E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κέρκυρα: Έσπασε στο ξύλο τη γυναίκα του μετά τον Αγιασμό μπροστά σε γονείς και παιδιά

Γροθιά στο στομάχι οι μαρτυρίες όσων βρέθηκαν μπροστά στο περιστατικό

Δημοσίευση 15/9/2020 | 11:13

Κέρκυρα: Έσπασε στο ξύλο τη γυναίκα του μετά τον Αγιασμό μπροστά σε γονείς και παιδιά

«Μία μάνα σήμερα, μετά τον αγιασμό, χτυπήθηκε από τον άντρα της στον δρόμο, έξω από το σχολείο, μπροστά στο παιδί της! Μπροστά σε όλα τα παιδιά!... Αν είσαι εδώ μέσα στείλε μου μήνυμα, να ξέρεις είμαστε πολλές μάρτυρες! Και δεν είσαι μόνη σου». Το παραπάνω post που αναρτήθηκε εχθές το απόγευμα στα social media δεν πρέπει να μείνει χωρίς απάντηση. Γιατί κάθε γυναίκα και κάθε μάνα-θύμα κακοποίησης δικαιούται απαντήσεις, συμπαράσταση και ελπίδα…

Το περιστατικό

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020. Σε κάποιο δημοτικό σχολείο, στην περιοχή Κανόνι της Κέρκυρας, ο καθιερωμένος Αγιασμός δεν μοιάζει με εκείνον των περασμένων ετών. Ο Covid-19, κρατά -όπως και σε ολόκληρη άλλωστε τη χώρα- τους γονείς έξω από τον προαύλιο χώρο του σχολείου. Οι περισσότεροι από αυτούς στέκουν στα κάγκελα ανταλλάσσοντας κουβέντες για τη «νέα και παράξενη σχολική χρονιά» με την λέξη «μάσκα» να κυριαρχεί στις περισσότερες συζητήσεις. Σε κάποια γωνιά στέκει μία γυναίκα που χαιρετά από μακριά τον οκτάχρονο γιο της, όταν ξαφνικά ένας άνδρας που βρίσκεται δίπλα της ξεκινά να της επιτίθεται με μισόλογα που μετά από λίγο γίνονται βρισιές, ύστερα κλωτσιές. Εκείνη δεν αντιδρά. Από φόβο ή από ντροπή υπομένει την λεκτική και σωματική βία, το σκηνικό της παράνοιας εκτυλίσσεται μπροστά σε γονείς και σε παιδιά που βγαίνουν τώρα από το σχολείο, θεωρεί πως είναι καλύτερα να βιώσει το μαρτύριο της στη σιωπή, μη ρεζιλευτεί η ίδια κι ακόμη περισσότερο το παιδί της.

Ο άνδρας δεν είναι ένας άγνωστος αλλά ο πρώην σύζυγός της και πατέρας του παιδιού της, η γυναίκα γνωρίζει τι είναι ικανός να κάνει και πως αν φωνάξει μόνο χειρότερη μπορεί να γίνει η τροπή της ιστορίας. Του λέει να σταματήσει. Εκείνος μοιάζει να είναι τώρα εκτός εαυτού με τις βρισιές και τις κλωτσιές να διαδέχονται η μία την άλλη. Μία γυναίκα, μία μάνα, κακοποιείται μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών και «μεγάλων» γονιών οι οποίοι αντί να κάνουν κάτι για να σταματήσουν το κακό, το… χαζεύουν άπραγοι, αμέτοχοι κι αμίλητοι: «Την έβριζε, τη χτυπούσε, και κανείς μα κανείς δεν έκανε κάτι να τον σταματήσει. Όσο τραγικό είναι το γεγονός της κακοποίησης άλλο τόσο αναίσχυντη ήταν και η συμπεριφορά των άλλων γονιών. Δεν έκαναν τίποτα για να τον σταματήσουν παρά μόνο κοιτούσαν λες και έβλεπαν κάποιο σήριαλ στην TV», λέει μία γυναίκα και συνεχίζει: «Την κακοποίηση αυτής της γυναίκας έπαψαν δύο μαμάδες οι οποίες μπήκαν στη μέση για να τον σταματήσουν. Τα παιδάκια κρύβονταν πίσω από την πλάτη των γονιών τους, το δικό της παιδί έκλαιγε ασταμάτητα. Οι άνδρες που ήταν εκεί, αν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτό το ουσιαστικό, απλά κοιτούσαν, μόνο ποπ κορν δεν είχα πάρει! Ενημερώθηκε άμεσα και ο διευθυντής του σχολείου, ο οποίος δεν έκανε απολύτως τίποτα. Δεν ξέρω σε τι κόσμο ζούμε, είναι αδιανόητο να βλέπεις αυτή την κτηνωδία και να μην αντιδράς. Τόσο ζώα, τόσο απάνθρωποι έχουμε γίνει πια;».

