E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δραματικό SOS: Αδειάζουν κρεβάτια ΜΕΘ για ασθενείς με κορωνοϊό

Στα όριά τους τα νοσοκομεία εξαιτίας του κορωνοϊού

Δημοσίευση 23/9/2020 | 11:13

Δραματικό SOS: Αδειάζουν κρεβάτια ΜΕΘ για ασθενείς με κορωνοϊό

Μετά το SOS από το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας και τους γιατρούς που διεμήνυσαν ότι αδυνατούν να νοσηλεύσουν άλλα επιβεβαιωμένα και ύποπτα κρούσματα που προκαλεί ο κορονοϊός, πέρα από τα όρια φαίνεται πως είναι η κατάσταση και τον Ευαγγελισμό, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας. Και αυτό ενώ οι ΜΕΘ έχουν… φρακάρει.

Όπως και στο νοσοκομείο της Νίκαιας, έτσι και στον Ευαγγελισμό οι γιατροί «βροντοφώναξαν» ότι δεν αντέχουν άλλο. Σύμφωνα με Τα Νέα, την περασμένη Δευτέρα διευθυντές σε κλινικές κλειδιά του Ευαγγελισμού συναντήθηκαν και συνέταξαν έγγραφο «κραυγή αγωνίας» για τις συνθήκες λειτουργίας του νοσοκομείου.

Στον Ευαγγελισμό τα τακτικά χειρουργεία έχουν μειωθεί κατά 50%, στη ΜΕΘ η πληρότητα αγγίζει το 100% και ο αριθμός εισαγωγών είναι πολλαπλάσιος από τον αντίστοιχο των εξαγωγών με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνθήκες υπερφόρτωσης.

Στην επιστολή τους, οι γιατροί του Ευαγγελισμού περιγράφουν την πίεση που δέχεται το νοσοκομείο και τονίζουν στην επιστολή τους πως «η προσέλευση των ασθενών Covid-19 έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά σταθερής υπερφόρτωσης σε κοινές νοσηλείες και σε νοσηλείες ΜΕΘ. Ταυτόχρονα, η ζήτηση παροχής υπηρεσιών για άλλες παθήσεις δεν έχει καμφθεί, όπως συνέβη την άνοιξη, σε αρκετές περιπτώσεις δε, ιδίως, νεοπλασματικών περιστατικών και ανοσιακών παθήσεων, είναι πιο επιτακτική».

Σημειώνουν πως η κατάσταση οδηγεί στο συμπέρασμα πως «απέχουμε ελάχιστα από τη δημιουργία συνθηκών αδυναμίας παροχής υπηρεσιών ορθής ιατρικής και από την εγκατάσταση δυσλειτουργιών που μπορούν να προκαλέσουν αλυσίδα διαδοχικών αρνητικών εξελίξεων στο νοσοκομείο και στο ΕΣΥ γενικότερα».

Παγώνη: Και νέοι άνθρωποι στις ΜΕΘ

Τη δραματική κατάσταση στον Ευαγγελισμό και την οριακή κατάσταση των ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας εξαιτίας του κορονοϊού επιβεβαίωσε και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το πρωί της Τετάρτης (23.09.2020).

Αυτή τη στιγμή, στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται 580 άτομα με κορονοϊό. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 68 χρόνια, ενώ στις ΜΕΘ υπάρχουν νέοι άνθρωποι, μέχρι και 17 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, είπε η Ματίνα Παγώνη.

«Έχουν ξεκινήσει να εκκενώνονται ΜΕΘ που δεν ήταν Covid-19 για να μετατραπούν και αυτές σε Covid-19», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τονίζοντας ότι σήμερα εκκενώνονται Μονάδες Εντατικής στο Αττικό, ενώ θα ακολουθήσει το Γεννηματά και άλλα νοσοκομεία.

«Αυτή τη στιγμή ο Ευαγγελισμός έχει φρακάρει. Δεν μπορεί να πάρει άλλους ασθενείς, είναι γεμάτος και με κρούσματα Covid-19» σημείωσε και περιέγραψε πως «εφημερεύαμε προχθές. Τα περιστατικά που μπήκαν Covid-19, τα μισά διασωληνώθηκαν. Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά».

