E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μπακογιάννης: Στόχος να ξεκινήσουν τα μόνιμα έργα του «Μεγάλου Περιπάτου» το 2021

Πριν από μερικά 24ωρα, είχε δηλώσει ότι το έργο «βγήκε και δεν βγήκε»

Δημοσίευση 25/9/2020 | 17:16

Μπακογιάννης: Στόχος να ξεκινήσουν τα μόνιμα έργα του «Μεγάλου Περιπάτου» το 2021

Ο στόχος είναι να ξεκινήσουν το 2021 τα μόνιμα έργα του «Μεγάλου Περιπάτου», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.   

Πριν από μερικά 24ωρα, αναφερόμενος στους πρώτους μήνες του «Μεγάλου Περιπάτου», ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι το έργο «βγήκε και δεν βγήκε». Σχετικά με τα σχόλια που προκάλεσαν αυτές οι δηλώσεις του, είπε στον Αθήνα 98,4 «Αρκετά με τα ψέματα. Δεν είπα τίποτα διαφορετικό από αυτά τα οποία λέω εδώ και μήνες» και επανέλαβε πως ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα, είναι πιλοτικό.   

«Σύγχρονη μεθοδολογία η οποία λέει το εξής πάρα πολύ απλό: Πριν βάλεις μέσα τις μπουλντόζες, πριν αρχίσεις δηλαδή να δημιουργείς μόνιμα έργα, πας δοκιμαστικά», συμπλήρωσε και επανέλαβε την πρόθεση υλοποίησης της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων, σημειώνοντας ότι αυτό θα εξασφαλίσει 50.000 τετραγωνικά μέτρα δημόσιου χώρου, θα δημιουργήσει διαδρομή περιπατητική και ποδηλατική 7 χιλιομέτρων και θα αλλάξει τη λειτουργία της πόλης.   

Η πιλοτική περίοδος, σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη, «έχει πετύχει γιατί αναδεικνύει και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Και όπου υπάρχουν αδυναμίες, διορθώνονται». Το επόμενο βήμα, πρόσθεσε, είναι το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο, το οποίο θα τεθεί σε ουσιαστική διαβούλευση. Σε ό,τι αφορά το κόστος της πιλοτικής φάσης επανέλαβε ότι ο αστικός εξοπλισμός θα μεταφερθεί μετά τη σημερινή πιλοτική εφαρμογή στις 129 γειτονιές της πόλης.   

Για το θέμα της Πλατείας Βικτωρίας και γενικότερα για το μεταναστευτικό στην Αθήνα, είπε ότι σε συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο «μία νέα δομή θα γίνει στον Ελαιώνα, δίπλα στην υφιστάμενη δομή, που θα λειτουργήσει ως transit center».   

Η δομή αυτή θα φιλοξενεί πρόσφυγες από τα νησιά «για ένα σύντομο αλλά ικανό χρονικό διάστημα, ώστε να μπορεί να δρομολογηθεί η ένταξή του, αν θέλετε, ή γενικότερα να δρομολογηθούν τα επόμενα βήματά της», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βρετανία: Μικροσκοπικό ρωμαϊκό φυλαχτό σε σχήμα φαλλού εντοπίστηκε σε λέσχη κρίκετ

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Ο χώρος που εντοπίστηκε το εύρημα φέρεται να ήταν η έδρα ενός αρχαίου λουτρού

Πιάστηκαν στα χέρια μετά από τροχαίο – Συνελήφθη 25χρονος

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Ο συλληφθείς φέρεται από κοινού με τον συνεπιβάτη του να επιτέθηκαν σε 20χρονο

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 16χρονος που κατανάλωσε αλκοόλ σε μπαρ στα Λαδάδικα

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος τα ξημερώματα

Γιατί χιόνισε τον Μάιο;

E-Daily 3.Left 04.05.2026
Το ακραίο φαινόμενο των τελευταίων 40 ετών που «ανατρέπει» τα δεδομένα του καιρού στην Ευρώπη

Πετρέλαιο: Υποχωρούν οι τιμές, αλλά παραμένουν πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι

Οικονομία 04.05.2026
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ξεκινήσουν προσπάθειες για να βοηθήσουν τα πλοία που έχουν παγιδευτεί στα Στενά του Ορμούζ

Πέθανε ο συνιδιοκτήτης της Zeus+Dione, Γιάννης Κολοτούρας, σε ηλικία 48 ετών

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Θλίψη στον χώρο της ελληνικής μόδας

Σκηνές χάους στη Νέα Υόρκη: Οδηγοί πήγαιναν αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο για να αποφύγουν το μποτιλιάρισμα

Κόσμος 04.05.2026
Το κυκλοφοριακό χάος προκλήθηκε από τις ρυθμίσεις για τον ετήσιο ποδηλατικό γύρο «TD Five Boro Bike Tour»