E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η 34χρονη Ιωάννα 4 μήνες μετά την επίθεση με το βιτριόλι

Οι εφιαλτικές στιγμές μετά την επίθεση με το βιτριόλι, η μεγάλη μάχη που συνεχίζει να δίνει, τα 7 χειρουργεία, ο μακρύς δρόμος για την αποκατάστασή της.

Δημοσίευση 28/9/2020 | 17:31

Η 34χρονη Ιωάννα 4 μήνες μετά την επίθεση με το βιτριόλι

Πέρασαν 4 μήνες από τη μέρα που η 34χρονη Ιωάννα δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι, από τη μέρα που άλλαξε η ζωή της για πάντα. Όλο αυτό το διάστημα, η Ιωάννα δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής της μαζί με τους γιατρούς, έχοντας πάντα στο πλευρό της την οικογένειά της.

Η Μαρία Καλλοφώνου, Διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής Μονάδας Εγκαυμάτων στο Θριάσιο, είναι η γιατρός που έχει αναλάβει την αποκατάσταση των σοβαρών βλαβών από τα εγκαύματα που προκάλεσε το βιτριόλι στο πρόσωπο της Ιωάννας. Η Μάρτζυ Λαζάρου από την εκπομπή Love It, την συνάντησε στο νοσοκομείο και η πλαστική χειρουργός μίλησε για το πώς είναι η Ιωάννα σήμερα, τα χειρουργεία στα οποία έχει υποβληθεί και τις επόμενες μάχες που πρέπει να δώσει.

«Ήρθε η κοπέλα την επόμενη μέρα της επίθεσής, πολύ ταλαιπωρημένη, πολύ ανήσυχη και ξεκινήσαμε κατευθείαν τα χειρουργεία. Είχε ένα βαθύ έγκαυμα, αφορούσε το θέμα πρόσωπο, τράχηλο και χέρια, που είναι ζωτικές θέσεις για τον άνθρωπο και πραγματικά δυσκολεύουν πάρα πολύ τα βαθιά εγκαύματα σε εκείνη την περιοχή.

Βγάλαμε τον νεκρό ιστό και προχωρήσαμε σε χειρουργεία με μια ταχύτητα, περίπου ένα χειρουργείο κάθε εβδομάδα. Το πρόσωπο είχε καεί ολόκληρο, πιο βαθιά όμως ήταν στην αριστερή πλευρά, ένα μεγάλο έγκαυμα. Για χημικό είναι μεγάλο έγκαυμα. Μέχρι σήμερα έχει κάνει 7 χειρουργεία», σημειώνει η κ. Καλλοφώνου.

«Οι άνθρωποι έχουν την αγωνία του πώς θα γίνουν καλά, πότε θα γίνουν καλά, πώς θα είναι η μορφή τους και τους απαντάμε με ειλικρίνεια. Φαινόταν από την πρώτη στιγμή ότι πρόκειται για ένα άτομο που θα δώσει τη μάχη και αυτό για μας είναι ευτυχία. Η μητέρα της δεν έφυγε ούτε μία ώρα. Ήταν εντυπωσιακό, ούτε μία ώρα. Το ζητούμενο από την πλευρά της Ιωάννας ήταν πόσο καλύτερα μπορούμε να κάνουμε αυτό που θα κάνουμε, ανεξάρτητα με το πόσο ήταν κουρασμένη. Μου έκανε τρομερή εντύπωση πως μετά την δεύτερη τρίτη μέρα που ανάρρωνε, ρωτούσε πότε είναι το επόμενο», αποκαλύπτει η γιατρός και συνεχίζει:

«Τα χειρουργεία είχαν τρίωρη – τετράωρη διάρκεια, καμιά φορά και παραπάνω. Το πρώτο τετράμηνο, η εικόνα του οποιοδήποτε τραύματος είναι η χειρότερη δυνατή, διότι οι ουλές βρίσκονται στην πιο κακή τους κατάσταση. Έρχεται αρκετά συχνά στο νοσοκομείο, την παρακολουθούν εκτός από τη δική μας κλινική και η οφθαλμολογική, η ψυχιατρική. Παλέψαμε πάρα πολύ για να σώσουμε το μάτι της Ιωάννας, δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ. Εγώ με τα βλέφαρα προσπάθησα πάρα πολύ ώστε να μπορεί να κλείσει το μάτι και τώρα έχουμε ένα μάτι το οποίο έχει λειτουργικότητα. Αν το έγκαυμα περνούσε στο στόμα ή αν από τη μύτη είχε εισπνεύσει τους ατμούς εκείνη τη στιγμή, θα μπορούσε να είχε πεθάνει από αυτό. Έχει ακόμα τουλάχιστον τρία χειρουργεία που πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε, απλά πρέπει να ωριμάσουν οι ιστοί».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανατιμήσεις κατά 12% σε φρούτα και λαχανικά στα σούπερ μάρκετ κρατούν «ζωντανό» τον πληθωρισμό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σε χαμηλό επταμήνου καταγράφεται ο πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ, ωστόσο, αξιοσημείωτες είναι οι ανατιμήσεις σε φρούτα και λαχανικά

Ναύπακτος: Μητέρα έσωσε την τελευταία στιγμή το παιδί της από αυτοκίνητο που καρφώθηκε σε κατάστημα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το βίντεο από τη στιγμή του συμβάντος πραγματικά σοκάρει

Θερμαϊκός: Νέα έξαρση φυτοπλαγκτόν καλύπτει τη θάλασσα στη Θεσσαλονίκη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έχει καλυφθεί μεγάλο τμήμα του παραλιακού μετώπου

Η Δήλος βυθίζεται ένα εκατοστό τον χρόνο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μελέτης

Καλαμάτα: Με GPS, κοριούς και ψεύτικα προφίλ παρακολουθούσε τη Βασιλική ο 41χρονος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ζητούσε καθημερινά και επίμονα από τον σύζυγό της έναν ειρηνικό χωρισμό

Πανζουρλισμός για Σπανούλη: Έπεσε το σάιτ της ΚΑΕ Αρης όταν ανακοινώθηκε ο «Kill Bill»!

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η εποχή Βασίλη Σπανούλη στον Αρη ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο

Καλλιάνος ‑ Κακοκαιρία express και μετά 36άρια ‑ Ποιες περιοχές θα είναι στο «κόκκινο»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μπόρες και καταιγίδες από την Πέμπτη, με τη θερμοκρασία να εκτοξεύεται από το Σάββατο

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σαλάτα γνωστής εταιρείας ‑ Μην την καταναλώσετε

E-Daily 2.TopNews Χτες
Εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Listeria monocytogenes

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις στα δύο κοριτσάκια της οικογένειας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τα δύο αδελφάκια βρίσκονται ακόμα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, έχοντας δίπλα τους ειδικούς για ψυχολογική υποστήριξη και φροντίδα