E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σύψας: Πώς θα γίνει το lockdown στην Αττική

Χαμός από κρούσματα κάθε μέρα

Δημοσίευση 22/9/2020 | 08:27

Σύψας: Πώς θα γίνει το lockdown στην Αττική

Περιοδικά και για δυο εβδομάδες θα γίνει, όπως όλα δείχνουν, το lockdown στην Αττική, που παραμένει στο “πορτοκαλί” μετά τα 174 κρούσματα της Δευτέρας (21.09.2020), από τα 453 που εντοπίστηκαν συνολικά.

“Είμαστε ένα βήμα πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας” δήλωσε ο Νίκος Σύψας μιλώντας το πρωί της Τρίτης (22.09.2020) στον ΣΚΑΙ για την κατάσταση στην Αττική. Εκτίμησε πως “ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκτραπεί η κατάσταση”, αλλά ζήτησε να μην υπάρξει πανικός αλλά σωστή ενημέρωση.

Αναφερόμενος στο πως θα γίνει το lockdown, είπε πως θα γίνει περιοδικά. Αρχικά για δυο εβδομάδες, μέχρι να πέσει η καμπύλη της επιδημίας. Κι αν χρειαστεί, θα γίνει για άλλες δυο εβδομάδες, ενώ θα κλείσουν και σχολεία.

Ο γνωστός λοιμωξιολόγος δεν έκρυψε ότι ανά πάσα στιγμή η Αττική από “πορτοκαλί” μπορεί να γίνει… “κόκκινη”. Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή, όπως είπε ο Νίκος Σύψας, είναι στο κέντρο της Αθήνας επειδή η ιχνηλάτηση είναι δύσκολη, καθώς υπάρχει μεγάλη συρροή μεταναστών.

“Το πιο αποτελεσματικό όπλο που έχουμε είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας. Ελπίζουμε το 10ήμερο αυτό, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα δούμε την επίδραση των μέτρων. Αν χρειαστεί θα πάρουμε μέτρα και νωρίτερα”, τόνισε. Στην περίπτωση που τελικά επιλεχθεί να επιστρέψει η απαγόρευση κυκλοφορίας, μαζί της θα έρθουν, μοιραία, και τα SMS στο 13033.

Το κρίσιμο για τον Νίκο Σύψα είναι να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού και να βελτιωθεί η κατάσταση στην Αττική πριν μπούμε στον Οκτώβριο. “Αλίμονο αν με την κατάσταση αυτή μπούμε Οκτώβρη-Νοέμβρη”, είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι στιγμής ο δείκτης R (μεταδοτικότητας) στην Αττική είναι πάνω από 1, ενώ όπως εκτιμά το καλοκαίρι του 2021 το φαινόμενο θα αρχίσει να ξεθυμαίνει και θα εξαφανιστεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΝΒΑ: Έλειπε ο Αντετοκούνμπο και... χόρευαν οι Σίξερς

Αθλητικά Νέα 21.11.2025
Ηττα με 114-123 στην παράταση για τους Μπακς -

Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων: Συγκίνηση κατά την έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη – Δείτε βίντεο

Ελλάδα 21.11.2025
Πραγματοποιήθηκε η επίσημη έπαρση της εθνικής σημαίας, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης

Τα νέα δρομολόγια του Προαστιακού στην Αθήνα

Ελλάδα 21.11.2025
Όλα όσα αλλάζουν από αύριο

«Καμπανάκι» από τους ειδικούς για τη νέα παραλλαγή του ιού της γρίπης Α

Ελλάδα 21.11.2025
Τονίζουν πως ο εμβολιασμός είναι αναγκαίος

Το IRIS γίνεται υποχρεωτικό ‑ Αλλάζει ο τρόπος πληρωμών και αποδείξεων

Οικονομία 21.11.2025
Tι πρέπει να έχουν έτοιμο οι επιχειρήσεις

Σας παίρνουν συνέχεια τηλέφωνο από την Πολωνία; Γιατί δεν πρέπει να το σηκώσετε

Ελλάδα 21.11.2025
Τι δεν πρέπει να κάνετε αν δείτε κλήσεις από +48 και +3197

Νέα ταυτότητα: Οι κρίσιμες ενημερώσεις που δεν πρέπει να αμελήσεις

Ελλάδα 21.11.2025
Η έγκαιρη ενημέρωση είναι απαραίτητη

Σοκάρει βίντεο ντοκουμέντο από τον άγριο ξυλοδαρμό ανήλικης από συνομήλικές της

Ελλάδα 21.11.2025
Προβληματισμό προκαλεί το μένος με το οποίο χτυπούν με χέρια και πόδια τα τέσσερα κορίτσια το θύμα τους

Τραγωδία στο Βόλο: Ένοχος μόνο για πλημμελήματα ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε παππού και βρέφος

Ελλάδα 21.11.2025
Το δικαστήριο τον απάλλαξε για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης - Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή