E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αττική: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ αν ξεφύγει κι άλλο η κατάσταση

«Πολύ δύσκολα θα γλιτώσουν όσοι έχουν γρίπη και κορωνοϊό»

Δημοσίευση 30/9/2020 | 08:27

Αττική: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ αν ξεφύγει κι άλλο η κατάσταση

«Πολύ δύσκολα θα γλιτώσουν όσοι έχουν γρίπη και κορονοϊό», είπε η κα Παγώνη και πρόσθεσε ότι έχουμε ακόμα μια εβδομάδα περιθώριο να σταθεροποιηθούν τα πράγματα. Τόνισε ότι πρέπει άμεσα να επιβληθεί υποχρεωτική μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους.

Ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνωμένων από τον κορονοϊό μας έχει ανησυχήσει πολύ, είπε στον ΣΚΑΙ, η Ματίνα Παγώνη Πρόεδρος των νοσοκομειακών Αθήνας – Πειραιά. Η Αττική έχει το πρόβλημα και η υποχρεωτική μάσκα και σε εξωτερικούς χώρος έχει αργήσει, είπε χαρακτηριστικά.

Είπε ακόμα ότι δεν είναι εύκολο να επιβάλλεις αυτό το μέτρο και πρόσθεσε ότι την ανησυχεί ο συνωστισμός στις πλατείες, χωρίς μάσκας και αποστάσεις.

Για την κατάσταση με τα κρούσματα είπε ότι έχουμε περιθώριο μιας εβδομάδας για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Στα μέσα Οκτωβρίου αρχίζουν οι ιώσεις και θα δυσκολέψουν τα πράγματα. Σε αυτό το δεκαήμερο πρέπει να μπουν μάσκες παντού!

Η Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών είπε ακόμα ότι είναι αναπόφευκτα τα τοπικά lockdown στην Αττική και μάλιστα προέβλεψε ότι αν χρειαστεί από τις 8 το βράδυ θα πρέπει να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας.

Η κα Παγώνη είπε ακόμα ότι αν πάτε και στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής το βράδυ γίνεται χαμός. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι ότι αν δεν φοράμε μάσκα παντού θα έχουμε πρόβλημα.

Θα έπρεπε να υπήρχε σταθεροποίηση των κρουσμάτων και αυτό που φταίει είναι ότι δεν προσαρμοζόμαστε, είπε ακόμα.

Για το θέμα της διασποράς στο κέντρο της Αθήνας είπε ότι είναι πολύ μεγάλη. Και είπε ότι ανησυχεί πολύ για την αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων. Μπορεί ένας άνθρωπος να είναι καλά τις πρώτες 5 ημέρες, είπε επίσης και την πέμπτη ημέρα ενώ να φαίνεται να είναι καλά ξαφνικά να χρειαστεί να διασωληνωθεί.

Αν ένας ασθενής που είναι στις ευάλωτες ομάδες χρειαστεί να διασωληνωθεί μετά την έβδομη ημέρα είναι δύσκολο να βγει από αυτή την κατάσταση, είπε ακόμα και πρόσθεσε ότι για τις μεγάλες ηλικίες με προβλήματα μόνο το 20% το καταφέρνει.

Ο κόσμος έχει φοβηθεί και φέτος θα εμβολιαστούν πολύ περισσότεροι από πέρυσι για την γρίπη, είπε επίσης η κα Παγώνη και τόνισε ότι πολύ δύσκολα θα γλιτώσουν όσοι έχουν κορονοϊό και γρίπη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νύχτα βίας στη γαλλικό Φεστιβάλ «Fête de la Musique» με εκατοντάδες συλλήψεις

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Βιασμοί, μαχαιρώματα και επιθέσεις με ... σύριγγες σε γυναίκες

Τουρκία: Έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στο Κιρίκαλε ‑ Δύο νεκροί

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Ισχυρή έκρηξη σε εγκατάσταση έρευνας και ανάπτυξης πυρομαχικών, διερευνώνται τα αίτια του δυστυχήματος

Λευκάδα: Αγριος ξυλοδαρμός θαμώνα μπαρ ‑ Στο νοσοκομείο το θύμα, για μία γυναίκα έγινε η παρεξήγηση

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Οι Αρχές αναζητούν τρεις ακόμη εμπλεκόμενους για να τους συλλάβουν και να τους οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη

CNN: «Με απείλησε σμήνος από drones σε σχηματισμό μέδουσας» ‑ Τι είδε ο πιλότος του μαχητικού F‑15

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Τον Απρίλιο, η Τεχεράνη κατέρριψε ένα αμερικανικό μαχητικό F-15, το οποίο μετέφερε δύο άτομα - έναν πιλότο και έναν αξιωματικό οπλικών συστημάτων

Θεσσαλονίκη: Γυναίκα μαχαίρωσε άνδρα στο κέντρο της πόλης

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Το αιματηρό επεισόδιο φέρεται να ξεκίνησε για ασήμαντη αφορμή

Το μυθικό συμβόλαιο του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μαϊάμι Χιτ

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Το αμύθητο ποσό που θα λαμβάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά το trade του στους Μαϊάμι Χιτ - Η επιλογή του για επέκταση συμβολαίου

Θεσσαλονίκη: Τοξικός ο καπνός από τη φωτιά στα Τσαΐρια

Ελλάδα 23.06.2026
Δυνάμεις της Πυροσβεστικής προχωρούν σε επιχωματώσεις, έτσι ώστε οι μικρές εστίες να μην επεκταθούν και γίνει κάποια αναζωπύρωση

Αργολίδα: Θανατηφόρο τροχαίο στην Επίδαυρο

Ελλάδα 23.06.2026
Δυστύχημα στην Αργολίδα με θύμα 49χρονο. Μάθετε περισσότερα για το περιστατικό στην Επίδαυρο. Ενημερωθείτε τώρα!

Η κορυφαία μαμά μπλόγκερ Jill Smokler έφυγε από τη ζωή στα 48 της από καρκίνο εγκεφάλου

Κόσμος 23.06.2026
Η Jill Smokler είχε ιδρύσει το Scary Mommy, μια πλατφόρμα που μιλούσε για τις καθημερινές δυσκολίες της μητρότητας με ειλικρίνεια και χιούμορ.