E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανθεί ο γυναικείος σeξοτουρισμός στην Γκάμπια

Ηλικιωμένες Αγγλίδες κοιμούνται με διαφορετικό νεαρό κάθε βράδυ

Δημοσίευση 30/9/2020 | 09:43

Ανθεί ο γυναικείος σeξοτουρισμός στην Γκάμπια

Τη φήμη που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια η Γκάμπια ως «παράδεισος» για ηλικιωμένες Βρετανίδες, που επισκέπτονται τον προορισμό για να ικανοποιήσουν τις σeξουαλικές ορέξεις τους με ντόπιους νεαρούς, διερευνά ένα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας από το Channel 4.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το ντοκιμαντέρ «Sεx on the Beach», διάρκειας μίας ώρας, παρουσιάζει τι ανακάλυψε ο δημοσιογράφος Σέιγι Ρόουντς στο ταξίδι του στην Αφρικανική χώρα, μετά από συνεντεύξεις με νεαρούς και ηλικιωμένες κυρίες που συνάπτουν αυτές τις ευκαιριακές σχέσεις, και αυτοψία στα «αμαρτωλά» μπαρ.

Όπως εξηγεί η βρετανική εφημερίδα, τα εν λόγω μπαρ είναι γεμάτα με λευκές γυναίκες που θέλουν να χαρούν τον ήλιο, τη θάλασσα και το σeξ με νεαρούς ντόπιους άνδρες. Ένας από τους στόχους του προγράμματος ήταν να ανακαλύψει πόσο αυθεντικές είναι οι σχέσεις που δημιουργουνται, δεδομένης της πολιτισμικής, ηλικιακής και ταξικής διαφοράς, αλλά και κατά πόσον εμπεριέχουν το στοιχείο της εκμετάλλευσης - και από ποια πλευρά.

Στο ντοκιμαντέρ του Channel 4, που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις στη Βρετανία, μία γυναίκα είπε στον Σέιγι ότι η Γκάμπια είναι «παράδεισος» επειδή «μπορείς να πηγαίνες με διαφορετικό άνδρα κάθε βράδυ».

Ο δημοσιογράφος μίλησε με τον 32χρονο Άλκα, έναν ντόπιο που είχε συνάψει πολλές ερωτικές σχέσεις με ηλικιωμένες Ευρωπαίες γυναίκες. Σύμφωνα με τον Άλκα, πρόκειται για τουρίστριες που ήλθαν στη χώρα του με την πρόθεση να κάνουν σeξ με μικρότερους άνδρες και έπειτα να φύγουν. «Αυτό με πληγώνει πολύ. Δεν μου άρέσει. Ψάχνω για μια καλή σχέση», λέει ο Άλκα, που, σύμφωνα με την Daily Mail είναι παντρεμένος με τη Φρανσουάζ, μια 68χρονη Βελγίδα. Η Φρανσουάζ έχει στείλει δεκάδες χιλιάδες ευρώ στον σύζυγό της, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος - όπως υποστηρίζει - δεν της ζήτησε ποτέ τίποτα. Ως αντάλλαγμα, ο Άλκα λέει ότι της προσφέρει «χαρά», με την 68χρονη να σχολιάζει πως την κάνει να αισθάνεται σαν «νεογέννητο μωράκι» με δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Πώς αντέδρασε το βρετανικό κοινό

Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ πολλές ήταν οι αντιδράσεις από Βρετανούς τηλεθεατές στα social media. Αρκετοί χρήστες στο Twitter σχολίασαν πως το «Sεx on the Beach» τους έκανε να αισθανθούν εξαιρετικά άβολα, και πολλοί επέκριναν τις ηλικιωμένες σeξοτουρίστριες, λέγοντας ότι εκμεταλλεύονται την φτώχεια των ντόπιων δελεάζοντάς τους με το όνειρο της βίζας για το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Το Sεx on the Beach σε κάνει να νιώθεις τόσο άσχημα όσο και τα ντοκιμαντέρ για τον σeξοτουρισμό στην Ταϊλάνδη, όπου δυτικοί λευκοί άνδρες πηγαίνουν για να βρουν νύφες», έγραψε ένας χρήστης. «Όσα δείχνει το πρόγραμμα είναι πολύ ανησυχητικά. Ηλικιωμένες λευκές εκμεταλλεύοντας φτωχούς άνδρες στην Γκάμπια, πόσο σιχαμερό είναι αυτό;» διερωτάται ένα άλλο tweet.

Υπήρξαν βέβαια και κάποιοι που υποστήριξαν ότι η εκμετάλλευση είναι αμοιβαία και ότι κάθε πλευρά αποκομίζει τα δικά της οφέλη. «Αν καταφέρουν να παντρευτούν μία από αυτές τις γιαγιάδες θα εξασφαλίσουν βίζα για το Ηνωμένο Βασίλειο και έπειτα θα ζουν σε άνετες συνθήκες», γράφει ένας χρήστης.

Άλλοι σχολιαστές πάντως, που εχουν επισκεφθεί την Γκάμπια, επισήμαναν ότι όσα καταγράφονται στο ντοκιμαντέρ δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και ότι υπάρχει μεν φλερτ από τους ντόπιους προς τις ηλικιωμένες Ευρωπαίες γυναίκες, αλλά αυτό γίνεται σε πολύ μικρότερη κλίμακα και διακριτικά.

