E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μαγιορκίνης: Τα αστικά κέντρα είναι η «Αχίλλειος πτέρνα» στη μάχη κατά της πανδημίας

Τι σχολίασε ο καθηγητής αναφερόμενος στην ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Αττική

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/9/2020 | 20:31

Μαγιορκίνης: Τα αστικά κέντρα είναι η «Αχίλλειος πτέρνα» στη μάχη κατά της πανδημίας

Προβληματίζει τους επιστήμονες η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αττική, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται μεταξύ μετρίου και υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου.

Η επιδημία της Covid-19 στην Ελλάδα δείχνει σημεία ανησυχητικής αντοχής στα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης που έχουν ληφθεί κι εφαρμόζονται μέχρι τώρα, σημείωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας, της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού. Όπως είπε χαρακτηριστικά, τα μεγάλα αστικά κέντρα αποτελούν, μακροπρόθεσμα, εκκολαπτήρια της επιδημίας, ενώ τα χαρακτήρισε ως την«Αχίλλειο πτέρνα» στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Πολλά μεγάλα αστικά κέντρα έχουν πληγεί από την επιδημία» τόνισε αναφέροντας τα παραδείγματα του Λονδίνου, του Βερολίνου και της Νέας Υόρκης. Σχολιάζοντας το κατά πόσο είναι αποτελεσματική η χρήση της μάσκας, υποστήριξε ότι η μάσκα έχει αποδώσει σε ένα συγκεκριμένο ποσοστό, αλλά η κάμψη της επιδημίας δεν είναι στον βαθμό που θα ήθελαν οι ειδικοί. «Θέλουμε μεγαλύτερη επιδημική συρρίκνωση. Σταδιακή αύξηση κρουσμάτων ζορίζει το σύστημα υγείας. Αυτό που έχουμε προτείνει είναι να φτιάξει ο καθένας τις λεγόμενες κοινωνικές «φούσκες», για λίγο καιρό» σημείωσε, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει ελάττωση της υπερμετάδοσης ανάμεσα σε αγνώστους και θα βελτιωθεί έτσι και η διαδικασία της ιχνηλάτησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δώρο Πάσχα 2026: Μέχρι πότε είναι η καταβολή ‑ Πώς υπολογίζεται

Οικονομία 16.03.2026
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι που θα πληρωθούν

Ταξί: Έρχονται απεργίες διαρκείας

Ελλάδα 16.03.2026
Το υπουργείο παραπέμπει στο... μέλλον κρίσιμες ρυθμίσεις για ΕΙΧ με οδηγό

Επιμένει ο Τραμπ στους τελωνειακούς δασμούς – «Έχω το απόλυτο δικαίωμα να τους επαναφέρω»

Κόσμος 16.03.2026
Διεξάγεται νέος γύρος διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα

Λιανεμπορικό... SOS στην αγορά λόγω πολέμου ‑ Κίνδυνος για «λουκέτα» αν δεν ληφθούν μέτρα

Οικονομία 16.03.2026
Σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο εισέρχεται ο κλάδος το ελληνικού εμπορίου

Τι αλλάζει στα ταξιδιωτικά πακέτα στην ΕΕ: Ποιοι οι νέοι κανόνες για αποζημιώσεις και επιστροφές

Κόσμος 16.03.2026
Ποια ταξίδια και ποιες υπηρεσίες μπορούν να θεωρηθούν ταξιδιωτικό πακέτο

Τραμπ: Μιλάμε με το Ιράν, αλλά δεν είναι ακόμη έτοιμο για συμφωνία

Κόσμος 16.03.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι υπάρχουν επαφές με την Τεχεράνη, αλλά εκτίμησε πως το Ιράν δεν είναι ακόμη έτοιμο να προχωρήσει σε συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

«Πεθαίνει» για καφέ ο Νετανιάχου: Δείτε το βίντεο με το οποίο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός διαψεύδει τις φήμες περί θανάτου

Κόσμος Χτες
Αγαπώ το έθνος μου μέχρι θανάτου, λέει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός παραγγέλνοντας καφέ

Χανιά: Το χρονικό με τον ομαδικό βιασμό 17χρονης ‑ «Έγινε με τη θέλησή της», λένε οι κατηγορούμενοι

Ελλάδα Χτες
Τι ισχυρίζονται οι κατηγορούμενοι - Η 17χρονη κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της και τη βιντεοσκόπηση της ειδεχθούς πράξης

Σκληρό bullying σε 11χρονη από ανηλίκους ‑ Την έβαλαν να γονατίσει και να ζητήσει «συγγνώμη»

Ελλάδα Χτες
Επτά κορίτσια και δύο αγόρια ασκούσαν bullying σε 11χρονη και βιντεοσκοπούσαν τις πράξεις τους