E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καστελόριζο: Τούρκοι εθνικιστές έβαψαν την ελληνική σημαία λένε τουρκικά ΜΜΕ

Τι αναφέρει σε ρεπορτάζ του το κανάλι KARAR TV

Δημοσίευση 27/9/2020 | 10:58

Καστελόριζο: Τούρκοι εθνικιστές έβαψαν την ελληνική σημαία λένε τουρκικά ΜΜΕ

Ομάδα Τούρκων εθνικιστών Μηχανικών είναι οι δράστες της προκλητικής δολιοφθοράς που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Καστελόριζο, με ρίψη κόκκινης μπογιάς επάνω στη μεγάλη ελληνική σημαία που είναι ζωγραφισμένη στον βράχο, επάνω από το λιμάνι του νησιού, και διακρίνεται και από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Αυτό αναφέρει ο τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός KARAR TV, που έδωσε στη δημοσιότητα το επίμαχο βίντεο, με πλάνα από drone, που έδειχναν το Καστελόριζο από ψηλά και την ελληνική σημαία, μετά τη δολιοφθορά με την κόκκινη μπογιά.

«Μετά το κάψιμο της τουρκικής σημαίας σε διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη στην Ελλάδα, μια πολιτική ομάδα Τούρκων Μηχανικών έβαψε την τεράστια ελληνική σημαία στο νησί Καστελόριζο με κόκκινο χρώμα» αναφέρει το KARAR TV, που δημοσιοποίησε τα επίμαχα πλάνα από drone.

Στις 25 Ιουλίου, στη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, άγνωστοι έκαψαν την Τουρκική σημαία.

Οι αρχές εκτιμούν πως το συγκεκριμένο drone είναι αυτό που νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πέταξε πάνω από το Καστελόριζο, φέροντας ηχείο απ’ όπου ακούγονταν ο τουρκικός εθνικός ύμνος και οθωμανικά εμβατήρια, αναστατώνοντας τη μικρή κοινωνία του νησιού. Ωστόσο διερευνάται με ποιον τρόπο έγινε η δολιοφθορά στην ελληνική σημαία.

«Περίπου στις 7:00 – 7:10 ξυπνήσαμε με τουρκικά εμβατήρια μέσω drone και μετά αντιληφθήκαμε ότι η σημαία είχε μπογιές. Στο νησί προκλήθηκε αμέσως αναστάτωση. Πρωί – πρωί να ξυπνάς με τουρκικά εμβατήρια δεν είναι και ό,τι καλύτερο» λέει ο αντιδήμαρχος Στράτος Αμύγδαλος, σημειώνοντας πως η πτήση του drone ήταν για λίγα λεπτά και όχι για περισσότερο όπως αρχικά μεταδόθηκε.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, και όσο η κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο ήταν στο ζενίθ, τουρκικά ΜΜΕ - ακολουθώντας πιστά τη γραμμή της Άγκυρας για το Καστελόριζο- είχαν στοχοποιήσει το μικρό νησί. Δημοσιογραφικές αποστολές μάλιστα, από μεγάλα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα βρίσκονταν στο Κας, στα τουρκικά παράλια απέναντι από το Καστελόριζο, και με συνεχείς ανταποκρίσεις και ζωντανές συνδέσεις επιχειρούσαν να μεταφέρουν στην τουρκική κοινή γνώμη, κλίμα απειλής από την Ελλάδα, παρουσιάζοντας το νησί ως … «ξεκομμένο βράχο» που η χώρα μας παράνομα έχει στρατικοποιήσει για να βάλει «χέρι» στη «Γαλάζια Πατρίδα».

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση για το προκλητικό περιστατικό στο Καστελόριζο, που συνδέεται με ομάδα Τούρκων εθνικιστών, όπως έκανε γνωστό και ο τηλεοπτικός σταθμός KARAR TV, που δημοσιοποίησε τα επίμαχα πλάνα, γνωρίζοντας προφανώς την προέλευσή τους. Υπενθυμίζουμε πως το περιστατικό με το κάψιμο της τουρκικής σημαίας στη Θεσσαλονίκη, προκάλεσε την Αντίδραση της Άγκυρας που εξέδωσε ανακοίνωση σε υβριστικό και απειλητικό ύφος και την καταδίκη του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Όλα αυτά, λίγο πριν ξεκινήσουν και επίσημα οι διευρευνητικές επαφές Ελλάδας - Τουρκίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεαρή γυναίκα έπεσε από τον 6ο όροφο στο Μοναστηράκι – Παρελήφθη ζωντανή από το ΕΚΑΒ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο απόπειρας αυτοκτονίας

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη γιατρός για παρενόχληση 15χρονου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο ανήλικος εκμυστηρεύτηκε στην μητέρα του τι συνέβη

Συναγερμός και στην Κομισιόν για τον λαγοκέφαλο – Έλληνας ευρωβουλευτής ζητά μέτρα

Κόσμος Χτες
Οι ευρωβουλευτές υπογραμμίζουν ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αποσπασματικά

Κατάρριψη ή λάθος; Μυστήριο πίσω από την πτώση του αμερικανικού Apache στα Στενά του Ορμούζ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι η Ουάσινγκτον οφείλει να απαντήσει στην ενέργεια, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αμερικανικών αντιποίνων

Θρίλερ στη Λεμεσό: Επιχειρηματίας εξαφανίστηκε με διαμάντια και κοσμήματα αξίας €10 εκατομμυρίων

Ελλάδα Χτες
Κατασκευαστής κοσμημάτων φέρεται να του παρέδωσε 35 χειροποίητα κοσμήματα, κατασκευασμένα από χρυσό, διαμάντια και πολύτιμους λίθους για να τα πουλήσει και εκείνος εξαφανίστηκε - Καταζητείται με ένταλμα - Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας οι κινήσεις του

Μουντιάλ 2026: Τρελά λεφτά στους διαιτητές από τη FIFA

E-Daily 3.Left Χτες
Απολαβές - ρεκόρ για του 170 που επιλέχθηκαν

Ο «βίος και πολιτεία» του Τζέιμς Δαλαμάγκα – Από σεκιούριτι στην Αυστραλία, φυγάς στο Αίγιο για 27 χρόνια

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι απόπειρες δολοφονίας και ο θάνατος του αδερφού του σε καζίνο

Στον αέρα η μελέτη της «Ελληνικό Μετρό» για το Πάρκο Ριζάρη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος απέρριψε την τεχνική μελέτη, ζητώντας λιγότερη απώλεια πρασίνου

Στον αδελφό του δολοφονημένου Πολωνού καθηγητή η επιμέλεια των παιδιών, είχε απευθύνει έκκληση να πάρει τα ανίψια του στην πατρίδα του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μετά από 11 μήνες που τα δύο ανήλικα παιδιά παρέμεναν στην Μονάδα Προστασίας Παιδιού «Αγιος Ανδρέας», πλέον με την εκδοθείσα απόφαση, θα επιστρέψουν σε οικογενειακό περιβάλλον

Πακιστανός 41 ετών συνέθλιψε με το φορτηγό του σε κολόνα φωτισμού τη 19χρονη φίλη του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η κοπέλα είχε μόλις γεννήσει, ωστόσο ο άνδρας δεν ήταν ο πατέρας του παιδιού της

Ο Ναν ετοιμάζεται να υπογράψει πενταετές συμβόλαιο έναντι 10 εκατ. δολαρίων με την Εθνική Κατάρ για να παίξει Μουντομπάσκετ

E-Daily 3.Left Χτες
Το Εμιράτο θα φιλοξενήσει το 2027 το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και κατάφεραν να πείσουν τον άσο του Παναθηναϊκού να είναι ο δικός τους νατουραλιζέ στη διοργάνωση - Απέρριψε την πρόταση της Τουρκίας παρά τις πιέσεις Αταμάν

Diddy: Αντιμέτωπος με νέα αγωγή για σeξoυαλιkή κακoπoίηση

Κόσμος Χτες
Αντρας υποστηρίζει ότι ο μουσικός παραγωγός τον κακοποίησε, όταν ήταν ανήλικος