E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η 34χρονη Ιωάννα 4 μήνες μετά την επίθεση με το βιτριόλι

Οι εφιαλτικές στιγμές μετά την επίθεση με το βιτριόλι, η μεγάλη μάχη που συνεχίζει να δίνει, τα 7 χειρουργεία, ο μακρύς δρόμος για την αποκατάστασή της.

Δημοσίευση 28/9/2020 | 17:31

Η 34χρονη Ιωάννα 4 μήνες μετά την επίθεση με το βιτριόλι

Πέρασαν 4 μήνες από τη μέρα που η 34χρονη Ιωάννα δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι, από τη μέρα που άλλαξε η ζωή της για πάντα. Όλο αυτό το διάστημα, η Ιωάννα δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής της μαζί με τους γιατρούς, έχοντας πάντα στο πλευρό της την οικογένειά της.

Η Μαρία Καλλοφώνου, Διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής Μονάδας Εγκαυμάτων στο Θριάσιο, είναι η γιατρός που έχει αναλάβει την αποκατάσταση των σοβαρών βλαβών από τα εγκαύματα που προκάλεσε το βιτριόλι στο πρόσωπο της Ιωάννας. Η Μάρτζυ Λαζάρου από την εκπομπή Love It, την συνάντησε στο νοσοκομείο και η πλαστική χειρουργός μίλησε για το πώς είναι η Ιωάννα σήμερα, τα χειρουργεία στα οποία έχει υποβληθεί και τις επόμενες μάχες που πρέπει να δώσει.

«Ήρθε η κοπέλα την επόμενη μέρα της επίθεσής, πολύ ταλαιπωρημένη, πολύ ανήσυχη και ξεκινήσαμε κατευθείαν τα χειρουργεία. Είχε ένα βαθύ έγκαυμα, αφορούσε το θέμα πρόσωπο, τράχηλο και χέρια, που είναι ζωτικές θέσεις για τον άνθρωπο και πραγματικά δυσκολεύουν πάρα πολύ τα βαθιά εγκαύματα σε εκείνη την περιοχή.

Βγάλαμε τον νεκρό ιστό και προχωρήσαμε σε χειρουργεία με μια ταχύτητα, περίπου ένα χειρουργείο κάθε εβδομάδα. Το πρόσωπο είχε καεί ολόκληρο, πιο βαθιά όμως ήταν στην αριστερή πλευρά, ένα μεγάλο έγκαυμα. Για χημικό είναι μεγάλο έγκαυμα. Μέχρι σήμερα έχει κάνει 7 χειρουργεία», σημειώνει η κ. Καλλοφώνου.

«Οι άνθρωποι έχουν την αγωνία του πώς θα γίνουν καλά, πότε θα γίνουν καλά, πώς θα είναι η μορφή τους και τους απαντάμε με ειλικρίνεια. Φαινόταν από την πρώτη στιγμή ότι πρόκειται για ένα άτομο που θα δώσει τη μάχη και αυτό για μας είναι ευτυχία. Η μητέρα της δεν έφυγε ούτε μία ώρα. Ήταν εντυπωσιακό, ούτε μία ώρα. Το ζητούμενο από την πλευρά της Ιωάννας ήταν πόσο καλύτερα μπορούμε να κάνουμε αυτό που θα κάνουμε, ανεξάρτητα με το πόσο ήταν κουρασμένη. Μου έκανε τρομερή εντύπωση πως μετά την δεύτερη τρίτη μέρα που ανάρρωνε, ρωτούσε πότε είναι το επόμενο», αποκαλύπτει η γιατρός και συνεχίζει:

