E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καλιφόρνια: Η θερμοκρασία έφτασε τους 49,5 βαθμούς Κελσίου!

«Η υψηλότερη επίσημη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην κομητεία του Λος Άντζελες»

Δημοσίευση 8/9/2020 | 19:51

Καλιφόρνια: Η θερμοκρασία έφτασε τους 49,5 βαθμούς Κελσίου!

Θερμοκρασίες - ρεκόρ καταγράφηκαν στις ΗΠΑ την Κυριακή, καθώς ένα ιστορικό κύμα καύσωνα σάρωσε την Νότια Καλιφόρνια κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με την θερμοκρασία να φτάνει τους 49,5 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στην περιοχή Γούντλαντς Χιλ σημειώθηκε ρεκόρ το απόγευμα της Κυριακής, «με την υψηλότερη επίσημη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην κομητεία του Λος Άντζελες». Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 48,3 βαθμούς Κελσίου, που σημειώθηκε το 2006.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είπε ότι οι θερμοκρασίες θα αρχίσουν να πέφτουν από σήμερα, αν και πάλι θα παραμένουν πάνω από τις κανονικές για όλη την εβδομάδα. Η υπερβολική ζέση προκάλεσε μάλιστα, διακοπές ρεύματος ενώ θερμαινόμενα κέντρα άνοιξαν για τους κατοίκους της Νότιας Καλιφόρνιας. Κι όλα αυτά την ώρα που οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στην περιοχή έχουν κάψει πάνω από 8.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Οι υψηλές θερμοκρασίες της Κυριακής αναμενόταν να κυμανθούν μεταξύ 43,3 και 46 βαθμούς Κελσίου και σε ορισμένες περιοχές – συμπεριλαμβανομένου του Παλμ Σπρινγκς, θα μπορούσε να φτάσει τους 48,8 βαθμούς, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η οποία πρόσθεσε πως ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα παρέμενε αυξημένος μέσα στην εβδομάδα.

Στις παραλίες και τις λίμνες έσπευσαν οι κάτοικοι για να δροσιστούν

«Ουάου! Αυτή η ζέστη είναι απίστευτη! Εννοώ, καίγεσαι» είπε στο CBS ο Ρόμπερτ Νιούμαν κάτοικος της περιοχής. «Έκαψα πολλές θερμίδες σήμερα, αυτό είναι σίγουρο και σίγουρα ήπια πιθανότατα περισσότερο νερό από ότι όλη την εβδομάδα». Η Πατρίσια Γουίνδσορ, μια άλλη κάτοικος που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπούρμπανκ, είπε ότι δεν είχε βιώσει ποτέ ξανά τέτοια ζέστη.

Πολύς κόσμος, πάντως, αναζητώντας ανακούφιση, έσπευσε στις λίμνες και τα ποτάμια. Η λίμνη Μπαλμπόα στο Εντσίνο ήταν γεμάτη με οικογένεια που αναζήτησαν καταφύγιο κάτω από τα δέντρα ενώ άλλοι ήλπιζαν να δροσιστούν λίγο με μια βόλτα με βάρκα στην λίμνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Καμπανάκι» από τους ειδικούς: Φόβοι πώς η «ασθένεια Χ» θα εμφανιστεί μέσα στο 2026

Κόσμος 15.01.2026
Οι επιστήμονες εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες ότι ο κόσμος είναι απροετοίμαστος να αντιμετωπίσει ένα ακόμη ξέσπασμα μολυσματικής νόσου

Η πρώτη φρεγάτα Belharra «Κίμων» στον ελληνικό στόλο – Νέα εποχή ναυτικής ισχύος

Ελλάδα 15.01.2026
Η σημερινή ημέρα, καταγράφεται ως ιστορική για το Πολεμικό Ναυτικό

Ερέτρια: Αγριος ξυλοδαρμός 16χρονου από εννέα ανήλικους ‑ Με αφορμή μία κοπέλα

Ελλάδα 15.01.2026
Ο μαθητής δέχθηκε άγρια επίθεση και τραυματίστηκε σοβαρά

IRIS: Αλλαγές από σήμερα στις μεταφορές χρημάτων

Οικονομία 15.01.2026
Τι ισχύει για ιδιώτες και ελεύθερους επαγγελματίες

Σέρρες: Συγκλονίζει ο πατέρας του 17χρονου Αγγελου ‑ `Το παιδί μου έφυγε μαρτυρικά`

Ελλάδα 15.01.2026
`Δε με νοιάζει αν τον χτύπησαν ένας ή πέντε, το παιδί μου δεν ξαναγυρίζει`, λέει ο τραγικός πατέρας.

Νιου Τζέρσεϊ: Μητέρα στραγγάλισε τα παιδιά της, 5 και 7 ετών ‑Τα βρήκε ο πατέρας τους

Κόσμος 15.01.2026
Τα δύο αγόρια, ηλικίας 5 και 7 ετών, εντοπίστηκαν νεκρά από τον πατέρα τους όταν επέστρεψε στο σπίτι.

Τέλος στα χάρτινα τιμολόγια: Υποχρεωτική η ηλεκτρονική τιμολόγηση για τις επιχειρήσεις

Οικονομία 15.01.2026
Το χρονοδιάγραμμα, τα φορολογικά κίνητρα και οι αλλαγές στη διαδικασία έκδοσης παραστατικών

Επιστροφή ενοικίου: Σήμερα οι τελευταίες πληρωμές για το 2025

Οικονομία 15.01.2026
Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους

Γροιλανδία: Γερμανία, Σουηδία και Νορβηγία στέλνουν στρατό

Κόσμος 15.01.2026
Ο Τραμπ θέτει το δίλημμα «με εμάς ή με Κίνα-Ρωσία»

Αυτοπυρπολήθηκε 95χρονη έξω από κατάστημα στο Αιγάλεω

Ελλάδα 15.01.2026
Σοκ στο Αιγάλεω με 95χρονη να αυτοπυρπολείται μπροστά σε κατάστημα.