E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Δημοσίευση 23/9/2020 | 10:05

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε το πρωί της Τετάρτης η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που ήδη εκδηλώνονται σήμερα Τετάρτη (23-09-2020) στο βόρειο Ιόνιο, και θα συνεχιστούν και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας, ενώ θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν μέχρι το απόγευμα και την Ήπειρο, ενώ μετά το μεσημέρι σταδιακά θα επεκταθούν και στο νότιο Ιόνιο.

Την Πέμπτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένονται στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες που από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες στα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές στα ορεινά. Το βράδυ στα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες και πιθανώς ομίχλες στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Ο καιρός σε χάρτη για το Σαββατοκύριακο - Επιμένει η κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά

Το Σάββατο στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, νεφώσεις με τοπικές βροχές από τα δυτικά. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και τα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27-09-2020 ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 28-09-2020

Στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θεσσαλονίκη: Στην Ασφάλεια εμφανίστηκε με τον δικηγόρο του ο ύποπτος για τη δολοφονία του 20χρονου

Ελλάδα 13.03.2026
Ο νεαρός είχε ταυτοποιηθεί και τον αναζητούσε η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη

Νεκρά και τα έξι μέλη πληρώματος του αμερικανικού αεροσκάφους που συνετρίβη στο Ιράκ

Κόσμος 13.03.2026
Τα ονόματά τους θα παραμείνουν απόρρητα για διάστημα 24 ωρών

Ποδηλάτισσα στην Ισπανία χάνει τον έλεγχο και στέκεται στο χείλος του γκρεμού ‑ Βίντεο

Κόσμος 13.03.2026
Το περιστατικό καταγράφηκε από κάμερα 360 μοιρών που είχε τοποθετημένη στο ποδήλατό της

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της δολοφονίας του 20χρονου

Ελλάδα 13.03.2026
Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του βασικού ύποπτου για τη δολοφονία του 20χρονου

Παλαιό Φάληρο: Συνελήφθη 38χρονος που κατηγορείται για βiασμό 14χρονης

Ελλάδα 13.03.2026
Η 14χρονη είχε δημοσιεύσει ανάρτηση για υιοθεσία γάτας, μέσω της οποίας ήρθε σε επαφή με τον κατηγορούμενο

«Ποτέ δεν έχω δει το Ντουμπάι έτσι» – Προσφορές από τα 827 ξενοδοχεία της πόλης

Κόσμος 13.03.2026
H βιομηχανία ελπίζει στον γρήγορο τερματισμό του πολέμου

Ακαθάριστα οικόπεδα: Ξεκινά ο υποχρεωτικός καθαρισμός‑ Οι προθεσμίες και τα πρόστιμα

Ελλάδα 13.03.2026
Οι υπόχρεοι, έως τη 15η Ιουνίου, οφείλουν να προβούν στην υποβολή υπεύθυνης δήλωσης στο Εθνικό Μητρώο Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών

Αρχισαν τα όργανα στην Τουρκία για τους S‑400 μετά τις νατοϊκές αναχαιτίσεις ιρανικών πυραύλων

Κόσμος 13.03.2026
Σφοδρή κριτική από την τουρκική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Ερντογάν

Οδοντωτός: Τεράστιοι βράχοι πέφτουν στις ράγες – Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του

Ελλάδα 13.03.2026
Στα ίδια ακριβώς σημεία από όπου περνούν καθημερινά τα τρένα

Μαθητής έπεσε από μπαλκόνι τρίτου ορόφου στον Πύργο, τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε στο νοσοκομείο

Ελλάδα 13.03.2026
Ο 18χρονος έγινε αντιληπτός από περίοικους που έσπευσαν στο σημείο για να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες

ΕΟΔΥ: Κρούσματα ιλαράς σε 30 χώρες της Ευρώπης – Κρίσιμος ο εμβολιασμός

Ελλάδα 13.03.2026
Η ιλαρά συνεχίζει να προκαλεί σοβαρές επιπλοκές και θανάτους