E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βίντεο‑ντοκουμέντο: Έτσι έβαλαν οι Αφγανοί τις φωτιές που κατέκαψαν τη Μόρια

Ένας από αυτούς μάλιστα κρατάει χαρτόκουτα και τα ανάβει, προκειμένου να μεταφέρει τη φωτιά

Δημοσίευση 15/9/2020 | 19:55

Βίντεο‑ντοκουμέντο: Έτσι έβαλαν οι Αφγανοί τις φωτιές που κατέκαψαν τη Μόρια

Στους έξι έφτασαν οι αλλοδαποί που συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για εμπρησμό του καταυλισμού της Μόριας. Η δράση τους αποκαλύπτεται σε βίντεο-ντοκουμέντο, που βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Όπως φαίνεται, οι μετανάστες ανάβουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς σε πολλά και διαφορετικά σημεία, έχοντας ως στόχο να εξαπλωθεί άμεσα η πυρκαγιά σε όλο το καμπ. Ένας από αυτούς μάλιστα κρατάει χαρτόκουτα και τα ανάβει, προκειμένου να μεταφέρει τη φωτιά από σημείο σε σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο βίντεο συμπεριλήφθηκε στην έρευνα της ΕΛΑΣ για την ταυτοποίηση των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης, που έκαψε όλο τον καταυλισμό και άφησε στον δρόμο 12.000 μετανάστες.

Όπως έγινε γνωστό για τους εμπρηστές, πρόκειται για άτομα αφγανικής καταγωγής στο σύνολό τους. Οι τέσσερις είναι 19-20 ετών και οι άλλοι δύο είναι 17χρονοι, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, στην Κατερίνη και στη Θεσσαλονίκη, όπου είχαν μεταφερθεί με άλλους 204 ασυνόδευτους πρόσφυγες, δεδομένης της καταστροφής του καταυλισμού.

Η σύλληψη των κατηγορουμένων έγινε γνωστή σήμερα από τον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος, σε δηλώσεις του από τη Μυτιλήνή, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται».

Συνεχάρη, δε, για την επιτυχία της σύλληψης, τα στελέχη της ΕΛΑΣ στη Λέσβο και συγκεκριμένα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Κάμερες έχουν καταγράψει τις κινήσεις της ομάδας των έξι και έτσι το έργο των Αρχών ήταν πιο εύκολο. Μάλιστα, ο ένας απο τους ανήλικους, όπως φαίνεται απο το υλικό των Αρχών, φαίνεται, όπως χαρακτηριστικά λένε οι αστυνομικοί, να «εχει κάψει τη μισή Μόρια...». Αφού επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή τους στον εμπρησμό, οι δύο ανήλικοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στη δομή που τους φιλοξενούσε και στην οποία είχαν μεταφερθεί για ανθρωπιστικούς λόγους την επομένη της καταστροφής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

Ελλάδα 21.04.2026
Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο

Το πλεόνασμα φέρνει νέα μέτρα στήριξης: Ανακοινώσεις ακόμα και αύριο από τον πρωθυπουργό

Ελλάδα 21.04.2026
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε και νέα μέτρα στήριξης απέναντι στην κρίση

Αλλάζει το timologio της ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη από αύριο νέα έκδοση της εφαρμογής

Οικονομία 21.04.2026
Η νέα έκδοση θα είναι διαθέσιμη μετά την αναβάθμιση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Απριλίου 2026 (Ώρες: 7:30 - 9:30 π.μ.) - Kατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η εφαρμογή δεν θα είναι διαθέσιμη

Eurostat: Ενεργειακό σοκ τον Μάρτιο

Οικονομία 21.04.2026
Αύξηση 19,8% για το ντίζελ και 9,4% για τη βενζίνη - Πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ η Ελλάδα - Πρωταθλήτριες στις ανατιμήσεις η Γερμανία και η Ρουμανία - Οι τιμές μειώθηκαν στην Ουγγαρία και τη Σλοβενία

Αγρια επεισόδια με μαχαίρια, σπρέι πιπεριού και όπλο σε τόπο λατρείας Σιχ στη Γερμανία

Κόσμος 21.04.2026
Μάρτυρες ανέφεραν ότι η σύγκρουση προήλθε από διαμάχες σχετικά με τα οικονομικά και τη διαχείριση

Έκρηξη στους Αμπελοκήπους: Την αθώωση του Νίκου Ρωμανού πρότεινε η εισαγγελέας

Ελλάδα 21.04.2026
Ζητά την ενοχή δύο εκ των πέντε κατηγορουμένων

Θρίλερ με τα μολυσμένα βαζάκια της HiPP: Η εταιρεία καταγγέλλει πως είναι στόχος απόπειρας εκβιασμού

Κόσμος 21.04.2026
Η εταιρεία βρεφικών τροφών HiPP ανακοίνωσε χθες ότι είναι στόχος απόπειρας εκβιασμού, αφού ένα βαζάκι βρεφικής τροφής της μολυσμένο με ποντικοφάρμακο βρέθηκε στην Αυστρία

Κρήτη: Επίθεση σκυλιού σε παιδί κοντά σε σχολείο – Με πολλαπλά τραύματα στο νοσοκομείο ο 12χρονος

Ελλάδα 21.04.2026
Το περιστατικό αυτό έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κατοίκους

Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Προβλήματα με το «καλημέρα» ‑ «Έπεσε» η πλατφόρμα

Ελλάδα 21.04.2026
Σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα για τους δικαιούχους που το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους είναι «0»