E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βίντεο‑ντοκουμέντο: Έτσι έβαλαν οι Αφγανοί τις φωτιές που κατέκαψαν τη Μόρια

Ένας από αυτούς μάλιστα κρατάει χαρτόκουτα και τα ανάβει, προκειμένου να μεταφέρει τη φωτιά

Δημοσίευση 15/9/2020 | 19:55

Βίντεο‑ντοκουμέντο: Έτσι έβαλαν οι Αφγανοί τις φωτιές που κατέκαψαν τη Μόρια

Στους έξι έφτασαν οι αλλοδαποί που συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για εμπρησμό του καταυλισμού της Μόριας. Η δράση τους αποκαλύπτεται σε βίντεο-ντοκουμέντο, που βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Όπως φαίνεται, οι μετανάστες ανάβουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς σε πολλά και διαφορετικά σημεία, έχοντας ως στόχο να εξαπλωθεί άμεσα η πυρκαγιά σε όλο το καμπ. Ένας από αυτούς μάλιστα κρατάει χαρτόκουτα και τα ανάβει, προκειμένου να μεταφέρει τη φωτιά από σημείο σε σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο βίντεο συμπεριλήφθηκε στην έρευνα της ΕΛΑΣ για την ταυτοποίηση των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης, που έκαψε όλο τον καταυλισμό και άφησε στον δρόμο 12.000 μετανάστες.

Όπως έγινε γνωστό για τους εμπρηστές, πρόκειται για άτομα αφγανικής καταγωγής στο σύνολό τους. Οι τέσσερις είναι 19-20 ετών και οι άλλοι δύο είναι 17χρονοι, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, στην Κατερίνη και στη Θεσσαλονίκη, όπου είχαν μεταφερθεί με άλλους 204 ασυνόδευτους πρόσφυγες, δεδομένης της καταστροφής του καταυλισμού.

Η σύλληψη των κατηγορουμένων έγινε γνωστή σήμερα από τον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος, σε δηλώσεις του από τη Μυτιλήνή, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται».

Συνεχάρη, δε, για την επιτυχία της σύλληψης, τα στελέχη της ΕΛΑΣ στη Λέσβο και συγκεκριμένα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Κάμερες έχουν καταγράψει τις κινήσεις της ομάδας των έξι και έτσι το έργο των Αρχών ήταν πιο εύκολο. Μάλιστα, ο ένας απο τους ανήλικους, όπως φαίνεται απο το υλικό των Αρχών, φαίνεται, όπως χαρακτηριστικά λένε οι αστυνομικοί, να «εχει κάψει τη μισή Μόρια...». Αφού επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή τους στον εμπρησμό, οι δύο ανήλικοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στη δομή που τους φιλοξενούσε και στην οποία είχαν μεταφερθεί για ανθρωπιστικούς λόγους την επομένη της καταστροφής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο χάρτης της φοροδιαφυγής για το 2025: Ποιοι είναι οι «πρωταθλητές» και οι περιοχές με τη μεγαλύτερη παραβατικότητα

Ελλάδα 21.04.2026
Φοροδιαφυγή εντοπίζουν 1 στους 3 ψηφιακούς ελέγχους από την ΑΑΔΕ

Γερμανία: Κρατούμενη σε φυλακή στο Χαλέπι φέρεται να είναι αγνοούμενη δημοσιογράφος

Κόσμος 21.04.2026
Κρατούμενη σε φυλακή η δημοσιογράφος από τη Γερμανία, Εύα Μαρία Μίχελμαν

Χαϊδάρι: Πτώση της 13χρονης από σχολείο – Πώς συνέβη το τραγικό περιστατικό

Ελλάδα 21.04.2026
Yποβλήθηκε σε πολύωρη και εξαιρετικά δύσκολη χειρουργική επέμβαση

Πυροβολισμοί στις πυραμίδες Τεοτιουακάν στο Μεξικό: Νεκρή μία τουρίστρια – Αυτοκτόνησε ο δράστης

Κόσμος 21.04.2026
Ο δράστης αυτοκτόνησε στην Πυραμίδα της Σελήνης, ενώ αρκετοί επισκέπτες τραυματίστηκαν, τρεις σοβαρά.

Εξαιρούνται οι Βρετανοί τουρίστες στην Ελλάδα από τον βιομετρικό έλεγχο, προβληματισμός στην ΕΕ

Ελλάδα 21.04.2026
Δεν θα υποχρεωθούν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα

Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Ανοιξε η πλατφόρμα ‑ Ποια ΑΦΜ κάνουν πρώτα αίτηση

Οικονομία 21.04.2026
Συνολικά θα διατεθούν 300.000 vouchers, με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ

Χαϊδάρι: Η 13χρονη «έφυγε» από τη ζωή 4‑5 φορές μέσα στο χειρουργείο και την επανέφεραν

Ελλάδα Χτες
Η 13χρονη που έπεσε από τον πρώτο όροφο Γυμνασίου στο Χαϊδάρι υποβλήθηκε σε εξαιρετικά δύσκολο χειρουργείο διάρκειας τεσσάρων ωρών

Καιρός: Ολική μεταβολή από το βράδυ της Τρίτης ‑ Σε ποιες περιοχές θα βρέξει τα επόμενα 24ωρα

Καιρός Χτες
Φθινόπωρο θα θυμίζει το σκηνικό του καιρού τα επόμενα 24ωρα - Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Βίντεο: Οδηγούσε ανάποδα για 6,5 χιλιόμετρα στην Ιόνια Οδό – «Μπερδεύτηκα», είπε στους αστυνομικούς

Κόσμος Χτες
Ο οδηγός μπήκε στο αντίθετο ρεύμα της Ιόνιας Οδού και διέσχισε 6,5 χιλιόμετρα