E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καστελόριζο: Τούρκοι εθνικιστές έβαψαν την ελληνική σημαία λένε τουρκικά ΜΜΕ

Τι αναφέρει σε ρεπορτάζ του το κανάλι KARAR TV

Δημοσίευση 27/9/2020 | 10:58

Καστελόριζο: Τούρκοι εθνικιστές έβαψαν την ελληνική σημαία λένε τουρκικά ΜΜΕ

Ομάδα Τούρκων εθνικιστών Μηχανικών είναι οι δράστες της προκλητικής δολιοφθοράς που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Καστελόριζο, με ρίψη κόκκινης μπογιάς επάνω στη μεγάλη ελληνική σημαία που είναι ζωγραφισμένη στον βράχο, επάνω από το λιμάνι του νησιού, και διακρίνεται και από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Αυτό αναφέρει ο τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός KARAR TV, που έδωσε στη δημοσιότητα το επίμαχο βίντεο, με πλάνα από drone, που έδειχναν το Καστελόριζο από ψηλά και την ελληνική σημαία, μετά τη δολιοφθορά με την κόκκινη μπογιά.

«Μετά το κάψιμο της τουρκικής σημαίας σε διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη στην Ελλάδα, μια πολιτική ομάδα Τούρκων Μηχανικών έβαψε την τεράστια ελληνική σημαία στο νησί Καστελόριζο με κόκκινο χρώμα» αναφέρει το KARAR TV, που δημοσιοποίησε τα επίμαχα πλάνα από drone.

Στις 25 Ιουλίου, στη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, άγνωστοι έκαψαν την Τουρκική σημαία.

Οι αρχές εκτιμούν πως το συγκεκριμένο drone είναι αυτό που νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πέταξε πάνω από το Καστελόριζο, φέροντας ηχείο απ’ όπου ακούγονταν ο τουρκικός εθνικός ύμνος και οθωμανικά εμβατήρια, αναστατώνοντας τη μικρή κοινωνία του νησιού. Ωστόσο διερευνάται με ποιον τρόπο έγινε η δολιοφθορά στην ελληνική σημαία.

«Περίπου στις 7:00 – 7:10 ξυπνήσαμε με τουρκικά εμβατήρια μέσω drone και μετά αντιληφθήκαμε ότι η σημαία είχε μπογιές. Στο νησί προκλήθηκε αμέσως αναστάτωση. Πρωί – πρωί να ξυπνάς με τουρκικά εμβατήρια δεν είναι και ό,τι καλύτερο» λέει ο αντιδήμαρχος Στράτος Αμύγδαλος, σημειώνοντας πως η πτήση του drone ήταν για λίγα λεπτά και όχι για περισσότερο όπως αρχικά μεταδόθηκε.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, και όσο η κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο ήταν στο ζενίθ, τουρκικά ΜΜΕ - ακολουθώντας πιστά τη γραμμή της Άγκυρας για το Καστελόριζο- είχαν στοχοποιήσει το μικρό νησί. Δημοσιογραφικές αποστολές μάλιστα, από μεγάλα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα βρίσκονταν στο Κας, στα τουρκικά παράλια απέναντι από το Καστελόριζο, και με συνεχείς ανταποκρίσεις και ζωντανές συνδέσεις επιχειρούσαν να μεταφέρουν στην τουρκική κοινή γνώμη, κλίμα απειλής από την Ελλάδα, παρουσιάζοντας το νησί ως … «ξεκομμένο βράχο» που η χώρα μας παράνομα έχει στρατικοποιήσει για να βάλει «χέρι» στη «Γαλάζια Πατρίδα».

