E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γάλλος στην Καλαμάτα έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ

O κόλπος της Καλαμάτας ενέπνευσε τον Γάλλο καταδύτη, Αρνό Ζεράλντ να σημειώσει νέο παγκόσμιο ρεκόρ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/9/2020 | 15:21

Γάλλος στην Καλαμάτα έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ

Το σημείωσε σε χρόνο 3 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα καταρρίπτοντας το προηγούμενο του Ρώσου Αλεξέι Μολσχάνοφ με 111 μέτρα

Το απέραντο γαλάζιο στον κόλπο της Καλαμάτας ενέπνευσε τον σπουδαίο Γάλλο καταδύτη, Αρνό Ζεράλντ, από τη Μασσαλία για να σημειώσει νέο παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης.

Ο Αρνό Ζεράλντ με το επιτελείο του αλλά και διαπιστευμένους εκπροσώπους του φορέα που μετρά ανάλογες επιδόσεις επιχείρησε στην θαλάσσια περιοχή στον κόλπο της Καλαμάτας και πραγματοποίησε μία ιστορική επίδοση. Η επιτυχημένη προσπάθεια έγινε στις 10:30 το πρωί της Τρίτης, 15 Σεπτεμβρίου, και πανηγυρίστηκε έξαλλα από συνεργάτες και στενούς φίλους του Γάλλου καταδύτη.

Η μάχη με τον Ρώσο Μολσχάνοφ

Κατέβηκε σε ελεύθερη κατάδυση στα 112 μέτρα σε χρόνο 3 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα. Βελτίωσε κατά ένα μέτρο το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε ο Ρώσος, Αλεξέι Μολσχάνοφ με 111 μέτρα. Το είχε καταφέρει στην Κροατία σε χρόνο 4 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα. Μάλιστα, τότε πολλοί είχαν πει πως πολύ δύσκολα θα καταρριφθεί η επίδοση του Ρώσου αλλά ένα χρόνο μετά ο Αρνό Ζεράλντ τους διέψευσε.

Δεύτερη φορά που κάνει παγκόσμιο ρεκόρ

Ο 24χρονος Γάλλος δεν είναι ένας τυχαίος αθλητής, είναι πρώην κολυμβητής και καταδύτης που πλέον ασχολείται επαγγελματικά με τις ελεύθερες καταδύσεις. Μάλιστα, είναι η δεύτερη φορά που σημειώνει παγκόσμιο ρεκόρ. Το προηγούμενο το είχε πετύχει στα 108 μέτρα στις αρχές του 2019. Λίγο αργότερα του πήρε το ρεκόρ ο Μολσχάνοφ και έτσι την Τρίτη πήρε και πάλι τα σκύπτρα. Εχει, επίσης, πολλούς τίτλους σε παγκόσμια πρωταθλήματα και είναι μεταξύ των κορυφαίων όλων των εποχών στις ελεύθερες καταδύσεις.

Έκτη και... φαρμακερή

Οπως είπε πριν από την επιτυχημένη προσπάθεια του ρεκόρ το είχε επιχειρήσει άλλες πέντε φορές χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα. «Η έκτη φορά ήταν και η αποτελεσματική. Αισθανόμουν δυνατός και σίγουρος και έβγαλα από μέσα μου όλες τις σκέψεις.

Εστίασα στο στόχο μου. Κουράστηκα πολύ να φτάσω σε αυτό το αποτέλεσμα. Αφιερώνω την επίδοση στους συνεργάτες μου και στους υποστηρικτές μου», είπε στην leparisien.fr ο Αρνό Ζεράλντ ενώ η διευθύντρια της αποστολής Σαρλότ Μπενό εξέφρασε το παράπονο πως ένας τόσο μεγάλος αθλητής που πετυχαίνει τόσο μεγάλες διακρίσεις δεν έχει χορηγό και την ανάλογη υποστήριξη και πως όλη η αποστολή οργανώθηκε από ίδια κεφάλαια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η λίστα με τα 61 προϊόντα στα οποία μπαίνει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους

Οικονομία 11.03.2026
Τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Προσοχή: Νέα απάτη SMS με δήθεν πρόστιμα Τροχαίας – Τι πρέπει να κάνετε άμεσα

Ελλάδα 11.03.2026
Δεκάδες πολίτες έχουν λάβει πρόσφατα SMS από άγνωστο πάροχο

Στα χέρια της Αστυνομίας κύκλωμα «προστασίας» σε Πιερία και Χαλκιδική

Ελλάδα 11.03.2026
Οι έρευνες συνεχίζονται ώστε να συλληθφούν όλα τα μέλη

Το πρώτο μήνυμα του Σπανούλη μετά την αποχώρησή του από την Μονακό

Αθλητικά Νέα 11.03.2026
Πως αποχαιρέτησε παίκτες και οπαδούς

Ηράκλειο: Βίντεο ντοκουμέντο από την έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού στο σχολείο

Ελλάδα 11.03.2026
Γιόρτασαν τα γενέθλια του μεγαλύτερου και μετά έκαναν το «πείραμα»

Ανατροπή στο κληρονομικό Δίκαιο ‑ Τι αλλάζει και πότε ισχύει η προφορική τελευταία βούληση

Ελλάδα 11.03.2026
Σε σημαντικές αλλαγές στο Κληρονομικό Δίκαιο προχωρά το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Το διαγραμμένο tweet που έφερε τα «πάνω κάτω» στις αγορές πετρελαίου

Οικονομία 11.03.2026
Η ζημιά εκατομμυρίων και το «ασυγχώρητο λάθος»

Μεγάλο καρχαριοειδές κολυμπούσε κοντά στην ακτή στο Καβούρι, δείτε βίντεο

Ελλάδα 11.03.2026
Το ψάρι είχε μήκος που ξεπερνούσε το 1,5 μέτρο, ενώ το πτερύγιό του ήταν ορατό πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

Στενά του Ορμούζ: Ελληνόκτητο το ένα από τα τρία φορτηγά πλοία που χτυπήθηκαν από βλήματα

Κόσμος 11.03.2026
Το πλοίο ανήκει στον στόλο της Star Bulk, ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο εφοπλιστής Πέτρος Παππάς

Αγαλμα Τραμπ – Επστάιν στην Ουάσιγκτον εμπνευσμένο από τη διάσημη σκηνή του «Τιτανικού»: «I’m the king of the world»

Κόσμος 11.03.2026
Ο τίτλος του έργου «Ο βασιλιάς του κόσμου» αποτελεί μια αναφορά στην ατάκα του Λεονάρντο Ντι Κάπριο ενώ αγκάλιαζε την αγαπημένη του, Ρόουζ, που υποδυόταν η Κέιτ Γουίνσλετ

Ιράν: Πέντε τρόποι με τους οποίους μπορεί να εξελιχθεί ο πόλεμος

Κόσμος 11.03.2026
Αναλυτές αναφέρουν πως εάν συνεχιστεί η σύγκρουση, θα μετατραπεί σε «πόλεμο φθοράς»