E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αττική: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ αν ξεφύγει κι άλλο η κατάσταση

«Πολύ δύσκολα θα γλιτώσουν όσοι έχουν γρίπη και κορωνοϊό»

Δημοσίευση 30/9/2020 | 08:27

Αττική: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ αν ξεφύγει κι άλλο η κατάσταση

«Πολύ δύσκολα θα γλιτώσουν όσοι έχουν γρίπη και κορονοϊό», είπε η κα Παγώνη και πρόσθεσε ότι έχουμε ακόμα μια εβδομάδα περιθώριο να σταθεροποιηθούν τα πράγματα. Τόνισε ότι πρέπει άμεσα να επιβληθεί υποχρεωτική μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους.

Ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνωμένων από τον κορονοϊό μας έχει ανησυχήσει πολύ, είπε στον ΣΚΑΙ, η Ματίνα Παγώνη Πρόεδρος των νοσοκομειακών Αθήνας – Πειραιά. Η Αττική έχει το πρόβλημα και η υποχρεωτική μάσκα και σε εξωτερικούς χώρος έχει αργήσει, είπε χαρακτηριστικά.

Είπε ακόμα ότι δεν είναι εύκολο να επιβάλλεις αυτό το μέτρο και πρόσθεσε ότι την ανησυχεί ο συνωστισμός στις πλατείες, χωρίς μάσκας και αποστάσεις.

Για την κατάσταση με τα κρούσματα είπε ότι έχουμε περιθώριο μιας εβδομάδας για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Στα μέσα Οκτωβρίου αρχίζουν οι ιώσεις και θα δυσκολέψουν τα πράγματα. Σε αυτό το δεκαήμερο πρέπει να μπουν μάσκες παντού!

Η Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών είπε ακόμα ότι είναι αναπόφευκτα τα τοπικά lockdown στην Αττική και μάλιστα προέβλεψε ότι αν χρειαστεί από τις 8 το βράδυ θα πρέπει να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας.

Η κα Παγώνη είπε ακόμα ότι αν πάτε και στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής το βράδυ γίνεται χαμός. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι ότι αν δεν φοράμε μάσκα παντού θα έχουμε πρόβλημα.

Θα έπρεπε να υπήρχε σταθεροποίηση των κρουσμάτων και αυτό που φταίει είναι ότι δεν προσαρμοζόμαστε, είπε ακόμα.

Για το θέμα της διασποράς στο κέντρο της Αθήνας είπε ότι είναι πολύ μεγάλη. Και είπε ότι ανησυχεί πολύ για την αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων. Μπορεί ένας άνθρωπος να είναι καλά τις πρώτες 5 ημέρες, είπε επίσης και την πέμπτη ημέρα ενώ να φαίνεται να είναι καλά ξαφνικά να χρειαστεί να διασωληνωθεί.

Αν ένας ασθενής που είναι στις ευάλωτες ομάδες χρειαστεί να διασωληνωθεί μετά την έβδομη ημέρα είναι δύσκολο να βγει από αυτή την κατάσταση, είπε ακόμα και πρόσθεσε ότι για τις μεγάλες ηλικίες με προβλήματα μόνο το 20% το καταφέρνει.

Ο κόσμος έχει φοβηθεί και φέτος θα εμβολιαστούν πολύ περισσότεροι από πέρυσι για την γρίπη, είπε επίσης η κα Παγώνη και τόνισε ότι πολύ δύσκολα θα γλιτώσουν όσοι έχουν κορονοϊό και γρίπη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πανελλήνιες 2026: Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για το Μηχανογραφικό – Τι πρέπει να ξέρετε

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Από αύριο διαθέσιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής Μηχανογραφικών για υποψήφιους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Θεσσαλονίκη: 30χρονος Κοσοβάρος συνελήφθη στη Δοϊράνη με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από την Κροατία

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του εκκρεμούσε για υπόθεση παράνομης διακίνησης ανθρώπων

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο αστυνομικός μετά από τροχαίο με αγριογούρουνο

Ελλάδα 06.07.2026
Ο αστυνομικός νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Λευκάδας όπου και θα υποβληθεί σε ορθοπεδικό χειρουργείο

Αναστάτωση στην Πλαζ Πάτρας: Λαγοκέφαλος δάγκωσε λουόμενη στον λαιμό

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Το συμβάν έλαβε χώρα την Κυριακή (5/7) το πρωί

Βρετανός εμμονικός με τον Χάνιμπαλ διαμέλισε τη γειτόνισσά του και έδωσε χάρτη για να βρουν τη σορό: «Ήταν όνειρο ζωής»

Κόσμος 06.07.2026
Ο 48χρονος Καρλ Χάτσινγκς σκότωσε και τεμάχισε την Τζούλι Μπάκλεϊ μετά από καβγά - Η εισαγγελέας αποκάλυψε ότι ο δράστης έλεγε πως αν υπήρχε θεατρική παράσταση για τον Χάνιμπαλ Λέκτερ «θα ήταν ο ιδανικός για τον ρόλο, χωρίς καν να χρειαστεί πρόβες»

Πυρκαγιά στην Αγία Ελένη Τροιζηνίας: Εκκένωση προς Ανω Φανάρι μέσω 112 – 16 εναέρια μέσα στη μάχη με τις φλόγες

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
110 πυροσβέστες με 23 οχήματα, δέκα αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα επιχειρούν στο σημείο – Ανεμοι 6 μποφόρ δυσκολεύουν την κατάσβεση

Θρήνος για τον 33χρονο Γιάννη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στα Χανιά, η μηχανή του συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Ο  33χρονος υπηρετούσε στην 115 Πτέρυγα Μάχης και κατευθυνόταν στη μονάδα του για να αναλάβει υπηρεσία

Διπλό φονικό Αιγίου: Ίχνη αίματος βρέθηκαν έξω από το δωμάτιο των θυμάτων

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Οι αναλύσεις DNA βρίσκονται σε εξέλιξη, οι μαρτυρίες εξετάζονται και τα νέα δεδομένα οδηγούν σε σημαντικά συμπεράσματα

Σάμος: Νεκρός μετανάστης από το Σουδάν ‑ Διασώθηκαν 35 ακόμη άτομα

Κόσμος 06.07.2026
Τα υπόλοιπα 35 άτομα που επέβαιναν στη λέμβο μεταφέρθηκαν στην ΚΕΔ Ζερβού, για να πραγματοποιηθεί η προβλεπόμενη καταγραφή

Φρίκη για δύο γυναίκες που πήγαν στο Πακιστάν για επενδύσεις σε crypto: Απήχθησαν, βασανίστηκαν και βιάστηκαν ομαδικά

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Το ένα από τα δύο θύματα υποστήριξε ότι είχε προσκληθεί στο Ισλαμαμπάντ από τον εγγονό του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, ο οποίος της είχε υποσχεθεί επαγγελματικές γνωριμίες με επενδυτές για την εταιρεία της

Οργή στην Ιταλία με το ριψοκίνδυνο άλμα Αμερικανού influencer ‑ «Η λίμνη Κόμο δεν είναι λούνα παρκ»

E-Daily 3.Left 06.07.2026
Δημόσια έκκληση από τους κατοίκους του Νέσσο για τον «επικίνδυνο τουρισμό» που προωθούν διάφοροι influencers - «Σεβαστείτε τα μέρη, σεβαστείτε όσους ζουν εκεί»

Δεν ήταν φάουλ, λέει ο Τραμπ για την κόκκινη στον Μπαλογκάν και... τα ρίχνει στον διαιτητή

Αθλητικά Νέα 06.07.2026
«Ήταν δύο παίκτες που έτρεχαν με πλήρη ταχύτητα και απλώς συγκρούστηκαν» - Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπερασπίστηκε τον ποδοσφαιριστή, υποστηρίζοντας ότι η φάση δεν δικαιολογούσε την κόκκινη κάρτα