E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κιμ Γιονγκ Ουν: «Συγγνώμη, τον σκοτώσαμε»

Η απάντηση της Βόρειας Κορέας για τον θάνατο Νοτιοκορεάτη στρατιωτικού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/9/2020 | 12:09

Κιμ Γιονγκ Ουν: «Συγγνώμη, τον σκοτώσαμε»

Τη λύπη της για τον θάνατο ενός Νοτιοκορεάτη, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά Βορειοκορεατών στρατιωτικών, εξέφρασε σήμερα η Βόρεια Κορέα, και προσωπικά ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν, λέγοντας ότι αυτός πυροβολήθηκε στο πλαίσιο των μέτρων που έχει λάβει η Πιονγκγιάνγκ κατά του νέου κορωνοϊού.

Το υπουργείο Ενωμένου Μετώπου της Βόρειας Κορέας, το οποίο είναι επιφορτισμένο με τις διασυνοριακές σχέσεις, απέστειλε επιστολή στο γραφείο του Νοτιοκορεάτη προέδρου Μουν Τζε-ιν σήμερα, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση αξιωματούχων της Σεούλ ότι Βορειοκορεάτες στρατιωτικοί σκότωσαν έναν Νοτιοκορεάτη, ο οποίος εργαζόταν για την υπηρεσία αλιευμάτων και αγνοείτο από τη Δευτέρα, και στη συνέχεια περιέλουσαν το πτώμα του με πετρέλαιο και το έκαψαν.

Στην επιστολή που εστάλη αναφέρεται ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτηρίζει το περιστατικό αυτό «απροσδόκητο και επαίσχυντο» και ζητεί «συγγνώμη» που «απογοήτευσε τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε-ιν και τους Νοτιοκορεάτες», σημειώνοντας επίσης ότι αυτό δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί, δήλωσε ο σύμβουλος για θέματα ασφάλειας του Μουν, ο Σουχ Χουν.

Η Βόρεια Κορέα και ιδιαίτερα ο Κιμ ζητούν πολύ σπάνια συγγνώμη. Ωστόσο η απολογία αυτή γίνεται την ώρα που οι ενδοκορεατικές σχέσεις βρίσκονται σε νεκρό σημείο, όπως και οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Πιονγκγιάνγκ και την Ουάσινγκτον.

Στην επιστολή αυτή η Πιονγκγιάνγκ παραδέχεται ότι οι στρατιωτικοί της πυροβόλησαν περισσότερες από 10 φορές τον Νοτιοκορεάτη, που είχε «εισέλθει παράνομα στα χωρικά μας ύδατα» αφού αυτός δεν αποκάλυψε την ταυτότητά του και προσπάθησε να δραπετεύσει, σημείωσε ο Σουχ.

Ωστόσο σε αυτήν αναφέρεται ότι οι Βορειοκορεάτες στρατιωτικοί έκαψαν εξοπλισμό επίπλευσης που χρησιμοποιούσε ο Νοτιοκορεάτης, βάσει των κανόνων που ισχύουν για την πρόληψη της διασποράς της COVID-19, κι όχι το πτώμα του.

«Οι στρατιωτικοί δεν μπορούσαν να εντοπίσουν τον άγνωστο που είχε εισέλθει παρανόμως (στα χωρικά ύδατα) κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους αφού είχαν ρίξει τις βολές και έκαψαν τον εξοπλισμό πλεύσης βάσει των μέτρων έκτακτης ανάγκης που ισχύουν για την πρόληψη της νόσου», κατέληξε ο Σουχ, αναφερόμενος στην επιστολή που εστάλη από τη Βόρεια Κορέα.

Χθες, Πέμπτη, οι νοτιοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις είχαν ανακοινώσει ότι ο άνδρας αυτός ανακρίθηκε για πολλές ώρες την ώρα που βρισκόταν μέσα στο νερό.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του, αυτός εξέφρασε την επιθυμία του να αυτομολήσει στη Βόρεια Κορέα, αλλά σκοτώθηκε «κατόπιν εντολής ανώτερης αρχής», είχαν διευκρινίσει.

Ο Νοτιοκορεάτης είχε εξαφανιστεί τη Δευτέρα ενώ έπλεε με ακταιωρό κοντά στο νοτιοκορεατικό νησί Γιονπιόνγκ, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου ενάμιση χιλιομέτρου από τα θαλάσσια σύνορα με την Βόρεια Κορέα.

Φορούσε σωσίβιο γιλέκο, ενώ τα παπούτσια του βρέθηκαν μέσα στο νοτιοκορεατικό σκάφος στο οποίο επέβαινε προηγουμένως, το οποίο αφήνει να εννοηθεί ότι έπεσε στο νερό με την θέλησή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Πέτρος Συρίγος τραυματίστηκε σε σοβαρό τροχαίο – «Έχω σπάσει τους δύο καρπούς στα χέρια μου» λέει ο σεφ

E-Daily 3.Left 27.05.2026
«Είναι ότι χειρότερο μπορούσα να πάθω με την χειρωνακτική εργασία που κάνω» είπε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Συρίγος

Φρουροί της Επανάστασης: Μικρές οι πιθανότητες να ξαναρχίσει ο πόλεμος, οι ΗΠΑ είναι αδύναμες

E-Daily 2.TopNews 27.05.2026
Εκπρόσωπος των Φρουρών απείλησε πως αν οι πολεμικές επιχειρήσεις ξαναρχίσουν, η ακτογραμμή του Ιράν θα γίνει «νεκροταφείο για τους επιτιθέμενους»

Τα ξενοδοχεία μπορούν να αρνούνται νερό βρύσης στους πελάτες τους, έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας

E-Daily 3.Left 27.05.2026
Τουρίστρια ζητούσε αποζημίωση 2.700 ευρώ επειδή ξενοδοχείο στους Δολομίτες της πρόσφερε μόνο εμφιαλωμένο νερό επί πληρωμή

Κορινθία: Kαρχαρίας εμφανίστηκε στις Κεχριές ‑ Δείτε το βίντεο

E-Daily 3.Left 27.05.2026
Νέα «επίσκεψη» καρχαρία στα ανοιχτά της Κορινθίας

Κώστας Παπαδόπουλος: Συνελήφθη για ξυλοδαρμό 14χρονου ο πρώην παίκτης του Survivor, τι υποστηρίζει ο ίδιος

E-Daily 2.TopNews 27.05.2026
«Τον έβαλα στο αμάξι για να τον πάω στην Ασφάλεια», είπε μετά τις πληροφορίες ότι τοποθέτησε το ανήλικο στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του

Θεσσαλονίκη: 50χρονος παρενόχλησε σeξουαλικά τη σύντροφο 29χρονου και κατέληξε στο νοσοκομείο

E-Daily 2.TopNews 27.05.2026
H 33χρονη γυναίκα κατευθύνθηκε προς το μπάνιο, με τον 50χρονο να την ακολουθεί και να της επιτίθεται

Τέμπη: Επανεκκίνηση της δίκης μετά από διακοπή ενός μήνα – Ποιοι θα μπουν στην αίθουσα

E-Daily 2.TopNews 27.05.2026
Συνεχίζεται η πολύκροτη διαδικασία με ενστάσεις κατηγορουμένων μετά τις εργασίες διαρρύθμισης

Σοκ στην Ιόνια Οδό: Θανατηφόρο τροχαίο με νταλίκα – Ένας νεκρός και μία τραυματίας

E-Daily 2.TopNews 27.05.2026
Η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή, με το ΙΧ να μετατρέπεται σε άμορφη μάζα σιδερικών

Ποια είναι η μικρή Ήρα που έκλεψε την παράσταση στην παρουσίαση του νέου κόμματος Τσίπρα

E-Daily 2.TopNews 27.05.2026
Η 10χρονη παρέδωσε την ιδρυτική διακήρυξη της «ΕΛ.Α.Σ.»

Καλοκαίρι με φρένο: Οι μισοί Έλληνες κόβουν τις διακοπές και οι υπόλοιποι τις μικραίνουν

Ελλάδα 27.05.2026
Περιορισμένος προϋπολογισμός, κοντινοί προορισμοί και επιστροφή στη λιτότητα σημαδεύουν τις διακοπές των Ελλήνων φέτος το καλοκαίρι.