Εξήγησε ότι η τα κρούσματα που βλέπουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα της κατάστασης πριν από 15 ημέρες, γύρω στις 5 Σεπτέμβρη, όταν δηλαδή γύρισαν όλοι από τις διακοπές και πριν ανοίξουν τα σχολεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Περσικός: Έκτακτη προσγείωση για F‑35 ‑ Χτυπήθηκε από ιρανικό πύραυλο

Κόσμος 19.03.2026
Το αεροσκάφος πέμπτης γενιάς τύπου stealth «εκτελούσε αποστολή μάχης πάνω από το Ιράν» όταν αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση σε βάση στη Μέση Ανατολή

Φωτιά σε διυλιστήριο στη Χάιφα από ιρανική επίθεση

Κόσμος 19.03.2026
Η ιρανική κρατική τηλεόραση αναφέρει ότι το διυλιστήριο πετρελαίου της Χάιφα αποτέλεσε στόχο ως αντίποινα για την επίθεση στο κοίτασμα φυσικού αερίου του Σάουθ Παρς.

Κύπρος: Ηχούν οι σειρήνες στο Ακρωτήρι ‑ «Σε εξέλιξη απειλή ασφάλειας»

Ελλάδα 19.03.2026
Σειρήνες συναγερμού ηχούν αυτή τη στιγμή στο Ακρωτήρι, στη Λεμεσό

Δολοφονία στην Καλαμαριά: Ελεύθερος με αναβαθμισμένο κατηγορητήριο ο 19χρονος φίλος του Κλεομένη

Ελλάδα 19.03.2026
Θα απολογηθεί ξανά ο 19χρονος - Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη βλάβη σε βαθμό κακουργήματος

Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία και Ιαπωνία λένε ότι θα συμβάλουν στην ασφάλεια των Στενών του Ορμούζ

Ελλάδα 19.03.2026
Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, καταδικάζουν τις επιθέσεις του Ιράν και εκφράζουν την ανησυχία τους για τις κλιμακούμενες εντάσεις στη Μέση Ανατολή

Σοκαριστικό βίντεο από το Λίβανο – Πύραυλος πέφτει σε απόσταση αναπνοής από δημοσιογράφο

Κόσμος 19.03.2026
Το υλικό αποτυπώνει με τον πιο ωμό τρόπο τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι

Ηράκλειο: 16χρονος κατέρρευσε μετά από κατανάλωση αλκοόλ σε σχολική εκδρομή

Ελλάδα 19.03.2026
Για το περιστατικό συνελήφθη ο 45χρονος ιδιοκτήτης του περιπτέρου

Τι είναι το κοίτασμα φυσικού αερίου South Pars και γιατί η επίθεση του Ισραήλ αποτελεί κλιμάκωση;

Κόσμος 19.03.2026
Η ισραηλινή επίθεση στο South Pars βυθίζει τη Μέση Ανατολή σε νέα ενεργειακή και γεωπολιτική κρίση

Συμφωνία στη συνάντηση Θεοδωρικάκου με βενζινοπώλες: Απομακρύνονται οι κινητοποιήσεις

Πολιτική 19.03.2026
Η συμφωνία περιλαμβάνει επιχορήγηση των πρατηριούχων με voucher 3.000 ευρώ για την αναβάθμιση του συστήματος ελέγχου εισροών-εκροών, καθώς και δέσμευση για λήξη του πλαφόν στις 30 Ιουνίου

Συναγερμός στη Βρετανία: Αυξήθηκαν σε 27 τα κρούσματα μηνιγγίτιδας

Κόσμος 19.03.2026
Δύο νέοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους - Σε εξέλιξη μεγάλη εκστρατεία εμβολιασμού

Απεργία ταξί: Πώς καλούμε οδηγό για έκτακτο περιστατικό εν μέσω κινητοποιήσεων

Ελλάδα 19.03.2026
Η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ εξηγεί τη διαδικασία

Ο δήμαρχος του Λονδίνου ζητά επιστροφή στην Ευρωπαϊκή Ένωση: «Βλέπω καθημερινά τη ζημιά που έχει προκαλέσει το Brexit»

Κόσμος 19.03.2026
«Είναι αναπόφευκτη, κάποια στιγμή, η επανένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση»