E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily
Καρέ-Καρέ: Το νέο podcast για τον Ελληνικό Κινηματογράφο

Η 34χρονη Ιωάννα 4 μήνες μετά την επίθεση με το βιτριόλι

Οι εφιαλτικές στιγμές μετά την επίθεση με το βιτριόλι, η μεγάλη μάχη που συνεχίζει να δίνει, τα 7 χειρουργεία, ο μακρύς δρόμος για την αποκατάστασή της.

Δημοσίευση 28/9/2020 | 17:31

Η 34χρονη Ιωάννα 4 μήνες μετά την επίθεση με το βιτριόλι

Πέρασαν 4 μήνες από τη μέρα που η 34χρονη Ιωάννα δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι, από τη μέρα που άλλαξε η ζωή της για πάντα. Όλο αυτό το διάστημα, η Ιωάννα δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής της μαζί με τους γιατρούς, έχοντας πάντα στο πλευρό της την οικογένειά της.

Η Μαρία Καλλοφώνου, Διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής Μονάδας Εγκαυμάτων στο Θριάσιο, είναι η γιατρός που έχει αναλάβει την αποκατάσταση των σοβαρών βλαβών από τα εγκαύματα που προκάλεσε το βιτριόλι στο πρόσωπο της Ιωάννας. Η Μάρτζυ Λαζάρου από την εκπομπή Love It, την συνάντησε στο νοσοκομείο και η πλαστική χειρουργός μίλησε για το πώς είναι η Ιωάννα σήμερα, τα χειρουργεία στα οποία έχει υποβληθεί και τις επόμενες μάχες που πρέπει να δώσει.

«Ήρθε η κοπέλα την επόμενη μέρα της επίθεσής, πολύ ταλαιπωρημένη, πολύ ανήσυχη και ξεκινήσαμε κατευθείαν τα χειρουργεία. Είχε ένα βαθύ έγκαυμα, αφορούσε το θέμα πρόσωπο, τράχηλο και χέρια, που είναι ζωτικές θέσεις για τον άνθρωπο και πραγματικά δυσκολεύουν πάρα πολύ τα βαθιά εγκαύματα σε εκείνη την περιοχή.

Βγάλαμε τον νεκρό ιστό και προχωρήσαμε σε χειρουργεία με μια ταχύτητα, περίπου ένα χειρουργείο κάθε εβδομάδα. Το πρόσωπο είχε καεί ολόκληρο, πιο βαθιά όμως ήταν στην αριστερή πλευρά, ένα μεγάλο έγκαυμα. Για χημικό είναι μεγάλο έγκαυμα. Μέχρι σήμερα έχει κάνει 7 χειρουργεία», σημειώνει η κ. Καλλοφώνου.

«Οι άνθρωποι έχουν την αγωνία του πώς θα γίνουν καλά, πότε θα γίνουν καλά, πώς θα είναι η μορφή τους και τους απαντάμε με ειλικρίνεια. Φαινόταν από την πρώτη στιγμή ότι πρόκειται για ένα άτομο που θα δώσει τη μάχη και αυτό για μας είναι ευτυχία. Η μητέρα της δεν έφυγε ούτε μία ώρα. Ήταν εντυπωσιακό, ούτε μία ώρα. Το ζητούμενο από την πλευρά της Ιωάννας ήταν πόσο καλύτερα μπορούμε να κάνουμε αυτό που θα κάνουμε, ανεξάρτητα με το πόσο ήταν κουρασμένη. Μου έκανε τρομερή εντύπωση πως μετά την δεύτερη τρίτη μέρα που ανάρρωνε, ρωτούσε πότε είναι το επόμενο», αποκαλύπτει η γιατρός και συνεχίζει:

«Τα χειρουργεία είχαν τρίωρη – τετράωρη διάρκεια, καμιά φορά και παραπάνω. Το πρώτο τετράμηνο, η εικόνα του οποιοδήποτε τραύματος είναι η χειρότερη δυνατή, διότι οι ουλές βρίσκονται στην πιο κακή τους κατάσταση. Έρχεται αρκετά συχνά στο νοσοκομείο, την παρακολουθούν εκτός από τη δική μας κλινική και η οφθαλμολογική, η ψυχιατρική. Παλέψαμε πάρα πολύ για να σώσουμε το μάτι της Ιωάννας, δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ. Εγώ με τα βλέφαρα προσπάθησα πάρα πολύ ώστε να μπορεί να κλείσει το μάτι και τώρα έχουμε ένα μάτι το οποίο έχει λειτουργικότητα. Αν το έγκαυμα περνούσε στο στόμα ή αν από τη μύτη είχε εισπνεύσει τους ατμούς εκείνη τη στιγμή, θα μπορούσε να είχε πεθάνει από αυτό. Έχει ακόμα τουλάχιστον τρία χειρουργεία που πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε, απλά πρέπει να ωριμάσουν οι ιστοί».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ψήφισμα‑ράπισμα του Ευρωκοινοβουλίου για τη Σερβία: Κατάλυση της δημοκρατίας η καταστολή των διαδηλώσεων κατά της διαφθοράς

