E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιαννιτσά: Συμμορία που «δέρνει για να γελάσει» οι ανήλικες που χτύπησαν τη 13χρονη

Οι ανήλικες δρουν σαν συμμορία με το κωδικό όνομα «BEEF»

Δημοσίευση 28/9/2020 | 13:09

Γιαννιτσά: Συμμορία που «δέρνει για να γελάσει» οι ανήλικες που χτύπησαν τη 13χρονη

Σοκ προκαλεί η υπόθεση του ξυλοδαρμού ενός 13χρονου κοριτσιού από ομάδα ανηλίκων στα Γιαννιτσά. Το συμβάν σημειώθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στον προαύλιο χώρο του 1ου Γυμνασίου Γιαννιτσών. Σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας κ. Αναστασία Δαρδανελιώτη, η οποία μίλησε στο protothema.gr, πρόκειται για συμμορία ανήλικων κοριτσιών και μάλιστα Ελληνόπουλων, ηλικίας από 13 έως και 14 ετών που απείλησαν και ξυλοκόπησαν άσχημα το νεαρό κορίτσι.

Αυτό που σόκαρε περισσότερο τη δικηγόρο αλλά και τους γονείς της 13χρονης, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο protothema.gr η κ. Δαρδανελιώτης, είναι ότι τα τέσσερα ανήλικα κορίτσια πριν ξυλοκοπήσουν το 13χρονο κορίτσι, της ζήτησαν να πάει σε ένα συγκεκριμένο σημείο που κάνουν «beef» με την ίδια να αρνείται κατηγορηματικά . Το «beef» το χρησιμοποιούν όταν θέλουν να δείρουν κάποιον για να γελάσουν, σύμφωνα με τη δικηγόρο. Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, ο οποίος διέταξε και έρευνα και σύμφωνα με πληροφορίες γονείς και άλλων θυμάτων έχουν αρχίσει και ανοίγουν τα στόματά τους για τη δράση των συγκεκριμένων κοριτσιών.

«Όταν το κορίτσι μετέβη στο αστυνομικό τμήμα μαζί με τους γονείς του, λιποθύμησε. Το παιδί είναι με ρήξη αυχένος και έχει κολάρο στο λαιμό του. Έχει πάθει ψυχολογικό σοκ και αυτή τη στιγμή παρακολουθείται από παιδοψυχολόγο. Το ραντεβού μου με τη 13χρονη κράτησε πέντε ώρες γιατί το παιδί έκλαιγε ασταμάτητα και πραγματικά σοκαρίστηκα με όλα αυτά που άκουσα. Το περιστατικό σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο, στις 21.30 το βράδυ, στο προαύλιο χώρο του 1ου Γυμνασίου Γιαννιτσών. Η 13χρονη έκανε βόλτες με τις φίλες της με σκοπό να συναντήσει κάποιες άλλες φίλες. Τα τέσσερα κορίτσια, την ακολουθούσαν εκείνο το βράδυ και άνευ λόγου και αιτίας και εντελώς απρόκλητα την ξυλοκόπησαν πολύ άσχημα. Την είχαν περικυκλώσει και την έδερναν εναλλάξ. Και μάλιστα, μιλάμε για κορίτσια ηλικίας 13 και 14 ετών, κατοίκους Γιαννιτσών» λέει η δικηγόρος της οικογένειας.

Και προσθέτει: «Το «beef» είναι ένας όρος μεταξύ των ανηλίκων και στα ελληνικά σημαίνει κρέας. Οι ανήλικοι το έχουν σαν παιχνίδι και λένε μεταξύ τους «πάμε να κάνουμε beef» δηλαδή να δείρουμε κάποιον για να γελάσουμε. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ζήτησαν από τη 13χρονη να πάει σε ένα συγκεκριμένο σημείο που κάνουν αυτό το «beef» και επειδή το παιδί αρνήθηκε, τότε οι άλλες τέσσερις ανήλικες την ακολούθησαν και την έσπασαν στο ξύλο σε άλλο σημείο της πόλης» λέει στο prorothema.gr.

