E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Υποχρεωτική η μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους σύντομα»

Τι ανέφεραν ειδικοί για την κατάσταση στην Αττική και τι προβλέπουν για το άμεσο μέλλον

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/10/2020 | 12:15

«Υποχρεωτική η μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους σύντομα»

Η κατάσταση στην Αττική δεν λέει να βελτιωθεί, τα κρούσματα είναι καθημερινά εκατοντάδες και όλα δείχνουν πως στον κοντινό ορίζονται βρίσκονται κι άλλα μέτρα, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους. Γιατί οι προβλέψεις αν δεν ληφθούν μέτρα, είναι εφιαλτικές.

Το ότι το πρώτο από τα μέτρα που θα ληφθεί άμεσα στην Αττική θα είναι η μάσκα κι έξω το έκρινε ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (02.10.2020) στον ΣΚΑΙ.

Στην Αττική, είπε, «ήδη έχει χτυπήσει το “καμπανάκι”, ήδη οι μονάδες αρχίζουν και γεμίζουν, ήδη έχουμε συρροές συνέχεια, έχουμε κρούσματα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, κυκλοφορούν ανάμεσα μας πολλοί ασυμπτωματικοί που δεν ξέρουν και οι ίδιοι ότι είναι άρρωστοι. Κάποια στιγμή θα γίνει, και αρκετά σύντομα, η χρήση μάσκας μέσα κι έξω, είναι δική μου εκτίμηση».

«Όλα αυτά έχουν συζητηθεί στην επιτροπή, όχι για να παρθεί απόφαση, για ανταλλαγή απόψεων. Αντικειμενικά η μάσκα δε θα προσφέρει πολλά πράγματα, όσο σε ψυχολογικό επίπεδο» πρόσθεσε Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

H αύξηση των διασωληνώσεων δείχνει την έκρηξη της επιδημίας, έχουμε πολλές συρροές, συμπλήρωσε και προέτρεψε τις ευπαθείς ομάδες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις. «Έχουμε δυο Ελλάδες, δυο πληθυσμούς, τον πρωινό που προσέχει και τον βραδινό που δεν προσέχει που μπορεί να είναι ο ίδιος άνθρωπος» ανέφερε επίσης.

«Το σύνθημα πρέπει να είναι πρέπει να προφυλάξουμε τον εαυτό μας και να τηρούμε τα μέτρα ευλαβικά. Η Ελλάδα δεν αυξάνει εκθετικά, κι ελπίζω να μην το έχουμε αυτό, άλλες χώρες έχουν ξεφύγει πολύ σε θανάτους» είπε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Τον κίνδυνο να ξεφύγει πολύ ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων επανέλαβε, μιλώντας στο Mega, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Και ζήτησε να γίνει καθολική χρήση της μάσκας.

«Σύμφωνα με τους μέχρι σήμερα υπολογισμούς και με τα μέτρα που ισχύουν σήμερα, ο αριθμός θα κυμαίνεται στα 300+ κάθε μέτρα μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου. Προς το τέλος του Νοεμβρίου θα ανεβούμε στα 400+, ενώ στο τέλος του Δεκεμβρίου στα 600+ μέσο όρο κάθε μέρα» πρόσθεσε ο καθηγητής του ΑΠΘ, υπογραμμίζοντας πως αν υπάρχει συνδυασμός του Covid19, του ιού της γρίπης και του Η1Ν1 τα κρούσματα ημερησίως μπορούν να φτάσουν στις 2.000 κάθε ημέρα.

«Το θέμα είναι το είδος των μέτρων που λαμβάνουμε και το αν τα τηρούμε» είπε και σημείωσε ότι το πιο αποτελεσματικό και λιγότερο επώδυνο είναι η καθολική χρήση της μάσκας σε όλους τους χώρους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ολυμπιακός – Βίρτους Μπολόνια: Ο Φουρνιέ φόρεσε μπλούζα με το πρόσωπο του Μπαρτζώκα στο ΣΕΦ

Αθλητικά Νέα 06.02.2026
Ο Γάλλος σταρ στήριξε τον προπονητή του με αυτήν την κίνηση

Ο Τραμπ διέγραψε από τον λογαριασμό του το βίντεο που δείχνει τους Ομπάμα ως πιθήκους: «Υπάλληλος το ανέβασε κατά λάθος»

Κόσμος 06.02.2026
Νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, έκανε λόγο για «ψευτοαγανάκτηση» έπειτα από κατηγορίες για ρατσισμό που προκάλεσε βίντεο

Η απόφαση που θα μπορούσε να φέρει τον Μέσι εκτός εθνικής Αργεντινής

Αθλητικά Νέα 06.02.2026
Η απόφαση συνδέεται άμεσα με το νομικό πλαίσιο της λεγόμενης «patria potestad», που ισχύει στην Αργεντινή έως τα 18 έτη

Ανήλικος έβαλε φωτιά στον κολλητό του, ενώ οι φίλοι του γελούσαν και τον βιντεοσκοπούσαν

Κόσμος 06.02.2026
Το θύμα έκρυψε αρχικά την αλήθεια από τους γονείς του, αλλά το βίντεο αποκάλυψε την αλήθεια

Κορωπί: Αστυνομικός έσωσε ηλικιωμένους φτιάχνοντας σκοινί από σεντόνια ‑ «Δεν σε αφήνω»

Ελλάδα 06.02.2026
Η περιγραφή του άνδρα που γλύτωσε από τα ορμητικά νερά

Καλαμάτα: Οργή με διαφημιστικό σποτ για το καρναβάλι ‑ «Κατάπτυστο για το γυναικείο φύλο»

Ελλάδα 06.02.2026
«Δεν υπάρχει λόγος να το κατεβάσουμε» απαντά ο πρόεδρος της καρναβαλικής επιτροπής Καλαμάτας

Μητέρα στον Βόλο κατηγορείται για εμπλοκή σε υπόθεση παιδικής ποpνογραφίας με θύμα την ανήλικη κόρη της

Ελλάδα 06.02.2026
Η γυναίκα οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης και ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα

Ο Κακούσης παραιτείται από τη δημοσιογραφία για όσο εμπλέκεται στην υπόθεση Παναγόπουλου και δηλώνει αθώος

Ελλάδα 06.02.2026
Ο ίδιος με ανάρτησή του γνωστοποιεί ότι δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του και πως όλες οι συναλλαγές που είχε με το ΙΝΕ ΓΣΕΕ είχαν νόμιμη αιτία

Τσικνοπέμπτη: Πότε δεν θα γίνεται ντελίβερι ‑ Απεργούν διανομείς

Ελλάδα 06.02.2026
24ωρη απεργία έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι διανομείς στην efood για την Τσικνοπέμπτη - Ποιοι θα συμμετάσχουν