E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δημοσκόπηση: Πόσοι Έλληνες πιστεύουν ότι είναι αναγκαία η χρήση μάσκας

Ποια η διαφορά μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 24/9/2020 | 21:30

Δημοσκόπηση: Πόσοι Έλληνες πιστεύουν ότι είναι αναγκαία η χρήση μάσκας

Στη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ οι Έλληνες έδειξαν πως έχουν πειστεί στην πλειοψηφία τους για την αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας. Η ανησυχία στην Αττική, αλλά και η στάση των ξένων δυνάμεων στα ελληνοτουρκικά.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από την Pulse στο διάστημα 21 - 23 Σεπτεμβρίου, σε δείγμα 1.407 ατόμων.

Το 74% έχει πειστεί για την αναγκαιότητα της μάσκας, σε αντίθεση με το 19%.

Όπως φαίνεται και στην παρακάτω κάρτα οι μεγαλύτεροι σε ηλικία είναι περισσότερο πεπεισμένοι.

Παράλληλα το 66% ανησυχεί πολύ ή αρκετά για τον κορονοϊό, το 17% μέτρα, ενώ το 11% λίγο ή καθόλου.

Πιο έντονη καταγράφεται η ανησυχία στην Αττική με ποσοστό 77%, έναντι 60% στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Η στάση των «ξένων» στα ελληνοτουρκικά

Στο ερώτημα για τη στάση των «ξένων» στα ελληνοτουρκικά, πάνω από 7 στους 10 Έλληνες θεωρούν θετική τη στάση της Γαλλίας.

Συγκεκριμένα οι Έλληνες θεωρούν σε ποσοστό 76% θετική τη στάση της Γαλλίας, στη 2η θέση έρχεται η Ευρωπαϊκή Ένωση με 35%, οι ΗΠΑ ακολουθούν με 27% και στην τελευταία θέση βρίσκεται η Γερμανία με μόλις 18%.


Όσο για τις αποφάσεις της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά το 58% θεωρεί πως βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 34% θεωρεί πως είναι λανθασμένη.


Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε νέα δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ αποτυπώθηκε η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ποιον θεωρούν οι πολίτες καταλληλότερο για πρωθυπουργό

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από την Pulse στο διάστημα 21 - 23 Σεπτεμβρίου, σε δείγμα 1.407 ατόμων.

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 16,5 μονάδες.

Συγκεκριμένα ΝΔ 39,5, ΣΥΡΙΖΑ 23, ΚΙΝΑΛ 6,5, ΚΚΕ 5,5, Ελληνική Λύση 4, ΜέΡΑ 25 2,5, Άλλο κόμμα 6 και αναποφάσιστοι 8%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων η διαφορά βρίσκεται στο 17,5 %, με τη Νέα Δημοκρατία να καταγράφει 41,5%, τον ΣΥΡΙΖΑ 24% και ακολουθούν ΚΙΝΑΛ με 7%, ΚΚΕ με 6%, Ελληνική Λύση με 4% και ΜέΡΑ 25 με 2,5 %.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται με 46% ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με 24%, ενώ η απάντηση «κανένας από τους δύο» συγκεντρώνει το 26%.

Τα οικονομικά μέτρα από τη ΔΕΘ

Για τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 43% τα είδε θετικά, το 30% αρνητικά, με το 27% να απαντάει «δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Όσο για τα οικονομικά μέτρα που πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας το 31% απάντησε πως τα είδε θετικά, το 37% αρνητικά και το 32% απάντησε «δεν ξέρω, δεν απαντώ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετά τον Κλοπ, η Ρεάλ θέλει και τον Χάαλαντ! Στα 200 εκατ. ευρώ η «χρηματιστηριακή» αξία του Νορβηγού!

Αθλητικά Νέα Χτες
Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ θέλει να φέρει στη «βασίλισσα» τους Γιούργκεν Κλοπ και Έρλινγκ Χάαλαντ το προσεχές καλοκαίρι.

Αστυνομία στο σπίτι του Βαρουφάκη και προκαταρκτική εξέταση

Ελλάδα Χτες
Στο πλαίσιο έρευνας που αφορά βίντεο στο οποίο αναφέρεται σε χρήση ecstasy το 1989

Γροιλανδία: Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς τις χώρες που θα αντιταχθούν στα «θέλω» του

Κόσμος Χτες
Αμερικανοί βουλευτές στη Δανία επιδιώκουν να «χαμηλώσουν τους τόνους»

Ερωμένη ή συνέταιρος: Νέα στοιχεία για τη σχέση του Ιμάμογλου με την βολεϊμπολίστρια, οι 800 κλήσεις και το «σκοτωμένο» ακίνητο

Κόσμος Χτες
Οι αποκαλύψεις έχουν ήδη πυροδοτήσει σφοδρή δημόσια και πολιτική αντιπαράθεση.

Απόκριες 2026: Πότε πέφτει η Τσικνοπέμπτη και η Καθαρά Δευτέρα

Ελλάδα Χτες
Το Τριώδιο δεν αργεί να ανοίξει

«Έπεσε» το X: Αναφορές για προβλήματα παγκοσμίως ‑ Δεν φορτώνουν οι λογαριασμοί

Tech + Science Χτες
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι χρήστες

Πυροβολισμοί σε ψητοπωλείο στον Αγιο Δημήτριο: Συνελήφθη ο πατέρας του ιδιοκτήτη

Ελλάδα Χτες
Αφαντος ο 39χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε πατέρα και γιο

Πώς δρούσε η συμμορία που λήστευε βενζινάδικα και μίνι μάρκετ

Ελλάδα Χτες
Ανάμεσα στους συλληφθέντες άνδρας που είχε εμπλακεί στη δολοφονία με καλάσνικοφ των δύο αστυνομικών φρουρών στην περιοχή του Ρέντη το 2011