E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καλιφόρνια: Η θερμοκρασία έφτασε τους 49,5 βαθμούς Κελσίου!

«Η υψηλότερη επίσημη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην κομητεία του Λος Άντζελες»

Δημοσίευση 8/9/2020 | 19:51

Καλιφόρνια: Η θερμοκρασία έφτασε τους 49,5 βαθμούς Κελσίου!

Θερμοκρασίες - ρεκόρ καταγράφηκαν στις ΗΠΑ την Κυριακή, καθώς ένα ιστορικό κύμα καύσωνα σάρωσε την Νότια Καλιφόρνια κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με την θερμοκρασία να φτάνει τους 49,5 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στην περιοχή Γούντλαντς Χιλ σημειώθηκε ρεκόρ το απόγευμα της Κυριακής, «με την υψηλότερη επίσημη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην κομητεία του Λος Άντζελες». Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 48,3 βαθμούς Κελσίου, που σημειώθηκε το 2006.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είπε ότι οι θερμοκρασίες θα αρχίσουν να πέφτουν από σήμερα, αν και πάλι θα παραμένουν πάνω από τις κανονικές για όλη την εβδομάδα. Η υπερβολική ζέση προκάλεσε μάλιστα, διακοπές ρεύματος ενώ θερμαινόμενα κέντρα άνοιξαν για τους κατοίκους της Νότιας Καλιφόρνιας. Κι όλα αυτά την ώρα που οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στην περιοχή έχουν κάψει πάνω από 8.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Οι υψηλές θερμοκρασίες της Κυριακής αναμενόταν να κυμανθούν μεταξύ 43,3 και 46 βαθμούς Κελσίου και σε ορισμένες περιοχές – συμπεριλαμβανομένου του Παλμ Σπρινγκς, θα μπορούσε να φτάσει τους 48,8 βαθμούς, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η οποία πρόσθεσε πως ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα παρέμενε αυξημένος μέσα στην εβδομάδα.

Στις παραλίες και τις λίμνες έσπευσαν οι κάτοικοι για να δροσιστούν

«Ουάου! Αυτή η ζέστη είναι απίστευτη! Εννοώ, καίγεσαι» είπε στο CBS ο Ρόμπερτ Νιούμαν κάτοικος της περιοχής. «Έκαψα πολλές θερμίδες σήμερα, αυτό είναι σίγουρο και σίγουρα ήπια πιθανότατα περισσότερο νερό από ότι όλη την εβδομάδα». Η Πατρίσια Γουίνδσορ, μια άλλη κάτοικος που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπούρμπανκ, είπε ότι δεν είχε βιώσει ποτέ ξανά τέτοια ζέστη.

Πολύς κόσμος, πάντως, αναζητώντας ανακούφιση, έσπευσε στις λίμνες και τα ποτάμια. Η λίμνη Μπαλμπόα στο Εντσίνο ήταν γεμάτη με οικογένεια που αναζήτησαν καταφύγιο κάτω από τα δέντρα ενώ άλλοι ήλπιζαν να δροσιστούν λίγο με μια βόλτα με βάρκα στην λίμνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ: Οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν την ανιψιά και την εγγονή του Κασέμ Σουλεϊμανί

Κόσμος Χτες
Συνελήφθησαν αφού ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο ακύρωσε το καθεστώς μόνιμης διαμονής τους

Συγκλονίζει ο Μιρτσέα Λουτσέσκου: Ζήτησε από τον γιο του, Ραζβάν, εισιτήρια για τον τελικό Κυπέλλου του ΠΑΟΚ

Αθλητικά Νέα Χτες
«Κόκαλο» έμεινε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, όταν άκουσε τον πατέρα του στο τηλέφωνο, να του ζητάει δύο εισιτήρια και την κατάκτηση του Κυπέλλου, μετά τα πέντε στεντ και τον απινιδωτή, που του τοποθετήθηκαν την Παρασκευή

Κασίμπασα: Το γκολ της χρονιάς, από τον τερματοφύλακα Ανδρέα Γιαννιώτη, δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Γκολ ποίημα από τον 33χρονο Έλληνα τερματοφύλακα, σε έναν αγώνα επιβίωσης για την παραμονή της ομάδας του, στην κατηγορία

Πάτρα: Ημίγυμνος άνδρας απειλούσε περαστικούς με αντικείμενο

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθη από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που έσπευσαν στο σημείο

Τραμπ: Τελεσίγραφο 48 ωρών στο Ιράν – «Ανοίγουν οι πύλες της κολάσεως»

Κόσμος Χτες
Απέφυγε να αναφερθεί στον δεύτερο αγνοούμενο πιλότο

Εορταστικό ωράριο των καταστημάτων ‑ Πώς θα λειτουργήσουν

Ελλάδα Χτες
Μάλιστα αύριο Κυριακή των Βαίων θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

«Τσουχτερές» οι τιμές για το πασχαλινό τραπέζι ‑ Αυξήσεις ακόμα και 40%

Οικονομία Χτες
Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν οι καταναλωτές για το φετινό πασχαλινό τραπέζι. Πώς κινούνται οι τιμές.

Κυριακή Γρίβα: «Η δολοφονία του παιδιού μου ανέδειξε ότι δεν υπάρχει προστασία από την αστυνομία» λέει η μητέρα της

Ελλάδα Χτες
Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από τη νύχτα που η Κυριακή Γρίβα άφησε την τελευταία της πνοή

Αφέθηκε ελεύθερη η Ιωάννα Τούνη

Ελλάδα Χτες
Είχε συλληφθεί έπειτα από μήνυση για βίντεο που ανέβασε με καταδικασθέντα για το revenge ρorn

Τραγωδία στην Κόρινθο: Κατέρρευσε μπαλκόνι και σκότωσε γυναίκα – Τραυματίστηκαν τα παιδιά της

Ελλάδα Χτες
Η γυναίκα φέρεται να εγκλωβίστηκε κάτω από τον όγκο των δομικών υλικών και του τσιμέντου.