E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επίσημο: Το Facebook συγχωνεύει τα μηνύματα Messenger και Instagram

Δεν έχει αποκαλύψει πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμες οι νέες λειτουργίες

Δημοσίευση 30/9/2020 | 20:47

Επίσημο: Το Facebook συγχωνεύει τα μηνύματα Messenger και Instagram

Το Facebook Messenger και το Instagram συγχωνεύτηκαν, 18 μήνες μετά την ανακοίνωση του Μαρκ Ζάκερμπεργκ ότι σκοπεύει να ενώσει τις δύο πλατφόρμες.

Η παλιά υπηρεσία απευθείας μηνυμάτων, το Instagram Direct, αντικαταστάθηκε από το Messenger δίνοντας για πρώτη φορά τη δυνατότητα στους χρήστες να ανταλλάζουν μηνύματα, φωτογραφίες και βίντεο μεταξύ των δύο μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

“Σήμερα ανακοινώνουμε την αναβάθμιση των προσωπικών μηνυμάτων του Instagram με την εισαγωγή των καλύτερων χαρακτηριστικών του Messenger για τη δημιουργία μιας καλύτερης εμπειρίας ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ των δυο εφαρμογών”, έγραψε ο Μαρκ Ζάκεμπεργκ στην προσωπική του σελίδα στο Facebook. Θα έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε πως οι άνθρωποι θα σας στέλνουν μηνύματα ή να μην σας στέλνουν καθόλου, πρόσθεσε.

Τον Μάρτιο του 2019 ανακοινώθηκε ο στόχος για ενσωμάτωση των δυο μέσων αλλά και του επίσης δημοφιλούς WhatsApp, προκειμένου οι χρήστες να ανταλλάσσουν μηνύματα στις τρεις αυτές εφαρμογές, όπως αναφέρει ο guardian.

“Συνδέουμε την εμπειρία του Messenger και του Instagram, προκειμένου να εισάγουμε τα καλύτερα στοιχεία του Messenger στο Instagram”, δήλωσαν ο επικεφαλής του Instagram Ανταμ Μοσέρι και ο επικεφαλής του Messenger Σταν Τσαντνόφσκι σε κοινή τους δήλωση.

Πρόσθεσαν ότι οι χρήστες του Instagram έχουν την επιλογή να αναβαθμίσουν αμέσως την εφαρμογή τους για να απολαύσουν αυτή τη νέα εμπειρία.

Σύμφωνα με τους επικεφαλής των εφαρμογών του Facebook τέσσερις στους πέντε χρήστες που χρησιμοποιούν πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων στις ΗΠΑ δηλώνουν ότι είναι σημαντικό γι’ αυτούς να περνούν περισσότερο χρόνο για να μένουν σε επαφή με τους φίλους και την οικογένειά τους, ωστόσο ο ένας στους τρεις συχνά δυσκολεύεται να θυμηθεί που να βρει την τελευταία συνομιλία του με το άλλο πρόσωπο. Με αυτή την αναβάθμιση, θα είναι ακόμη πιο εύκολο να είναι σε επαφή χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη για την εφαρμογή που θα χρησιμοποιήσει για να έρθει σε επαφή.

Για την συνένωση των δυο εφαρμογών, απαιτείται συναίνεση του χρήση, ο οποίος θα πρέπει να επιτρέψει τη διασύνδεση μεταξύ των λογαριασμών του σε διαφορετικές πλατφόρμες.

Προκειμένου να πείσει τους χρήστες να δοκιμάσουν την νέα αυτή αλλαγή, το Facebook έχει δημιουργήσει ορισμένα νέα χαρακτηριστικά. Εάν αποδεχθούν την αναβάθμιση, οι χρήστες θα μπορούν να στέλνουν “αυτοκόλλητα σέλφι”, να βλέπουν βίντεο του Instagram με φίλους κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων και να στέλνουν μηνύματα που θα εξαφανίζονται.

Το Facebook δεν έχει αποκαλύψει πότε θα είναι διαθέσιμες οι νέες λειτουργίες, αναφέροντας μόνο ότι θα είναι διαθέσιμες άμεσα σε ορισμένες χώρες χωρίς να τις κατονομάζει και “σύντομα παγκοσμίως”.

Επίσης δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τα αμφιλεγόμενα σχέδια που ανακοίνωσε ο Ζάκεμπεργκ τον Μάρτιο του 2019 για την ενσωμάτωση και του WhatsApp με το Facebook Messenger και το Instagram και την απόφαση να ενεργοποιηθεί end-to-end κρυπτογράφηση για όλες τις συνομιλίες στις τρεις πλατφόρμες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με μηνύσεις απειλεί η δασκάλα από το Λουτράκι που κατήγγειλε τον 6χρονο μαθητή για θωπεία

Ελλάδα Χτες
Η 55χρονη εικαστικός παραμένει εκτός σχολείων μέχρι την ολοκλήρωση της ΕΔΕ

Κυρανάκης: Για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ φταίνε τα μπλόκα και οι αγροτικές κινητοποιήσεις

Πολιτική Χτες
Προκλητικές δηλώσεις από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών εναντίον των δυναμικών αγροτικών κινητοποιήσεων που η κυβέρνηση αντιμετώπισε με αστυνομική βία.

«Φραπές»: Θα πάω στην Εξεταστική, δεν έχω να φοβηθώ τίποτα – Θα τρέχουν πολλοί

Ελλάδα Χτες
Ο Γιώργος Ξυλούρης ή «Φραπές», αφού έγινε «λαγός» στην Εξεταστική, τώρα απειλεί με «αποκαλύψεις» στις 11 Δεκεμβρίου - «Όλα νόμιμα» επιμένει για τα λαχεία ο Ανδρέας Στρατάκης ή «Χασάπης»

Χαλκιδική: Νεκρός 79χρονος που καταπλακώθηκε από κορμό δέντρου

Ελλάδα Χτες
Ο άτυχος άνδρας δε φαίνεται να ήταν επαγγελματίας υλοτόμος, αλλά να επιχείρησε να κόψει ξύλα για προσωπική χρήση

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει την χώρα από Τετάρτη ‑ «Χαμηλό που μπορεί να είναι επικίνδυνο»

Καιρός Χτες
Ποιες ημέρες θα επηρεαστεί από την κακοκαιρία και η Αττική

Θεσσαλονίκη: Έφτασε στην πόλη η Ολυμπιακή Φλόγα – Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Η διαδρομή που θα ακολουθήσει η Ολυμπιακή Φλόγα

Σάλος στη Νότια Κορέα: Χάκαραν χιλιάδες κάμερες ασφαλείας για υλικό «ερωτικής εκμετάλλευσης»

Κόσμος Χτες
Περισσότερες από 120.000 κάμερες ασφαλείας (IP), που συνδέονται με το διαδίκτυο, έγιναν στόχος δραστών - Χειροπέδες σε τέσσερα άτομα

Η Αθήνα αντιμετωπίζει τη χειρότερη λειψυδρία τριών δεκαετιών μετά τη μεγάλη μείωση αποθεμάτων νερού

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με τις νεότερες μετρήσεις, ο Μόρνος έχει χάσει περισσότερο από το 40% των αποθεμάτων του σε διάστημα δύο ετών!

Προσοχή! Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί στραγγιστό γιαούρτι που περιείχε ακατάλληλη ουσία

Ελλάδα Χτες
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι

Έλληνες χόρεψαν συρτάκι στην Αγία Σοφία ‑ «Πρόκληση και προσβολή» βλέπουν οι Τούρκοι

Κόσμος Χτες
Πολλά τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν αρχικά πως το βίντεο επρόκειτο για προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Αυτή είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο για αγορά εξοχικής κατοικίας

Κόσμος Χτες
Έρευνα αποκάλυψε ποια χώρα προτιμούν οι Βρετανοί για την αγορά εξοχικής κατοικίας