E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κιμ Γιονγκ Ουν: «Συγγνώμη, τον σκοτώσαμε»

Η απάντηση της Βόρειας Κορέας για τον θάνατο Νοτιοκορεάτη στρατιωτικού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/9/2020 | 12:09

Κιμ Γιονγκ Ουν: «Συγγνώμη, τον σκοτώσαμε»

Τη λύπη της για τον θάνατο ενός Νοτιοκορεάτη, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά Βορειοκορεατών στρατιωτικών, εξέφρασε σήμερα η Βόρεια Κορέα, και προσωπικά ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν, λέγοντας ότι αυτός πυροβολήθηκε στο πλαίσιο των μέτρων που έχει λάβει η Πιονγκγιάνγκ κατά του νέου κορωνοϊού.

Το υπουργείο Ενωμένου Μετώπου της Βόρειας Κορέας, το οποίο είναι επιφορτισμένο με τις διασυνοριακές σχέσεις, απέστειλε επιστολή στο γραφείο του Νοτιοκορεάτη προέδρου Μουν Τζε-ιν σήμερα, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση αξιωματούχων της Σεούλ ότι Βορειοκορεάτες στρατιωτικοί σκότωσαν έναν Νοτιοκορεάτη, ο οποίος εργαζόταν για την υπηρεσία αλιευμάτων και αγνοείτο από τη Δευτέρα, και στη συνέχεια περιέλουσαν το πτώμα του με πετρέλαιο και το έκαψαν.

Στην επιστολή που εστάλη αναφέρεται ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτηρίζει το περιστατικό αυτό «απροσδόκητο και επαίσχυντο» και ζητεί «συγγνώμη» που «απογοήτευσε τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε-ιν και τους Νοτιοκορεάτες», σημειώνοντας επίσης ότι αυτό δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί, δήλωσε ο σύμβουλος για θέματα ασφάλειας του Μουν, ο Σουχ Χουν.

Η Βόρεια Κορέα και ιδιαίτερα ο Κιμ ζητούν πολύ σπάνια συγγνώμη. Ωστόσο η απολογία αυτή γίνεται την ώρα που οι ενδοκορεατικές σχέσεις βρίσκονται σε νεκρό σημείο, όπως και οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Πιονγκγιάνγκ και την Ουάσινγκτον.

Στην επιστολή αυτή η Πιονγκγιάνγκ παραδέχεται ότι οι στρατιωτικοί της πυροβόλησαν περισσότερες από 10 φορές τον Νοτιοκορεάτη, που είχε «εισέλθει παράνομα στα χωρικά μας ύδατα» αφού αυτός δεν αποκάλυψε την ταυτότητά του και προσπάθησε να δραπετεύσει, σημείωσε ο Σουχ.

Ωστόσο σε αυτήν αναφέρεται ότι οι Βορειοκορεάτες στρατιωτικοί έκαψαν εξοπλισμό επίπλευσης που χρησιμοποιούσε ο Νοτιοκορεάτης, βάσει των κανόνων που ισχύουν για την πρόληψη της διασποράς της COVID-19, κι όχι το πτώμα του.

«Οι στρατιωτικοί δεν μπορούσαν να εντοπίσουν τον άγνωστο που είχε εισέλθει παρανόμως (στα χωρικά ύδατα) κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους αφού είχαν ρίξει τις βολές και έκαψαν τον εξοπλισμό πλεύσης βάσει των μέτρων έκτακτης ανάγκης που ισχύουν για την πρόληψη της νόσου», κατέληξε ο Σουχ, αναφερόμενος στην επιστολή που εστάλη από τη Βόρεια Κορέα.

Χθες, Πέμπτη, οι νοτιοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις είχαν ανακοινώσει ότι ο άνδρας αυτός ανακρίθηκε για πολλές ώρες την ώρα που βρισκόταν μέσα στο νερό.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του, αυτός εξέφρασε την επιθυμία του να αυτομολήσει στη Βόρεια Κορέα, αλλά σκοτώθηκε «κατόπιν εντολής ανώτερης αρχής», είχαν διευκρινίσει.

Ο Νοτιοκορεάτης είχε εξαφανιστεί τη Δευτέρα ενώ έπλεε με ακταιωρό κοντά στο νοτιοκορεατικό νησί Γιονπιόνγκ, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου ενάμιση χιλιομέτρου από τα θαλάσσια σύνορα με την Βόρεια Κορέα.

Φορούσε σωσίβιο γιλέκο, ενώ τα παπούτσια του βρέθηκαν μέσα στο νοτιοκορεατικό σκάφος στο οποίο επέβαινε προηγουμένως, το οποίο αφήνει να εννοηθεί ότι έπεσε στο νερό με την θέλησή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανάλυση CNN: Πόσο επικίνδυνη θα ήταν μια αμερικανική επίθεση στο Νησί Χαργκ

Κόσμος 27.03.2026
Από εκεί διακινείται περίπου το 90% των ιρανικών εξαγωγών αργού πετρελαίου

Απίστευτη κλοπή μηχανής στην Αργεντινή: Του πήραν το κλειδί εν κινήσει ενώ έτρεχε με 100χλμ./ώρα, δείτε βίντεο

Κόσμος 27.03.2026
Αντιλαμβανόμενος τι είχε συμβεί, ο αναβάτης εγκατέλειψε τη μηχανή του και τράπηκε σε φυγή με έναν από τους δράστες να τον κυνηγά και να τον πυροβολεί χωρίς - ευτυχώς - να τον τραυματίσει

Πούτιν: Zήτησε από τους ολιγάρχες να κάνουν δωρεές στον αμυντικό προϋπολογισμό της Ρωσίας

Κόσμος 27.03.2026
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε από τους ολιγάρχες της Ρωσίας να κάνουν δωρεές στον αμυντικό προϋπολογισμό της χώρας για να συνεχίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Κοινωνικός τουρισμός: Οι δικαιούχοι ‑ Πώς θα δοθούν 300.000 vouchers

Ελλάδα 27.03.2026
Με ημερομηνία έναρξης την 1η Μαϊου 2026, το πρόγραμμα φέρνει ανατροπές στη μοριοδότηση, τις παροχές και τους δικαιούχους

Πέθανε με ευθανασία η 25χρονη Ισπανίδα που είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού

Κόσμος Χτες
Η 25χρονη έμεινε τετραπληγική μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε καθώς υπέφερε μετά τον ομαδικό βιασμό της το 2022

Ιράν: Βίντεο ΑΙ δείχνει πυραυλική επίθεση στο Αγαλμα της Ελευθερίας

Κόσμος Χτες
Ανατριχιαστικό βίντεο δείχνει το Αγαλμα της Ελευθερίας να καταστρέφεται από ιρανικό πύραυλο – Υπόσχονται εκδίκηση κατά των ΗΠΑ και κάνουν αναφορά στον Έπσταϊν

Θρίλερ στα Χανιά: Εντοπίστηκε σορός σε προχωρημένη σήψη

Ελλάδα Χτες
Αμεσε στο σημείο κλήθηκε η ΕΛΑΣ, ενώ η σορός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης

Δεξαμενόπλοιο της Τουρκίας χτυπήθηκε στη Μαύρη Θάλασσα – Απειλεί με αντίποινα

Κόσμος Χτες
Το τουρκικό ΥΠΕΞ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αντίδρασης

Θεσσαλονίκη: Φωτιά στα Μάλγαρα ‑ Κλειστή η εθνική οδός

Ελλάδα Χτες
Στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα για τον περιορισμό της φωτιάς, κυρίως στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη

Ο ράπερ Μπαλέντρα Σαχ, o νέος πρωθυπουργός του Νεπάλ

Κόσμος Χτες
Ο Σαχ που ανακηρύχθηκε νικητής των βουλευτικών εκλογών στη χώρα στέλνει με το τραγούδι του μήνυμα ενότητας προς τον λαό της χώρας του