E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιαννιτσά: Συμμορία που «δέρνει για να γελάσει» οι ανήλικες που χτύπησαν τη 13χρονη

Οι ανήλικες δρουν σαν συμμορία με το κωδικό όνομα «BEEF»

Δημοσίευση 28/9/2020 | 13:09

Γιαννιτσά: Συμμορία που «δέρνει για να γελάσει» οι ανήλικες που χτύπησαν τη 13χρονη

Σοκ προκαλεί η υπόθεση του ξυλοδαρμού ενός 13χρονου κοριτσιού από ομάδα ανηλίκων στα Γιαννιτσά. Το συμβάν σημειώθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στον προαύλιο χώρο του 1ου Γυμνασίου Γιαννιτσών. Σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας κ. Αναστασία Δαρδανελιώτη, η οποία μίλησε στο protothema.gr, πρόκειται για συμμορία ανήλικων κοριτσιών και μάλιστα Ελληνόπουλων, ηλικίας από 13 έως και 14 ετών που απείλησαν και ξυλοκόπησαν άσχημα το νεαρό κορίτσι.

Αυτό που σόκαρε περισσότερο τη δικηγόρο αλλά και τους γονείς της 13χρονης, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο protothema.gr η κ. Δαρδανελιώτης, είναι ότι τα τέσσερα ανήλικα κορίτσια πριν ξυλοκοπήσουν το 13χρονο κορίτσι, της ζήτησαν να πάει σε ένα συγκεκριμένο σημείο που κάνουν «beef» με την ίδια να αρνείται κατηγορηματικά . Το «beef» το χρησιμοποιούν όταν θέλουν να δείρουν κάποιον για να γελάσουν, σύμφωνα με τη δικηγόρο. Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, ο οποίος διέταξε και έρευνα και σύμφωνα με πληροφορίες γονείς και άλλων θυμάτων έχουν αρχίσει και ανοίγουν τα στόματά τους για τη δράση των συγκεκριμένων κοριτσιών.

«Όταν το κορίτσι μετέβη στο αστυνομικό τμήμα μαζί με τους γονείς του, λιποθύμησε. Το παιδί είναι με ρήξη αυχένος και έχει κολάρο στο λαιμό του. Έχει πάθει ψυχολογικό σοκ και αυτή τη στιγμή παρακολουθείται από παιδοψυχολόγο. Το ραντεβού μου με τη 13χρονη κράτησε πέντε ώρες γιατί το παιδί έκλαιγε ασταμάτητα και πραγματικά σοκαρίστηκα με όλα αυτά που άκουσα. Το περιστατικό σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο, στις 21.30 το βράδυ, στο προαύλιο χώρο του 1ου Γυμνασίου Γιαννιτσών. Η 13χρονη έκανε βόλτες με τις φίλες της με σκοπό να συναντήσει κάποιες άλλες φίλες. Τα τέσσερα κορίτσια, την ακολουθούσαν εκείνο το βράδυ και άνευ λόγου και αιτίας και εντελώς απρόκλητα την ξυλοκόπησαν πολύ άσχημα. Την είχαν περικυκλώσει και την έδερναν εναλλάξ. Και μάλιστα, μιλάμε για κορίτσια ηλικίας 13 και 14 ετών, κατοίκους Γιαννιτσών» λέει η δικηγόρος της οικογένειας.

Και προσθέτει: «Το «beef» είναι ένας όρος μεταξύ των ανηλίκων και στα ελληνικά σημαίνει κρέας. Οι ανήλικοι το έχουν σαν παιχνίδι και λένε μεταξύ τους «πάμε να κάνουμε beef» δηλαδή να δείρουμε κάποιον για να γελάσουμε. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ζήτησαν από τη 13χρονη να πάει σε ένα συγκεκριμένο σημείο που κάνουν αυτό το «beef» και επειδή το παιδί αρνήθηκε, τότε οι άλλες τέσσερις ανήλικες την ακολούθησαν και την έσπασαν στο ξύλο σε άλλο σημείο της πόλης» λέει στο prorothema.gr.

Σύμφωνα με τον πατέρα της 13χρονης, ο οποίος μίλησε στο karatzova.com «το συμβάν σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο, στις 9.30 το βράδυ, στο 1ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών όπου τα τέσσερα κορίτσια που μηνύουμε επιτέθηκαν, γρονθοκόπησαν και χτύπησαν άσχημα την κόρη μου στο κεφάλι, χωρίς καμιά αιτία, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο».

