E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δραματικό SOS: Αδειάζουν κρεβάτια ΜΕΘ για ασθενείς με κορωνοϊό

Στα όριά τους τα νοσοκομεία εξαιτίας του κορωνοϊού

Δημοσίευση 23/9/2020 | 11:13

Δραματικό SOS: Αδειάζουν κρεβάτια ΜΕΘ για ασθενείς με κορωνοϊό

Μετά το SOS από το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας και τους γιατρούς που διεμήνυσαν ότι αδυνατούν να νοσηλεύσουν άλλα επιβεβαιωμένα και ύποπτα κρούσματα που προκαλεί ο κορονοϊός, πέρα από τα όρια φαίνεται πως είναι η κατάσταση και τον Ευαγγελισμό, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας. Και αυτό ενώ οι ΜΕΘ έχουν… φρακάρει.

Όπως και στο νοσοκομείο της Νίκαιας, έτσι και στον Ευαγγελισμό οι γιατροί «βροντοφώναξαν» ότι δεν αντέχουν άλλο. Σύμφωνα με Τα Νέα, την περασμένη Δευτέρα διευθυντές σε κλινικές κλειδιά του Ευαγγελισμού συναντήθηκαν και συνέταξαν έγγραφο «κραυγή αγωνίας» για τις συνθήκες λειτουργίας του νοσοκομείου.

Στον Ευαγγελισμό τα τακτικά χειρουργεία έχουν μειωθεί κατά 50%, στη ΜΕΘ η πληρότητα αγγίζει το 100% και ο αριθμός εισαγωγών είναι πολλαπλάσιος από τον αντίστοιχο των εξαγωγών με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνθήκες υπερφόρτωσης.

Στην επιστολή τους, οι γιατροί του Ευαγγελισμού περιγράφουν την πίεση που δέχεται το νοσοκομείο και τονίζουν στην επιστολή τους πως «η προσέλευση των ασθενών Covid-19 έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά σταθερής υπερφόρτωσης σε κοινές νοσηλείες και σε νοσηλείες ΜΕΘ. Ταυτόχρονα, η ζήτηση παροχής υπηρεσιών για άλλες παθήσεις δεν έχει καμφθεί, όπως συνέβη την άνοιξη, σε αρκετές περιπτώσεις δε, ιδίως, νεοπλασματικών περιστατικών και ανοσιακών παθήσεων, είναι πιο επιτακτική».

Σημειώνουν πως η κατάσταση οδηγεί στο συμπέρασμα πως «απέχουμε ελάχιστα από τη δημιουργία συνθηκών αδυναμίας παροχής υπηρεσιών ορθής ιατρικής και από την εγκατάσταση δυσλειτουργιών που μπορούν να προκαλέσουν αλυσίδα διαδοχικών αρνητικών εξελίξεων στο νοσοκομείο και στο ΕΣΥ γενικότερα».

Παγώνη: Και νέοι άνθρωποι στις ΜΕΘ

Τη δραματική κατάσταση στον Ευαγγελισμό και την οριακή κατάσταση των ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας εξαιτίας του κορονοϊού επιβεβαίωσε και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το πρωί της Τετάρτης (23.09.2020).

Αυτή τη στιγμή, στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται 580 άτομα με κορονοϊό. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 68 χρόνια, ενώ στις ΜΕΘ υπάρχουν νέοι άνθρωποι, μέχρι και 17 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, είπε η Ματίνα Παγώνη.

«Έχουν ξεκινήσει να εκκενώνονται ΜΕΘ που δεν ήταν Covid-19 για να μετατραπούν και αυτές σε Covid-19», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τονίζοντας ότι σήμερα εκκενώνονται Μονάδες Εντατικής στο Αττικό, ενώ θα ακολουθήσει το Γεννηματά και άλλα νοσοκομεία.

«Αυτή τη στιγμή ο Ευαγγελισμός έχει φρακάρει. Δεν μπορεί να πάρει άλλους ασθενείς, είναι γεμάτος και με κρούσματα Covid-19» σημείωσε και περιέγραψε πως «εφημερεύαμε προχθές. Τα περιστατικά που μπήκαν Covid-19, τα μισά διασωληνώθηκαν. Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά».

Εξήγησε ότι η τα κρούσματα που βλέπουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα της κατάστασης πριν από 15 ημέρες, γύρω στις 5 Σεπτέμβρη, όταν δηλαδή γύρισαν όλοι από τις διακοπές και πριν ανοίξουν τα σχολεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς δρούσε το κύκλωμα πειρατικής τηλεόρασης με τους 80.000 συνδρομητές

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Ακολουθώντας τη «ροή του χρήματος» οι αρχές διαπίστωσαν ότι τα μέλη της οργάνωσης ζούσαν σε καθεστώς απόλυτης χλιδής - Πώς ξέπλεναν τα μαύρα χρήματα

Βάρκιζα: Διαψεύδει την επίθεση λαγοκέφαλου σε λουόμενη ο Δήμος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Η ώρα της κρίσης για τον σίριαλ κίλερ του Gilgo Beach: Η ανατριχιαστική δράση του

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Η καταδίκη του Ρεξ Χόιερμαν, κατά συρροή δολοφόνου του Gilgo Beach θα θέσει τέλος σε μια ανατριχιαστική υπόθεση που οι ερευνητές χρειάστηκαν περισσότερο από μια δεκαετία για να λύσουν

Λιγότεροι θάνατοι στην Ελλάδα το 2026: Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Ανά περιφέρεια μόνιμης διαμονής των θανόντων, παρατηρείται μείωση των θανάτων σε 9 από τις 13 περιφέρειες της χώρας

Τραμπ για συμφωνία με Ιράν: Δεν είναι τελική, αν δεν μου αρέσει, θα ξαναρίξουμε βόμβες στα κεφάλια τους

Κόσμος 17.06.2026
Οι αγορές είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι της συμφωνίας με το Ιράν, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος

Αλβανία: Ο Έντι Ράμα αποκαλεί «ψέματα» τις πληροφορίες για το τουριστικό σχέδιο Κούσνερ

Κόσμος 17.06.2026
Ο Έντι Ράμα δηλώνει ότι όσα έχουν γίνει γνωστά για την επένδυση του Τζάρεντ Κούσνερ, δεν ισχύουν.