E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Michael Lonsdale: Πέθανε ο δαιμόνιος «κακός» του James Bond

Ο Michael Lonsdale υποδύθηκε τον δαιμόνιο Hugo Drax απέναντι στον Roger Moore.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/9/2020 | 20:17

Michael Lonsdale: Πέθανε ο δαιμόνιος «κακός» του James Bond

Ο Michael Lonsdale, o ηθοποιός που υποδύθηκε τον Hugo Drax, τον δαιμόνιο κακό που ήθελε να αφανίσει την ανθρωπότητα αλλά τον εμπόδισε ο ανίκητος 007, έφυγε από τη ζωή , σε ηλικία 89 ετών.

Η συμμετοχή του, το 1979, στην ταινία «James Bond: Επιχείρηση Μουνρέικερ» εκτόξευσε την δημοτικότητά του μιας και κέρδισε τις εντυπώσεις υποδυόμενος τον παράφρονα και αδίκστακτο Hugo Drax που εκτόξευε σφαίρες με αέριο νεύρων από τον διαστημικό του σταθμοί προκειμένου με στόχο αποικίσει τον πλανήτη με τη δίκη του, ανώτερη φυλή.

Ωστόσο κατά την διάρκεια της υποκριτικής του θητείας ερμήνευσε πολλούς ακόμη και σημαντικούς ρόλους. Πιο συγκεκριμένα εμφανίστηκε σε περισσότερες από 180 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές μεταξύ των οποίων και η κινηματογραφική μεταφορά του βραβευμένου με Μπούκερ μυθιστορήματος του Kazuo Ishiguro «Τα απομεινάρια μιας μέρας», το πολιτικό θρίλερ «The Day of the Jackal»κ.α.

Γεννημένος στη Γαλλία, με πατέρα Άγγλο και μητέρα Γαλλοιρλανδή, σπούδασε ζωγραφική στο Παρίσι αλλά τελικά τον κέρδισε η υποκριτική. Ήταν 24 ετών όταν υποδύθηκε τον παρθενικό θεατρικό του ρόλο για να συνεχίσει δυναμικά με δεκάδες συμμετοχές τόσο σε αγγλικές όσο και σε γαλλικές κινηματογραφικές παραγωγές.

Το 2011, μάλιστα, απέσπασε βραβείο Cezar Β΄Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Of Gods and Men».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εντοπίστηκε η σορός του 34χρονου δύτη στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Ελλάδα 25.03.2026
Η επιχείρηση για την ανάσυρση της σορού δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα

Ιράν: «Υπερβολικές οι απαιτήσεις Τραμπ» – Οι 5 όροι της Τεχεράνης για κατάπαυση του πυρός

Κόσμος 25.03.2026
Ιρανικός αξιωματούχος τόνισε ότι η χώρα θα τερματίσει τον πόλεμο μόνο όταν το αποφασίσει η ίδια και εφόσον ικανοποιηθούν οι δικές της προϋποθέσεις.

Πώς έγινε η τραγωδία με τις δύο νεκρές στον Βόλο: Συγκλονιστική μαρτυρία, «είδα άνθρωπο να φλέγεται στην αυλή»

Ελλάδα 25.03.2026
Γειτόνισσα περιέγραψε πως ένας γείτονας προσπάθησε να βοηθήσει τον άνθρωπο που φλεγόταν ρίχνοντας πάνω του μπουφάν

Τραγωδία στον Βόλο: Μάνα και κόρη νεκρές από έκρηξη σε σπίτι – Σοβαρά τραυματισμένος 39χρονος

Ελλάδα 25.03.2026
Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 16:00 στην περιοχή Αγία Παρασκευή και αποδίδεται πιθανώς σε φιάλη υγραερίου από σόμπα.

Fuel Pass 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα, ποια τα εισοδηματικά κριτήρια και πόσα ευρώ δικαιούστε

Οικονομία 25.03.2026
Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα στο gov.gr, με στόχο οι πληρωμές να ολοκληρωθούν πριν το Πάσχα.

Το Ιράν ισχυρίζεται ότι εκτόξευσε πυραύλους προς το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Abraham Lincoln

Κόσμος 25.03.2026
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού του Ιράν, οι πύραυλοι ανάγκασαν το αεροπλανοφόρο που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή του Κόλπου «να αλλάξει θέση»

Τα νέα οπλικά συστήματα που παρουσιάστηκαν σήμερα στην παρέλαση – Το αντι‑drone σύστημα «Κένταυρος», το «Aster 30» και η τορπίλη «Seahake‑4»

Ελλάδα 25.03.2026
Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ένα χρόνο πριν τις εκλογές – Πώς τις διαβάζει το Μαξίμου

Πολιτική 25.03.2026
Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ένα χρόνο πριν τις εκλογές – Πώς τις διαβάζει το Μαξίμου

25η Μαρτίου: Δείτε live τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα

Ελλάδα 25.03.2026
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

25η Μαρτίου: Η Αθήνα έτοιμη για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση – Σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ελλάδα 25.03.2026
Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11:00 - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

25η Μαρτίου: Η έπαρση της γαλανόλευκης στην Ακρόπολη – Βίντεο από τον Ιερό Βράχο

Ελλάδα 25.03.2026
Στις 08:00 το πρωί η ελληνική σημαία υψώθηκε στον Ιερό Βράχο, σηματοδοτώντας την έναρξη των εορτασμών για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.