E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κιμ Γιονγκ Ουν: «Συγγνώμη, τον σκοτώσαμε»

Η απάντηση της Βόρειας Κορέας για τον θάνατο Νοτιοκορεάτη στρατιωτικού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/9/2020 | 12:09

Κιμ Γιονγκ Ουν: «Συγγνώμη, τον σκοτώσαμε»

Τη λύπη της για τον θάνατο ενός Νοτιοκορεάτη, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά Βορειοκορεατών στρατιωτικών, εξέφρασε σήμερα η Βόρεια Κορέα, και προσωπικά ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν, λέγοντας ότι αυτός πυροβολήθηκε στο πλαίσιο των μέτρων που έχει λάβει η Πιονγκγιάνγκ κατά του νέου κορωνοϊού.

Το υπουργείο Ενωμένου Μετώπου της Βόρειας Κορέας, το οποίο είναι επιφορτισμένο με τις διασυνοριακές σχέσεις, απέστειλε επιστολή στο γραφείο του Νοτιοκορεάτη προέδρου Μουν Τζε-ιν σήμερα, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση αξιωματούχων της Σεούλ ότι Βορειοκορεάτες στρατιωτικοί σκότωσαν έναν Νοτιοκορεάτη, ο οποίος εργαζόταν για την υπηρεσία αλιευμάτων και αγνοείτο από τη Δευτέρα, και στη συνέχεια περιέλουσαν το πτώμα του με πετρέλαιο και το έκαψαν.

Στην επιστολή που εστάλη αναφέρεται ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτηρίζει το περιστατικό αυτό «απροσδόκητο και επαίσχυντο» και ζητεί «συγγνώμη» που «απογοήτευσε τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε-ιν και τους Νοτιοκορεάτες», σημειώνοντας επίσης ότι αυτό δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί, δήλωσε ο σύμβουλος για θέματα ασφάλειας του Μουν, ο Σουχ Χουν.

Η Βόρεια Κορέα και ιδιαίτερα ο Κιμ ζητούν πολύ σπάνια συγγνώμη. Ωστόσο η απολογία αυτή γίνεται την ώρα που οι ενδοκορεατικές σχέσεις βρίσκονται σε νεκρό σημείο, όπως και οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Πιονγκγιάνγκ και την Ουάσινγκτον.

Στην επιστολή αυτή η Πιονγκγιάνγκ παραδέχεται ότι οι στρατιωτικοί της πυροβόλησαν περισσότερες από 10 φορές τον Νοτιοκορεάτη, που είχε «εισέλθει παράνομα στα χωρικά μας ύδατα» αφού αυτός δεν αποκάλυψε την ταυτότητά του και προσπάθησε να δραπετεύσει, σημείωσε ο Σουχ.

Ωστόσο σε αυτήν αναφέρεται ότι οι Βορειοκορεάτες στρατιωτικοί έκαψαν εξοπλισμό επίπλευσης που χρησιμοποιούσε ο Νοτιοκορεάτης, βάσει των κανόνων που ισχύουν για την πρόληψη της διασποράς της COVID-19, κι όχι το πτώμα του.

«Οι στρατιωτικοί δεν μπορούσαν να εντοπίσουν τον άγνωστο που είχε εισέλθει παρανόμως (στα χωρικά ύδατα) κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους αφού είχαν ρίξει τις βολές και έκαψαν τον εξοπλισμό πλεύσης βάσει των μέτρων έκτακτης ανάγκης που ισχύουν για την πρόληψη της νόσου», κατέληξε ο Σουχ, αναφερόμενος στην επιστολή που εστάλη από τη Βόρεια Κορέα.

Χθες, Πέμπτη, οι νοτιοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις είχαν ανακοινώσει ότι ο άνδρας αυτός ανακρίθηκε για πολλές ώρες την ώρα που βρισκόταν μέσα στο νερό.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του, αυτός εξέφρασε την επιθυμία του να αυτομολήσει στη Βόρεια Κορέα, αλλά σκοτώθηκε «κατόπιν εντολής ανώτερης αρχής», είχαν διευκρινίσει.