Για τον δημοσιογράφο Σέιγι Ρόουντς πάντως, το ζητούμενο ήταν να γνωρίσει τη ζωή αυτών των ανθρώπων, ώστε να κατανοήσει το φαινόμενο χωρίς επικριτική διάθεση. «Ορισμένοι από τους ανθρώπους που γνώρισα δείχνουν να ταιριάζουν σε κουτάκια όπως «σeξοτουρίστας», «απατεώνας» ή «θύμα». Αν όμως αφιερώσεις χρόνο να τους γνωρίσεις συνειδητοποιείς ότι τίποτε δεν είναι οριστικό και ξεκάθαρο. Από τη γυναίκα που αρραβωνιάστηκε έναν άνδρα μετά από μόλις 3 μήνες μεχρι τον 34χρονο που είναι περήφανος για την 86χρονη μνηστή του... Κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν αυτοί οι άνθρωποι ψάχνουν αγαπη, σeξ, χρήματα ή δύναμη. Μόνο αν κοιτάξεις τη ζωή τους χωρίς να κρίνεις μπορείς να αποκτήσεις μια εικόνα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στην Εγνατία Οδό: Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Ελλάδα Χτες
Υπάλληλος της Εγνατίας και γυναίκα συνοδηγός έχασαν τη ζωή τους σε αλυσιδωτό τροχαίο κοντά στη σήραγγα της Δωδώνης

Μαρινέλλα: Τα αθάνατα τραγούδια που χάρισε στον ελληνικό κινηματογράφο ‑ δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Από το «Ανοιξε πέτρα» ως το «Δώσ` μου τ` αθάνατο νερό», η φωνή της σημάδεψε τις μεγαλύτερες ταινίες της εποχής

Πέθανε η μεγάλη τραγουδίστρια Μαρινέλλα

Ελλάδα Χτες
Η «μεγάλη κυρία του λαϊκού τραγουδιού» άφησε την τελευταία της πνοή, έπειτα από μήνες νοσηλείας μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη επί σκηνής στο Ηρώδειο

Τραγωδία στην Εγνατία Οδό: Δύο νεκροί σε διπλό τροχαίο ‑ Θύμα και ο υπάλληλος που έσπευσε σε βοήθεια

Ελλάδα Χτες
Ο οδηγός ΙΧ σκοτώθηκε μετά από σύγκρουση με νταλίκα, ενώ λίγο αργότερα υπάλληλος του παραχωρησιούχου παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα

Ισχυρή κακοκαιρία την Τετάρτη: 7 περιοχές σε επιφυλακή με καταιγίδες, 10 μποφόρ και πλημμυρικό κίνδυνο

Καιρός Χτες
Δύο σενάρια για την πορεία του βαρομετρικού χαμηλού - το πιο δύσκολο «χτυπά» Αττική, Πελοπόννησο και Θεσσαλία

Ανασύρθηκε η σορός του 34χρονου δύτη από το «Πηγάδι του Διαβόλου» στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Ελλάδα Χτες
Επτά εξειδικευμένοι σπηλαιοδύτες ολοκλήρωσαν το Σάββατο την επιχείρηση ανάσυρσης, ενώ από νωρίς το πρωί βρέθηκε στην περιοχή η οικογένεια του άτυχου δύτη.

Κλείνει στις 14:00 ο σταθμός Μετρό Σύνταγμα λόγω αντιπολεμικού συλλαλητηρίου

Ελλάδα Χτες
Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. ο σταθμός των Γραμμών 2 και 3 κλείνει μία ώρα πριν τη συγκέντρωση που είναι προγραμματισμένη για τις 15:00 στην πλατεία Συντάγματος.

Βρετανία: Αφγανός μετανάστης καταδικάστηκε σε 15 χρόνια για βιασμό 12χρονης που έπαιζε στις κούνιες

Κόσμος Χτες
Ο 23χρονος Αχμάντ Μουλαχίλ συνέλαβε και βίασε την ανήλικη στο Νιούνιτον, μόλις τέσσερις μήνες μετά την άφιξή του στο Ηνωμένο Βασίλειο ως αιτών άσυλο.

Βρέφος Πύργου: «Το δάγκωναν τα ξαδέρφια του, έπεσε από το καρότσι» – Οι δικαιολογίες της 18χρονης μητέρας

Ελλάδα Χτες
Ο διοικητής του νοσοκομείου Πύργου αποκάλυψε τους ισχυρισμούς της μητέρας, ενώ οι γιατροί διαπίστωσαν από την πρώτη στιγμή ότι «κάτι περίεργο συνέβαινε».

Συναγερμός για iPhone και iPad: Διέρρευσαν προηγμένα εργαλεία hacking – Τι πρέπει να κάνετε τώρα

Tech + Science Χτες
Τα εργαλεία Coruna και DarkSword κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο, αυξάνοντας τον κίνδυνο στοχευμένων επιθέσεων ακόμα και από λιγότερο έμπειρους χάκερ.

Κακοκαιρία Deborah: Πού θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες – Συναγερμός για 5 περιοχές

Καιρός Χτες
Θράκη, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, Κρήτη, νότιες Κυκλάδες και Δωδεκάνησα στο επίκεντρο των έντονων φαινομένων - νέα κακοκαιρία αναμένεται από την 1η Απριλίου.

Νοέλια Καστίγιο: Τρεις βιασμοί, παραπληγία και ευθανασία στα 25 – «Θέλω να σταματήσω να υποφέρω»

Κόσμος Χτες
Η 25χρονη Ισπανίδα επέλεξε να φύγει από τη ζωή μόνη της σε κέντρο της Βαρκελώνης, ζητώντας από την οικογένειά της να αποχωρήσει πριν της χορηγηθεί η θανατηφόρα ένεση.