E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καστελόριζο: Τούρκοι εθνικιστές έβαψαν την ελληνική σημαία λένε τουρκικά ΜΜΕ

Τι αναφέρει σε ρεπορτάζ του το κανάλι KARAR TV

Δημοσίευση 27/9/2020 | 10:58

Καστελόριζο: Τούρκοι εθνικιστές έβαψαν την ελληνική σημαία λένε τουρκικά ΜΜΕ

Ομάδα Τούρκων εθνικιστών Μηχανικών είναι οι δράστες της προκλητικής δολιοφθοράς που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Καστελόριζο, με ρίψη κόκκινης μπογιάς επάνω στη μεγάλη ελληνική σημαία που είναι ζωγραφισμένη στον βράχο, επάνω από το λιμάνι του νησιού, και διακρίνεται και από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Αυτό αναφέρει ο τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός KARAR TV, που έδωσε στη δημοσιότητα το επίμαχο βίντεο, με πλάνα από drone, που έδειχναν το Καστελόριζο από ψηλά και την ελληνική σημαία, μετά τη δολιοφθορά με την κόκκινη μπογιά.

«Μετά το κάψιμο της τουρκικής σημαίας σε διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη στην Ελλάδα, μια πολιτική ομάδα Τούρκων Μηχανικών έβαψε την τεράστια ελληνική σημαία στο νησί Καστελόριζο με κόκκινο χρώμα» αναφέρει το KARAR TV, που δημοσιοποίησε τα επίμαχα πλάνα από drone.

Στις 25 Ιουλίου, στη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, άγνωστοι έκαψαν την Τουρκική σημαία.

Οι αρχές εκτιμούν πως το συγκεκριμένο drone είναι αυτό που νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πέταξε πάνω από το Καστελόριζο, φέροντας ηχείο απ’ όπου ακούγονταν ο τουρκικός εθνικός ύμνος και οθωμανικά εμβατήρια, αναστατώνοντας τη μικρή κοινωνία του νησιού. Ωστόσο διερευνάται με ποιον τρόπο έγινε η δολιοφθορά στην ελληνική σημαία.

«Περίπου στις 7:00 – 7:10 ξυπνήσαμε με τουρκικά εμβατήρια μέσω drone και μετά αντιληφθήκαμε ότι η σημαία είχε μπογιές. Στο νησί προκλήθηκε αμέσως αναστάτωση. Πρωί – πρωί να ξυπνάς με τουρκικά εμβατήρια δεν είναι και ό,τι καλύτερο» λέει ο αντιδήμαρχος Στράτος Αμύγδαλος, σημειώνοντας πως η πτήση του drone ήταν για λίγα λεπτά και όχι για περισσότερο όπως αρχικά μεταδόθηκε.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, και όσο η κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο ήταν στο ζενίθ, τουρκικά ΜΜΕ - ακολουθώντας πιστά τη γραμμή της Άγκυρας για το Καστελόριζο- είχαν στοχοποιήσει το μικρό νησί. Δημοσιογραφικές αποστολές μάλιστα, από μεγάλα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα βρίσκονταν στο Κας, στα τουρκικά παράλια απέναντι από το Καστελόριζο, και με συνεχείς ανταποκρίσεις και ζωντανές συνδέσεις επιχειρούσαν να μεταφέρουν στην τουρκική κοινή γνώμη, κλίμα απειλής από την Ελλάδα, παρουσιάζοντας το νησί ως … «ξεκομμένο βράχο» που η χώρα μας παράνομα έχει στρατικοποιήσει για να βάλει «χέρι» στη «Γαλάζια Πατρίδα».

