E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καλιφόρνια: Η θερμοκρασία έφτασε τους 49,5 βαθμούς Κελσίου!

«Η υψηλότερη επίσημη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην κομητεία του Λος Άντζελες»

Δημοσίευση 8/9/2020 | 19:51

Καλιφόρνια: Η θερμοκρασία έφτασε τους 49,5 βαθμούς Κελσίου!

Θερμοκρασίες - ρεκόρ καταγράφηκαν στις ΗΠΑ την Κυριακή, καθώς ένα ιστορικό κύμα καύσωνα σάρωσε την Νότια Καλιφόρνια κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με την θερμοκρασία να φτάνει τους 49,5 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στην περιοχή Γούντλαντς Χιλ σημειώθηκε ρεκόρ το απόγευμα της Κυριακής, «με την υψηλότερη επίσημη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην κομητεία του Λος Άντζελες». Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 48,3 βαθμούς Κελσίου, που σημειώθηκε το 2006.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είπε ότι οι θερμοκρασίες θα αρχίσουν να πέφτουν από σήμερα, αν και πάλι θα παραμένουν πάνω από τις κανονικές για όλη την εβδομάδα. Η υπερβολική ζέση προκάλεσε μάλιστα, διακοπές ρεύματος ενώ θερμαινόμενα κέντρα άνοιξαν για τους κατοίκους της Νότιας Καλιφόρνιας. Κι όλα αυτά την ώρα που οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στην περιοχή έχουν κάψει πάνω από 8.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Οι υψηλές θερμοκρασίες της Κυριακής αναμενόταν να κυμανθούν μεταξύ 43,3 και 46 βαθμούς Κελσίου και σε ορισμένες περιοχές – συμπεριλαμβανομένου του Παλμ Σπρινγκς, θα μπορούσε να φτάσει τους 48,8 βαθμούς, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η οποία πρόσθεσε πως ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα παρέμενε αυξημένος μέσα στην εβδομάδα.

Στις παραλίες και τις λίμνες έσπευσαν οι κάτοικοι για να δροσιστούν

«Ουάου! Αυτή η ζέστη είναι απίστευτη! Εννοώ, καίγεσαι» είπε στο CBS ο Ρόμπερτ Νιούμαν κάτοικος της περιοχής. «Έκαψα πολλές θερμίδες σήμερα, αυτό είναι σίγουρο και σίγουρα ήπια πιθανότατα περισσότερο νερό από ότι όλη την εβδομάδα». Η Πατρίσια Γουίνδσορ, μια άλλη κάτοικος που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπούρμπανκ, είπε ότι δεν είχε βιώσει ποτέ ξανά τέτοια ζέστη.

Πολύς κόσμος, πάντως, αναζητώντας ανακούφιση, έσπευσε στις λίμνες και τα ποτάμια. Η λίμνη Μπαλμπόα στο Εντσίνο ήταν γεμάτη με οικογένεια που αναζήτησαν καταφύγιο κάτω από τα δέντρα ενώ άλλοι ήλπιζαν να δροσιστούν λίγο με μια βόλτα με βάρκα στην λίμνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Rafale κατά ιρανικού drone Shaded: Το εντυπωσιακό βίντεο του γαλλικού υπουργείου Αμυνας

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Τα γαλλικά μαχητικά συμμετέχουν στην αντιμετώπιση των drones Shahed του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης στους ουρανούς της Μέσης Ανατολής

«Καμία υπερεργασία, πληρώθηκε κανονικά» λέει ο Αδωνις Γεωργιάδης για την ειδικευόμενη που εφημέρευε 5 συνεχόμενες ημέρες

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
«Μετακινήθηκε για 5 ημέρες στη Σάμο, όπου και φιλοξενήθηκε δωρεάν σε ένα καινούργιο διαμέρισμα» ανέφερε ο υπουργός Υγείας

Εύβοια: Με καφέ και μωβ μέδουσες γέμισε η θάλασσα και προκαλεί ανησυχία

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Εκατοντάδες μέδουσες έχουν κατακλύσει παραλίες στον Ευβοϊκό κόλπο

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τις συναλλαγές Μαρτίου, δείτε εάν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Πραγματοποιήθηκε η φορολοταρία για τις συναλλαγές του Μαρτίου

Νίκαια: Βανάκι «λαμπάδιασε» τη στιγμή που κινούταν σε κεντρικό δρόμο

Ελλάδα 29.04.2026
Η πυροσβεστική αντέδρασε άμεσα και δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός

Η ανάρτηση Τραμπ με το όπλο στο χέρι: «Τέρμα ο καλός κύριος!»

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος, μέσω ανάρτησής του στο Truth Social, προειδοποιεί το Ιράν «να βάλει μυαλό σύντομα»

Ο παιδικός έρωτας που κατέληξε σε οικογενειακή τραγωδία: Φριχτό τέλος για ζευγάρι σχεδόν δύο χρόνια μετά τον γάμο

E-Daily 3.Left 29.04.2026
Οι Αρχές δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει τα κίνητρα πίσω από το έγκλημα

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή κατηγορείται ο 89χρονος πιστολέρo: «Δεν είχα ανθρωποκτόνο πρόθεση»

Ελλάδα 29.04.2026
Ο ίδιος φέρεται να επιμένει πως η αγανάκτηση όπλισε το χέρι του

Η δίκη του αιώνα για την Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο Έλον Μασκ στο εδώλιο κατά της OpenAI

E-Daily 3.Left 29.04.2026
Η δίκη του Έλον Μασκ κατά του Σαμ Αλτμαν, του OpenAI και της Microsoft ξεκίνησε στην Καλιφόρνια, με τον ιδρυτή της Tesla να υποστηρίζει ότι το OpenAI πρόδωσε την αρχική μη κερδοσκοπική αποστολή του

Προσπάθησε να πουλήσει σκύλο σε περαστικό στη Θεσσαλονίκη για 50 ευρώ και θα πληρώσει 4.000 ευρώ πρόστιμο

Ελλάδα 29.04.2026
Ο βουλγαρικής καταγωγής άνδρας συνελήφθη αφού πλησίασε διερχόμενο πολίτη και του πρότεινε να αγοράσει το τετράποδο