E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: Διασωληνώθηκε 27χρονη γιατρός στη Λάρισα

Εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα κορωνοϊού, όταν επέστρεψε από τις διακοπές της στη Χαλκιδική

Δημοσίευση 12/8/2020 | 10:56

Κορωνοϊός: Διασωληνώθηκε 27χρονη γιατρός στη Λάρισα

Οι νέοι δεν είναι άτρωτοι από τον κορωνοϊό, επαναλαμβάνουν μονότονα οι επιστήμονες. Θλιβερή επιβεβαίωση αποτελεί η είδηση για τη διασωληνωση μιας 27χρονης ειδικευόμενης γιατρού χειρουργικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Διασωληνώθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για τον Covid-19, 27χρονη ειδικευόμενη γιατρός χειρουργικής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας.

Σημειώνεται ότι η 27χρονη εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα κορωνοϊού, όταν επέστρεψε από τις διακοπές της στη Χαλκιδική.

Στο «κόκκινο» η Αττική με νέο άλμα των κρουσμάτων

Στο μεταξύ, την αλματώδη πορεία του ανά την επικράτεια, συνεχίζει ο κορωνοϊός, με την Αττική και την Κεντρική Μακεδονία να βρίσκονται στην καρδιά της επιδημίας και να μετρούν με αμείωτο ρυθμό νέα θετικά κρούσματα. Ο χθεσινός απολογισμός ήταν «βαρύς», με 196 κρούσματα, που αποτελούν και τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων όχι μόνο για τον Αύγουστο, αλλά και για το διάστημα από την άρση της καραντίνας. Συνολικά χθες στα νοσοκομεία αναφοράς κορωνοϊού νοσηλεύονταν 169 ασθενείς, εκ των οποίων οι 79 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Αυξημένης Φροντίδας και θαλάμους αρνητικής πίεσης.

Ωστόσο, τα κρούσματα αφορούν κυρίως τους νεότερους σε ηλικία, γεγονός που δυσχεραίνει την αντιμετώπιση της επιδημίας καθώς οι νέοι αποτελούν απρόβλεπτες υγειονομικές βόμβες, με ήπια ή και χωρίς συμπτώματα, που «πυροδοτούνται» μέσα στους πληθυσμούς των ηλικιωμένων και των ασθενών. Είναι ενδεικτικό ότι ένα στα δύο κρούσματα (ποσοστό 45%) αφορά άτομα ηλικίας 0 έως 39 χρόνων. Την ίδια στιγμή, όμως η επίπτωση της λοίμωξης Covid-19 είναι πολύ σοβαρή στους μεγαλύτερους, αφού από τους 26 διασωληνωμένους οι 13 είναι ηλικίας 65 χρόνων και άνω και οι 11 είναι ηλικίας 40 έως 64 χρόνων.

Γι αυτό άλλωστε το υπουργείο Υγείας ετοιμάζει στοχευμένη ενημερωτική καμπάνια η οποία θα «μιλάει» στη γλώσσα των νέων και θα τους καλεί να...μείνουν μακριά από τους αγαπημένους τους, γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, άλλους που χρειάζεται να προστατευθούν από τυχόν έκθεση στον επικίνδυνο κορωνοϊό. Όλα αυτά, όπως και ένα πιθανό πλέγμα οριζόντιων αυτή τη φορά μέτρων, θα συζητηθούν σήμερα στο πλαίσιο της τακτικής τηλεδιάσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, και τους συναρμόδιους υπουργούς.

Αττική και Θεσσαλονίκη συγκέντρωσαν χθες 124 κρούσματα σε σύνολο 170 εγχώριων κρουσμάτων, τα οποία εντοπίστηκαν σε άλλες 23 περιφερειακές ενότητες, πλην λεκανοπεδίου και Θεσσαλονίκης. Από τα 82 θετικά στον κορωνοϊό περιστατικά που εντοπίστηκαν στην Αττική, τα 10 αφορούν κατοίκους του Πόρου όπου υπάρχει συρροή κρουσμάτων από την οποία έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής σχεδόν 50 κρούσματα λοίμωξης Covid-19. Μάλιστα, ο Πόρος ήταν η πρώτη περιοχή της χώρας όπου επιβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα μίνι-lockdown ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, ακολούθησε ο Αμπελώνας Λάρισας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι ΗΠΑ μπλοκάρουν την πρόσβαση αλλοδαπών στα δύο κορυφαία μοντέλα AI της Anthropic

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Η αμερικανική κυβέρνηση διέταξε την Anthropic να αναστείλει την πρόσβαση στα μοντέλα Fable 5 και Mythos 5, επικαλούμενη λόγους εθνικής ασφάλειας - Αφορά κυβερνήσεις, εταιρείες ακόμη και τους χρήστες

Πατέρας δικάστηκε και αθωώθηκε γιατί αποκοιμήθηκε δίπλα στην 9χρονη κόρη του, τον κατήγγειλε η πρώην σύζυγός του

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πατρών τον απάλλαξε από την κατηγορία της ενδοοικογενειακής προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας – Τι υποστήριξε η υπεράσπιση

Διευθυντής εστιατορίου σώζει κοριτσάκι που κρέμεται από το μπαλκόνι

E-Daily 3.Left 13.06.2026
Αγνωστο πώς το παιδί βρέθηκε να κρέμεται στο κενό

Αγοράκι έκανε τρύπα σε ένα από τα πιο γνωστά έργα του Ρενέ Μαγκρίτ

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Ένα απρόσμενο περιστατικό σε μουσείο της Ιερουσαλήμ

Κλειστές οι πόρτες των ΑΕΙ για 9 στα 10 παιδιά από χαμηλά στρώματα

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Η έκθεση του ΙΟΒΕ αποκαλύπτει πώς η παραπαιδεία, οι «καλές» σχολές και οι χαμηλοί μισθοί συντηρούν τις κοινωνικοοικονομικές ανισότητες στην Ελλάδα

Ανω Λιόσια: Λεωφορείο έπεσε σε κολώνα ρεύματος – Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Τα αίτια του ατυχήματος δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά και διερευνώνται

Νέα κτηνωδία στην Κοζάνη: Νεκρή αρκούδα από πυροβολισμούς στην Εγνατία Οδό

Ελλάδα 13.06.2026
Το άτυχο ζώο βρέθηκε νεκρό έχοντας δεχθεί πυροβολισμούς στον λαιμό και την πλάτη

Ιράν και ΗΠΑ κοντά σε συμφωνία: Τι προβλέπει το μνημόνιο και πότε θα υπογραφεί

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αραγτσί εμφανίζεται αισιόδοξος για ψηφιακή υπογραφή μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ παράλληλα αμερικανικές δυνάμεις κατέρριψαν ιρανικά drones κοντά στα Στενά του Ορμούζ.

Μουντιάλ 2026: Με νίκη 4‑1 επί της Παραγουάης οι ΗΠΑ άνοιξαν με το δεξί τον 4ο όμιλο

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Από τα πρώτα λεπτά, οι Αμερικανοί φανέρωσαν τις προθέσεις τους στο τουρνουά

Μουντιάλ 2026: Καναδάς και Βοσνία/Ερζεγοβίνη χώρισαν με 1‑1

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Ο Λάριν μπήκε ως αλλαγή στο 77` και έναν μόλις λεπτό αργότερα ισοφάρισε για τον Καναδά, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1