E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αττική: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ αν ξεφύγει κι άλλο η κατάσταση

«Πολύ δύσκολα θα γλιτώσουν όσοι έχουν γρίπη και κορωνοϊό»

Δημοσίευση 30/9/2020 | 08:27

Αττική: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ αν ξεφύγει κι άλλο η κατάσταση

«Πολύ δύσκολα θα γλιτώσουν όσοι έχουν γρίπη και κορονοϊό», είπε η κα Παγώνη και πρόσθεσε ότι έχουμε ακόμα μια εβδομάδα περιθώριο να σταθεροποιηθούν τα πράγματα. Τόνισε ότι πρέπει άμεσα να επιβληθεί υποχρεωτική μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους.

Ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνωμένων από τον κορονοϊό μας έχει ανησυχήσει πολύ, είπε στον ΣΚΑΙ, η Ματίνα Παγώνη Πρόεδρος των νοσοκομειακών Αθήνας – Πειραιά. Η Αττική έχει το πρόβλημα και η υποχρεωτική μάσκα και σε εξωτερικούς χώρος έχει αργήσει, είπε χαρακτηριστικά.

Είπε ακόμα ότι δεν είναι εύκολο να επιβάλλεις αυτό το μέτρο και πρόσθεσε ότι την ανησυχεί ο συνωστισμός στις πλατείες, χωρίς μάσκας και αποστάσεις.

Για την κατάσταση με τα κρούσματα είπε ότι έχουμε περιθώριο μιας εβδομάδας για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Στα μέσα Οκτωβρίου αρχίζουν οι ιώσεις και θα δυσκολέψουν τα πράγματα. Σε αυτό το δεκαήμερο πρέπει να μπουν μάσκες παντού!

Η Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών είπε ακόμα ότι είναι αναπόφευκτα τα τοπικά lockdown στην Αττική και μάλιστα προέβλεψε ότι αν χρειαστεί από τις 8 το βράδυ θα πρέπει να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας.

Η κα Παγώνη είπε ακόμα ότι αν πάτε και στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής το βράδυ γίνεται χαμός. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι ότι αν δεν φοράμε μάσκα παντού θα έχουμε πρόβλημα.

Θα έπρεπε να υπήρχε σταθεροποίηση των κρουσμάτων και αυτό που φταίει είναι ότι δεν προσαρμοζόμαστε, είπε ακόμα.

Για το θέμα της διασποράς στο κέντρο της Αθήνας είπε ότι είναι πολύ μεγάλη. Και είπε ότι ανησυχεί πολύ για την αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων. Μπορεί ένας άνθρωπος να είναι καλά τις πρώτες 5 ημέρες, είπε επίσης και την πέμπτη ημέρα ενώ να φαίνεται να είναι καλά ξαφνικά να χρειαστεί να διασωληνωθεί.

Αν ένας ασθενής που είναι στις ευάλωτες ομάδες χρειαστεί να διασωληνωθεί μετά την έβδομη ημέρα είναι δύσκολο να βγει από αυτή την κατάσταση, είπε ακόμα και πρόσθεσε ότι για τις μεγάλες ηλικίες με προβλήματα μόνο το 20% το καταφέρνει.

Ο κόσμος έχει φοβηθεί και φέτος θα εμβολιαστούν πολύ περισσότεροι από πέρυσι για την γρίπη, είπε επίσης η κα Παγώνη και τόνισε ότι πολύ δύσκολα θα γλιτώσουν όσοι έχουν κορονοϊό και γρίπη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αργεντινή – Αυστρία 2‑0: Πρόκριση και ρεκόρ για τον Μέσι!

Αθλητικά Νέα Χτες
Διπλό ρεκόρ Μέσι στο ημίχρονο – Η Αργεντινή πέρασε στην επόμενη φάση

Καναδάς: Πυροβολισμοί στο Μόντρεαλ, τρεις νεκροί ανάμεσά τους ο ύποπτος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η επαρχία του Κεμπέκ εξέδωσε συναγερμό για κατ` οίκον περιορισμό έπειτα από την ανταλλαγή πυροβολισμών

Πέθανε στα 94 του ο Κλάιβ Ντέιβις, ο άνθρωπος πίσω από τις καριέρες θρύλων της μουσικής

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Κλάιβ Ντέιβις ξεκίνησε ή αναβίωσε τις καριέρες σούπερ σταρ όπως η Τζάνις Τζόπλιν, η Γουίτνεϊ Χιούστον, ο Κάρλος Σαντάνα και η Αλίσια Κιζ

Βουλή: Αρση της ασυλίας της Κωνσταντοπούλου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Θετική κατά πλειοψηφία γνωμοδότηση, για άρση της ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, κατόπιν αναφοράς δικαστικής γραμματέως στη δίκη για τα Τέμπη και ένορκης εξέτασης τεσσάρων αστυνομικών

Τραγικό τέλος στην εξαφάνιση 47χρονου στο Ζωγράφου ‑ Νεκρός εντοπίστηκε στο Γουδή

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 47χρονος είχε χαθεί από τις 14 Ιουνίου χωρίς κανένα ίχνος

Ο Φουρνιέ τήρησε την υπόσχεσή του: Έβαψε κόκκινα τα γένια του μετά την κατάκτηση της Euroleague από τον Ολυμπιακό

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Γάλλος σταρ είχε συμφωνήσει με τον κουρέα του ότι, σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός κατακτούσε την Euroleague, θα του έδινε ελεύθερο χέρι να κάνει ό,τι ήθελε στα γένια του

ΑΑΔΕ: Νέα Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Υπηρεσιών και Συστημάτων – Από πότε τίθεται σε λειτουργία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Με τη νέα οργανωτική δομή, η ΑΑΔΕ αποκτά ενιαίο κέντρο τεχνολογικής ανάπτυξης και ψηφιακής διακυβέρνησης

Κατάρ: Έκρηξη σε εγκατάσταση φυσικού αερίου ‑ 13 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Κόσμος Χτες
Η έκρηξη στο Ρας Λάφαν, την κύρια μονάδα επεξεργασίας υγροποιημένου φυσικού αερίου του Κατάρ, προκλήθηκε από «τεχνικό ατύχημα».

Τραγωδία στη Γαλλία: Δύο παιδιά πέθαναν από τον καύσωνα μέσα στο αυτοκίνητο της μητέρας τους ενώ εκείνη ψώνιζε

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο ακριβής λόγος θανάτου δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, αλλά η αρχική διάγνωση έκανε λόγο για καρδιακή ανακοπή

Προκαλεί η σύζυγος του δολοφόνου της Σταυρούλας: Ήταν παράξενη γυναίκα, να κάνει σχέση αυτός με αυτή;

E-Daily 2.TopNews Χτες
Είμαι σίγουρη και βέβαιη, ο άνδρας μου είναι αθώος, το υποστηρίζω μέχρι θανάτου, είπε η σύζυγος του καθ` ομολογία δολοφόνου της Σταυρούλας Λεβεντάκη στα Χανιά, προσθέτοντας ωστόσο: «Αν είναι αυτός, τότε ναι, να πληρώσει»

Διανομέας της Amazon έβγαλε εκατομμύρια γράφοντας εργασίες και δίνοντας εξετάσεις για φοιτητές

E-Daily 3.Left Χτες
Οι Αρχές διαπίστωσαν ότι βοηθούσε φοιτητές σε εργασίες και εξετάσεις, αποκομίζοντας παράνομα εκατομμύρια δολάρια