E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δημοσκόπηση: Πόσοι Έλληνες πιστεύουν ότι είναι αναγκαία η χρήση μάσκας

Ποια η διαφορά μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 24/9/2020 | 21:30

Δημοσκόπηση: Πόσοι Έλληνες πιστεύουν ότι είναι αναγκαία η χρήση μάσκας

Στη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ οι Έλληνες έδειξαν πως έχουν πειστεί στην πλειοψηφία τους για την αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας. Η ανησυχία στην Αττική, αλλά και η στάση των ξένων δυνάμεων στα ελληνοτουρκικά.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από την Pulse στο διάστημα 21 - 23 Σεπτεμβρίου, σε δείγμα 1.407 ατόμων.

Το 74% έχει πειστεί για την αναγκαιότητα της μάσκας, σε αντίθεση με το 19%.

Όπως φαίνεται και στην παρακάτω κάρτα οι μεγαλύτεροι σε ηλικία είναι περισσότερο πεπεισμένοι.

Παράλληλα το 66% ανησυχεί πολύ ή αρκετά για τον κορονοϊό, το 17% μέτρα, ενώ το 11% λίγο ή καθόλου.

Πιο έντονη καταγράφεται η ανησυχία στην Αττική με ποσοστό 77%, έναντι 60% στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Η στάση των «ξένων» στα ελληνοτουρκικά

Στο ερώτημα για τη στάση των «ξένων» στα ελληνοτουρκικά, πάνω από 7 στους 10 Έλληνες θεωρούν θετική τη στάση της Γαλλίας.

Συγκεκριμένα οι Έλληνες θεωρούν σε ποσοστό 76% θετική τη στάση της Γαλλίας, στη 2η θέση έρχεται η Ευρωπαϊκή Ένωση με 35%, οι ΗΠΑ ακολουθούν με 27% και στην τελευταία θέση βρίσκεται η Γερμανία με μόλις 18%.


Όσο για τις αποφάσεις της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά το 58% θεωρεί πως βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 34% θεωρεί πως είναι λανθασμένη.


Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε νέα δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ αποτυπώθηκε η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ποιον θεωρούν οι πολίτες καταλληλότερο για πρωθυπουργό

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από την Pulse στο διάστημα 21 - 23 Σεπτεμβρίου, σε δείγμα 1.407 ατόμων.

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 16,5 μονάδες.

Συγκεκριμένα ΝΔ 39,5, ΣΥΡΙΖΑ 23, ΚΙΝΑΛ 6,5, ΚΚΕ 5,5, Ελληνική Λύση 4, ΜέΡΑ 25 2,5, Άλλο κόμμα 6 και αναποφάσιστοι 8%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων η διαφορά βρίσκεται στο 17,5 %, με τη Νέα Δημοκρατία να καταγράφει 41,5%, τον ΣΥΡΙΖΑ 24% και ακολουθούν ΚΙΝΑΛ με 7%, ΚΚΕ με 6%, Ελληνική Λύση με 4% και ΜέΡΑ 25 με 2,5 %.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται με 46% ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με 24%, ενώ η απάντηση «κανένας από τους δύο» συγκεντρώνει το 26%.

Τα οικονομικά μέτρα από τη ΔΕΘ

Για τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 43% τα είδε θετικά, το 30% αρνητικά, με το 27% να απαντάει «δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Όσο για τα οικονομικά μέτρα που πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας το 31% απάντησε πως τα είδε θετικά, το 37% αρνητικά και το 32% απάντησε «δεν ξέρω, δεν απαντώ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τον δολοφόνησε και τον πέταξε από γέφυρα σε ρεματιά: Συνελήφθη 42χρονος για τον θάνατο του 64χρονου στην Ευκαρπία

Ελλάδα 12.04.2026
H σορός έφερε συντριπτικές κακώσεις στο κεφάλι, ενώ από την νεκροψία – νεκροτομή προέκυψε ότι αυτές προήλθαν από θλών όργανο - Εντοπίστηκε άμεσα και συνελήφθη ο κατηγορούμενος

Βραζιλία: Καρέ‑καρέ η στιγμή που καρχαρίας αρπάζει από το πόδι τουρίστρια μόλις βουτά στη θάλασσα, δείτε βίντεο

Κόσμος 12.04.2026
Μια χαλαρή βουτιά μετατράπηκε σε εφιάλτη για 36χρονη τουρίστρια στη Βραζιλία, όταν καρχαρίας της άρπαξε το πόδι λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό της στη θάλασσα

Σύρος: Σε σοβαρή κατάσταση 13χρονος μετά από δάγκωμα οχιάς κατά τη διάρκεια οικογενειακής βόλτας

Ελλάδα 12.04.2026
Το παιδί επιχείρησε να σηκώσει το φίδι από το έδαφος κατά τη διάρκεια οικογενειακής βόλτας την Μεγάλη Παρασκευή.

Πώς θα είναι ο καιρός το Πάσχα ‑ Σε ποιες περιοχές υπάρχει κίνδυνος βροχής

Καιρός 12.04.2026
Ανοιξιάτικες συνθήκες με θερμοκρασίες έως 21 βαθμούς στη χώρα, αλλά τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια.

Τι έγινε στον Νέο Κόσμο κατά την Ανάσταση ‑ Μπλόκο στο επικίνδυνο έθιμο με μολότοφ

Ελλάδα 12.04.2026
Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε και κατάσχεσε μολότοφ, με τρεις συλλήψεις και επτά προσαγωγές στην περιοχή της Λαγουμιτζή.

Ποιο πρόγραμμα ακολουθούν τα ΜΜΜ την εορταστική περίοδο ‑ Τι αλλάζει σε μετρό, λεωφορεία και τραμ

Ελλάδα 12.04.2026
Ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε τις τροποποιήσεις των δρομολογίων για όλη την περίοδο του Πάσχα με μειωμένη συχνότητα και σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Ελλάδα Χτες
Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Πάσχα Χτες
Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Κόσμος Χτες
Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Τραγωδία στην Κύπρο: Τι προκάλεσε την κατάρρευση της πολυκατοικίας στη Λεμεσό ‑ Δείτε πώς εξελίσσεται η επιχείρηση διάσωσης

Ελλάδα Χτες
Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για δεύτερο εγκλωβισμένο, τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Ελλάδα Χτες
Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.