E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανθεί ο γυναικείος σeξοτουρισμός στην Γκάμπια

Ηλικιωμένες Αγγλίδες κοιμούνται με διαφορετικό νεαρό κάθε βράδυ

Δημοσίευση 30/9/2020 | 09:43

Ανθεί ο γυναικείος σeξοτουρισμός στην Γκάμπια

Τη φήμη που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια η Γκάμπια ως «παράδεισος» για ηλικιωμένες Βρετανίδες, που επισκέπτονται τον προορισμό για να ικανοποιήσουν τις σeξουαλικές ορέξεις τους με ντόπιους νεαρούς, διερευνά ένα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας από το Channel 4.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το ντοκιμαντέρ «Sεx on the Beach», διάρκειας μίας ώρας, παρουσιάζει τι ανακάλυψε ο δημοσιογράφος Σέιγι Ρόουντς στο ταξίδι του στην Αφρικανική χώρα, μετά από συνεντεύξεις με νεαρούς και ηλικιωμένες κυρίες που συνάπτουν αυτές τις ευκαιριακές σχέσεις, και αυτοψία στα «αμαρτωλά» μπαρ.

Όπως εξηγεί η βρετανική εφημερίδα, τα εν λόγω μπαρ είναι γεμάτα με λευκές γυναίκες που θέλουν να χαρούν τον ήλιο, τη θάλασσα και το σeξ με νεαρούς ντόπιους άνδρες. Ένας από τους στόχους του προγράμματος ήταν να ανακαλύψει πόσο αυθεντικές είναι οι σχέσεις που δημιουργουνται, δεδομένης της πολιτισμικής, ηλικιακής και ταξικής διαφοράς, αλλά και κατά πόσον εμπεριέχουν το στοιχείο της εκμετάλλευσης - και από ποια πλευρά.

Στο ντοκιμαντέρ του Channel 4, που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις στη Βρετανία, μία γυναίκα είπε στον Σέιγι ότι η Γκάμπια είναι «παράδεισος» επειδή «μπορείς να πηγαίνες με διαφορετικό άνδρα κάθε βράδυ».

Ο δημοσιογράφος μίλησε με τον 32χρονο Άλκα, έναν ντόπιο που είχε συνάψει πολλές ερωτικές σχέσεις με ηλικιωμένες Ευρωπαίες γυναίκες. Σύμφωνα με τον Άλκα, πρόκειται για τουρίστριες που ήλθαν στη χώρα του με την πρόθεση να κάνουν σeξ με μικρότερους άνδρες και έπειτα να φύγουν. «Αυτό με πληγώνει πολύ. Δεν μου άρέσει. Ψάχνω για μια καλή σχέση», λέει ο Άλκα, που, σύμφωνα με την Daily Mail είναι παντρεμένος με τη Φρανσουάζ, μια 68χρονη Βελγίδα. Η Φρανσουάζ έχει στείλει δεκάδες χιλιάδες ευρώ στον σύζυγό της, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος - όπως υποστηρίζει - δεν της ζήτησε ποτέ τίποτα. Ως αντάλλαγμα, ο Άλκα λέει ότι της προσφέρει «χαρά», με την 68χρονη να σχολιάζει πως την κάνει να αισθάνεται σαν «νεογέννητο μωράκι» με δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Πώς αντέδρασε το βρετανικό κοινό

Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ πολλές ήταν οι αντιδράσεις από Βρετανούς τηλεθεατές στα social media. Αρκετοί χρήστες στο Twitter σχολίασαν πως το «Sεx on the Beach» τους έκανε να αισθανθούν εξαιρετικά άβολα, και πολλοί επέκριναν τις ηλικιωμένες σeξοτουρίστριες, λέγοντας ότι εκμεταλλεύονται την φτώχεια των ντόπιων δελεάζοντάς τους με το όνειρο της βίζας για το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Το Sεx on the Beach σε κάνει να νιώθεις τόσο άσχημα όσο και τα ντοκιμαντέρ για τον σeξοτουρισμό στην Ταϊλάνδη, όπου δυτικοί λευκοί άνδρες πηγαίνουν για να βρουν νύφες», έγραψε ένας χρήστης. «Όσα δείχνει το πρόγραμμα είναι πολύ ανησυχητικά. Ηλικιωμένες λευκές εκμεταλλεύοντας φτωχούς άνδρες στην Γκάμπια, πόσο σιχαμερό είναι αυτό;» διερωτάται ένα άλλο tweet.

Υπήρξαν βέβαια και κάποιοι που υποστήριξαν ότι η εκμετάλλευση είναι αμοιβαία και ότι κάθε πλευρά αποκομίζει τα δικά της οφέλη. «Αν καταφέρουν να παντρευτούν μία από αυτές τις γιαγιάδες θα εξασφαλίσουν βίζα για το Ηνωμένο Βασίλειο και έπειτα θα ζουν σε άνετες συνθήκες», γράφει ένας χρήστης.

Άλλοι σχολιαστές πάντως, που εχουν επισκεφθεί την Γκάμπια, επισήμαναν ότι όσα καταγράφονται στο ντοκιμαντέρ δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και ότι υπάρχει μεν φλερτ από τους ντόπιους προς τις ηλικιωμένες Ευρωπαίες γυναίκες, αλλά αυτό γίνεται σε πολύ μικρότερη κλίμακα και διακριτικά.

Για τον δημοσιογράφο Σέιγι Ρόουντς πάντως, το ζητούμενο ήταν να γνωρίσει τη ζωή αυτών των ανθρώπων, ώστε να κατανοήσει το φαινόμενο χωρίς επικριτική διάθεση. «Ορισμένοι από τους ανθρώπους που γνώρισα δείχνουν να ταιριάζουν σε κουτάκια όπως «σeξοτουρίστας», «απατεώνας» ή «θύμα». Αν όμως αφιερώσεις χρόνο να τους γνωρίσεις συνειδητοποιείς ότι τίποτε δεν είναι οριστικό και ξεκάθαρο. Από τη γυναίκα που αρραβωνιάστηκε έναν άνδρα μετά από μόλις 3 μήνες μεχρι τον 34χρονο που είναι περήφανος για την 86χρονη μνηστή του... Κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν αυτοί οι άνθρωποι ψάχνουν αγαπη, σeξ, χρήματα ή δύναμη. Μόνο αν κοιτάξεις τη ζωή τους χωρίς να κρίνεις μπορείς να αποκτήσεις μια εικόνα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε 7 κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του “Δότη 7069” με το καρκινογόνο γονίδιο

Κόσμος Χτες
Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές

Τι καιρό θα κάνει μέχρι τα Χριστούγεννα

Αθλητικά Νέα Χτες
«Οι προγνώσεις είναι επισφαλείς»

«AI situationship»: Ποια είναι η τάση στο dating που θα καθορίσει το 2026;

Tech + Science Χτες
Η εφαρμογή γνωριμιών «happn» προβλέπει την άνοδο μιας αμφιλεγόμενης νέας τάσης στο dating, η οποία θολώνει ακόμη περισσότερο τα όρια ανάμεσα στην ανθρώπινη και την τεχνητή συντροφικότητα

«Θα γαμ… την ΑΕΚ»: Τούρκος κωμικός προκαλεί σε βίντεο της Σάμσουνσπορ

Αθλητικά Νέα Χτες
Φτιάχνουν κλίμα στη Σαμψούντα ενόψει του αγώνα της Πέμπτης (11/12)

Επιστροφή ενοικίου: Η κυβέρνηση φέρνει ρύθμιση για να διορθώσει τα λάθη της

Οικονομία Χτες
Ανοίγει ο δρόμος για συμπλήρωση στοιχείων αναφορικά με την επιστροφή ενοικίου

Η ιταλική κουζίνα ανακηρύχθηκε άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO

Πολιτισμός Χτες
Η πρώτη εθνική κουζίνα στη λίστα

ΗΠΑ: Πακέτο στήριξης 12 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε ο Τραμπ για τους αγρότες

Κόσμος Χτες
Οι ζημιές για τους αγρότες φέτος κυμαίνονται από 35 έως 44 δισ. δολάρια για τις εννέα κύριες καλλιέργειες εμπορευμάτων - Χαμηλές τιμές στις καλλιέργειες και οι συνέπειες στις εξαγωγές από τους δασμούς Τραμπ, τα βασικά προβλήματα

Η Ουγγαρία αρνείται να εφαρμόσει το σύμφωνο της ΕΕ για τη μετανάστευση: Δεν θα δεχτούμε ούτε έναν μετανάστη

Κόσμος Χτες
Η κυβέρνηση Όρμπαν συνεχίζει να τηρεί σκληρή στάση στις πολιτικές της ΕΕ για το μεταναστευτικό

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τέλος η προσωπική διαφορά από την 1η Ιανουαρίου

Οικονομία Χτες
Το βίντεο του Κυριάκου Μητσοτάκη για την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς

Σε ομάδα‑έκπληξη ο Τάκης Λεμονής: Επέστρεψε στους πάγκους μετά από 8 χρόνια!

Αθλητικά Νέα Χτες
Μετά από περίπου οκτώ χρόνια αποχής, ο Τάκης Λεμονής επιστρέφει στους πάγκους στα 65 του χρόνια