E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γάλλος στην Καλαμάτα έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ

O κόλπος της Καλαμάτας ενέπνευσε τον Γάλλο καταδύτη, Αρνό Ζεράλντ να σημειώσει νέο παγκόσμιο ρεκόρ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/9/2020 | 15:21

Γάλλος στην Καλαμάτα έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ

Το σημείωσε σε χρόνο 3 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα καταρρίπτοντας το προηγούμενο του Ρώσου Αλεξέι Μολσχάνοφ με 111 μέτρα

Το απέραντο γαλάζιο στον κόλπο της Καλαμάτας ενέπνευσε τον σπουδαίο Γάλλο καταδύτη, Αρνό Ζεράλντ, από τη Μασσαλία για να σημειώσει νέο παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης.

Ο Αρνό Ζεράλντ με το επιτελείο του αλλά και διαπιστευμένους εκπροσώπους του φορέα που μετρά ανάλογες επιδόσεις επιχείρησε στην θαλάσσια περιοχή στον κόλπο της Καλαμάτας και πραγματοποίησε μία ιστορική επίδοση. Η επιτυχημένη προσπάθεια έγινε στις 10:30 το πρωί της Τρίτης, 15 Σεπτεμβρίου, και πανηγυρίστηκε έξαλλα από συνεργάτες και στενούς φίλους του Γάλλου καταδύτη.

Η μάχη με τον Ρώσο Μολσχάνοφ

Κατέβηκε σε ελεύθερη κατάδυση στα 112 μέτρα σε χρόνο 3 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα. Βελτίωσε κατά ένα μέτρο το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε ο Ρώσος, Αλεξέι Μολσχάνοφ με 111 μέτρα. Το είχε καταφέρει στην Κροατία σε χρόνο 4 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα. Μάλιστα, τότε πολλοί είχαν πει πως πολύ δύσκολα θα καταρριφθεί η επίδοση του Ρώσου αλλά ένα χρόνο μετά ο Αρνό Ζεράλντ τους διέψευσε.

Δεύτερη φορά που κάνει παγκόσμιο ρεκόρ

Ο 24χρονος Γάλλος δεν είναι ένας τυχαίος αθλητής, είναι πρώην κολυμβητής και καταδύτης που πλέον ασχολείται επαγγελματικά με τις ελεύθερες καταδύσεις. Μάλιστα, είναι η δεύτερη φορά που σημειώνει παγκόσμιο ρεκόρ. Το προηγούμενο το είχε πετύχει στα 108 μέτρα στις αρχές του 2019. Λίγο αργότερα του πήρε το ρεκόρ ο Μολσχάνοφ και έτσι την Τρίτη πήρε και πάλι τα σκύπτρα. Εχει, επίσης, πολλούς τίτλους σε παγκόσμια πρωταθλήματα και είναι μεταξύ των κορυφαίων όλων των εποχών στις ελεύθερες καταδύσεις.

Έκτη και... φαρμακερή

Οπως είπε πριν από την επιτυχημένη προσπάθεια του ρεκόρ το είχε επιχειρήσει άλλες πέντε φορές χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα. «Η έκτη φορά ήταν και η αποτελεσματική. Αισθανόμουν δυνατός και σίγουρος και έβγαλα από μέσα μου όλες τις σκέψεις.

Εστίασα στο στόχο μου. Κουράστηκα πολύ να φτάσω σε αυτό το αποτέλεσμα. Αφιερώνω την επίδοση στους συνεργάτες μου και στους υποστηρικτές μου», είπε στην leparisien.fr ο Αρνό Ζεράλντ ενώ η διευθύντρια της αποστολής Σαρλότ Μπενό εξέφρασε το παράπονο πως ένας τόσο μεγάλος αθλητής που πετυχαίνει τόσο μεγάλες διακρίσεις δεν έχει χορηγό και την ανάλογη υποστήριξη και πως όλη η αποστολή οργανώθηκε από ίδια κεφάλαια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αφροδίτη Νέστορα: Το πρώτο μήνυμα μετά τον θάνατο της μητέρας της

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Με το μήνυμά της αυτό, η κ. Νέστορα θέλησε να ευχαριστήσει δημόσια τους πολίτες για τα αμέτρητα μηνύματα αγάπης, συμπαράστασης και ενδιαφέροντος

Διπλώματα οδήγησης: Ξανά στο τραπέζι οι ψηφιακές εξετάσεις που έμειναν 5 χρόνια στα χαρτιά

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Αλλη μία απόπειρα να εφαρμόσει τον νόμο που η ίδια ψήφισε το 2021 για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών κάνει η κυβέρνηση

Καταιγίδες και ενισχυμένοι άνεμοι σήμερα ‑ ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το απόγευμα, με μικρή πτώση θερμοκρασίας και μέγιστες έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Νέα απάτη κατά του ΕΟΠΥΥ: Γιατροί και φαρμακοποιοί είχαν στήσει κομπίνα με παράνομες συνταγογραφήσεις – Η ζημιά 405.000 ευρώ για το δημόσιο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 240 συσκευασίες παράνομα συνταγογραφημένων φαρμάκων

Καρυστιανού: «Περίεργο που οπαδοί της ΝΔ βγήκαν με τυπωμένα μπλουζάκια» ‑ Τι είπε για το ακίνητο και το fund

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Το να βρουν τη διάθεση και τον χρόνο να τυπώσουν μπλουζάκια, δείχνει ότι επένδυσαν στην επικοινωνία»

Τι σχεδιάζει η Ρωσία εναντίον της Πολωνίας και πώς θα αντιδράσει το ΝΑΤΟ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει τη Βαρσοβία για πιθανά ρωσικά σχέδια που θα μπορούσαν να εκδηλωθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Θύμα Ρώσων φαρσέρ ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Μητσοτάκη ‑ Την παραίτησή του ζητά το ΠΑΣΟΚ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το βίντεο που δημοσιεύτηκε, η αναφορά του Θάνου Ντόκου στις εκλογές και η απάντηση κυβερνητικών πηγών

Ποιοι διασώθηκαν τελευταία στιγμή από το ταχύπλοο που τυλίχθηκε στις φλόγες ανοιχτά της Βουλιαγμένης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τέσσερα άτομα περισυλλέχθηκαν σώοι από παραπλέον ιστιοφόρο πριν το πολυτελές σκάφος βυθιστεί στα ανοιχτά των Φλεβών.

Η Γρατσία υπερασπίζεται την Καρυστιανού για το ακίνητο που αγόρασε μέσω πλειστηριασμού: «Δεν υπάρχει κάτι κρυφό»

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Η κυρία Καρυστιανού θέλει να είναι όλα στο φως, οποιοσδήποτε μπορεί να εισέλθει και να τα δει  στο κτηματολόγιο» είπε η δικηγόρος και στενή συνεργάτιδα της προέδρου Ελπίδας για τη Δημοκρατία

Συνελήφθη 21χρονος οδηγός ταξί που χρέωσε τουρίστες 175€ από το «Ελ. Βενιζέλος» μέχρι το κέντρο της Αθήνας, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το ποσό αυτό ήταν τετραπλάσιο από το προβλεπόμενο κόμιστρο της διαδρομής

Έτσι κλέβουν τα βενζινάδικα στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left Χτες
Η απάτη στις αντλίες καυσίμων παραμένει μία από τις μεγαλύτερες πληγές της ελληνικής αγοράς. Μπορεί οι έλεγχοι να έχουν ενταθεί και οι κυρώσεις να έχουν γίνει αυστηρότερες, όμως τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα δεν έχει εξαλειφθεί.