E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σύψας: Πώς θα γίνει το lockdown στην Αττική

Χαμός από κρούσματα κάθε μέρα

Δημοσίευση 22/9/2020 | 08:27

Σύψας: Πώς θα γίνει το lockdown στην Αττική

Περιοδικά και για δυο εβδομάδες θα γίνει, όπως όλα δείχνουν, το lockdown στην Αττική, που παραμένει στο “πορτοκαλί” μετά τα 174 κρούσματα της Δευτέρας (21.09.2020), από τα 453 που εντοπίστηκαν συνολικά.

“Είμαστε ένα βήμα πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας” δήλωσε ο Νίκος Σύψας μιλώντας το πρωί της Τρίτης (22.09.2020) στον ΣΚΑΙ για την κατάσταση στην Αττική. Εκτίμησε πως “ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκτραπεί η κατάσταση”, αλλά ζήτησε να μην υπάρξει πανικός αλλά σωστή ενημέρωση.

Αναφερόμενος στο πως θα γίνει το lockdown, είπε πως θα γίνει περιοδικά. Αρχικά για δυο εβδομάδες, μέχρι να πέσει η καμπύλη της επιδημίας. Κι αν χρειαστεί, θα γίνει για άλλες δυο εβδομάδες, ενώ θα κλείσουν και σχολεία.

Ο γνωστός λοιμωξιολόγος δεν έκρυψε ότι ανά πάσα στιγμή η Αττική από “πορτοκαλί” μπορεί να γίνει… “κόκκινη”. Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή, όπως είπε ο Νίκος Σύψας, είναι στο κέντρο της Αθήνας επειδή η ιχνηλάτηση είναι δύσκολη, καθώς υπάρχει μεγάλη συρροή μεταναστών.

“Το πιο αποτελεσματικό όπλο που έχουμε είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας. Ελπίζουμε το 10ήμερο αυτό, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα δούμε την επίδραση των μέτρων. Αν χρειαστεί θα πάρουμε μέτρα και νωρίτερα”, τόνισε. Στην περίπτωση που τελικά επιλεχθεί να επιστρέψει η απαγόρευση κυκλοφορίας, μαζί της θα έρθουν, μοιραία, και τα SMS στο 13033.

Το κρίσιμο για τον Νίκο Σύψα είναι να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού και να βελτιωθεί η κατάσταση στην Αττική πριν μπούμε στον Οκτώβριο. “Αλίμονο αν με την κατάσταση αυτή μπούμε Οκτώβρη-Νοέμβρη”, είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι στιγμής ο δείκτης R (μεταδοτικότητας) στην Αττική είναι πάνω από 1, ενώ όπως εκτιμά το καλοκαίρι του 2021 το φαινόμενο θα αρχίσει να ξεθυμαίνει και θα εξαφανιστεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στη Ρόδο: Μάνα και κόρη τα θύματα του φονικού τροχαίου στο Αφάντου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο οδηγός του άλλου οχήματος κρατείται από την αστυνομία

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2‑2: «Αυτοκτόνησε» ο ΠΑΟΚ και έχασε την 2η θέση μαζί με τα προκριματικά του Champions League

E-Daily 2.TopNews Χτες
Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο έκλεισε η σεζόν για τους «ασπρόμαυρους»

Ρόδος: Δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους όταν το αυτοκίνητο τους ανετράπη μετά από σφοδρή σύγκρουση

Ελλάδα Χτες
Τραγικό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή της Αφάντου στην Ρόδο, με δύο γυναίκες να χάνουν τη ζωή τους έπειτα από σφοδρή σύγκρουση δύο οχημάτων

Αγιοι Ανάργυροι: «Είχα να καθαρίσω δυο μέρες, γι’ αυτό αντίκρισαν αυτές τις εικόνες» υποστήριξε η μητέρα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες είχε γίνει και στο παρελθόν ανώνυμη αναφορά για την οικογένεια, πριν από περίπου δύο χρόνια

H Starbucks απολύει εργαζόμενους στις ΗΠΑ και κάνει reset στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μεταφέρει μέρος του προσωπικού στο Νάσβιλ λόγω των χαμηλότερων φόρων και μισθών

Η Μαρία Καρυστιανού στον Αρειο Πάγο για το νέο κόμμα τη Δευτέρα – «Είναι επίσημο πλέον το ξεκίνημα»

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Γράφουμε όλοι μαζί τη σωστή και την καλή ιστορία» τόνισε, μεταξύ άλλων, η Μαρία Καρυστιανού

Μετρό: Σε ποιους σταθμούς αλλάζει από σήμερα το ωράριο λειτουργίας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Προσωρινές αλλαγές στη λειτουργία τεσσάρων σταθμών της Γραμμής 2 του Μετρό Αθήνας θα ισχύσουν από το βράδυ της Κυριακής 17 Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

Ποιος Έλληνας συνθέτης κρύβεται πίσω από τη μεγάλη νίκη της Βουλγαρίας στη Eurovision 2026

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Δημήτρης Κοντόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς, υπογράφει το «Bangaranga» που χάρισε στη Βουλγαρία την πρώτη της νίκη στον θεσμό.

Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε στις τουαλέτες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ελλάδα Προχτές
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις