E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κιμ Γιονγκ Ουν: «Συγγνώμη, τον σκοτώσαμε»

Η απάντηση της Βόρειας Κορέας για τον θάνατο Νοτιοκορεάτη στρατιωτικού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/9/2020 | 12:09

Κιμ Γιονγκ Ουν: «Συγγνώμη, τον σκοτώσαμε»

Τη λύπη της για τον θάνατο ενός Νοτιοκορεάτη, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά Βορειοκορεατών στρατιωτικών, εξέφρασε σήμερα η Βόρεια Κορέα, και προσωπικά ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν, λέγοντας ότι αυτός πυροβολήθηκε στο πλαίσιο των μέτρων που έχει λάβει η Πιονγκγιάνγκ κατά του νέου κορωνοϊού.

Το υπουργείο Ενωμένου Μετώπου της Βόρειας Κορέας, το οποίο είναι επιφορτισμένο με τις διασυνοριακές σχέσεις, απέστειλε επιστολή στο γραφείο του Νοτιοκορεάτη προέδρου Μουν Τζε-ιν σήμερα, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση αξιωματούχων της Σεούλ ότι Βορειοκορεάτες στρατιωτικοί σκότωσαν έναν Νοτιοκορεάτη, ο οποίος εργαζόταν για την υπηρεσία αλιευμάτων και αγνοείτο από τη Δευτέρα, και στη συνέχεια περιέλουσαν το πτώμα του με πετρέλαιο και το έκαψαν.

Στην επιστολή που εστάλη αναφέρεται ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτηρίζει το περιστατικό αυτό «απροσδόκητο και επαίσχυντο» και ζητεί «συγγνώμη» που «απογοήτευσε τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε-ιν και τους Νοτιοκορεάτες», σημειώνοντας επίσης ότι αυτό δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί, δήλωσε ο σύμβουλος για θέματα ασφάλειας του Μουν, ο Σουχ Χουν.

Η Βόρεια Κορέα και ιδιαίτερα ο Κιμ ζητούν πολύ σπάνια συγγνώμη. Ωστόσο η απολογία αυτή γίνεται την ώρα που οι ενδοκορεατικές σχέσεις βρίσκονται σε νεκρό σημείο, όπως και οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Πιονγκγιάνγκ και την Ουάσινγκτον.

Στην επιστολή αυτή η Πιονγκγιάνγκ παραδέχεται ότι οι στρατιωτικοί της πυροβόλησαν περισσότερες από 10 φορές τον Νοτιοκορεάτη, που είχε «εισέλθει παράνομα στα χωρικά μας ύδατα» αφού αυτός δεν αποκάλυψε την ταυτότητά του και προσπάθησε να δραπετεύσει, σημείωσε ο Σουχ.

Ωστόσο σε αυτήν αναφέρεται ότι οι Βορειοκορεάτες στρατιωτικοί έκαψαν εξοπλισμό επίπλευσης που χρησιμοποιούσε ο Νοτιοκορεάτης, βάσει των κανόνων που ισχύουν για την πρόληψη της διασποράς της COVID-19, κι όχι το πτώμα του.

«Οι στρατιωτικοί δεν μπορούσαν να εντοπίσουν τον άγνωστο που είχε εισέλθει παρανόμως (στα χωρικά ύδατα) κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους αφού είχαν ρίξει τις βολές και έκαψαν τον εξοπλισμό πλεύσης βάσει των μέτρων έκτακτης ανάγκης που ισχύουν για την πρόληψη της νόσου», κατέληξε ο Σουχ, αναφερόμενος στην επιστολή που εστάλη από τη Βόρεια Κορέα.

Χθες, Πέμπτη, οι νοτιοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις είχαν ανακοινώσει ότι ο άνδρας αυτός ανακρίθηκε για πολλές ώρες την ώρα που βρισκόταν μέσα στο νερό.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του, αυτός εξέφρασε την επιθυμία του να αυτομολήσει στη Βόρεια Κορέα, αλλά σκοτώθηκε «κατόπιν εντολής ανώτερης αρχής», είχαν διευκρινίσει.

Ο Νοτιοκορεάτης είχε εξαφανιστεί τη Δευτέρα ενώ έπλεε με ακταιωρό κοντά στο νοτιοκορεατικό νησί Γιονπιόνγκ, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου ενάμιση χιλιομέτρου από τα θαλάσσια σύνορα με την Βόρεια Κορέα.

Φορούσε σωσίβιο γιλέκο, ενώ τα παπούτσια του βρέθηκαν μέσα στο νοτιοκορεατικό σκάφος στο οποίο επέβαινε προηγουμένως, το οποίο αφήνει να εννοηθεί ότι έπεσε στο νερό με την θέλησή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στο Ωραιόκαστρο: Βίντεο καταγράφει τη στιγμή που ξεκινά η φονική φωτιά από ένα τσιγάρο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Συγκλονίζει η περιγραφή της 40χρονης μητέρας η οποία κατάφερε να διασωθεί, ενώ ο σύζυγος και ο γιος της έχασαν τη ζωή τους

Βενεζουέλα: Πανηγυρισμοί στα συντρίμμια ‑ Απεγκλωβίστηκε ο 43χρονος σεκιουριτάς, μετά από 8 ημέρες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι διασώστες είχαν έρθει σε επαφή μαζί του από το περασμένο Σάββατο και διέψευσε το χρονικό περιθώριο των 48 έως 72 ωρών για την ανεύρεση επιζώντων

Θεσσαλονίκη: Γυναίκα έπεσε στον Θερμαϊκό μέσα στο λιμάνι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Περιπολικό του Λιμενικού έφτασε αμέσως στο σημείο για να προσφέρει βοήθεια

Καιρός: Ξεπέρασε τους 38°C το θερμόμετρο την Πέμπτη, οι περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή, αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Τραγωδία στη Μεσσηνία: Νεκρό ανασύρθηκε από πισίνα ανήλικο παιδί

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε άμεσα στο σημείο, ενώ οι διασώστες επιχείρησαν ανάνηψη με ΚΑΡΠΑ χωρίς αποτέλεσμα

Νίκαια: Πήγαν να ανατινάξουν οικογένεια σωφρονιστικού στον αέρα γιατί έκανε… πολλές εφόδους σε κελιά

Ελλάδα Χτες
Το Τμήμα Εκβιαστών της Ελληνικής Αστυνομίας εξιχνίασε την εμπρηστική επίθεση στη Νίκαια

Τουρκία: Συλλήψη του γνωστού stand‑up κωμικού Ντενίζ Γκοκτάς με κατηγορία προσβολής του Ισλάμ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο σόου, ο κωμικός αποτυπώνει σατιρικά τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, με αιχμές για τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Θεσσαλονίκη: Η κάμερα «έπιασε» τους δράστες της επίθεσης με γκαζάκια – Εντοπίστηκε το δίκυκλό τους

Ελλάδα Χτες
Οι Αρχές εξετάζουν καρέ από κάμερες ασφαλείας που καταγράφουν τις κινήσεις των δραστών της φονικής επίθεσης με γκαζάκια, στη Θεσσαλονίκη

Φωτιά τώρα στον Βαθύλακκο Θεσσαλονίκης, σηκώθηκαν τρία εναέρια

Ελλάδα Χτες
Επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 9 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο

Πέθανε ο Γιώργος Τσαλακός

Κόσμος Χτες
Έφυγε έπειτα από μακρά μάχη με τον καρκίνο - Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε βαθιά συγκίνηση στον δημοσιογραφικό κόσμο της Κύπρου

Νέες έρευνες θα δείξουν αν ο σκελετός που βρέθηκε σε εκκλησία στο Μάαστριχτ ανήκει στον θρυλικό Ντ` Αρτανιάν, βίντεο και φωτογραφίες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η έρευνα γα τα λείψανα, που ανακαλύφθηκαν στην Εκκλησία Αγίων Πέτρου και Παύλου δεν έχει αποκλείσει «εντελώς» το ενδεχόμενο ο σκελετός να ανήκει όντως στον ντ` Αρτανιάν

Ενοικιαστής στα Πετράλωνα: Είχε προειδοποιήσει για την κλίση της πολυκατοικίας 15 μέρες πριν – Του είπαν ότι φταίει ο σεισμός στην Εύβοια

Ελλάδα Χτες
Ο κ. Μπάμπης Τσαπάς είχε ενημερώσει την ιδιοκτήτρια της αποθήκης, επισημαίνοντας ότι πιθανώς υπαίτιες ήταν οι εργασίες ανέγερσης πολυκατοικίας στο διπλανό οικόπεδο