E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σύψας: Πώς θα γίνει το lockdown στην Αττική

Χαμός από κρούσματα κάθε μέρα

Δημοσίευση 22/9/2020 | 08:27

Σύψας: Πώς θα γίνει το lockdown στην Αττική

Περιοδικά και για δυο εβδομάδες θα γίνει, όπως όλα δείχνουν, το lockdown στην Αττική, που παραμένει στο “πορτοκαλί” μετά τα 174 κρούσματα της Δευτέρας (21.09.2020), από τα 453 που εντοπίστηκαν συνολικά.

“Είμαστε ένα βήμα πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας” δήλωσε ο Νίκος Σύψας μιλώντας το πρωί της Τρίτης (22.09.2020) στον ΣΚΑΙ για την κατάσταση στην Αττική. Εκτίμησε πως “ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκτραπεί η κατάσταση”, αλλά ζήτησε να μην υπάρξει πανικός αλλά σωστή ενημέρωση.

Αναφερόμενος στο πως θα γίνει το lockdown, είπε πως θα γίνει περιοδικά. Αρχικά για δυο εβδομάδες, μέχρι να πέσει η καμπύλη της επιδημίας. Κι αν χρειαστεί, θα γίνει για άλλες δυο εβδομάδες, ενώ θα κλείσουν και σχολεία.

Ο γνωστός λοιμωξιολόγος δεν έκρυψε ότι ανά πάσα στιγμή η Αττική από “πορτοκαλί” μπορεί να γίνει… “κόκκινη”. Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή, όπως είπε ο Νίκος Σύψας, είναι στο κέντρο της Αθήνας επειδή η ιχνηλάτηση είναι δύσκολη, καθώς υπάρχει μεγάλη συρροή μεταναστών.

“Το πιο αποτελεσματικό όπλο που έχουμε είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας. Ελπίζουμε το 10ήμερο αυτό, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα δούμε την επίδραση των μέτρων. Αν χρειαστεί θα πάρουμε μέτρα και νωρίτερα”, τόνισε. Στην περίπτωση που τελικά επιλεχθεί να επιστρέψει η απαγόρευση κυκλοφορίας, μαζί της θα έρθουν, μοιραία, και τα SMS στο 13033.

Το κρίσιμο για τον Νίκο Σύψα είναι να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού και να βελτιωθεί η κατάσταση στην Αττική πριν μπούμε στον Οκτώβριο. “Αλίμονο αν με την κατάσταση αυτή μπούμε Οκτώβρη-Νοέμβρη”, είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι στιγμής ο δείκτης R (μεταδοτικότητας) στην Αττική είναι πάνω από 1, ενώ όπως εκτιμά το καλοκαίρι του 2021 το φαινόμενο θα αρχίσει να ξεθυμαίνει και θα εξαφανιστεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε η θρυλική Ιταλίδα τραγουδίστρια Ορνέλα Βανόνι

Κόσμος 22.11.2025
Από τις γνωστότερες προσωπικότητες της ιταλικής μουσικής, ήταν επίσης ηθοποιός και τηλεοπτική παρουσιάστρια

Σε επαγρύπνηση τα συστήματα υγείας για την πρόωρη άνοδο της γρίπης

Ελλάδα 22.11.2025
Νέο στέλεχος Κ και η σημασία του εμβολιασμού

Τι σημαίνει για την Ευρώπη η εφαρμογή του σχεδίου Τραμπ στην Ουκρανία

Κόσμος 22.11.2025
Τα δύο σενάρια για την επόμενη ημέρα

Στέφανος Τσιτσιπάς: Φέρεται να πλήρωσε το πρόστιμο και να παρέδωσε το δίπλωμα αυτοκινήτου

Ελλάδα Χτες
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ενημέρωσε ποτέ τις αρχές για το ποιος οδηγούσε το βράδυ της Τετάρτης στην Αττική Οδό

«Ανεβαίνει» κι άλλο το σουβλάκι: Φτάνει και ξεπερνάει τα 5 ευρώ το τυλιχτό

Οικονομία Χτες
Το σουβλάκι το 2015 κόστιζε, μόλις, 2 ευρώ και 20 λεπτά

Παναθηναϊκός AKTOR: Ξανά στο χειρουργείο ο Λεσόρ, ταξιδεύει για Πορτογαλία

Αθλητικά Νέα Χτες
Δείτε την ανακοίνωση της ομάδας

Θεσσαλονίκη: Στην Ιταλία μεταφέρεται σήμερα το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Ελλάδα Χτες
Το ζευγάρι νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ με οξεία ηπατική ανεπάρκεια έπειτα από κατανάλωση μανιταριών

Τραμπ για Ουκρανία: Διορία έως την επόμενη Πέμπτη για την αποδοχή ή όχι του σχεδίου 28 σημείων

Κόσμος Χτες
Εκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας συγκάλεσε στη Μόσχα ο Πούτιν