδα 23.12.2025
Αρκετοί γονείς φώναζαν «ντροπή», καταγγέλλοντας ότι γινόταν φιέστα με τα παιδιά τους

Γιατί και ποια λέξη αφαίρεσε η Ιταλία από τον εθνικό ύμνο της;

Κόσμος 23.12.2025
Πηγή της ιταλικής Προεδρίας διευκρίνισε ότι η τροποποίηση δεν υπαγορεύτηκε από πολιτικά κίνητρα

Ποιοι κάθονται και ποιοι δουλεύουν τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη

Κόσμος 23.12.2025
Δείτε τη λίστα με όλες τις χώρες

Ο Τραμπ πέταξε με τον Έπσταϊν σε ιδιωτικό τζετ μαζί με μια 20χρονη, σύμφωνα με νέα αρχεία

Κόσμος 23.12.2025
Μεταξύ των αρχείων περιλαμβάνεται και μια επιστολή που φαίνεται να έχει σταλεί από τον Έπσταϊν προς τον Λάρι Νάσαρ, τον γιατρό της εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τη σeξουαλική κακοποίηση δεκάδων νεαρών αθλητριών

Στη φυλακή η μητέρα του 3χρονου που πέθανε από ασιτία στην Αλεξανδρούπολη

Ελλάδα 23.12.2025
Αγνωστοι επιτέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας στην περιοχή Τέρμα Αβανος, προκαλώντας σοβαρές ζημιές

SOS εκπέμπει το Τσέρνομπιλ: «Η σαρκοφάγος ίσως καταρρεύσει αν δεχθεί νέα επίθεση από πύραυλο ή drone»

Κόσμος 23.12.2025
«Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το στέγαστρο θα παραμείνει όρθιο μετά από οποιοδήποτε πλήγμα» είπε ο διευθυντής του πυρηνικού σταθμού

Βρετανία: Χειροπέδες στη Γκρέτα Τούνμπεργκ για επίδειξη πλακάτ ‑ Η στιγμή της σύλληψης

Κόσμος 23.12.2025
Η επιγραφή που κρατούσε η Σουηδή ακτιβίστρια

Χριστουγεννιάτικη φορολοταρία: 100.000 ευρώ σε 12 τυχερούς – Δείτε εάν κερδίσατε

Οικονομία 23.12.2025
Ποιοι αποκλείονται από τη φορολοταρία

Ζωγράφου: Τραυματίστηκε σοβαρά ένας άνδρας σε ασανσέρ σε σούπερ μάρκετ

Ελλάδα 23.12.2025
Απεγκλωβίστηκε επίσης και μία γυναίκα από ασανσέρ στο δήμο Καλλιθέας και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