«Τα χειρουργεία είχαν τρίωρη – τετράωρη διάρκεια, καμιά φορά και παραπάνω. Το πρώτο τετράμηνο, η εικόνα του οποιοδήποτε τραύματος είναι η χειρότερη δυνατή, διότι οι ουλές βρίσκονται στην πιο κακή τους κατάσταση. Έρχεται αρκετά συχνά στο νοσοκομείο, την παρακολουθούν εκτός από τη δική μας κλινική και η οφθαλμολογική, η ψυχιατρική. Παλέψαμε πάρα πολύ για να σώσουμε το μάτι της Ιωάννας, δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ. Εγώ με τα βλέφαρα προσπάθησα πάρα πολύ ώστε να μπορεί να κλείσει το μάτι και τώρα έχουμε ένα μάτι το οποίο έχει λειτουργικότητα. Αν το έγκαυμα περνούσε στο στόμα ή αν από τη μύτη είχε εισπνεύσει τους ατμούς εκείνη τη στιγμή, θα μπορούσε να είχε πεθάνει από αυτό. Έχει ακόμα τουλάχιστον τρία χειρουργεία που πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε, απλά πρέπει να ωριμάσουν οι ιστοί».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συγκίνηση στο Μουντιάλ: Ο Νούνο ντα Κόστα ξέσπασε σε δάκρυα στην αγκαλιά της οικογένειάς του

E-Daily 3.Left 04.07.2026
Η συγκινητική αγκαλιά με τη σύζυγο και το παιδί του μετά τον αποκλεισμό του Πράσινου Ακρωτηρίου κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Δενδρινός σε ηλικία 43 ετών

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
«Αυλαία», έγραψε η μητέρα του σε ανάρτησή της στο Facebook - Η απώλειά του βύθισε στην θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο

Συνελήφθη ο αγροτικός γιατρός στο Καστελόριζο ‑ Έχει παραιτηθεί, το νησί δεν θα μείνει ακάλυπτο, λέει ο Γεωργιάδης

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθαρίζει ότι η σύλληψη του ιατρού δεν έχει «καμμία σχέση ούτε με το ΕΣΥ, ούτε με το σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης»

Τραγωδία με νεκρή 82χρονη στη Ρόδο ‑ Πήγε για ψώνια στη λαϊκή και σκοτώθηκε

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Η 82χρονη μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου υπέκυψε στα τραύματά της παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Κατερίνη: Εντοπίστηκε σορός γυναίκας μέσα στο σπίτι της

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Έφερε θλαστικό τραύμα στο κεφάλι

Τους ενόχλησε η παρατήρηση και απάντησαν με ξύλο: Τρεις νεαροί συνελήφθησαν στο Ηράκλειο

Ελλάδα 04.07.2026
Περαστικοί που έγιναν μάρτυρες της επίθεσης ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία - Συνελήφθησαν τρεις νεαροί 20, 22 και 23 ετών

Tρόμος για τον υπερτυφώνα «Μπάβι» ‑Σε κατάσταση έκτακτης ετοιμότητας τα αμερικανικά εδάφη του Ειρηνικού

Κόσμος 04.07.2026
Ο υπερτυφώνας κατηγορίας 5 με ριπές έως 314 χλμ/ώρα αναμένεται να πλήξει Γκουάμ και Βόρειες Μαριάνες, μόλις δύο μήνες μετά τον καταστροφικό Σινλάκου.

Σάλος στο Μπέρμιγχαμ: Χτύπησαν νεαρό και έφυγαν ‑ συνέλαβαν τον ίδιο

Κόσμος 04.07.2026
Το βίντεο που έγινε viral αναζωπύρωσε την πολιτική διαμάχη για «αστυνόμευση δύο ταχυτήτων» στη Βρετανία, με την αστυνομία να ζητά να μην αναδημοσιευτεί.

Τροχαίο στη Ζάκυνθο: Σύγκρουση «γουρούνας» με λεωφορείο – Νεαρός τουρίστας σε κρίσιμη κατάσταση

Ελλάδα 04.07.2026
Το ατύχημα έγινε στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά – Και οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται στο τοπικό νοσοκομείο

Κολυδάς κατά ΕΜΥ: «Να το κλείσουμε το μαγαζί!»

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο Κολυδάς ασκεί κριτική στην ΕΜΥ. Ζητήστε πολιτική δράση τώρα για ενίσχυση της υπηρεσίας. Μάθετε περισσότερα!

Ο φονικότερος καύσωνας στην ιστορία της Ευρώπης: Πόσοι νεκροί καταγράφηκαν σε Γαλλία, Βέλγιο και Ολλανδία

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Πάνω από 3.700 επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν στις τρεις χώρες κατά τη διάρκεια του καύσωνα του Ιουνίου, με τις αρχές να προειδοποιούν ότι ο τελικός απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί.