E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συγκλονίζουν οι κάτοικοι της Δαμασκηνιάς: «Έχασα τον άνδρα μου και πολλούς συγγενείς»

«Τρόμαξα όταν άνοιξα τα μάτια μου»

Δημοσίευση 21/9/2020 | 19:17

Συγκλονίζουν οι κάτοικοι της Δαμασκηνιάς: «Έχασα τον άνδρα μου και πολλούς συγγενείς»

Από τους 60 κατοίκους της Δαμασκηνιάς στην Κοζάνη, νόσησαν τουλάχιστον οι 15… Δηλαδή ένας στους τέσσερις! Οι 12 νοσηλεύτηκαν με βαριά συμπτώματα, με τους 9 από αυτούς να μην τα καταφέρνουν, αφήνοντας την τελευταία τους πνοή στο νοσοκομείο.

Σήμερα, οι κάτοικοι του χωριού δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους. Άλλοι είδαν τους αγαπημένους τους να πεθαίνουν από κορονοϊό και άλλοι ανέβηκαν μαζί τους έναν Γολγοθά στη Μονάδα εντατικής θεραπείας, βγαίνοντας νικητές.

«Εγώ έχασα τον άνδρα μου από αυτό και πολλούς συγγενείς»… «Ο άνδρας μου δύο φορές πέθανε κι αναστήθηκε…»… «Ήταν και δικά μου άτομα, ήταν ξαδέρφια μου»…

Όσα είπαν στο LiveNews, συγκλονίζουν!

«Πέθανε κόσμος γύρω μας, όσο ήμουν εγώ στο νοσοκομείο πέθαναν γνωστοί, χωριανοί και φίλοι. Η φίλη μου έχασε τον άνδρα της».
«Ο άνδρας μου ήταν μια χαρά, ήρθε, έφαγε και τον πήγα στο νοσοκομείο»

5 διαφορετικά νοσοκομεία άλλαξε ο σύζυγος της κυρίας Όλγας Κατσίρη. 80 μέρες έμεινε διασωληνωμένος στη ΜΕΘ. Δεν κατάφερε να βγει νικητής από αυτή την μάχη.

«Δεν τον ξαναείδα μετά…»

Τα δάκρυα της κύριας Όλγας είναι ακόμα νωπά για τον σύζυγό της Περικλή. Το πένθος βιωμένο μισό, αφού δεν κατάφερε να τον αποχαιρετήσει ούτε στο νοσοκομείο, αλλά ούτε και στην κηδεία του.

«Είχαμε πάντα μια απορία, όταν τον έφεραν δεν μπορέσαμε να τον δούμε».

Παραδόξως όπως λέει η ίδια δεν διαγνώστηκε καν θετική. Δεν βίωσε την ασθένεια που της στέρησε τον σύζυγο, παρά μόνο την απομόνωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Η πρεσβυτέρα του χωριού, περιγράφει πως γλίτωσε από θαύμα όταν λίγο πριν χειροτερεύσει η υγεία της, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, έσπασε την ολική καραντίνα της Δαμασκηνιάς και τη μετέφερε στο νοσοκομείο.

«Ο βήχας δεν σταματούσε, εκεί φοβήθηκα»

Με τον ιερέα σύζυγό της και τον γιο της θετικούς, οι ώρες για την ίδια μέσα στο νοσοκομείο ήταν δραματικές. Ειδικά όταν από διπλανό θάλαμο, άκουσε τον συγχωριανό την να αφήνει την τελευταία του πνοή.

«Τη δεύτερη μέρα που ήμουν στο νοσοκομείο, άκουσα ό,τι γινόταν στον διπλανό θάλαμο που ήταν ένας άλλος συγχωριανός μας, τα άκουσα όλα κι ήταν πολύ τρομακτικά».

«Τρόμαξα όταν άνοιξα τα μάτια μου»

55 ημέρες πάλευε με τον κορονοϊό, ο Γιώργος Κατσίρης, που κόλλησε στο καφενείο τους χωριού μαζί με τον σύζυγο της κυρίας Όλγας, που ήταν πρώτα ξαδέρφια.

«Εγώ γνώρισα τον κορονοϊό από την κακή του πλευρά, αλλά πάλεψα μαζί του και τον νίκησα. Τρόμαξα δεν μπορούσα να μιλήσω και φοβήθηκα μήπως έχασα τη φωνή μου. Όταν άνοιξα τα μάτια μου τρόμαξα, δεν μπορούσα να μιλήσω από την καταστολή, δεν μπορούσα να περπατήσω κτλ»

Οι μαύρες σκέψεις διαδέχονταν η μία την άλλη και ο φόβος του θανάτου ζωντάνευε τη νύχτα. «Τα βράδια περνούσα μεγάλη αγωνία, δεν ήξερες αν την επόμενη θα είσαι ζωντανός ή αν θα έχεις φύγει, θα έχεις καταλήξει».

Την ίδια αγωνία πέρασε και η σύζυγος του, Αγνή, που όταν κατάφερε να δει τον άνδρα της μετά από σχεδόν 2 μήνες, δεν τον αναγνώρισε. «Αγωνία μόνο; όταν πήγα δεν τον γνώρισα, είχε χάσει 22 κιλά. Κάνω πίσω λέω στο παιδί μου, με έφερες σε άλλον άνθρωπο;»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Τραμπ περιμένει 30 έως 50 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από την Βενεζουέλα

Κόσμος 07.01.2026
«Ο Τραμπ εγκαθιστά χωρίς κόμπλεξ ένα αμερικανικό προτεκτοράτο σε μία κυρίαρχη χώρα και διεκδικεί δικαιώματα στους πόρους της»

Λαϊκές αγορές: Αναστέλλεται η απεργία ‑ Κανονικά από την Παρασκευή η λειτουργία τους

Ελλάδα 07.01.2026
Δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη δράση στη λαχαναγορά - Η ανακοίνωση για τις λαϊκές αγορές

Κλείνουν τα Τέμπη οι αγρότες – Απαντούν με κλιμάκωση στα μέτρα της κυβέρνησης

Ελλάδα 07.01.2026
Σε εισήγηση για ανάλογο αποκλεισμό δείχνει πως βαδίζει και το μπλόκο της Θήβας

Αγρότες: Εμπαιγμός τα μέτρα, ειδικά η ρύθμιση για το ρεύμα – «Θέλουν να μας εξαφανίσουν» – Συσκέψεις στα μπλόκα

Ελλάδα 07.01.2026
Αρνητικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις των αγροτοκτηνοτρόφων στην εξειδίκευση των μέτρων της κυβέρνησης

Προκαταρκτική έρευνα για τις δηλώσεις Βαρουφάκη – Εξετάζεται «διαφήμιση χρήσης ουσιών»

Ελλάδα 07.01.2026
Οι αναφορές του προέδρου του ΜέΡΑ25 αφορούν περιστατικό που, όπως ο ίδιος σημείωσε, έλαβε χώρα 37 χρόνια πριν, το 1989, στο εξωτερικό

Σφοδρός καύσωνας στην Αυστραλία

Κόσμος 07.01.2026
Προειδοποίηση για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς

Νεκρός Ρώσος μεγιστάνας, το ελικόπτερό του έμπλεξε σε καλώδια και συνετρίβη

Κόσμος 07.01.2026
Νεκρός είναι ο Ιλίας Γκιμαντουτντίνοφ

Είχε σκύλο με λουρί να τρέχει έξω από το ΙΧ στη Θεσσαλονίκη – «Το ζώο το αγαπώ»

Ελλάδα 07.01.2026
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για «κακοποίηση ζώου»

Η ΕΛ.ΑΣ έστειλε στον εισαγγελέα το βίντεο του Βαρουφάκη που παραδέχεται πως έχει πάρει ecstacy

Ελλάδα 07.01.2026
Η Δίωξη Ναρκωτικών έστειλε το βίντεο στις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ζητήματα διερεύνησης

«Βόμβα» Αταμάν για το μέλλον στον Παναθηναϊκό

Αθλητικά Νέα 07.01.2026
Ο Εργκίν Αταμαν ανέλαβε την ευθύνη για την εικόνα του Παναθηναϊκού ενώ προχώρησε και σε μία βαρύγδουπη δήλωση αναφορικά με το μέλλον του

Σοκαριστικό: Ο Τραμπ εξευτελίζει δημόσια τον Μακρόν

Κόσμος 07.01.2026
«Σε ικετεύω, θα κάνω ό,τι θέλεις, κύριε, μου έλεγε και κλαψούριζε»

Ζητώ συγγνώμη, το παιδί μου θα πληρώσει, λέει η μάνα του 16χρονου

Ελλάδα 07.01.2026
Βαριές κακώσεις σε όλο το σώμα του 17χρονου στις Σέρρες έδειξε η ιατροδικαστική