E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καστελόριζο: Τούρκοι εθνικιστές έβαψαν την ελληνική σημαία λένε τουρκικά ΜΜΕ

Τι αναφέρει σε ρεπορτάζ του το κανάλι KARAR TV

Δημοσίευση 27/9/2020 | 10:58

Καστελόριζο: Τούρκοι εθνικιστές έβαψαν την ελληνική σημαία λένε τουρκικά ΜΜΕ

Ομάδα Τούρκων εθνικιστών Μηχανικών είναι οι δράστες της προκλητικής δολιοφθοράς που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Καστελόριζο, με ρίψη κόκκινης μπογιάς επάνω στη μεγάλη ελληνική σημαία που είναι ζωγραφισμένη στον βράχο, επάνω από το λιμάνι του νησιού, και διακρίνεται και από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Αυτό αναφέρει ο τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός KARAR TV, που έδωσε στη δημοσιότητα το επίμαχο βίντεο, με πλάνα από drone, που έδειχναν το Καστελόριζο από ψηλά και την ελληνική σημαία, μετά τη δολιοφθορά με την κόκκινη μπογιά.

«Μετά το κάψιμο της τουρκικής σημαίας σε διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη στην Ελλάδα, μια πολιτική ομάδα Τούρκων Μηχανικών έβαψε την τεράστια ελληνική σημαία στο νησί Καστελόριζο με κόκκινο χρώμα» αναφέρει το KARAR TV, που δημοσιοποίησε τα επίμαχα πλάνα από drone.

Στις 25 Ιουλίου, στη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, άγνωστοι έκαψαν την Τουρκική σημαία.

Οι αρχές εκτιμούν πως το συγκεκριμένο drone είναι αυτό που νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πέταξε πάνω από το Καστελόριζο, φέροντας ηχείο απ’ όπου ακούγονταν ο τουρκικός εθνικός ύμνος και οθωμανικά εμβατήρια, αναστατώνοντας τη μικρή κοινωνία του νησιού. Ωστόσο διερευνάται με ποιον τρόπο έγινε η δολιοφθορά στην ελληνική σημαία.

«Περίπου στις 7:00 – 7:10 ξυπνήσαμε με τουρκικά εμβατήρια μέσω drone και μετά αντιληφθήκαμε ότι η σημαία είχε μπογιές. Στο νησί προκλήθηκε αμέσως αναστάτωση. Πρωί – πρωί να ξυπνάς με τουρκικά εμβατήρια δεν είναι και ό,τι καλύτερο» λέει ο αντιδήμαρχος Στράτος Αμύγδαλος, σημειώνοντας πως η πτήση του drone ήταν για λίγα λεπτά και όχι για περισσότερο όπως αρχικά μεταδόθηκε.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, και όσο η κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο ήταν στο ζενίθ, τουρκικά ΜΜΕ - ακολουθώντας πιστά τη γραμμή της Άγκυρας για το Καστελόριζο- είχαν στοχοποιήσει το μικρό νησί. Δημοσιογραφικές αποστολές μάλιστα, από μεγάλα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα βρίσκονταν στο Κας, στα τουρκικά παράλια απέναντι από το Καστελόριζο, και με συνεχείς ανταποκρίσεις και ζωντανές συνδέσεις επιχειρούσαν να μεταφέρουν στην τουρκική κοινή γνώμη, κλίμα απειλής από την Ελλάδα, παρουσιάζοντας το νησί ως … «ξεκομμένο βράχο» που η χώρα μας παράνομα έχει στρατικοποιήσει για να βάλει «χέρι» στη «Γαλάζια Πατρίδα».

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση για το προκλητικό περιστατικό στο Καστελόριζο, που συνδέεται με ομάδα Τούρκων εθνικιστών, όπως έκανε γνωστό και ο τηλεοπτικός σταθμός KARAR TV, που δημοσιοποίησε τα επίμαχα πλάνα, γνωρίζοντας προφανώς την προέλευσή τους. Υπενθυμίζουμε πως το περιστατικό με το κάψιμο της τουρκικής σημαίας στη Θεσσαλονίκη, προκάλεσε την Αντίδραση της Άγκυρας που εξέδωσε ανακοίνωση σε υβριστικό και απειλητικό ύφος και την καταδίκη του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Όλα αυτά, λίγο πριν ξεκινήσουν και επίσημα οι διευρευνητικές επαφές Ελλάδας - Τουρκίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση δύο οικισμών

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Η φωτιά έχει εκδηλωθεί κοντά σε κατοικίες

Ζελένσκι ειρωνεύεται τη Μόσχα: Αν ελέγχουν την Κονταντίνοφκα, τότε ο Πούτιν δεν θα είχε πρόβλημα να με συναντήσει εκεί

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
«Αν η Κονταντίνοφκα βρισκόταν υπό ρωσικό έλεγχο, τότε ίσως ο (Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ) Πούτιν να μην είχε κανένα πρόβλημα να με συναντήσει εκεί», δήλωσε ο Ζελένσκι

Καιρός: Έρχεται και νέα επιδείνωση του καιρού για 48 ώρες ‑ Προειδοποίηση Αρναούτογλου

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Βροχές σήμερα σε όλη τη χώρα ωστόσο θα έρθει και νέα κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Το μοναδικό ηφαίστειο στη Γη που εκτοξεύει μικροσκοπικούς κρυστάλλους χρυσού ‑ 80 gr κάθε μέρα

E-Daily 3.Left 04.07.2026
Περισσότερες από τρεις δεκαετίες αργότερα οι επιστήμονες εξακολουθούν να μην γνωρίζουν ακριβώς πώς σχηματίζονται οι κρύσταλλοι χρυσού στο όρος Έρεβος

Η Μαρία Σάκκαρη έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό, έχασε 2‑0 από την Παολίνι και αποχαιρέτισε το Wimbledon

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να απειλήσει την Ιταλίδα αντίπαλο της η οποία επικράτησε με 6-1, 6-2 και προκρίθηκε στους 16 του λονδρέζικου open

Συγκίνηση στο Μουντιάλ: Ο Νούνο ντα Κόστα ξέσπασε σε δάκρυα στην αγκαλιά της οικογένειάς του

E-Daily 3.Left 04.07.2026
Η συγκινητική αγκαλιά με τη σύζυγο και το παιδί του μετά τον αποκλεισμό του Πράσινου Ακρωτηρίου κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Δενδρινός σε ηλικία 43 ετών

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
«Αυλαία», έγραψε η μητέρα του σε ανάρτησή της στο Facebook - Η απώλειά του βύθισε στην θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο

Συνελήφθη ο αγροτικός γιατρός στο Καστελόριζο ‑ Έχει παραιτηθεί, το νησί δεν θα μείνει ακάλυπτο, λέει ο Γεωργιάδης

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθαρίζει ότι η σύλληψη του ιατρού δεν έχει «καμμία σχέση ούτε με το ΕΣΥ, ούτε με το σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης»

Τραγωδία με νεκρή 82χρονη στη Ρόδο ‑ Πήγε για ψώνια στη λαϊκή και σκοτώθηκε

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Η 82χρονη μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου υπέκυψε στα τραύματά της παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Κατερίνη: Εντοπίστηκε σορός γυναίκας μέσα στο σπίτι της

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Έφερε θλαστικό τραύμα στο κεφάλι