Σύμφωνα με τον πατέρα της 13χρονης, ο οποίος μίλησε στο karatzova.com «το συμβάν σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο, στις 9.30 το βράδυ, στο 1ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών όπου τα τέσσερα κορίτσια που μηνύουμε επιτέθηκαν, γρονθοκόπησαν και χτύπησαν άσχημα την κόρη μου στο κεφάλι, χωρίς καμιά αιτία, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο».

Το κορίτσι μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο Γιαννιτσών και από εκεί, λόγω έλλειψης παιδοχειρουργού, διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, όπου παρέμεινε σε νοσηλεία για δύο ημέρες. Η διάγνωση, σύμφωνα με τους μηνυτές, ήταν κάκωση κεφαλής και μετατόπιση αυχένα, που καθιστά υποχρεωτική τη χρήση κολάρου.

Σύμφωνα πάντα με τους μηνυτές, τα συγκεκριμένα κορίτσια έχουν ασκήσει και στο παρελθόν μπούλινγκ σε άλλα συνομίλικα παιδιά, ενώ πριν από δύο εβδομάδες είχαν χτυπήσει και ένα ακόμη ανήλικο κορίτσι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ: Οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν την ανιψιά και την εγγονή του Κασέμ Σουλεϊμανί

Κόσμος Χτες
Συνελήφθησαν αφού ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο ακύρωσε το καθεστώς μόνιμης διαμονής τους

Συγκλονίζει ο Μιρτσέα Λουτσέσκου: Ζήτησε από τον γιο του, Ραζβάν, εισιτήρια για τον τελικό Κυπέλλου του ΠΑΟΚ

Αθλητικά Νέα Χτες
«Κόκαλο» έμεινε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, όταν άκουσε τον πατέρα του στο τηλέφωνο, να του ζητάει δύο εισιτήρια και την κατάκτηση του Κυπέλλου, μετά τα πέντε στεντ και τον απινιδωτή, που του τοποθετήθηκαν την Παρασκευή

Κασίμπασα: Το γκολ της χρονιάς, από τον τερματοφύλακα Ανδρέα Γιαννιώτη, δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Γκολ ποίημα από τον 33χρονο Έλληνα τερματοφύλακα, σε έναν αγώνα επιβίωσης για την παραμονή της ομάδας του, στην κατηγορία

Πάτρα: Ημίγυμνος άνδρας απειλούσε περαστικούς με αντικείμενο

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθη από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που έσπευσαν στο σημείο

Τραμπ: Τελεσίγραφο 48 ωρών στο Ιράν – «Ανοίγουν οι πύλες της κολάσεως»

Κόσμος Χτες
Απέφυγε να αναφερθεί στον δεύτερο αγνοούμενο πιλότο

Εορταστικό ωράριο των καταστημάτων ‑ Πώς θα λειτουργήσουν

Ελλάδα Χτες
Μάλιστα αύριο Κυριακή των Βαίων θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

«Τσουχτερές» οι τιμές για το πασχαλινό τραπέζι ‑ Αυξήσεις ακόμα και 40%

Οικονομία Χτες
Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν οι καταναλωτές για το φετινό πασχαλινό τραπέζι. Πώς κινούνται οι τιμές.

Κυριακή Γρίβα: «Η δολοφονία του παιδιού μου ανέδειξε ότι δεν υπάρχει προστασία από την αστυνομία» λέει η μητέρα της

Ελλάδα Χτες
Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από τη νύχτα που η Κυριακή Γρίβα άφησε την τελευταία της πνοή

Αφέθηκε ελεύθερη η Ιωάννα Τούνη

Ελλάδα Χτες
Είχε συλληφθεί έπειτα από μήνυση για βίντεο που ανέβασε με καταδικασθέντα για το revenge ρorn

Τραγωδία στην Κόρινθο: Κατέρρευσε μπαλκόνι και σκότωσε γυναίκα – Τραυματίστηκαν τα παιδιά της

Ελλάδα Χτες
Η γυναίκα φέρεται να εγκλωβίστηκε κάτω από τον όγκο των δομικών υλικών και του τσιμέντου.