E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Προκαλεί ο Ερντογάν: «Τους είπαμε αν επιτεθείτε στο Oruc Reis θα πληρώσετε βαρύ τίμημα»

«Και πήραν την πρώτη απάντηση»

Δημοσίευση 13/8/2020 | 19:22

Προκαλεί ο Ερντογάν: «Τους είπαμε αν επιτεθείτε στο Oruc Reis θα πληρώσετε βαρύ τίμημα»

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις με αφορμή το Oruc Reis.

«Και σήμερα είπαμε μην τυχόν επιτεθείτε στο Ορούτς Ρείς, αλλιώς θα πληρώσετε βαρύ τίμημα. Και πήραν την πρώτη απάντηση», είπε ο Ερντογάν σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Νωρίτερα ο Ερντογάν είχε επικοινωνία με την Γερμανία Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, με τους δύο ηγέτες να μιλούν τηλεφωνικά για την ανατολική Μεσόγειο.

Ο Ερντογάν, στην επικοινωνία του με τη Μέρκελ -όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ- δήλωσε ότι είναι υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο βάσει του διεθνούς δικαίου και του διαλόγου.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωνε νωρίτερα πως η λύση στη διένεξη της Τουρκίας με την Ελλάδα σχετικά με τις ενεργειακές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο μπορεί να έρθει μόνο μέσα από τον διάλογο και τη διαπραγμάτευση, δίχως να επιδιώκει περιπέτειες στην περιοχή.

Επικοινωνία Σαρλ Μισέλ - Ταγίπ Ερντογάν: Διπλωματικός μαραθώνιος και από την Άγκυρα

Στις 14.00 ώρα Βρυξελλών πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Την επικοινωνία γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ, Μπάρεντ Λέιντς, ενώ η επικοινωνία των δύο ανδρών έγινε μία ημέρα πριν από την έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ όπου θα συζητηθεί το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας.

Νωρίτερα ο Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ συζήτησαν σήμερα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχαν, τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, όπως έγινε γνωστό σε επίσημη ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Τουρκίας.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ των δύο ηγετών, ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι η Τουρκία πιστεύει στην επίλυση των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το διεθνές δίκαιο, στη βάση του διαλόγου και της ισότητας, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εκτός ελέγχου καθηγητής σε γυμνάσιο: Αρπαξε μαθητή από την μπλούζα και τον πέταξε στο θρανίο γιατί τον αποκάλεσε «μπρο»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει τον 56χρονο εκπαιδευτικό να αρπάζει από τον λαιμό τον έφηβο

Δολοφονία 27χρονης συγκλονίζει το Μεξικό: Πεθερά γάζωσε την νύφη της και είπε στον γιο της «είσαι δικός μου, σε έκλεψε»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βίντεο από το περιστατικό δείχνει την πεθερά να ακολουθεί τη νύφη ενώ στη συνέχεια ακούγονται κραυγές

«Τρέμει» η γη στο Λασίθι – Σε λιγότερο από 24 ώρες πάνω από 50 σεισμοί

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

Στη φυλακή οι Έλληνες που άνοιξαν σημαία με τον βυζαντινό αετό στην Αγιά Σοφιά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Ελληνικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη παρακολουθεί στενά την υπόθεση

Πειραματικά σχολεία: Ολοκληρώθηκε η κλήρωση ‑ Πού θα δείτε τα αποτελέσματα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Σαββατοκύριακο, οι εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα, Δημόσια Ωνάσεια και Πρότυπα Εκκλησιαστικά σχολεία

Δίκη Τέμπη: Ένταση όταν παρουσιάστηκε ανακοίνωση σωματείου αντί για πιστοποιητικό θανάτου

Ελλάδα Χτες
Αντιδράσεις από τους συγγενείς για την ενέργεια του νομικού συμβούλου - Διεκόπη για λίγο η δίκη

Η Meta κλείνει συμφωνία πολλών δισ. δολαρίων για τη χρήση τσιπ της Amazon σε υπηρεσίες ΑΙ

Tech + Science Χτες
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon, δήλωσε πρόσφατα ότι ο τομέας ημιαγωγών της εταιρείας βρίσκεται σε καλό δρόμο για να πραγματοποιήσει πωλήσεις ύψους 20 δισ. δολαρίων σε ετήσια βάση

Κεφαλονιά: «Η γυναίκα μου φταίει που πέθανε η Μυρτώ»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ξεσπά ο πατέρας της Μυρτώς για τα κρυφά SMS

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επιθεωρητές εργασίας κατέληξαν στο ΑΤ Ομονοίας μετά από καταγγελία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έλεγχαν υπόθεση υπαλλήλου της Πλεύσης Ελευθερίας

Αποσύρονται 130 λεωφορεία του ΟΑΣΘ ‑ Τι συνέβη

Ελλάδα Χτες
Είχαν καλύψει 1,5 εκατομμύριο χιλιόμετρα το κάθε ένα!