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση για το προκλητικό περιστατικό στο Καστελόριζο, που συνδέεται με ομάδα Τούρκων εθνικιστών, όπως έκανε γνωστό και ο τηλεοπτικός σταθμός KARAR TV, που δημοσιοποίησε τα επίμαχα πλάνα, γνωρίζοντας προφανώς την προέλευσή τους. Υπενθυμίζουμε πως το περιστατικό με το κάψιμο της τουρκικής σημαίας στη Θεσσαλονίκη, προκάλεσε την Αντίδραση της Άγκυρας που εξέδωσε ανακοίνωση σε υβριστικό και απειλητικό ύφος και την καταδίκη του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Όλα αυτά, λίγο πριν ξεκινήσουν και επίσημα οι διευρευνητικές επαφές Ελλάδας - Τουρκίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Euroleague Final Four 2026: Σύλληψη σεκιούριτι γιατί έβαζε κόσμο χωρίς εισιτήριο

E-Daily 2.TopNews 24.05.2026
Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός άνδρας σεκιούριτι, ο οποίος επέτρεπε να μπουν στο γήπεδο άτομα χωρίς εισιτήριο.

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 30χρονος για τη δολοφονία του πατέρα του

E-Daily 2.TopNews 24.05.2026
Ο 30χρονος φέρεται να έχει ομολογήσει την πράξη του στους αστυνομικούς

Καλοκαιρινές άδειες 2026: Πόσες μέρες δικαιούστε και πότε πληρώνεται το επίδομα αδείας

E-Daily 2.TopNews 24.05.2026
Τι προβλέπει η νομοθεσία για εργαζόμενους σε πενθήμερο και εξαήμερο, πώς υπολογίζονται οι ημέρες άδειας και ποιοι δικαιούνται περισσότερες διακοπές

Φθιώτιδα: Αγροτικό έφυγε εκτός δρόμου και έφερε τούμπες καταλήγοντας σε χωράφι

E-Daily 2.TopNews 24.05.2026
Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους οι επιβαίνοντες που βγήκαν μόνοι τους από τα συντρίμμια

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Πώς θα λάβετε έκπτωση στον φόρο ‑ Οι προθεσμίες υποβολής

E-Daily 2.TopNews 24.05.2026
3% έκπτωση για δηλώσεις που υποβάλλονται μέχρι τις 15 Ιουνίου

Ιωάννινα: Νεκρός ποδηλάτης μετά από παράσυρση – Αναζητείται ο οδηγός

E-Daily 2.TopNews 24.05.2026
Ο οδηγός του οχήματος εγκατέλειψε το σημείο του ατυχήματος, αφήνοντας αβοήθητο τον ποδηλάτη στο οδόστρωμα

«Φωτιά» τα πρόστιμα για ακαθάριστα οικόπεδα: Μέχρι πότε η προθεσμία και ποιοι κινδυνεύουν να πληρώσουν

E-Daily 2.TopNews 24.05.2026
Έως τις 15 Ιουνίου πρέπει να έχουν καθαριστεί οικόπεδα και ακάλυπτοι χώροι, ενώ αυστηρά πρόστιμα και ακόμη και ποινές φυλάκισης προβλέπονται για όσους δεν συμμορφωθούν

Αποχώρησε κι επισήμως από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Διονύσης Τεμπονέρας

E-Daily 2.TopNews 24.05.2026
Εδώ και έναν χρόνο είχε παραιτηθεί από τα όργανα του κόμματος.

Φωτιά στα Καλύβια ‑ Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

E-Daily 2.TopNews 24.05.2026
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής περιόρισαν άμεσα τη φωτιά

AI ανάρτηση Τραμπ δείχνει βομβαρδισμό ιρανικών πλοίων

Κόσμος 24.05.2026
Εν μέσω διαπραγματεύσεων, ο Τραμπ ανάρτησε AI επίθεση κατά Ιράν

Voucher «ανάσα» για το καλοκαίρι: Όλα τα pass και οι επιδοτήσεις που μπορούν να σου πληρώσουν διακοπές το 2026

E-Daily 2.TopNews 24.05.2026
Κοινωνικός Τουρισμός, Youth Pass, κατασκηνώσεις, Market Pass και ειδικά voucher για νησιά: Ποιοι δικαιούνται χρήματα και πώς μπορούν να μειώσουν τα έξοδα των φετινών διακοπών

Τουρκία: Επέμβαση αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία του CHP ‑ Επεισόδια οπαδών Οζέλ ‑ Κιλιτσντάρογλου

Κόσμος 24.05.2026
Τα κεντρικά γραφεία του CHP έχουν εκκενωθεί - Ο Özgür Özel έχει φύγει από τα κεντρικά γραφεία