Ο Νοτιοκορεάτης είχε εξαφανιστεί τη Δευτέρα ενώ έπλεε με ακταιωρό κοντά στο νοτιοκορεατικό νησί Γιονπιόνγκ, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου ενάμιση χιλιομέτρου από τα θαλάσσια σύνορα με την Βόρεια Κορέα.

Φορούσε σωσίβιο γιλέκο, ενώ τα παπούτσια του βρέθηκαν μέσα στο νοτιοκορεατικό σκάφος στο οποίο επέβαινε προηγουμένως, το οποίο αφήνει να εννοηθεί ότι έπεσε στο νερό με την θέλησή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ιταλική κουζίνα ανακηρύχθηκε άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO

Πολιτισμός 10.12.2025
Η πρώτη εθνική κουζίνα στη λίστα

ΗΠΑ: Πακέτο στήριξης 12 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε ο Τραμπ για τους αγρότες

Κόσμος 10.12.2025
Οι ζημιές για τους αγρότες φέτος κυμαίνονται από 35 έως 44 δισ. δολάρια για τις εννέα κύριες καλλιέργειες εμπορευμάτων - Χαμηλές τιμές στις καλλιέργειες και οι συνέπειες στις εξαγωγές από τους δασμούς Τραμπ, τα βασικά προβλήματα

Η Ουγγαρία αρνείται να εφαρμόσει το σύμφωνο της ΕΕ για τη μετανάστευση: Δεν θα δεχτούμε ούτε έναν μετανάστη

Κόσμος 10.12.2025
Η κυβέρνηση Όρμπαν συνεχίζει να τηρεί σκληρή στάση στις πολιτικές της ΕΕ για το μεταναστευτικό

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τέλος η προσωπική διαφορά από την 1η Ιανουαρίου

Οικονομία 10.12.2025
Το βίντεο του Κυριάκου Μητσοτάκη για την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς

Σε ομάδα‑έκπληξη ο Τάκης Λεμονής: Επέστρεψε στους πάγκους μετά από 8 χρόνια!

Αθλητικά Νέα 10.12.2025
Μετά από περίπου οκτώ χρόνια αποχής, ο Τάκης Λεμονής επιστρέφει στους πάγκους στα 65 του χρόνια

Ο πρώτος 3D‑εκτυπωμένος κερατοειδής στον κόσμο αποκαθιστά πλήρως την όραση ασθενούς

Κόσμος 10.12.2025
Η πρώτη επιτυχής μεταμόσχευση 3D-printed κερατοειδούς αποτελεί ένα από τα πιο ελπιδοφόρα βήματα της αναγεννητικής ιατρικής μέχρι σήμερα

«Καλώς ήρθες στην κόλαση» ‑ Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Σαρκοζί για τις 20 ημέρες στη φυλακή

Κόσμος 10.12.2025
Συγκρατούμενος του Νικολά Σαρκοζί τραγουδούσε αποσπάσματα από τον «Βασιλιά των Λιονταριών»

Κατασχέθηκαν 292 πτηνά στο παζάρι του Σχιστού για παράνομο εμπόριο ειδών μετά από έρευνα του WWF

Ελλάδα 10.12.2025
Ολοκληρωμένη έρευνα του WWF Ελλάς για το παράνομο και ανεξέλεγκτο εμπόριο άγριων ζώων στην Ελλάδα

Σπέρμα από δότη με καρκινικό γονίδιο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη σχεδόν 200 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Ελλάδα 10.12.2025
Ορισμένα από τα παιδιά έχουν ήδη πεθάνει και για όσα κληρονομήσουν τη μετάλλαξη ο κίνδυνος να εμφανίσουν καρκίνο στη ζωή τους είναι πολύ μεγάλος

Δολοφονήθηκε διάσημος τραγουδιστής όπερας και υποψήφιος για Grammy – Συνελήφθη ο γιος του

Κόσμος 10.12.2025
Ο γιος του Sykes οδηγήθηκε στη φυλακή κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία