E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κιμ Γιονγκ Ουν: «Συγγνώμη, τον σκοτώσαμε»

Η απάντηση της Βόρειας Κορέας για τον θάνατο Νοτιοκορεάτη στρατιωτικού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/9/2020 | 12:09

Κιμ Γιονγκ Ουν: «Συγγνώμη, τον σκοτώσαμε»

Τη λύπη της για τον θάνατο ενός Νοτιοκορεάτη, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά Βορειοκορεατών στρατιωτικών, εξέφρασε σήμερα η Βόρεια Κορέα, και προσωπικά ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν, λέγοντας ότι αυτός πυροβολήθηκε στο πλαίσιο των μέτρων που έχει λάβει η Πιονγκγιάνγκ κατά του νέου κορωνοϊού.

Το υπουργείο Ενωμένου Μετώπου της Βόρειας Κορέας, το οποίο είναι επιφορτισμένο με τις διασυνοριακές σχέσεις, απέστειλε επιστολή στο γραφείο του Νοτιοκορεάτη προέδρου Μουν Τζε-ιν σήμερα, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση αξιωματούχων της Σεούλ ότι Βορειοκορεάτες στρατιωτικοί σκότωσαν έναν Νοτιοκορεάτη, ο οποίος εργαζόταν για την υπηρεσία αλιευμάτων και αγνοείτο από τη Δευτέρα, και στη συνέχεια περιέλουσαν το πτώμα του με πετρέλαιο και το έκαψαν.

Στην επιστολή που εστάλη αναφέρεται ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτηρίζει το περιστατικό αυτό «απροσδόκητο και επαίσχυντο» και ζητεί «συγγνώμη» που «απογοήτευσε τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε-ιν και τους Νοτιοκορεάτες», σημειώνοντας επίσης ότι αυτό δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί, δήλωσε ο σύμβουλος για θέματα ασφάλειας του Μουν, ο Σουχ Χουν.

Η Βόρεια Κορέα και ιδιαίτερα ο Κιμ ζητούν πολύ σπάνια συγγνώμη. Ωστόσο η απολογία αυτή γίνεται την ώρα που οι ενδοκορεατικές σχέσεις βρίσκονται σε νεκρό σημείο, όπως και οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Πιονγκγιάνγκ και την Ουάσινγκτον.

Στην επιστολή αυτή η Πιονγκγιάνγκ παραδέχεται ότι οι στρατιωτικοί της πυροβόλησαν περισσότερες από 10 φορές τον Νοτιοκορεάτη, που είχε «εισέλθει παράνομα στα χωρικά μας ύδατα» αφού αυτός δεν αποκάλυψε την ταυτότητά του και προσπάθησε να δραπετεύσει, σημείωσε ο Σουχ.

Ωστόσο σε αυτήν αναφέρεται ότι οι Βορειοκορεάτες στρατιωτικοί έκαψαν εξοπλισμό επίπλευσης που χρησιμοποιούσε ο Νοτιοκορεάτης, βάσει των κανόνων που ισχύουν για την πρόληψη της διασποράς της COVID-19, κι όχι το πτώμα του.

«Οι στρατιωτικοί δεν μπορούσαν να εντοπίσουν τον άγνωστο που είχε εισέλθει παρανόμως (στα χωρικά ύδατα) κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους αφού είχαν ρίξει τις βολές και έκαψαν τον εξοπλισμό πλεύσης βάσει των μέτρων έκτακτης ανάγκης που ισχύουν για την πρόληψη της νόσου», κατέληξε ο Σουχ, αναφερόμενος στην επιστολή που εστάλη από τη Βόρεια Κορέα.

Χθες, Πέμπτη, οι νοτιοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις είχαν ανακοινώσει ότι ο άνδρας αυτός ανακρίθηκε για πολλές ώρες την ώρα που βρισκόταν μέσα στο νερό.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του, αυτός εξέφρασε την επιθυμία του να αυτομολήσει στη Βόρεια Κορέα, αλλά σκοτώθηκε «κατόπιν εντολής ανώτερης αρχής», είχαν διευκρινίσει.

Ο Νοτιοκορεάτης είχε εξαφανιστεί τη Δευτέρα ενώ έπλεε με ακταιωρό κοντά στο νοτιοκορεατικό νησί Γιονπιόνγκ, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου ενάμιση χιλιομέτρου από τα θαλάσσια σύνορα με την Βόρεια Κορέα.

Φορούσε σωσίβιο γιλέκο, ενώ τα παπούτσια του βρέθηκαν μέσα στο νοτιοκορεατικό σκάφος στο οποίο επέβαινε προηγουμένως, το οποίο αφήνει να εννοηθεί ότι έπεσε στο νερό με την θέλησή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τοξικός ο καπνός από τη φωτιά στα Τσαΐρια

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Δυνάμεις της Πυροσβεστικής προχωρούν σε επιχωματώσεις, έτσι ώστε οι μικρές εστίες να μην επεκταθούν και γίνει κάποια αναζωπύρωση

Αργολίδα: Θανατηφόρο τροχαίο στην Επίδαυρο

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Δυστύχημα στην Αργολίδα με θύμα 49χρονο. Μάθετε περισσότερα για το περιστατικό στην Επίδαυρο. Ενημερωθείτε τώρα!

Η κορυφαία μαμά μπλόγκερ Jill Smokler έφυγε από τη ζωή στα 48 της από καρκίνο εγκεφάλου

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Η Jill Smokler είχε ιδρύσει το Scary Mommy, μια πλατφόρμα που μιλούσε για τις καθημερινές δυσκολίες της μητρότητας με ειλικρίνεια και χιούμορ.

Ηλεία: 70χρονος βρέθηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού του ‑ Τον ανακάλυψαν γείτονες μετά από μέρες

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Περίπου δέκα μέρες είχαν να δουν οι γείτονες τον ηλικιωμένο, γεγονός που τους ώθησε να πάνε να τον αναζητήσουν στο σπίτι του

Τραγωδία στα Ιωάννινα: 72χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του μέσα στο σπίτι του

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε από στενό συγγενικό του πρόσωπο

Ρύθμιση για δάνεια νόμου Κατσελη 3869/2010 ‑ Τι κερδίζουν οι οφειλέτες σε δόσεις και αποπληρωμή

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Ξεκαθαρίζεται ότι ο τόκος υπολογίζεται επί της μηνιαίας δόσης που έχει οριστεί από τη δικαστική απόφαση και μόνο για το χρονικό διάστημα μεταξύ δύο διαδοχικών καταβολών, και όχι επί του συνολικού κεφαλαίου της οφειλής

Tobias Gough: Ποιος είναι ο «καυτός» ηχολήπτης της Ντάουνινγκ Στριτ που έγινε viral

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Ο Tobias Gough, ο «καυτός» ηχολήπτης της Ντάουνινγκ Στριτ έχει γίνει viral, κατορθώνοντας να κλέψει την παράσταση από τους Βρετανούς πρωθυπουργούς και το έντονο πολιτικό παρασκήνιο

Καλάβρυτα: Ολονύχτια επιχείρηση διάσωσης 60χρονου που έπεσε σε γκρεμό

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρωί της Τρίτης, ενώ σημαντική ήταν και η συνδρομή των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι βοήθησαν τις δυνάμεις διάσωσης καθ’ όλη τη διάρκεια της προσπάθειας

Αγία Παρασκευή: Γυναίκα πεζή έχασε τη ζωή της από παράσυρση αυτοκινήτου

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Η αρμόδια Τροχαία ανέλαβε την προανάκριση για τη διακρίβωση των αιτίων του δυστυχήματος

Έξαλλη η Πατουλίδου: «Έφτυσα αίμα για αυτά τα μηχανήματα»

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Βανδάλισαν το Seatrac στους Νέους Επιβάτες – «Μεγαλώνουμε παιδιά με νεκρωμένα σπλάχνα»

Μουντιάλ 2026: Ανατροπή για την Αλγερία, πρόκριση για Νορβηγία και Γαλλία, νίκη και για τον Μέσι

Αθλητικά Νέα 23.06.2026
Η Αλγερία γύρισε το ματς με την Ιορδανία, η Νορβηγία λύγισε τη Σενεγάλη και προκρίθηκε στα νοκ άουτ, ενώ η Γαλλία του Μπαπέ καθάρισε το Ιράκ. Νίκη με 2-0 και για την παρέα του Μέσι.