E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: Εφιάλτης στο γηροκομείο «Αττική»

Νοσηλευτές νοσούσαν εδώ και δυο εβδομάδες

Δημοσίευση 1/10/2020 | 09:58

Κορωνοϊός: Εφιάλτης στο γηροκομείο «Αττική»

Το γηροκομείο «Αττική» στον Αγιο Παντελεήμονα είναι η νέα εστία κορωνοϊού στην οποία στρέφουν το βλέμμα τους οι αρχές. Ο «εφιάλτης» του κορωνοϊού στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων στοιχειώνει και τις ελληνικές αρχές, όπως τους αρμοδίους σε όλες τις χώρες, που είτε βίωσαν είτε επιχείρησαν να αντιμετωπίσουν τις εκατόμβες θυμάτων σε αυτές τις Μονάδες ιδίως την πρώτη φάση της επιδημίας.

O πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας έκανε λόγο για πολύ μεγάλη διασπορά του ιού στον οίκο ευγηρίας αποκαλύπτοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρνα τα 40. Υποστήριξε δε ότι κάποιοι νοσηλευτές φαίνεται από τους πρώτους έλεγχους να νοσούν εδώ και δυο εβδομάδες! Πάντως μέχρι στιγμής δνε έχει εντοπιστεί ποιος είναι ο ασθενής «0», δηλαδή το άτομο που διέσπειρε τον ιό στον οίκο ευγηρίας.

Το πρωί της Πέμπτης, μάλιστα, ξεκίνησε και η επιχείρηση μεταφοράς στα νοσοκομεία των θετικών στον κορωνοϊό από το γηροκομείο «Αττική» στον Άγιο Παντελεήμονα.

Οι ηλικιωμένοι έχουν μεταφερθεί στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σισμανόγλειο», «Αττικόν» και «Ασκληπιείο».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας αμέσως μετά την επίσκεψή του χθες στον οίκο ευγηρίας στον Άγιο Παντελεήμονα χαρακτήρισε την κατάσταση ως εξαιρετικά σοβαρή και υπογράμμισε ότι και στο νέο συμβάν όπως και σε εκείνο που αφορούσε τη δομή στη Θεσσαλονίκη αποδίδεται σε εργαζόμενο. «Σε αυτές τις περιπτώσεις και σε αυτές τις δομές όπου δεν υπάρχει επισκεπτήριο συνήθως η διασπορά γίνεται από εργαζόμενο. Είναι καταστάσεις που δεν θέλουμε να τις βλέπουμε αλλά δυστυχώς τις βλέπουμε. Είναι πολύ δύσκολο να έχεις διασπορά κορωνοϊού σε τέτοιες δομές, σε αυτήν το 80% των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων είναι κατακεκλιμένα άτομα οπότε αντιλαμβάνεστε σε πόσο δύσκολη κατάσταση βρίσκονται και έχουν και συνοδά νοσήματα. Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα μας το πήραμε, εδώ φαίνεται να το πήραμε. Βλέπουμε πως η Θεσσαλονίκη πάει καλά ενώ η Αθήνα όχι...» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΟΔΥ: Κρούσματα ιλαράς σε 30 χώρες της Ευρώπης – Κρίσιμος ο εμβολιασμός

Ελλάδα 13.03.2026
Η ιλαρά συνεχίζει να προκαλεί σοβαρές επιπλοκές και θανάτους

Κηδεία Γιώργου Μαρίνου: Το τελευταίο αντίο στον πρώτο σόουμαν της Ελλάδας

Ελλάδα 13.03.2026
Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα

Γυναικοκτονία στις ΗΠΑ: 74χρονος σκότωσε και διαμέλησε την σύζυγό του γιατί υποπτευόταν ότι τον απατούσε

Κόσμος 13.03.2026
Η ανατριχιαστική ανακάλυψη διασκορπισμένων τμημάτων της σορού της άτυχης κοπέλας

Θεσσαλονίκη: Κλείδωσε στο σπίτι τον βιαστή της και τηλεφώνησε στην αστυνομία

Ελλάδα 13.03.2026
Ο 55χρονος εισήλθε βίαια στο διαμέρισμά της

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Ανοίγει τη Δευτέρα το TAXISnet ‑ Όλες οι αλλαγές και τι να προσέξετε

Ελλάδα 13.03.2026
Οι αλλαγές εφαρμόζονται αναδρομικά για εισοδήματα του 2025 (δηλώσεις 2026)

«Ξύπνησε» πάλι το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη ‑ Εκτοξεύει λάβα πάνω από τα 300 μέτρα

Κόσμος 13.03.2026
Η εκτόξευση λάβας από το ενεργό ηφαίστειο, προκάλεσε το κλείσιμο αυτοκινητόδρομου και την ακύρωση πολλών πτήσεων

Πετρέλαιο: Πάνω από τα 100 δολάρια έκλεισε το brent – Πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2022

Οικονομία 13.03.2026
Η τιμή του Μπρεντ έφτασε τα 100,46 δολάρια (+9,2%), αφού προηγουμένως είχε ανέβει και στα 101,60 δολάρια το βαρέλι

Καιρός: Λίγη ακόμα... άνοιξη πριν επανέλθει ο χειμώνας

Καιρός 13.03.2026
Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα

Νεκρός 20χρονος στη Θεσσαλονίκη σε οπαδικό επεισόδιο ‑ Τον μαχαίρωσαν και εξέπνευσε στο νοσοκομείο

Ελλάδα 13.03.2026
Αρχικά ο νεαρός παρελήφθη από το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.