E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καλιφόρνια: Η θερμοκρασία έφτασε τους 49,5 βαθμούς Κελσίου!

«Η υψηλότερη επίσημη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην κομητεία του Λος Άντζελες»

Δημοσίευση 8/9/2020 | 19:51

Καλιφόρνια: Η θερμοκρασία έφτασε τους 49,5 βαθμούς Κελσίου!

Θερμοκρασίες - ρεκόρ καταγράφηκαν στις ΗΠΑ την Κυριακή, καθώς ένα ιστορικό κύμα καύσωνα σάρωσε την Νότια Καλιφόρνια κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με την θερμοκρασία να φτάνει τους 49,5 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στην περιοχή Γούντλαντς Χιλ σημειώθηκε ρεκόρ το απόγευμα της Κυριακής, «με την υψηλότερη επίσημη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην κομητεία του Λος Άντζελες». Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 48,3 βαθμούς Κελσίου, που σημειώθηκε το 2006.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είπε ότι οι θερμοκρασίες θα αρχίσουν να πέφτουν από σήμερα, αν και πάλι θα παραμένουν πάνω από τις κανονικές για όλη την εβδομάδα. Η υπερβολική ζέση προκάλεσε μάλιστα, διακοπές ρεύματος ενώ θερμαινόμενα κέντρα άνοιξαν για τους κατοίκους της Νότιας Καλιφόρνιας. Κι όλα αυτά την ώρα που οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στην περιοχή έχουν κάψει πάνω από 8.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Οι υψηλές θερμοκρασίες της Κυριακής αναμενόταν να κυμανθούν μεταξύ 43,3 και 46 βαθμούς Κελσίου και σε ορισμένες περιοχές – συμπεριλαμβανομένου του Παλμ Σπρινγκς, θα μπορούσε να φτάσει τους 48,8 βαθμούς, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η οποία πρόσθεσε πως ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα παρέμενε αυξημένος μέσα στην εβδομάδα.

Στις παραλίες και τις λίμνες έσπευσαν οι κάτοικοι για να δροσιστούν

«Ουάου! Αυτή η ζέστη είναι απίστευτη! Εννοώ, καίγεσαι» είπε στο CBS ο Ρόμπερτ Νιούμαν κάτοικος της περιοχής. «Έκαψα πολλές θερμίδες σήμερα, αυτό είναι σίγουρο και σίγουρα ήπια πιθανότατα περισσότερο νερό από ότι όλη την εβδομάδα». Η Πατρίσια Γουίνδσορ, μια άλλη κάτοικος που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπούρμπανκ, είπε ότι δεν είχε βιώσει ποτέ ξανά τέτοια ζέστη.

Πολύς κόσμος, πάντως, αναζητώντας ανακούφιση, έσπευσε στις λίμνες και τα ποτάμια. Η λίμνη Μπαλμπόα στο Εντσίνο ήταν γεμάτη με οικογένεια που αναζήτησαν καταφύγιο κάτω από τα δέντρα ενώ άλλοι ήλπιζαν να δροσιστούν λίγο με μια βόλτα με βάρκα στην λίμνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συγκλονιστικό βίντεο: Αντιφρονούντες σε φυλακή του Ιράν λένε τραγούδι αντίστασης λίγο πριν εκτελεστούν

E-Daily 3.Left 28.04.2026
Στο βίντεο που φέρεται να έχει τραβηχτεί μέσα από τη φυλακή Γκεζέλ Χεσάρ φαίνονται έξι Ιρανοί αντιφρονούντες να τραγουδούν ένα τραγούδι αντίστασης λίγα λεπτά πριν την εκτέλεσή τους

ΕΕ: Νέο κύμα ακρίβειας περιμένουν οι πολίτες

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Απαισιοδοξία για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποχωρούν από τον ΟΠΕΚ, τεράστιο πλήγμα στο πετρελαϊκό καρτέλ

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Η αποχώρηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εντείνει τις πιέσεις στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου και αναδιαμορφώνει τις γεωπολιτικές ισορροπίες

Γερμανία: Η φάλαινα Τίμι φορτώθηκε σε μαούνα σε μια ύστατη προσπάθεια για τη διάσωσή της

E-Daily 3.Left 28.04.2026
Η διάσωσή της έχει ξεκινήσει από τα τέλη Μαρτίου

Έγκλημα στη Μεσσηνία: 42χρονος βρέθηκε νεκρός από πυροβολισμό σε στάβλο

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Η σορός εντοπίστηκε στην συνοικία Μπουρνιά της Καλαμάτας

Στο φως η σοκαριστική επιστολή που άφησε ο 89χρονος πιστολέρο

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Τι αναφέρει στην επιστολή του στα ΜΜΕ ο 89χρονος που εισέβαλε με όπλο στον ΕΦΚΑ και στο Πρωτοδικείο και τραυμάτισε 5 άτομα

Διευθύντρια σχολείου σκοτώθηκε πέφτοντας από ταράτσα πολυκατοικίας στον Κολωνό

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό

Απόδειξη θανάτου: Ξέθαψε την αδερφή του και πήγε με τον σκελετό της στην τράπεζα για ανάληψη

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Ο άνδρας ως αναλφάβητος, δεν μπορούσε να κατανοήσει τη διαδικασία που απαιτείται όταν πεθάνει ο δικαιούχος ενός τραπεζικού λογαριασμού και έπραξε κατά γράμμα αυτό που του ζήτησαν