E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανθεί ο γυναικείος σeξοτουρισμός στην Γκάμπια

Ηλικιωμένες Αγγλίδες κοιμούνται με διαφορετικό νεαρό κάθε βράδυ

Δημοσίευση 30/9/2020 | 09:43

Ανθεί ο γυναικείος σeξοτουρισμός στην Γκάμπια

Τη φήμη που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια η Γκάμπια ως «παράδεισος» για ηλικιωμένες Βρετανίδες, που επισκέπτονται τον προορισμό για να ικανοποιήσουν τις σeξουαλικές ορέξεις τους με ντόπιους νεαρούς, διερευνά ένα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας από το Channel 4.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το ντοκιμαντέρ «Sεx on the Beach», διάρκειας μίας ώρας, παρουσιάζει τι ανακάλυψε ο δημοσιογράφος Σέιγι Ρόουντς στο ταξίδι του στην Αφρικανική χώρα, μετά από συνεντεύξεις με νεαρούς και ηλικιωμένες κυρίες που συνάπτουν αυτές τις ευκαιριακές σχέσεις, και αυτοψία στα «αμαρτωλά» μπαρ.

Όπως εξηγεί η βρετανική εφημερίδα, τα εν λόγω μπαρ είναι γεμάτα με λευκές γυναίκες που θέλουν να χαρούν τον ήλιο, τη θάλασσα και το σeξ με νεαρούς ντόπιους άνδρες. Ένας από τους στόχους του προγράμματος ήταν να ανακαλύψει πόσο αυθεντικές είναι οι σχέσεις που δημιουργουνται, δεδομένης της πολιτισμικής, ηλικιακής και ταξικής διαφοράς, αλλά και κατά πόσον εμπεριέχουν το στοιχείο της εκμετάλλευσης - και από ποια πλευρά.

Στο ντοκιμαντέρ του Channel 4, που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις στη Βρετανία, μία γυναίκα είπε στον Σέιγι ότι η Γκάμπια είναι «παράδεισος» επειδή «μπορείς να πηγαίνες με διαφορετικό άνδρα κάθε βράδυ».

Ο δημοσιογράφος μίλησε με τον 32χρονο Άλκα, έναν ντόπιο που είχε συνάψει πολλές ερωτικές σχέσεις με ηλικιωμένες Ευρωπαίες γυναίκες. Σύμφωνα με τον Άλκα, πρόκειται για τουρίστριες που ήλθαν στη χώρα του με την πρόθεση να κάνουν σeξ με μικρότερους άνδρες και έπειτα να φύγουν. «Αυτό με πληγώνει πολύ. Δεν μου άρέσει. Ψάχνω για μια καλή σχέση», λέει ο Άλκα, που, σύμφωνα με την Daily Mail είναι παντρεμένος με τη Φρανσουάζ, μια 68χρονη Βελγίδα. Η Φρανσουάζ έχει στείλει δεκάδες χιλιάδες ευρώ στον σύζυγό της, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος - όπως υποστηρίζει - δεν της ζήτησε ποτέ τίποτα. Ως αντάλλαγμα, ο Άλκα λέει ότι της προσφέρει «χαρά», με την 68χρονη να σχολιάζει πως την κάνει να αισθάνεται σαν «νεογέννητο μωράκι» με δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Πώς αντέδρασε το βρετανικό κοινό

Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ πολλές ήταν οι αντιδράσεις από Βρετανούς τηλεθεατές στα social media. Αρκετοί χρήστες στο Twitter σχολίασαν πως το «Sεx on the Beach» τους έκανε να αισθανθούν εξαιρετικά άβολα, και πολλοί επέκριναν τις ηλικιωμένες σeξοτουρίστριες, λέγοντας ότι εκμεταλλεύονται την φτώχεια των ντόπιων δελεάζοντάς τους με το όνειρο της βίζας για το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Το Sεx on the Beach σε κάνει να νιώθεις τόσο άσχημα όσο και τα ντοκιμαντέρ για τον σeξοτουρισμό στην Ταϊλάνδη, όπου δυτικοί λευκοί άνδρες πηγαίνουν για να βρουν νύφες», έγραψε ένας χρήστης. «Όσα δείχνει το πρόγραμμα είναι πολύ ανησυχητικά. Ηλικιωμένες λευκές εκμεταλλεύοντας φτωχούς άνδρες στην Γκάμπια, πόσο σιχαμερό είναι αυτό;» διερωτάται ένα άλλο tweet.

Υπήρξαν βέβαια και κάποιοι που υποστήριξαν ότι η εκμετάλλευση είναι αμοιβαία και ότι κάθε πλευρά αποκομίζει τα δικά της οφέλη. «Αν καταφέρουν να παντρευτούν μία από αυτές τις γιαγιάδες θα εξασφαλίσουν βίζα για το Ηνωμένο Βασίλειο και έπειτα θα ζουν σε άνετες συνθήκες», γράφει ένας χρήστης.

Άλλοι σχολιαστές πάντως, που εχουν επισκεφθεί την Γκάμπια, επισήμαναν ότι όσα καταγράφονται στο ντοκιμαντέρ δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και ότι υπάρχει μεν φλερτ από τους ντόπιους προς τις ηλικιωμένες Ευρωπαίες γυναίκες, αλλά αυτό γίνεται σε πολύ μικρότερη κλίμακα και διακριτικά.

Για τον δημοσιογράφο Σέιγι Ρόουντς πάντως, το ζητούμενο ήταν να γνωρίσει τη ζωή αυτών των ανθρώπων, ώστε να κατανοήσει το φαινόμενο χωρίς επικριτική διάθεση. «Ορισμένοι από τους ανθρώπους που γνώρισα δείχνουν να ταιριάζουν σε κουτάκια όπως «σeξοτουρίστας», «απατεώνας» ή «θύμα». Αν όμως αφιερώσεις χρόνο να τους γνωρίσεις συνειδητοποιείς ότι τίποτε δεν είναι οριστικό και ξεκάθαρο. Από τη γυναίκα που αρραβωνιάστηκε έναν άνδρα μετά από μόλις 3 μήνες μεχρι τον 34χρονο που είναι περήφανος για την 86χρονη μνηστή του... Κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν αυτοί οι άνθρωποι ψάχνουν αγαπη, σeξ, χρήματα ή δύναμη. Μόνο αν κοιτάξεις τη ζωή τους χωρίς να κρίνεις μπορείς να αποκτήσεις μια εικόνα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«300+1» υπογραφές για το κόμμα Τσίπρα: Ποιοι υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης

E-Daily 2.TopNews 01.06.2026
Στη λίστα η πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Λεπενιώτη, ο δημοσιογράφος Θανάσης Πάτρας, ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου και η δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη

Πέθανε ο Μάριος Οικονόμου σε ηλικία 33 ετών: Βαθιά θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο

E-Daily 2.TopNews 01.06.2026
Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ και της Εθνικής ομάδας άφησε την τελευταία του πνοή μετά το σοβαρό τροχαίο ατύχημα έξω από το νοσοκομείο «Χατζηκώστα»

Πάτρα: Δεν έδωσε απαντήσεις η κάμερα στο κράνος του 52χρονου – Θρίλερ με τον θάνατο πατέρα και γιου

E-Daily 2.TopNews 01.06.2026
Δευτερόλεπτα πριν από το μοιραίο τροχαίο στην Πάτρα σταμάτησε η καταγραφή στην κάμερα του κράνους του 52χρονου – Αδιευκρίνιστες οι συνθήκες θανάτου πατέρα και γιου

Επεισόδια στην Αλβανία: Οσμή μαύρου χρήματος και προνόμια στρατηγικών επενδυτών βάζουν σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία

E-Daily 2.TopNews 01.06.2026
Ο νόμος για τις στρατηγικές επενδύσεις, που καταπατά περιουσιακά δικαιώματα πολιτών, έφερε και την επίσημη αντίδραση της Αθήνας

Κινητά τηλέφωνα: Τι αλλάζει από σήμερα – Ποιες διαδικασίες επηρεάζονται

E-Daily 3.Left 01.06.2026
Η μεταφορά δεδομένων μεταξύ συσκευών Android και Apple γίνεται πλέον πιο εύκολη και γρήγορη

Καλαμάτα: Ο 41χρονος σκότωσε τη γυναίκα του ενώ στο διπλανό δωμάτιο ήταν τα ανήλικα παιδιά τους, ομολόγησε την άγρια δολοφονία

E-Daily 2.TopNews 01.06.2026
Γείτονες που άκουσαν τις κραυγές της άτυχης γυναίκας για βοήθεια έσπευσαν έξω από το διαμέρισμα και κάλεσαν την Αστυνομία

Οικογενειακή τραγωδία στην Πάτρα: Ο πατέρας κατέγραψε με κάμερα που είχε στο κράνος το δυστύχημα

E-Daily 2.TopNews 01.06.2026
Η οικογενειακή τραγωδία που συγκλονίζει την Πάτρα – Πατέρας και γιος νεκροί σε τροχαίο

Καλαμάτα: Σκότωσε την 39χρονη γυναίκα του μέσα στο σπίτι τους – Τη βρήκαν νεκρή με πολλαπλά τραύματα στην κρεβατοκάμαρα

E-Daily 2.TopNews 01.06.2026
Ο 41χρονος συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση – Δίπλα στο θύμα εντοπίστηκε μαχαίρι – Φωνές από το διαμέρισμα του ζευγαριού άκουσαν οι γείτονες

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Αθηνών‑Λαμίας λόγω εργασιών

E-Daily 2.TopNews Χτες
Από τις 3 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου 2026

Η «ΕΛ.ΑΣ.» ζητά κυβερνητική παρέμβαση για τα επεισόδια στην Αλβανία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Από τα επεισόδια τραυματίστηκε Έλληνας ομογενής

Γαλλία: Έκλεψαν ξανά τη διάσημη μπανάνα των 6,2 εκατ. δολαρίων από μουσείο

E-Daily 3.Left Χτες
Η μπανάνα που αξίζει εκατομμύρια, έκανε «φτερά» από το μουσείο

Κρήτη: Ξεβράστηκε εξάρτημα ρωσικού πυραύλου σε παραλία του Αγίου Νικολάου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το εύρημα μοιάζει με μεταλλική μπάλα που όπως είχε ανακοινωθεί την προηγούμενη βδομάδα πρόκειται για εξάρτημα τροφοδοσίας αντιαεροπορικού πυραύλου Ρωσικής κατασκευής