E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τραμπ: Τηλεφώνησε και στον Ερντογάν μετά τον Μητσοτάκη

Τι ζήτησε από τους αρχηγούς των δυο κρατών

Δημοσίευση 27/8/2020 | 10:05

Τραμπ: Τηλεφώνησε και στον Ερντογάν μετά τον Μητσοτάκη

Παρέμβαση από τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ στα ελληνοτουρκικά, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να επικοινωνεί τις τελευταίες ώρες πρώτα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στη συνέχεια με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το δεύτερο τηλεφώνημα έγινε γνωστό από την τουρκική πλευρά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, στο τηλεφώνημά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξέφρασε την ανησυχία του για την ένταση στη σχέση της Ελλάδας με την Τουρκία και προέτρεψε τις δύο χώρες, συμμάχους στο NATO, να κάνουν διάλογο για να επιλύσουν τις διενέξεις τους για την Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, «ο πρόεδρος Τραμπ επαναβεβαίωσε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να δεσμευτούν σε διάλογο, ο οποίος είναι ο μόνος δρόμος για την επίλυση των διαφορών τους».

Τέλος, η ανακοίνωση σημειώνει ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν σημαντικά διμερή και περιφερειακά θέματα.

Το τηλεφώνημα Τραμπ στον Ερντογάν

Μετά τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Αμερικανός πρόεδρος τηλεφώνησε και στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως αναφέρει ανακοίνωση από την τουρκική προεδρία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο πρόεδρος της Τουρκίας συζήτησαν τηλεφωνικά για διμερή και περιφερειακά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Τουρκικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι εκείνος θέλει διάλογο και μείωση και έντασης και φέρεται να κατηγόρησε την Ελλάδα πως φταίει!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετά το Κατάρ κλείνει κάνουλες και το Κουβέιτ: Το ντόμινο από τους μεγάλους παραγωγούς θα εκτοξεύσει το πετρέλαιο

Οικονομία Χτες
Τα πρώτα σημάδια περικοπών και ο κορεσμός των αποθηκών δίνουν ώθηση στις τιμές του πετρελαίου

Οι χρήστες του ChatGPT το «ξεφορτώνονται» μαζικά: Οι απεγκαταστάσεις της εφαρμογής αυξήθηκαν κατά 295% σε μία μόνο ημέρα

Tech + Science Χτες
Χάνει χρήστες το ChatGPT ή είναι η έξαρση στις απεγκαταστάσεις μια βραχυπρόθεσμη αντίδραση; Τα σενάρια της «μαζικής φυγής»

Εντυπωσιακό βίντεο από τον απόπλου της φρεγάτας Κίμων από Λιμένα Λεμεσού

Ελλάδα Χτες
Οι δυνατότητες της φρεγάτας «Κίμων»

Ανησυχητική εξέλιξη στο Ισραήλ: Κατηγορούν το Ιραν πως ρίχνει βόμβες διασποράς

Κόσμος Χτες
Πως λειτουργεί το απαγορευμένο αμφιλεγόμενο όπλο

Η στιγμή που βόμβα πέφτει κοντά στο συνεργείο του Mega στον Λίβανο: Η αντίδραση της δημοσιογράφου

Κόσμος Χτες
Συγκλονιστικά πλάνα από τα σύνορα Ισραήλ και Λιβάνου

Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε ότι έχει εκρηκτικά έξω από τη ΓΑΔΑ

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για αλλοδαπό

Ένας Έλληνας μετέφερε το πρώτο φορτίο πετρελαίου από τη μετά Μαδούρο Βενεζουέλα

Κόσμος Χτες
Ο εφοπλιστής Τσάκος και το πρώτο φορτίο πετρελαίου που έφυγε από τη Βενεζουέλα μετά τη σύλληψη Μαδούρο από την κυβέρνηση Τραμπ.

Ιρανοί παρακρατικοί ντύνονται γυναίκες για να κρυφτούν από τα ισραηλινά drone

Κόσμος Χτες
Ιρανοί αξιωματούχοι ντύνονται με τσαντόρ και γυναικεία ρούχα για να γλιτώσουν από τα ισραηλινά drone, με τον αρχηγό της Μπασίτζ στην Τεχεράνη να κρύβεται πίσω από το ίδιο σύμβολο καταπίεσης των Ιρανών γυναικών

Τραμπ: Καμία συμφωνία με το Ιράν, μόνο παράδοση άνευ όρων και μετά θα επιλέξουμε τον νέο ηγέτη

Κόσμος Χτες
Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τους συμμάχους των ΗΠΑ να εργαστούν για να «κάνουν το Ιράν μεγάλο ξανά»