E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: Εφιάλτης στο γηροκομείο «Αττική»

Νοσηλευτές νοσούσαν εδώ και δυο εβδομάδες

Δημοσίευση 1/10/2020 | 09:58

Κορωνοϊός: Εφιάλτης στο γηροκομείο «Αττική»

Το γηροκομείο «Αττική» στον Αγιο Παντελεήμονα είναι η νέα εστία κορωνοϊού στην οποία στρέφουν το βλέμμα τους οι αρχές. Ο «εφιάλτης» του κορωνοϊού στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων στοιχειώνει και τις ελληνικές αρχές, όπως τους αρμοδίους σε όλες τις χώρες, που είτε βίωσαν είτε επιχείρησαν να αντιμετωπίσουν τις εκατόμβες θυμάτων σε αυτές τις Μονάδες ιδίως την πρώτη φάση της επιδημίας.

O πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας έκανε λόγο για πολύ μεγάλη διασπορά του ιού στον οίκο ευγηρίας αποκαλύπτοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρνα τα 40. Υποστήριξε δε ότι κάποιοι νοσηλευτές φαίνεται από τους πρώτους έλεγχους να νοσούν εδώ και δυο εβδομάδες! Πάντως μέχρι στιγμής δνε έχει εντοπιστεί ποιος είναι ο ασθενής «0», δηλαδή το άτομο που διέσπειρε τον ιό στον οίκο ευγηρίας.

Το πρωί της Πέμπτης, μάλιστα, ξεκίνησε και η επιχείρηση μεταφοράς στα νοσοκομεία των θετικών στον κορωνοϊό από το γηροκομείο «Αττική» στον Άγιο Παντελεήμονα.

Οι ηλικιωμένοι έχουν μεταφερθεί στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σισμανόγλειο», «Αττικόν» και «Ασκληπιείο».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας αμέσως μετά την επίσκεψή του χθες στον οίκο ευγηρίας στον Άγιο Παντελεήμονα χαρακτήρισε την κατάσταση ως εξαιρετικά σοβαρή και υπογράμμισε ότι και στο νέο συμβάν όπως και σε εκείνο που αφορούσε τη δομή στη Θεσσαλονίκη αποδίδεται σε εργαζόμενο. «Σε αυτές τις περιπτώσεις και σε αυτές τις δομές όπου δεν υπάρχει επισκεπτήριο συνήθως η διασπορά γίνεται από εργαζόμενο. Είναι καταστάσεις που δεν θέλουμε να τις βλέπουμε αλλά δυστυχώς τις βλέπουμε. Είναι πολύ δύσκολο να έχεις διασπορά κορωνοϊού σε τέτοιες δομές, σε αυτήν το 80% των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων είναι κατακεκλιμένα άτομα οπότε αντιλαμβάνεστε σε πόσο δύσκολη κατάσταση βρίσκονται και έχουν και συνοδά νοσήματα. Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα μας το πήραμε, εδώ φαίνεται να το πήραμε. Βλέπουμε πως η Θεσσαλονίκη πάει καλά ενώ η Αθήνα όχι...» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πορτογαλία: 13χρονος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου ‑ Δράστης ο πρώην σύντροφος της μητέρας του

Κόσμος 24.12.2025
Ένας 13χρονος Βρετανός φέρεται να μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στην Πορτογαλία . Βασικός ύποπτος ο πρώην σύντροφος της μητέρας του ο οποίος λίγο μετά έδωσε τέλος στη ζωή του

Κορυφώνεται η έξοδος των Χριστουγέννων με τα τρακτέρ στην άκρη των δρόμων

Ελλάδα 24.12.2025
Ήδη από τις 6:00 το πρωί, το ρεύμα ανόδου της Εθνικής Οδού προς Λαμία θύμιζε ποτάμι αυτοκινήτων

Ιταλία: Η στιγμή της έκρηξης βυτιοφόρου με υγροποιημένο αέριο

Κόσμος 24.12.2025
Σκηνές που θυμίζουν κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν στον οδικό άξονα Μιλάνου-Νάπολης

Παραμονή Χριστουγέννων: Τι ώρες θα είναι ανοιχτά σήμερα τα σούπερ μάρκετ και τα εμπορικά καταστήματα

Ελλάδα 24.12.2025
Τόσο ανήμερα των Χριστουγέννων όσο και τη δεύτερη ημέρα των γιορτών τα σούπερ μάρκετ και τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά

Πέθανε η Σύλβα Ακρίτα, η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ – Η ανάρτηση της κόρης της, Έλενας Ακρίτα

Ελλάδα 24.12.2025
Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και τον Οκτώβριο του 1986, ο Ανδρέας Παπανδρέου της ανέθεσε καθήκοντα υφυπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Τι αλλάζει το 2026 για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και συνταξιούχους το 2026

Οικονομία 24.12.2025
Ποιοι κερδίζουν από μειώσεις φόρων, αυξήσεις μισθών και επιδόματα το 2026

Ανεστίδης: «Στο τηλέφωνο φαίνονται ποιοι με έπαιρναν από τη ΝΔ – Είχα ανοιχτή ακρόαση»

Ελλάδα Χτες
«Είναι χτύπημα κάτω από τη μέση για ευνόητους λόγους. Γι αυτά που έλεγα, μέσα από το δικό μου πρόσωπο προσπαθούν να σπάσουν τον αγώνα των αγροτών»

Αμύνταιο: Μαθητές αποχώρησαν χωρίς να πουν τα κάλαντα στον Γεωργιάδη ‑ Θερμά χειροκροτήματα από τους διαδηλωτές

Ελλάδα Χτες
Αρκετοί γονείς φώναζαν «ντροπή», καταγγέλλοντας ότι γινόταν φιέστα με τα παιδιά τους

Γιατί και ποια λέξη αφαίρεσε η Ιταλία από τον εθνικό ύμνο της;

Κόσμος Χτες
Πηγή της ιταλικής Προεδρίας διευκρίνισε ότι η τροποποίηση δεν υπαγορεύτηκε από πολιτικά κίνητρα