Ο νταής που ασχολείται με τα κοινά και τα… δικαιώματα των χωρισμένων μπαμπάδων

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο νταής «Ντόντος» επιτέθηκε στην πρώην σύζυγό του η οποία αμέσως μετά το περιστατικό κατέθεσε εναντίον του μήνυση ενώ σήμερα θα περάσει από ιατροδικαστή: «Η κοπέλα έχει μαρτυρήσει στα χέρια του, είχε ξανακαταθέσει και κατά το παρελθόν μήνυση εναντίον του, ωστόσο η τιμωρία του περιορίστηκε, απ’ όσο γνωρίζω, σε μία απλή... επίπληξη», λέει κάποια γυναίκα από την Κέρκυρα και συνεχίζει: «Σήμερα έχει ενημερωθεί και ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και περιμένουμε εξελίξεις. Το αστείο και τραγικό συνάμα της υπόθεσης είναι πως αυτός ο «κύριος» ο οποίος εργάζεται ως υπάλληλος του Δήμου, είχε κατέβει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την νυν δήμαρχο για να το… κοινό καλό του τόπου. Ακόμη πιο κωμικοτραγική είναι η ιδιότητα του ως μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και το γεγονός πως ανήκει σε κάποιον σύλλογο χωρισμένων πατεράδων που μάχονται για το δικαίωμα στην συνεπιμέλεια. Πριν από κάποιο διάστημα με την ιδιότητα του… διαζευγμένου μπαμπά και το σύνθημα «Τα παιδιά χρειάζονται και τους δύο γονείς. Δεν έχει σημασία ποιος απ’ τους δύο έχει δίκιο, αλλά ποιο είναι το δίκαιο για τα παιδιά», είχε μάλιστα επισκεφθεί γνωστό βουλευτή! Εδώ όλοι τον γνωρίζουν και κάνουν τα στραβά μάτια… Η πρώην σύζυγός του-θύμα του ξυλοδαρμού είναι ένα εξαιρετικό κορίτσι από μία πολύ αξιοπρεπή οικογένεια του νησιού. Νομίζω πως ήρθε η στιγμή αυτός ο «κύριος» να τιμωρηθεί έτσι όπως του αξίζει. Είναι περιττό φυσικά να πω ότι μετά τον ξυλοδαρμό εξαφανίστηκε προκειμένου να γλυτώσει το αυτόφωτο. Από άνδρες σαν και του λόγου του δεν περίμενα ωστόσο κάτι περισσότερο…».

Σήμερα, τα στόματα αρχίζουν να ανοίγουν καταδικάζοντας το τραγικό αυτό περιστατικό που έλαβε χώρα σε κοινή θέα μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών. Αυτό που πρέπει ωστόσο να μας προβληματίσει είναι η στάση μίας ολόκληρης, έστω και μικρής, κοινωνίας που μπροστά σε τέτοια σκηνικά στέκει ως απαθής μάρτυρας. Πόσες πιθανότητες έχουν τα παιδιά μας να γίνουν άνθρωποι στον κόσμο αυτό;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά στην Ανοιξη: Το βίντεο ντοκουμέντο που αποκαλύπτει τον εμπρησμό του 50χρονου

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή που ο δράστης ανάβει τη φωτιά και απομακρύνεται ατάραχος, ενώ οι πρώτες φλόγες ξεπηδούν δευτερόλεπτα αργότερα.