Το κορίτσι μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο Γιαννιτσών και από εκεί, λόγω έλλειψης παιδοχειρουργού, διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, όπου παρέμεινε σε νοσηλεία για δύο ημέρες. Η διάγνωση, σύμφωνα με τους μηνυτές, ήταν κάκωση κεφαλής και μετατόπιση αυχένα, που καθιστά υποχρεωτική τη χρήση κολάρου.

Σύμφωνα πάντα με τους μηνυτές, τα συγκεκριμένα κορίτσια έχουν ασκήσει και στο παρελθόν μπούλινγκ σε άλλα συνομίλικα παιδιά, ενώ πριν από δύο εβδομάδες είχαν χτυπήσει και ένα ακόμη ανήλικο κορίτσι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σημαντική ανακάλυψη: Εντοπίστηκαν ίχνη φωτιάς που χρονολογούνται 1,8 εκατομμύρια χρόνια πριν

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Νέα αρχαιολογικά ευρήματα από σπήλαιο της Νότιας Αφρικής μεταθέτουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια την παλαιότερη γνωστή χρήση φωτιάς από ανθρωπίδες.

Περιορίστηκε η φωτιά στο παλιό κτίριο του Μπάντμιντον στο Πάρκο Γουδή, 112 για τους καπνούς

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, οι φλόγες καίνε πλέον μέσα στο κτίριο, χωρίς κίνδυνο επέκτασης

Πάφος: Τρίχρονο παιδί Βρετανών τουριστών έχασε τη ζωή του από πτώση σε ξενοδοχείο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το αγοράκι βρισκόταν στην αγκαλιά του πατέρα του τη στιγμή που έπεσε από τον τέταρτο όροφο – Αναμένεται ένταλμα σύλληψης

Στραγγαλισμός η αιτία θανάτου της 43χρονης Αμερικανίδας στην Ιρλανδία – Διεθνές ανθρωποκυνηγητό για τον 28χρονο σύντροφό της

E-Daily 3.Left Χτες
Η 13χρονη κόρη της βρήκε τη σορό της μητέρας της το πρωί της Τρίτης 7 Ιουλίου, μέσα στο υπνοδωμάτιο του κοινού τους σπιτιού

ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκαν πάνω από δύο τόνοι ακατάλληλων γαλακτοκομικών προϊόντων

E-Daily 2.TopNews Χτες
Όλα τα προϊόντα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν, ενώ επιβλήθηκαν αυστηρές κυρώσεις τόσο για το υπέρβαρο φορτίο όσο και για την επικινδυνότητα των τροφίμων σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΕΦΕΤ

Αργος: Βίντεο‑ντοκουμέντο με 21 πυροβολισμούς – Αναβαθμίζεται σε ανθρωποκτονία η κατηγορία

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Οι πυροβολισμοί δεν ήταν εκφοβιστικοί» δηλώνει ο Γιώργος Καλλιακμάνης

Αυτοκίνητο «πετάει» στον αέρα και καταλήγει σε δέντρο και σταθμευμένα οχήματα στην Κρήτη – Δείτε το βίντεο

Πολιτική Χτες
Βίντεο-ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας αποτύπωσε την ανεξέλεγκτη πορεία του οχήματος πριν την ανατροπή – Πανικός στο σημείο

Crypto και φόρος: Τι αλλάζει για τους επενδυτές με το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει ολοκληρωμένο φορολογικό πλαίσιο για κρυπτονομίσματα με αφορολόγητο όριο, συμψηφισμό ζημιών και αναδρομική ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2025.

Kάμερα ασφαλείας στη Χερσόνησο: Δείτε τι έγινε με το αυτοκίνητο που «πέταξε» στον αέρα

Ελλάδα Χτες
Βίντεο-ντοκουμέντο αποτυπώνει καρέ-καρέ την ανεξέλεγκτη πορεία οχήματος που έπεσε πάνω σε δέντρο και σταθμευμένα αυτοκίνητα στη Χερσόνησο Ηρακλείου.

Θρήνος στον ΠΑΟΚ: Πέθανε ο 25χρονος πολίστας Στάθης Λαλιάς – Έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο

Αθλητικά Νέα Χτες
Η κηδεία του θα τελεστεί την Τρίτη 14 Ιουλίου

15χρονη μαθήτρια κατάφερε να εκπλήξει τους επιστήμονες με εφεύρεση κόστους 10 euro

E-Daily 3.Left Χτες
Η Χάνα Χερμπστ από τη Φλόριντα σχεδίασε σε ηλικία 15 ετών μια συσκευή παραγωγής ενέργειας από θαλάσσια ρεύματα με κόστος μόλις 12 δολαρίων και κέρδισε διεθνή επιστημονικό διαγωνισμό.