Κόσμος Χτες
Στο κείμενο γίνεται λόγος για εκτεταμένη χρήση βίας από τις αρχές τους τελευταίους μήνες, με αναφορές ακόμη και στη χρήση «ηχητικού κανονιού» κατά τη διάρκεια μεγάλης φοιτητικής διαδήλωσης στις 15 Μαρτίου.

Αρθρο κόλαφος της Daily Mail για τις πριγκίπισσες, κόρες του Αντριου – «Πώς μπόρεσαν να στέκονται δίπλα στον πατέρα τους;»

Ελλάδα Χτες
«Αν οι πριγκίπισσες διαθέτουν αξιοπρέπεια θα μπορούσαν να αποσυρθούν πλήρως από τη δημόσια ζωή»

Το καυστικό σχόλιο Αδωνι για την απουσία Δένδια: Μονο αν ήμουν σε κώμα δεν θα μιλούσα σε δική μου τροπολογία

Πολιτική Χτες
Αίσθηση αλλά όχι έκπληξη προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, σε συζήτηση με κοινοβουλευτικούς συντάκτες και συναδέλφους του στη Βουλή

Νικολά Σαρκοζί: Απειλές θανάτου και προσβολές την «τρομακτική» πρώτη νύχτα στη φυλακή – «Μικρέ Νικολά, δείξε μας το κεφάλι σου, ξέρουμε τα πάντα»

Κόσμος Χτες
Βίντεο φέρεται να τον δείχνει να δέχεται απειλές για τη ζωή του, με κρατούμενους να φωνάζουν

Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ ζητούν παγκόσμια απαγόρευση στην τεχνητή υπερνοημοσύνη

Κόσμος Χτες
Υπέγραψαν έκκληση προς κυβερνήσεις και τεχνολογικές εταιρείες για προσωρινή παύση της έρευνας, έως ότου υπάρξει επιστημονική συναίνεση και εγγύηση ασφαλούς ανάπτυξης υπό ανθρώπινο έλεγχο

Έρχεται ο ΟΔΥΣΕΑΣ που θα στέλνει τις κλήσεις στο κινητό ‑ Πώς το νέο σύστημα καμερών θα πιάνει τους παραβάτες οδηγούς

Ελλάδα Χτες
Πώς οι παραβάτες θα λαμβάνουν τις κλήσεις και πως θα τις πληρώνουν - Όλο το υλικό από τις κάμερες θα περνάει από τον συγκεκριμένο κόμβο

Δεκαεξάχρονη βρέθηκε νεκρή έξω από μαγαζί στο Γκάζι μετά από κατανάλωση αλκοόλ

Ελλάδα Χτες
Ο θάνατος του κοριτσιού επιβεβαιώθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου είχε διακομισθεί από το ΕΚΑΒ - Έρευνα της αστυνομίας στο μαγαζί, κατασχέθηκαν μπουκάλια και ποτά

Αγνωστος Στρατιώτης: Ψηφίστηκε με 159 «Ναι» η τροπολογία

Ελλάδα Χτες
Την τροπολογία για τον Αγνωστο Στρατιώτη ψήφισε και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος έφτασε στη Βουλή λίγο πριν την ψηφοφορία

Μαρτυρικός ο θάνατος της 54χρονης στα Τρίκαλα: Ο 18χρονος γιος της έσφιγγε την πετσέτα για αρκετά λεπτά μέχρι να ξεψυχήσει

Ελλάδα Χτες
Σοκάρει η αγριότητα με την οποία ο 18χρονος σκότωσε τη μητέρα του στα Τρίκαλα.

Νετανιάχου: Δεν θα πατήσουν πόδι τουρκικά στρατεύματα στη Γάζα

Κόσμος Χτες
Το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα αποσταλούν τουρκικά στρατεύματα στη Γάζα

Ιταλία: Αυξάνει τους φόρους στη βραχυπρόθεσμη μίσθωση η Μελόνι

Κόσμος Χτες
«Δεν θα περάσει», λέει ο Σαλβίνι