E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βίντεο‑ντοκουμέντο: Έτσι έβαλαν οι Αφγανοί τις φωτιές που κατέκαψαν τη Μόρια

Ένας από αυτούς μάλιστα κρατάει χαρτόκουτα και τα ανάβει, προκειμένου να μεταφέρει τη φωτιά

Δημοσίευση 15/9/2020 | 19:55

Βίντεο‑ντοκουμέντο: Έτσι έβαλαν οι Αφγανοί τις φωτιές που κατέκαψαν τη Μόρια

Στους έξι έφτασαν οι αλλοδαποί που συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για εμπρησμό του καταυλισμού της Μόριας. Η δράση τους αποκαλύπτεται σε βίντεο-ντοκουμέντο, που βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Όπως φαίνεται, οι μετανάστες ανάβουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς σε πολλά και διαφορετικά σημεία, έχοντας ως στόχο να εξαπλωθεί άμεσα η πυρκαγιά σε όλο το καμπ. Ένας από αυτούς μάλιστα κρατάει χαρτόκουτα και τα ανάβει, προκειμένου να μεταφέρει τη φωτιά από σημείο σε σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο βίντεο συμπεριλήφθηκε στην έρευνα της ΕΛΑΣ για την ταυτοποίηση των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης, που έκαψε όλο τον καταυλισμό και άφησε στον δρόμο 12.000 μετανάστες.

Όπως έγινε γνωστό για τους εμπρηστές, πρόκειται για άτομα αφγανικής καταγωγής στο σύνολό τους. Οι τέσσερις είναι 19-20 ετών και οι άλλοι δύο είναι 17χρονοι, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, στην Κατερίνη και στη Θεσσαλονίκη, όπου είχαν μεταφερθεί με άλλους 204 ασυνόδευτους πρόσφυγες, δεδομένης της καταστροφής του καταυλισμού.

Η σύλληψη των κατηγορουμένων έγινε γνωστή σήμερα από τον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος, σε δηλώσεις του από τη Μυτιλήνή, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται».

Συνεχάρη, δε, για την επιτυχία της σύλληψης, τα στελέχη της ΕΛΑΣ στη Λέσβο και συγκεκριμένα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Κάμερες έχουν καταγράψει τις κινήσεις της ομάδας των έξι και έτσι το έργο των Αρχών ήταν πιο εύκολο. Μάλιστα, ο ένας απο τους ανήλικους, όπως φαίνεται απο το υλικό των Αρχών, φαίνεται, όπως χαρακτηριστικά λένε οι αστυνομικοί, να «εχει κάψει τη μισή Μόρια...». Αφού επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή τους στον εμπρησμό, οι δύο ανήλικοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στη δομή που τους φιλοξενούσε και στην οποία είχαν μεταφερθεί για ανθρωπιστικούς λόγους την επομένη της καταστροφής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι ισχυρίζεται ο 66χρονος που έστειλε χρήματα στη Μυρτώ το μοιραίο βράδυ

Ελλάδα 20.04.2026
Η πρώτη γνωριμία και η τελευταία βιντεοκλήση που έκλεισε «απότομα»

Bloomberg: Το Κουβέιτ σταματά τις παραδόσεις πετρελαίου, κήρυξε ανωτέρα βία

Κόσμος 20.04.2026
Force majeure για τις αποστολές αργού και διυλισμένων προϊόντων μετά τον νέο αποκλεισμό στο Ορμούζ - Σε επίπεδα 1990 η παραγωγή

Ντόναλντ Τραμπ: Θα υπογραφεί συμφωνία με το Ιράν σήμερα στο Πακιστάν

Κόσμος 20.04.2026
Ο αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς και η αμερικανική αντιπροσωπεία βρίσκονται καθ’ οδόν προς το Ισλαμαμπάντ για τις συνομιλίες με το Ιράν

Ρόδος: Φυλάκιση 10 ετών στον 56χρονο που βίαζε και άφησε έγκυο την κόρη του

Ελλάδα 20.04.2026
Το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης με αναστολή και την κόρη του

Εκτός ελέγχου ο Τραμπ, τον κράτησαν έξω από την αίθουσα για να σώσουν τους Αμερικανούς πιλότους

Κόσμος 20.04.2026
Εκρηκτική η ατμόσφαιρα σύμφωνα με τις αποκαλύψεις από την WSJ

Γυάρος: Οριστική η απαγόρευση αλιείας ‑ Αυτές είναι οι ζώνες προστασίας της φύσης

Ελλάδα 20.04.2026
Ασπίδα περιβαλλοντικής προστασίας για τη Γυάρο με την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος