E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η 34χρονη Ιωάννα 4 μήνες μετά την επίθεση με το βιτριόλι

Οι εφιαλτικές στιγμές μετά την επίθεση με το βιτριόλι, η μεγάλη μάχη που συνεχίζει να δίνει, τα 7 χειρουργεία, ο μακρύς δρόμος για την αποκατάστασή της.

Δημοσίευση 28/9/2020 | 17:31

Η 34χρονη Ιωάννα 4 μήνες μετά την επίθεση με το βιτριόλι

Πέρασαν 4 μήνες από τη μέρα που η 34χρονη Ιωάννα δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι, από τη μέρα που άλλαξε η ζωή της για πάντα. Όλο αυτό το διάστημα, η Ιωάννα δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής της μαζί με τους γιατρούς, έχοντας πάντα στο πλευρό της την οικογένειά της.

Η Μαρία Καλλοφώνου, Διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής Μονάδας Εγκαυμάτων στο Θριάσιο, είναι η γιατρός που έχει αναλάβει την αποκατάσταση των σοβαρών βλαβών από τα εγκαύματα που προκάλεσε το βιτριόλι στο πρόσωπο της Ιωάννας. Η Μάρτζυ Λαζάρου από την εκπομπή Love It, την συνάντησε στο νοσοκομείο και η πλαστική χειρουργός μίλησε για το πώς είναι η Ιωάννα σήμερα, τα χειρουργεία στα οποία έχει υποβληθεί και τις επόμενες μάχες που πρέπει να δώσει.

«Ήρθε η κοπέλα την επόμενη μέρα της επίθεσής, πολύ ταλαιπωρημένη, πολύ ανήσυχη και ξεκινήσαμε κατευθείαν τα χειρουργεία. Είχε ένα βαθύ έγκαυμα, αφορούσε το θέμα πρόσωπο, τράχηλο και χέρια, που είναι ζωτικές θέσεις για τον άνθρωπο και πραγματικά δυσκολεύουν πάρα πολύ τα βαθιά εγκαύματα σε εκείνη την περιοχή.

Βγάλαμε τον νεκρό ιστό και προχωρήσαμε σε χειρουργεία με μια ταχύτητα, περίπου ένα χειρουργείο κάθε εβδομάδα. Το πρόσωπο είχε καεί ολόκληρο, πιο βαθιά όμως ήταν στην αριστερή πλευρά, ένα μεγάλο έγκαυμα. Για χημικό είναι μεγάλο έγκαυμα. Μέχρι σήμερα έχει κάνει 7 χειρουργεία», σημειώνει η κ. Καλλοφώνου.

«Οι άνθρωποι έχουν την αγωνία του πώς θα γίνουν καλά, πότε θα γίνουν καλά, πώς θα είναι η μορφή τους και τους απαντάμε με ειλικρίνεια. Φαινόταν από την πρώτη στιγμή ότι πρόκειται για ένα άτομο που θα δώσει τη μάχη και αυτό για μας είναι ευτυχία. Η μητέρα της δεν έφυγε ούτε μία ώρα. Ήταν εντυπωσιακό, ούτε μία ώρα. Το ζητούμενο από την πλευρά της Ιωάννας ήταν πόσο καλύτερα μπορούμε να κάνουμε αυτό που θα κάνουμε, ανεξάρτητα με το πόσο ήταν κουρασμένη. Μου έκανε τρομερή εντύπωση πως μετά την δεύτερη τρίτη μέρα που ανάρρωνε, ρωτούσε πότε είναι το επόμενο», αποκαλύπτει η γιατρός και συνεχίζει:

«Τα χειρουργεία είχαν τρίωρη – τετράωρη διάρκεια, καμιά φορά και παραπάνω. Το πρώτο τετράμηνο, η εικόνα του οποιοδήποτε τραύματος είναι η χειρότερη δυνατή, διότι οι ουλές βρίσκονται στην πιο κακή τους κατάσταση. Έρχεται αρκετά συχνά στο νοσοκομείο, την παρακολουθούν εκτός από τη δική μας κλινική και η οφθαλμολογική, η ψυχιατρική. Παλέψαμε πάρα πολύ για να σώσουμε το μάτι της Ιωάννας, δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ. Εγώ με τα βλέφαρα προσπάθησα πάρα πολύ ώστε να μπορεί να κλείσει το μάτι και τώρα έχουμε ένα μάτι το οποίο έχει λειτουργικότητα. Αν το έγκαυμα περνούσε στο στόμα ή αν από τη μύτη είχε εισπνεύσει τους ατμούς εκείνη τη στιγμή, θα μπορούσε να είχε πεθάνει από αυτό. Έχει ακόμα τουλάχιστον τρία χειρουργεία που πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε, απλά πρέπει να ωριμάσουν οι ιστοί».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πρωτοφανή πρωτόκολλα ασφαλείας για τον Πούτιν – Απομονωμένος σε καταφύγια υπό τον φόβο δολοφονίας

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Μάγειρες, φωτογράφοι και σωματοφύλακες απαγορεύεται να χρησιμοποιούν δημόσιες συγκοινωνίες και ηλεκτρονικές συσκευές κοντά του, ενώ τα σπίτια τους παρακολουθούνται

Τα μακάβρια ευρήματα στο στομάχι κροκόδειλου που κατασπάραξε 59χρονο στη Νότια Αφρική

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Ταυτοποιήθηκε ο επιχειρηματίας που βρέθηκε σε στομάχι κροκόδειλου

Οι αεροπορικές εταιρείες καταργούν 2 εκατομμύρια θέσεις από τα δρομολόγια του Μαΐου

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Οι αεροπορικές εταιρείες καταργούν 2 εκατομμύρια θέσεις από τα δρομολόγια του Μαΐου, καθώς οι προμήθειες καυσίμων για αεροπλάνα ενδέχεται να μειωθούν σε «ανησυχητικά χαμηλά επίπεδα»

Στη ΜΕΘ 40χρονος έπειτα από τροχαίο με πατίνι στην Κρήτη

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται κρίσιμη

Κηφισιά: Χτύπησε με μία μεγάλη πέτρα την κόρη μου στον θώρακα, λέει η μητέρα 15χρονης

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Ο ντελιβεράς που είχε γίνει εφιάλτης για περαστικούς στην Κηφισιά

Ιστορική ομιλία Βαρθολομαίου στη Βουλή: Βαρθολομαίος στη Βουλή

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
«Ποτέ η ειρήνη δεν υπήρξε αυτονόητη κατάσταση»

Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Κατατέθηκαν περισσότερες από 800.000 αιτήσεις - Η υπηρεσία θα διαθέσει συνολικά 300.000 επιταγές

Σύρος: Διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο στην Ερμούπολη – Αφαίρεσαν κοσμήματα μεγάλης αξίας

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Οι δράστες «χτύπησαν» με κουκούλες τα ξημερώματα της Δευτέρας

26 οι νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Κίνα ‑ Δείτε βίντεο

Κόσμος 05.05.2026
Η Λιουγιάνγκ θεωρείται κέντρο της βιομηχανίας παραγωγής πυροτεχνημάτων της Κίνας, όπου πολλές από τις κατασκευάστριες είναι εγκατεστημένες εκεί