E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βίντεο‑ντοκουμέντο: Έτσι έβαλαν οι Αφγανοί τις φωτιές που κατέκαψαν τη Μόρια

Ένας από αυτούς μάλιστα κρατάει χαρτόκουτα και τα ανάβει, προκειμένου να μεταφέρει τη φωτιά

Δημοσίευση 15/9/2020 | 19:55

Βίντεο‑ντοκουμέντο: Έτσι έβαλαν οι Αφγανοί τις φωτιές που κατέκαψαν τη Μόρια

Στους έξι έφτασαν οι αλλοδαποί που συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για εμπρησμό του καταυλισμού της Μόριας. Η δράση τους αποκαλύπτεται σε βίντεο-ντοκουμέντο, που βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Όπως φαίνεται, οι μετανάστες ανάβουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς σε πολλά και διαφορετικά σημεία, έχοντας ως στόχο να εξαπλωθεί άμεσα η πυρκαγιά σε όλο το καμπ. Ένας από αυτούς μάλιστα κρατάει χαρτόκουτα και τα ανάβει, προκειμένου να μεταφέρει τη φωτιά από σημείο σε σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο βίντεο συμπεριλήφθηκε στην έρευνα της ΕΛΑΣ για την ταυτοποίηση των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης, που έκαψε όλο τον καταυλισμό και άφησε στον δρόμο 12.000 μετανάστες.

Όπως έγινε γνωστό για τους εμπρηστές, πρόκειται για άτομα αφγανικής καταγωγής στο σύνολό τους. Οι τέσσερις είναι 19-20 ετών και οι άλλοι δύο είναι 17χρονοι, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, στην Κατερίνη και στη Θεσσαλονίκη, όπου είχαν μεταφερθεί με άλλους 204 ασυνόδευτους πρόσφυγες, δεδομένης της καταστροφής του καταυλισμού.

Η σύλληψη των κατηγορουμένων έγινε γνωστή σήμερα από τον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος, σε δηλώσεις του από τη Μυτιλήνή, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται».

Συνεχάρη, δε, για την επιτυχία της σύλληψης, τα στελέχη της ΕΛΑΣ στη Λέσβο και συγκεκριμένα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Κάμερες έχουν καταγράψει τις κινήσεις της ομάδας των έξι και έτσι το έργο των Αρχών ήταν πιο εύκολο. Μάλιστα, ο ένας απο τους ανήλικους, όπως φαίνεται απο το υλικό των Αρχών, φαίνεται, όπως χαρακτηριστικά λένε οι αστυνομικοί, να «εχει κάψει τη μισή Μόρια...». Αφού επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή τους στον εμπρησμό, οι δύο ανήλικοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στη δομή που τους φιλοξενούσε και στην οποία είχαν μεταφερθεί για ανθρωπιστικούς λόγους την επομένη της καταστροφής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κωνσταντοπούλου σε Λαζαρίδη: Τι είπες θρασύδειλε για τον πατέρα μου; ‑ Το βίντεο στο TikTok από την εξεταστική

Πολιτική Χτες
Σύγκρουση Κωνσταντοπούλου- Λαζαρίδη στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Eurostat: Βουλιάζει η παραγωγικότητα του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα – Αυξάνεται στην ΕΕ

Ελλάδα Χτες
Tην τρίτη μεγαλύτερη μείωση στην ΕΕ σημείωση η παραγωγικότητα της εργασίας στην αγροτικό τομέα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της Eurostat.

Εμφανίστηκε ο Νίκος Παππάς: «Πρόκληση απέναντι μου» – Όσα ισχυρίζεται για τον ξυλοδαρμό του δημοσιογράφου

Ελλάδα Χτες
«Τα γεγονότα μεταφέρθηκαν όπως πιστεύει ότι έγιναν και όχι όπως έγιναν».

«Ροντέο» στην Εξεταστική Ζωής και Μυλωνάκη: «Αληθεύει ότι παρακολουθείτε τα τηλέφωνα βουλευτών;» – «Τώρα μιλάτε σοβαρά;»

Ελλάδα Χτες
Η κ. Κωνσταντοπούλου αποκάλεσε εγκληματία τόσο τον κ. Βορίδη όσο και τον κ. Μυλωνάκη.

Καβάλα – Παναθηναϊκός 1‑2: Ο Ταμπόρδα τον έστειλε στους «8»

Αθλητικά Νέα Χτες
Δύο αναγκαστικές αλλαγές για τους «πράσινους»

Οι αγρότες ετοιμάζονται για Χριστούγεννα στα μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Κλιμάκωση αποφάσισε η Νίκαια

Είμαι καλά, τα γεγονότα νομίζω ότι μιλούν από μόνα τους, λέει ο Γιαννόπουλος για την επίθεση από τον Παππά

Ελλάδα Χτες
Ο δημοσιογράφος ευχαρίστησε για τη στήριξη ενώ ενημέρωσε πως είναι καλά

Σε απόγνωση Βρετανίδα που πήγε για νέα δόντια στην Τουρκία και κατέληξε χωρίς μύτη

Κόσμος Χτες
Προειδοποιεί όσους εξετάζουν θεραπείες χαμηλού κόστους στο εξωτερικό

Αγρίνιο: «Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου», λέει η μητέρα του 9χρονου που πήρε ψυχοφάρμακα

Ελλάδα Χτες
Ο 9χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της περιοχής

Επικίνδυνη στιγμή σε συναυλία: Τραγουδιστής υπέστη ηλεκτροπληξία από το μικρόφωνο ‑ Βίντεο

Κόσμος Χτες
Τα μέλη της μπάντας αντέδρασαν γρήγορα και του έσωσαν τη ζωή

Εκτός ευρωομάδας και προς διαγραφή από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παππάς μετά την άγρια επίθεση στον Νίκο Γιαννόπουλο

Ελλάδα Χτες
Η απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου, μετά το επεισόδιο στο Στρασβούργο του ευρωβουλευτή με τον δημοσιογράφο