E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

E‑shop έπαιρνε λεφτά και δεν παρέδιδε τα προϊόντα

Έφαγε βαριά ποινή

Δημοσίευση 1/10/2020 | 11:39

E‑shop έπαιρνε λεφτά και δεν παρέδιδε τα προϊόντα

«Τσουχτερό» πρόστιμο 250.000 ευρώ επέβαλε η ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή σε e-shop που φέρεται να λάμβανε τα χρήματα των παραγγελιών χωρίς ωστόσο να διαθέτει τα προϊόντα που υποτίθεται πωλούσε.

Πρόκειται για το ηλεκτρονικό κατάστημα «GF ELECTRONICS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» για το οποίο υπεβλήθησαν πλήθος καταγγελιών καταναλωτών οι οποίοι περίμεναν ακόμα και μήνες για να λάβουν το προϊόν που προπλήρωσαν. Μάλιστα το ηλεκτρονικό κατάστημα απ’ την έρευνα της ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή ούτε επέστρεφε τα ποσά, ως όφειλε από το νόμο, όταν οι πελάτες του κουρασμένοι απ’ την αναμονή ήθελαν να ακυρώσουν την παραγγελία, που όμως είχαν προπληρώσει.

Η «τρύπα»

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς πάντως η περίπτωση της συγκεκριμένης εταιρείας δείχνει να είναι ακόμα ένα «ηχηρό κανόνι» που αφήνει ξεκρέμαστους εκατοντάδες καταναλωτές καθώς έχουν διακοπεί εδώ και μήνες οι τρόποι επικοινωνίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στο ΓΕΜΗ η GF ELECTRONICS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ συστάθηκε τον Φεβρουάριο του 2019 με μοναδικό εταίρο και διαχειριστή τον Γιάννη Χαλκίδη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις που αναρτήθηκαν στα τέλη του περασμένου Ιουνίου και αφορούν το διάστημα 1η Μαϊου ως 31 Δεκεμβρίου 2019 η εταιρεία είχε κύκλο εργασιών 2,2 εκατ. ευρώ με κόστος πωλήσεων 2,52 εκατ. ευρώ! Κοινώς πωλούσε κάτω του κόστους...

Ως εκ τούτου, μαζί με τα λειτουργικά έξοδα, οι ζημιές, οι οποίες μεταφέρθηκαν στην τρέχουσα χρήση, έφτασαν τα 402.980 ευρώ! Και τούτο όταν η εταιρεία είχε και υποχρεώσεις προς προμηθευτές ύψους 397.560 ευρώ.

Σημειώνεται πως τα ίδια Κεφάλαια της εταιρείας την 31η Δεκεμβρίου 2019 ήταν αρνητικά 397.980 ευρώ...

Με βάση την παραπάνω εικόνα βέβαια καθίσταται φύσει αδύνατο να πληρωθεί το πρόστιμο που της επιβλήθηκε.

Σε κάθε περίπτωση η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί όταν πραγματοποιούν αγορές μέσω διαδικτύου και σε περίπτωση που εντοπίσουν αθέμιτες εμπορικές πρακτικές κατά τη συναλλαγή τους με τα ηλεκτρονικά καταστήματα, να ενημερώνουν σχετικώς την Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή στη γραμμή καταναλωτή 1520, για εξέταση ενδεχόμενης επιβολής κυρώσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εφιάλτης για 14χρονη στο Mall ‑ Της επιτέθηκε αλλοδαπός για να τη βιάσει

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Αλλοδαπός 25χρονος συνελήφθη αφού προσπάθησε να επιτεθεί σeξουαλικά σε ανήλικη μέσα σε εμπορικό κέντρο.

Ολική έκλειψη Ηλίου 2026: Ποιες ευρωπαϊκές χώρες θα τη δουν και τι πρέπει να ξέρετε

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Στις 12 Αυγούστου 2026 η σκιά της Σελήνης θα διασχίσει Γροιλανδία, Ισλανδία και Ισπανία, σε ένα φαινόμενο που η Ευρώπη δεν έχει ζήσει από το 1999.

Τραγικές μνήμες Κραν Μοντανά στην Ταϊλάνδη: Πώς κάηκαν ζωντανοί, εγκλωβισμένοι στις τουαλέτες οι 27

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Τα περισσότερα από τα θύματα, στην πλειονότητά τους νέοι, βρέθηκαν μέσα στις τουαλέτες του καταστήματος, σε μία προσπάθεια να σωθούν από τις φλόγες - Οι αρχές ερευνούν αν ο χώρος είχε ξεκλείδωτες και λειτουργικές εξόδους πυρκαγιάς, ψεκαστήρες, πυροσβεστήρες, συναγερμούς και άλλα μέτρα πυρασφάλειας

Σαμ Νιλ: Πέθανε ο πρωταγωνιστής των «Jurassic Park» και «Peaky Blinders» σε ηλικία 78 ετών

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Ο εμβληματικός ηθοποιός του «Jurassic Park» κατέληξε στο Σίδνεϊ, λίγους μήνες αφότου είχε ανακοινώσει ότι νίκησε τον καρκίνο.

Ποια χώρα της ΕΕ έχει την υψηλότερη φορολόγηση εργασίας ‑ Η θέση «φωτιά» της Ελλάδας στην έκθεση της Κομισιόν

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Η Ετήσια Έκθεση Φορολογίας 2026 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναδεικνύει τις διαρθρωτικές αδυναμίες του ελληνικού φορολογικού συστήματος, με πρωτιά στον δείκτη επιβάρυνσης εργασίας και ισχυρή εξάρτηση από τον ΦΠΑ.

Marfin: Συνελήφθη από τις βρετανικές Aρχές η 46χρονη που αναζητούνταν

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Είχε επικοινωνήσει με τις ελληνικές Αρχές και είχε δηλώσει πρόθεση να επιστρέψει στην Ελλάδα για να δώσει εξηγήσεις.

Κάτω Αχαΐα: Νεαρός μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας με τραύμα στο κεφάλι από αεροβόλο

Ελλάδα 13.07.2026
Οι αρχές έχουν ήδη ταυτοποιήσει έναν άνδρα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία

Τι έγινε τελικά με τους τουρκικούς S‑400; Ακρα του τάφου σιωπή για την τύχη τους ‑ Τα σενάρια

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Οι δύο χώρες που αναφέρονται συχνότερα ως πιθανοί αποδέκτες είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ

Στα ύψη ξανά το πετρέλαιο λόγω της κρίσης στο Ορμούζ ‑ Πάνω από τα 79 δολάρια το Brent

Οικονομία 13.07.2026
Οι τιμές του πετρελαίου σκαρφάλωσαν ξανά, καθώς νέες στρατιωτικές επιθέσεις απειλούν τη ναυσιπλοϊα στα στενά του Ορμούζ

Κόλαση φωτιάς με 27 νεκρούς σε παμπ στην Μπανγκόκ, άνθρωποι έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν, βίντεο

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Ανουτίν Τσαρνβιρακούλ δήλωσε, σύμφωνα με το AP, πως διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς

Απίστευτη υπόθεση στην Κρήτη: Ταξίδεψε από τη Γερμανία για να βρει την πρώην του και την ξυλοκόπησε

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Εισέβαλε στην σουίτα ξενοδοχείου που διέμενε με τον νυν σύντροφο της, τον οποίο έβγαλε νοκ-άουτ - Την εντόπισε από μία διαδικτυακή παραγγελία φαγητού