E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Καρφί» Χαρδαλιά σε Κουμουτσάκο: Ολοι είμαστε χριστιανοί αλλά δεν το επιδεικνύουμε

Πήγε να κοινωνήσει και η φωτογραφία του έκανε τον γύρο του διαδικτύου

Δημοσίευση 18/9/2020 | 19:26

«Καρφί» Χαρδαλιά σε Κουμουτσάκο: Ολοι είμαστε χριστιανοί αλλά δεν το επιδεικνύουμε

Αντιδράσεις σε μεγάλη μερίδα της κοινωνίας έχει προκαλέσει η επιλογή αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιου για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργου Κουμουτσάκου, να κοινωνήσει εν μέσω έξαρσης της πανδημίας του κοροναϊού. Μάλιστα, την κίνηση αυτή κλήθηκε να σχολιάσει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας, ο κ. Χαρδαλιάς πέταξε το «καρφί» του λέγοντας εμφατικά: «Όλοι χριστιανοί είμαστε, απλά κάποιοι έχουμε επιλέξει να μην κάνουμε επίδειξη της πίστης μας».

Όπως σημείωσε «όλα τα μέλη της κυβέρνησης πρέπει να δείχνουμε το καλό παράδειγμα και να τηρούμε χωρίς εκπτώσεις τους κανόνες που ζητούμε από τους πολίτες να τηρήσουν». Σημειώνεται πως την Πέμπτη και ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, παρακολούθησε τη θεία λειτουργία στην Αγία Σοφία του Νέου Ψυχικού, λαμβάνοντας στο τέλος τη Θεία Κοινωνία.

Η ενέργεια του κ. Κουμουτσάκου να πάει να κοινωνήσει, χωρίς κανένα απολύτως μέτρο προφύλαξης, ερμηνεύθηκε σχεδόν αμέσως από εκκλησιαστικούς κύκλους -και όχι μόνο- ως «απάντηση» στη σύσταση του καθηγητή Μανώλη Δερμιτζάκη, ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα είχε επισημάνει ότι είναι προτιμότερο πριν αρχίσουν να κλείνουν επιχειρήσεις στο πλαίσιο ενός lockdown για τον περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού, να σταματήσει η Θεία Μετάληψη ή τουλάχιστον να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο γίνεται.

Την ίδια ώρα που ο Νίκος Χαρδαλιάς έλεγε αυτά με ανάρτησή του στο twitter ο Γιώργος Κουμουτσάκος έγραψε: «Λυπάμαι που μια αυθόρμητη ειλικρινής επιθυμία και ανάγκη την ημέρα των γενεθλίων μου, που δημοσιοποιήθηκε ερήμην μου, δημιούργησε θέμα. Προφανώς δεν ενθαρρύνω οποιονδήποτε σε αυτήν τη στάση. Αντίθετα, προτρέπω όλους να τηρήσουν πλήρως τα κυβερνητικά μέτρα υπέρ της δημόσιας υγείας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε ποια χώρα η τεχνητή νοημοσύνη θα συμπεριληφθεί στα σχολικά προγράμματα

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Η κυβέρνηση διέθεσε για τον σκοπό αυτό 300 εκατομμύρια ευρώ

Ποια χρέη προς την εφορία χαρακτηρίζονται «ανεπίδεκτα είσπραξης»

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Η ΑΑΔΕ εντάσσει επιπλέον 6 δισ. ευρώ στα «παγωμένα» χρέη έως το τέλος του 2026, χωρίς ωστόσο αυτά να διαγράφονται.

Υπόθεση Λιανά: Τι αποκαλύφθηκε για την οικογένεια του βασικού υπόπτου που συγκλονίζει τη Γαλλία

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Ο πατέρας και ο αδελφός του Ζερόμ Μπαρελά έχουν κατά το παρελθόν αντιμετωπίσει κατηγορίες για βιασμό, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Τραμπ: «Ο Ερντογάν είναι πολύ καλός φίλος μου»

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
«Δεν θα γίνει κάτι με Τουρκία-Ισραήλ, τουλάχιστον όσο είμαι εγώ πρόεδρος», εκτίμησε

Σκηνές χάους στο Μπέλφαστ: Φλεγόμενα οχήματα και αιματηρές ταραχές παρέλυσαν την πόλη

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα η Βόρεια Ιρλανδία φλέγεται, με επιθέσεις εναντίον μεταναστών, εμπρησμούς και συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις, μετά από μαχαίρωμα Σουδανού υπηκόου.

Αίγιο: Το κίνητρο πίσω από τη διπλή δολοφονία

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Ο κατηγορούμενος συνελήφθη

Ιράν: Ανακοίνωσε ότι κλείνει τα Στενά του Ορμούζ

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Βομβαρδισμοί και συγκρούσεις στο όνομα της... διπλωματίας

«Μαϊμού γιατρός» στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου: Τι κατάφερε να κάνει πριν τον αντιληφθούν

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Αγνωστος Ρομά φορώντας ιατρική ενδυμασία εισέβαλε σε θαλάμους της Παθολογικής Κλινικής και αφαίρεσε χρήματα, κινητά και τραπεζικές κάρτες από ασθενείς και συνοδούς.

Αίγιο: «Τους αγαπούσα πολύ, είμαι αθώος» – Τα νέα στοιχεία που «δένουν» τον 65χρονο για το διπλό φονικό

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Οι αστυνομικές αρχές διερευνούν όλα τα πιθανά κίνητρα του δράστη

Μουντιάλ 2026: Προσοχή στους νέους κανονισμούς

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Νέοι καιροί νέα ήθη από τη FIFA

Η ΣΤΑΣΥ απέρριψε το αίτημα του Athens Pride για αφίσες στο Μετρό

LGBTQI+ 11.06.2026
Για πρώτη φορά σε δέκα χρόνια, η ΣΤΑΣΥ αρνήθηκε την ανάρτηση αφισών του Athens Pride στους σταθμούς του Μετρό Αθήνας.