E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Συναγερμός στη Δυτική Ελλάδα

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο

Δημοσίευση 24/9/2020 | 08:25

Καιρός: Συναγερμός στη Δυτική Ελλάδα

Το εν ισχύ έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία παρατείνεται έως και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (24-09-2020). Πιο συγκεκριμένα οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν το Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, πρόσκαιρα την Ήπειρο και βαθμιαία τη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο.

Την ίδια ώρα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 24-09-2020
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Στα δυτικά τοπικές βροχές και καταιγίδες . Τα φαινόμενα, τα οποία τις πρώτες πρωινές ώρες, θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Στις υπόλοιπες περιοχές σποραδικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στη θάλασσα Κυθήρων τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες παροδικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και πιθανώς να εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα νότιοι τοπικά 5 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες παροδικά θα αυξηθούν και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες παροδικά θα αυξηθούν και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-09-2020

Στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις, που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου τη νύχτα θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες και πιθανώς ομίχλες στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

ΣΑΒΒΑΤΟ 26-09-2020

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια, νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές στα δυτικά και πρόσκαιρα κατά τόπους στα βόρεια. Τα φαινόμενα το βράδυ θα επεκταθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και τα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ: Το πόρισμα για την απόπειρα δολοφονίας ‑ Είδαν τον δράστη με τουφέκι 2 λεπτά πριν πυροβολήσει

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Οι εκθέσεις των αρχών καταδεικνύουν τρομακτικές αστοχίες των Μυστικών Υπηρεσιών

Ελεύθερο το ζευγάρι που ανέβηκε στο Empire State Building: Νέα στοιχεία για το πως ανέβηκαν στο κτίριο

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Ο πατέρας της Nikolau ισχυρίστηκε ότι το ζευγάρι ήταν ήδη παντρεμένο και «το θέμα ήταν το performance»

Σάλος με τον Ρονάλντο: Το ψιθύρισμα πριν από το πέναλτι που άναψε φωτιές στα social media (vid)

E-Daily 3.Left 03.07.2026
Ένα βίντεο λίγων δευτερολέπτων με τον Κριστιάνο Ρονάλντο πριν από την εκτέλεση πέναλτι απέναντι στην Κροατία έχει γίνει viral

Από τους χούλιγκαν στους υποδειγματικούς φιλάθλους: Η Αγγλία επιστρέφει στο Μεξικό 40 χρόνια μετά

E-Daily 3.Left 03.07.2026
Το καλοκαίρι του 1986, εκατοντάδες οπαδοί της Αγγλίας ταξίδεψαν στο Μεξικό κουβαλώντας τη φήμη της πιο βίαιης ποδοσφαιρικής εξέδρας

Νεκρός 25χρονος που παρασύρθηκε από αγροτικό ενώ έκανε τζόκινγκ στη Ρόδο

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Το δυστύχημα έγινε στην περιοχή Αφάντου

Χαλάνδρι: Εγκεφαλικά νεκρός ο 17χρονος που έπεσε από μπαλκόνι μετά από κατανάλωση αλκοόλ

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Συνελήφθη ο υπάλληλος περιπτέρου που τους πούλησε το αλκοόλ, αφού εκείνοι έδειξαν πλαστό δίπλωμα οδήγησης - Ο 17χρονος βρισκόταν με την οικογένειά του στη χώρα μας για διακοπές

Χαλάνδρι: Συνελήφθη υπάλληλος περιπτέρου που πούλησε αλκοόλ στον 17χρονο που έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Προκειμένου μάλιστα να τους επιτραπεί η αγορά επέδειξαν πλαστό δίπλωμα οδήγησης - Το ατύχημα που οδήγησε στον σοβαρότατο τραυματισμό του 17χρονου συνέβη σήμερα τα ξημερώματα

Κρήτη: Επικίνδυνος οδηγός βυτιοφόρου «έπαιζε τα φώτα» και έκανε παράνομη προσπέραση κοντά στο αεροδρόμιο Χανίων, δείτε βίντεο

Ελλάδα 03.07.2026
Το βίντεο αποτυπώνει όσα γίνονται τόσο από την πίσω, όσο και από την μπροστινή πλευρά του αυτοκινήτου, πριν και μετά την προσπέραση

Πώς σκαρφάλωσε το ζευγάρι στην κορυφή του Εmpire State Building χωρίς να τους καταλάβει κανείς;

Κόσμος 03.07.2026
Το ζευγάρι αφέθηκε ελεύθερο μετά την ακρόαση στο Ποινικό Δικαστήριο του Μανχάταν, αντιμέτωπο με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα που προβλέπουν ποινή έως επτά ετών.

Γάμοι, βαπτίσεις και δεξιώσεις στο ψηφιακό «ραντάρ» της ΑΑΔΕ

Οικονομία 03.07.2026
Ηλεκτρονική καταγραφή συναλλαγών και διασταυρώσεις με το myDATA για τον εντοπισμό αποκρυμμένων εσόδων