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση για το προκλητικό περιστατικό στο Καστελόριζο, που συνδέεται με ομάδα Τούρκων εθνικιστών, όπως έκανε γνωστό και ο τηλεοπτικός σταθμός KARAR TV, που δημοσιοποίησε τα επίμαχα πλάνα, γνωρίζοντας προφανώς την προέλευσή τους. Υπενθυμίζουμε πως το περιστατικό με το κάψιμο της τουρκικής σημαίας στη Θεσσαλονίκη, προκάλεσε την Αντίδραση της Άγκυρας που εξέδωσε ανακοίνωση σε υβριστικό και απειλητικό ύφος και την καταδίκη του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Όλα αυτά, λίγο πριν ξεκινήσουν και επίσημα οι διευρευνητικές επαφές Ελλάδας - Τουρκίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στιγμές αγωνίας στην Αστυπάλαια: Ψαράς βούτηξε με 10 μποφόρ για να σώσει το καΐκι του

Ελλάδα 18.02.2026
Το καΐκι ήταν αρχικά επαγγελματικό τουριστικό σκάφος του παππού του, στη συνέχεια πέρασε στον πατέρα του και σήμερα το χρησιμοποιεί ο ίδιος για ψάρεμα

Βιολάντα: Απολογείται ξανά ο ιδιοκτήτης για την φονική έκρηξη – Έξω από το δικαστήριο και οι εργαζόμενοι ως ένδειξη συμπαράστασης

Ελλάδα 18.02.2026
Το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων καταγγέλλει πως η συγκέντρωση από τους εργαζόμενους έγινε μετά από παρέμβαση της εργοδοσίας

Αλλαγές στο Messenger: Τι σημαίνει η κατάργηση των desktop εκδόσεων για τους χρήστες

Tech + Science 18.02.2026
Στροφή στη «συγκέντρωση» υπηρεσιών από την Meta - Αντιδρούν οι χρήστες - Τι ισχύει στην πραγματικότητα

Τέμπη: Πλήρης αποζημίωση στους τραυματίες από τον ΕΟΠΥΥ για υπηρεσίες που δεν συνταγογραφούνται

Ελλάδα 18.02.2026
Αποζημίωση 100% ακόμη και για υπηρεσίες και ιατροτεχνολογικά προϊόντα που δεν συνταγογραφούνται, ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ

Φωτιά τώρα σε επιχείρηση αλουμινίου στα Διαβατά Θεσσαλονίκης

Ελλάδα 18.02.2026
Δυνάμεις πυρόσβεσης βρίσκονται στην περιοχή

Καθαρά Δευτέρα 2026: Τι ισχύει για σούπερ μάρκετ και εμπορικά καταστήματα

Ελλάδα 18.02.2026
Αναλυτικός οδηγός για το ωράριο λειτουργίας την Καθαρά Δευτέρα 2026

Συγγρού: Ανοιξε τρύπα στη μεσαία λωρίδα στο ρεύμα προς παραλία – Νερά πετάγονται από τον δρόμο

Ελλάδα 18.02.2026
Η καθίζηση έγινε λίγο μετά το ύψος του Νέου Κόσμου

Συγκλονίζει η σύζυγος του Λάνθιμου, Αριάν Λαμπέτ: «Έχω υποστεί δύο βιασμούς στην εφηβεία μου»

Κόσμος 18.02.2026
Η βραβευμένη ηθοποιός και σκηνοθέτις μίλησε ανοιχτά για τους βιασμούς και τις σeξουαλικές παρενοχλήσεις που έχει υποστεί

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη οδηγός ασθενοφόρου που οδηγούσε μεθυσμένος

Ελλάδα 18.02.2026
Πρόκειται για 41χρονο, ο οποίος οδηγούσε ασθενοφόρο ιδιωτικής εταιρείας

Δημογραφικό: Οι 4 περιοχές της Ελλάδας που «σβήνουν»

Ελλάδα 18.02.2026
Στα όρια της επιβίωσης 4 περιοχές της χώρας που είδαν δραματική συρρίκνωση του πληθυσμού τους - 1,26 παιδιά ανά γυναίκα στην Ελλάδα, που έχει την 7η χειρότερη επίδοση στην ΕΕ