E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καλιφόρνια: Η θερμοκρασία έφτασε τους 49,5 βαθμούς Κελσίου!

«Η υψηλότερη επίσημη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην κομητεία του Λος Άντζελες»

Δημοσίευση 8/9/2020 | 19:51

Καλιφόρνια: Η θερμοκρασία έφτασε τους 49,5 βαθμούς Κελσίου!

Θερμοκρασίες - ρεκόρ καταγράφηκαν στις ΗΠΑ την Κυριακή, καθώς ένα ιστορικό κύμα καύσωνα σάρωσε την Νότια Καλιφόρνια κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με την θερμοκρασία να φτάνει τους 49,5 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στην περιοχή Γούντλαντς Χιλ σημειώθηκε ρεκόρ το απόγευμα της Κυριακής, «με την υψηλότερη επίσημη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην κομητεία του Λος Άντζελες». Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 48,3 βαθμούς Κελσίου, που σημειώθηκε το 2006.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είπε ότι οι θερμοκρασίες θα αρχίσουν να πέφτουν από σήμερα, αν και πάλι θα παραμένουν πάνω από τις κανονικές για όλη την εβδομάδα. Η υπερβολική ζέση προκάλεσε μάλιστα, διακοπές ρεύματος ενώ θερμαινόμενα κέντρα άνοιξαν για τους κατοίκους της Νότιας Καλιφόρνιας. Κι όλα αυτά την ώρα που οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στην περιοχή έχουν κάψει πάνω από 8.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Οι υψηλές θερμοκρασίες της Κυριακής αναμενόταν να κυμανθούν μεταξύ 43,3 και 46 βαθμούς Κελσίου και σε ορισμένες περιοχές – συμπεριλαμβανομένου του Παλμ Σπρινγκς, θα μπορούσε να φτάσει τους 48,8 βαθμούς, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η οποία πρόσθεσε πως ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα παρέμενε αυξημένος μέσα στην εβδομάδα.

Στις παραλίες και τις λίμνες έσπευσαν οι κάτοικοι για να δροσιστούν

«Ουάου! Αυτή η ζέστη είναι απίστευτη! Εννοώ, καίγεσαι» είπε στο CBS ο Ρόμπερτ Νιούμαν κάτοικος της περιοχής. «Έκαψα πολλές θερμίδες σήμερα, αυτό είναι σίγουρο και σίγουρα ήπια πιθανότατα περισσότερο νερό από ότι όλη την εβδομάδα». Η Πατρίσια Γουίνδσορ, μια άλλη κάτοικος που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπούρμπανκ, είπε ότι δεν είχε βιώσει ποτέ ξανά τέτοια ζέστη.

Πολύς κόσμος, πάντως, αναζητώντας ανακούφιση, έσπευσε στις λίμνες και τα ποτάμια. Η λίμνη Μπαλμπόα στο Εντσίνο ήταν γεμάτη με οικογένεια που αναζήτησαν καταφύγιο κάτω από τα δέντρα ενώ άλλοι ήλπιζαν να δροσιστούν λίγο με μια βόλτα με βάρκα στην λίμνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Πότε λήγει η προθεσμία και πώς κερδίζετε έκπτωση φόρου

E-Daily 2.TopNews 06.06.2026
Έκπτωση έως 4% προβλέπεται για έγκαιρη εφάπαξ πληρωμή φόρου εισοδήματος, ενώ επιστροφές και συμψηφισμοί πραγματοποιούνται πλέον αυτόματα μέσω myAADE, χωρίς αίτηση από τους φορολογούμενους

Ένταση στο Αιγαίο: Μπαράζ παραβιάσεων από οπλισμένα τουρκικά F‑16 ‑ Εμπλοκή με ελληνικό μαχητικό

E-Daily 2.TopNews 06.06.2026
Kαταγράφηκαν εννέα παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, εκ των οποίων πέντε πραγματοποιήθηκαν από τα F-16 και τέσσερις από τα ATR-72.

Θερινές εκπτώσεις: Πότε θα ξεκινήσουν και πόσο θα διαρκέσουν

E-Daily 2.TopNews 06.06.2026
Η περίοδος των εκπτώσεων ξεκινά τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου, δηλαδή στις 13 Ιουλίου

Στιγμές αγωνίας στον Πύργο: Σκύλος επιτέθηκε σε 7χρονη μέσα σε αυλή σπιτιού

E-Daily 2.TopNews 06.06.2026
Παιχνίδι που μετατράπηκε σε εφιάλτη - Δικογραφία κατά του ιδιοκτήτη του τετράποδου

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Στη φυλακή ο 41χρονος συζυγοκτόνος

E-Daily 2.TopNews 06.06.2026
Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας από το πρωί βρίσκονταν συγκεντρωμένες γυναίκες που αποδοκίμασαν τον δράστη

Χαλκίδα: Γιατρός έπαθε εγκεφαλικό μέσα στο νοσοκομείο – Είχε μόλις γυρίσει από αναρρωτική άδεια

E-Daily 2.TopNews 06.06.2026
Η γιατρός υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο την ώρα που υποβαλλόταν σε εξετάσεις

Ξηλώθηκε σπείρα που λεηλατούσε αιολικά πάρκα και υποσταθμούς σε Εύβοια και Αττική

E-Daily 2.TopNews 06.06.2026
Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αρχές συνέλαβαν έξι άτομα

Το Bitcoin σε ελεύθερη πτώση

E-Daily 2.TopNews 06.06.2026
Σβήνει το ράλι του Τραμπ και υποχωρεί σε χαμηλά 20 μηνών μετά την κίνηση της Strategy

Έφοδος των «αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ σε πολεοδομίες της Αττικής

Ελλάδα 06.06.2026
Συλλήψεις για «εξυπηρετήσεις» και φακελάκια

Τουρκία: Ανδρας κράτησε όμηρο την 3χρονη κόρη του έπειτα από καβγά με την σύζυγό του

Κόσμος 06.06.2026
Η 3χρονη διασώθηκε και μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις