E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: Τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα στις “κόκκινες” περιοχές

Τα νέα μέτρα θα ισχύουν μέχρι τις 4 Οκτωβρίου - Ποια καταστήματα εξαιρούνται - Σε ποιες περιοχές θα εφαρμοστούν

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/9/2020 | 08:35

Κορωνοϊός: Τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα στις “κόκκινες” περιοχές

Νέοι κανόνες ισχύουν από σήμερα για περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες καθώς από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (26/9) σταματάνε να διανυκτερεύουν. Τα καταστήματα αυτά θα παραμένουν κλειστά από τα τις 12 το βράδυ μέχρι τις 5 τα ξημερώματα μέχρι και τις 5 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση και τους ειδικούς, το μέτρο κρίθηκε απαραίτητο για να αναχαιτιστεί ο κορωνοϊό. Η ελπίδα είναι ότι θα συμβάλλει στον περιορισμό της κοσμοσυρροής που παρατηρείται στις πλατείες και δημόσιους χώρους της Αττικής και των άλλων “κόκκινων” περιοχών σε όλη την χώρα.

Απώτερος χρόχος να ανακοπεί η πορεία διάδοσης του κορωνοϊού, κυρίως στην Αττική και να μην υπάρξει γενικευμένο lockdonw που θα γονατίσει την οικονομία.

Τα νέα μέτρα ανακοίνωσε την Παρασκευή (25/9) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά πως “Με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας, η κυβέρνηση αποφάσισε τον περιορισμό λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής πώλησης από τα μεσάνυχτα έως τις 05:00 το πρωί.Πιο συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά και στις περιοχές που είναι σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, δηλαδή σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Χαλκιδική, Χανιά, Ηράκλειο, Ζάκυνθο, Λέσβο και Μύκονο, αναστέλλεται η λειτουργία κάθε είδους επιχείρησης λιανικής πώλησης αγαθών όπως περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες. Από το μέτρο εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων και το μέτρο θα ισχύει από αύριο, Σάββατο 26.09.2020, στις 05:00 το πρωί έως τις 4 Οκτωβρίου”.

Αλλάζει και το ωράριο καταστημάτων στις “κόκκινες” περιοχές

Επιπλέον αναπροσαρμόζεται και το ωράριο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε όλες τις περιοχές που είναι σε καθεστώς είτε ειδικών περιοριστικών μέτρων, ή επιδημιολογικής επιτήρησης και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έκλειναν από τα μεσάνυχτα ως τις 07:00 το πρωί.

Πλέον, τα καταστήματα αυτά θα μπορούν να λειτουργούν από τις 05:00 το πρωί κι όχι από τις 07:00 όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Άρα από αύριο στις 05:00 αλλάζει το ωράριο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις παραπάνω περιοχές.

Οι περιοχές που εντοπίζεται το πρόβλημα

Όσο για το ποιες περιοχές θεωρούνται οι μεγαλύτερες εστίες μετάδοσης, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως “υπάρχει ιδιαίτερο φορτίο στο κέντρο της Αθήνας και σε συγκεκριμένες περιοχές. Υπάρχουν μέτρα που εφαρμόζονται ήδη με ελέγχους και αυστηρές ιχνηλατήσεις ιδιαίτερα στο κομμάτι των στενών επαφών. Είμαστε σε καθημερινή συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων και οι πρωτοβουλίες θα φέρουν αποτέλεσμα. Πρέπει όλοι οι κάτοικοι της Αττικής να εφαρμόσουν τα μέτρα”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μπλόκα αγροτών: Δακρυγόνα και ένταση στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου

Ελλάδα 08.12.2025
Με ρίψη χημικών και κρότου λάμψης απάντησε η αστυνομία στην προσπάθεια των αγροτών να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό και να αποκλείσουν το αεροδρόμιο

Πότε ξεκινά το εορταστικό ωράριο: Ποιες Κυριακές είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

Ελλάδα 08.12.2025
Από τις 11 Δεκεμβρίου, τα μαγαζιά στην Αθήνα θα λειτουργούν σε ενιαίο ωράριο από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 9 το βράδυ

Taste Atlas: Το διάσημο πιάτο που έφερε την ελληνική κουζίνα στη 2η θέση παγκοσμίως

Κόσμος 08.12.2025
Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η ιταλική κουζίνα, με την ελληνική να κατακτά τη δεύτερη, συγκεντρώνοντας 4,60 βαθμούς

Οπαδοί Μπράιτον για Κωστούλα: «Ο Λιονέλ Μέσι αγωνίζεται στο AMEX»

Αθλητικά Νέα 08.12.2025
Αποθέωση για τον διεθνή Έλληνα επιθετικό μετά την εμφάνισή του κόντρα στη Γουέστ Χαμ

Ρέθυμνο: Ανήλικος μέθυσε βαριά σε γάμο – Συνελήφθη ο πατέρας του

Ελλάδα 08.12.2025
Ο πατέρας του 17χρονου συνελήφθη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο

Ζάκυνθος: Ανείπωτη θλίψη για τον 2χρονο που κατασπαράχθηκε από το πίτμπουλ ‑ Τι εξετάζουν οι Αρχές

Ελλάδα 08.12.2025
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον θάνατο του 2χρονου Λίο στον Αγιο Λέοντα Ζακύνθου, μετά την επίθεση από πίτμπουλ που φιλοξενούσε η οικογένεια

Κρήτη: Αγωνιώδης επιχείρηση διάσωσης 40χρονου ‑ Super puma δεν κατάφερε να τον προσεγγίσει

Ελλάδα 08.12.2025
Από το μεσημέρι της Κυριακής, προσπάθειες προσέγγισης στο δύσβατο σημείο όπου βρίσκεται τραυματισμένος ο 40χρονος

Επείγον: Η Ευρώπη «γονατίζει» από τη νέα γρίπη – Τι κρύβει η παραλλαγή Κ;

Ελλάδα 08.12.2025
Πιέσεις στα υγειονομικά συστήματα από το ξέσπασμα γρίπης και επαναφορά της μάσκας