Θερινές εκπτώσεις 2025: Ανοικτά αύριο τα καταστήματα – Τι πρέπει να ξέρετε πριν βγείτε για ψώνια

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων τα καταστήματα λειτουργούν προαιρετικά με ωράριο 11:00–20:00, ενώ οι έμποροι εκτιμούν συνολικό τζίρο έως 7,4 δισ. ευρώ για φέτος.

Σε γυναίκα ανήκει η σορός που βρέθηκε σε βαλίτσα στην Κυψέλη: Τι αποκάλυψαν οι πρώτες έρευνες

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Την ανατριχιαστική ανακάλυψη έκανε άστεγος σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην οδό Ευελπίδων - την υπόθεση ανέλαβε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Τρομακτικό τροχαίο στην Εθνική Οδό Κορίνθου‑Τριπόλεως: Φορτηγό «εισέβαλε» στο αντίθετο ρεύμα

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Τριμελής οικογένεια απεγκλωβίστηκε από το διαλυμένο ΙΧ και μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Κυψέλη: Πτώμα εντοπίστηκε μέσα σε βαλίτσα σε εγκαταλελειμμένο κτίριο

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Τη βαλίτσα ανακάλυψε άστεγος στην οδό Ευελπίδων

Λορέντζο Καριέρε: Θλίψη στο τελευταίο αντίο – Συντετριμμένη η Έλενα Κατραβά με ένα λευκό τριαντάφυλλο στα χέρια

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιείται στον Ιερό Καθολικό Ναό του Αγίου Ιωάννου στο Παλαιό Ψυχικό

Τροχαίο στη Σταυρούπολη: Σοκαριστικό βίντεο από τον θάνατο του 23χρονου μοτοσικλετιστή

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Ο 25χρονος οδηγός του ΙΧ και ο νεαρός μοτοσικλετιστής κινούνταν και οι δύο με πράσινο φανάρι στη διασταύρωση της Λεωφόρου Μίκη Θεοδωράκη.

ΑΑΔΕ: Ποιοι μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 72 δόσεις και πώς υποβάλλουν αίτηση

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Ανοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023 σε έως 72 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστο ποσό τα 30 ευρώ.

Απόκοσμη Μόσχα: Χάθηκε ο ήλιος από τον μαύρο καπνό μετά τις ουκρανικές επιθέσεις με drones

Κόσμος 18.07.2026
Επτά νεκροί και 24 τραυματίες μετά την ουκρανική επίθεση με drones που έπληξε κέντρο logistics και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην περιφέρεια της Μόσχας.

Ο 20χρονος Μέσι κρατούσε αγκαλιά τον βρεφούλη Γιαμάλ το 2007 σε καμπάνια ‑ και αύριο οι δύο τους θα αντιμετωπιστούν στον τελικό του Μουντιάλ 2026.

E-Daily 3.Left 18.07.2026
Ποιος μαθηματικός υπολόγισε τι κρύβει η ιστορική φωτογραφία Μέσι-Γιαμάλ πριν από 19 χρόνια;

Πρόωρη συνταξιοδότηση: Ποιοι ασφαλισμένοι μπορούν να εκμεταλλευτούν τα «παράθυρα» του 2025

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Από την «δεκαετία του ΟΓΑ» έως την κάλυψη εισφορών για ανέργους από τη ΔΥΠΑ - όλες οι διαθέσιμες επιλογές για όσους θέλουν να βγουν νωρίτερα στη σύνταξη.

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός μοτοσικλετιστής που ενεπλάκη σε σύγκρουση με ΙΧ

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Ο οδηγός του ΙΧ συνελήφθη μετά τη μοιραία σύγκρουση στη Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.