E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: Διασωληνώθηκε 27χρονη γιατρός στη Λάρισα

Εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα κορωνοϊού, όταν επέστρεψε από τις διακοπές της στη Χαλκιδική

Δημοσίευση 12/8/2020 | 10:56

Κορωνοϊός: Διασωληνώθηκε 27χρονη γιατρός στη Λάρισα

Οι νέοι δεν είναι άτρωτοι από τον κορωνοϊό, επαναλαμβάνουν μονότονα οι επιστήμονες. Θλιβερή επιβεβαίωση αποτελεί η είδηση για τη διασωληνωση μιας 27χρονης ειδικευόμενης γιατρού χειρουργικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Διασωληνώθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για τον Covid-19, 27χρονη ειδικευόμενη γιατρός χειρουργικής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας.

Σημειώνεται ότι η 27χρονη εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα κορωνοϊού, όταν επέστρεψε από τις διακοπές της στη Χαλκιδική.

Στο «κόκκινο» η Αττική με νέο άλμα των κρουσμάτων

Στο μεταξύ, την αλματώδη πορεία του ανά την επικράτεια, συνεχίζει ο κορωνοϊός, με την Αττική και την Κεντρική Μακεδονία να βρίσκονται στην καρδιά της επιδημίας και να μετρούν με αμείωτο ρυθμό νέα θετικά κρούσματα. Ο χθεσινός απολογισμός ήταν «βαρύς», με 196 κρούσματα, που αποτελούν και τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων όχι μόνο για τον Αύγουστο, αλλά και για το διάστημα από την άρση της καραντίνας. Συνολικά χθες στα νοσοκομεία αναφοράς κορωνοϊού νοσηλεύονταν 169 ασθενείς, εκ των οποίων οι 79 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Αυξημένης Φροντίδας και θαλάμους αρνητικής πίεσης.

Ωστόσο, τα κρούσματα αφορούν κυρίως τους νεότερους σε ηλικία, γεγονός που δυσχεραίνει την αντιμετώπιση της επιδημίας καθώς οι νέοι αποτελούν απρόβλεπτες υγειονομικές βόμβες, με ήπια ή και χωρίς συμπτώματα, που «πυροδοτούνται» μέσα στους πληθυσμούς των ηλικιωμένων και των ασθενών. Είναι ενδεικτικό ότι ένα στα δύο κρούσματα (ποσοστό 45%) αφορά άτομα ηλικίας 0 έως 39 χρόνων. Την ίδια στιγμή, όμως η επίπτωση της λοίμωξης Covid-19 είναι πολύ σοβαρή στους μεγαλύτερους, αφού από τους 26 διασωληνωμένους οι 13 είναι ηλικίας 65 χρόνων και άνω και οι 11 είναι ηλικίας 40 έως 64 χρόνων.

Γι αυτό άλλωστε το υπουργείο Υγείας ετοιμάζει στοχευμένη ενημερωτική καμπάνια η οποία θα «μιλάει» στη γλώσσα των νέων και θα τους καλεί να...μείνουν μακριά από τους αγαπημένους τους, γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, άλλους που χρειάζεται να προστατευθούν από τυχόν έκθεση στον επικίνδυνο κορωνοϊό. Όλα αυτά, όπως και ένα πιθανό πλέγμα οριζόντιων αυτή τη φορά μέτρων, θα συζητηθούν σήμερα στο πλαίσιο της τακτικής τηλεδιάσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, και τους συναρμόδιους υπουργούς.

Αττική και Θεσσαλονίκη συγκέντρωσαν χθες 124 κρούσματα σε σύνολο 170 εγχώριων κρουσμάτων, τα οποία εντοπίστηκαν σε άλλες 23 περιφερειακές ενότητες, πλην λεκανοπεδίου και Θεσσαλονίκης. Από τα 82 θετικά στον κορωνοϊό περιστατικά που εντοπίστηκαν στην Αττική, τα 10 αφορούν κατοίκους του Πόρου όπου υπάρχει συρροή κρουσμάτων από την οποία έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής σχεδόν 50 κρούσματα λοίμωξης Covid-19. Μάλιστα, ο Πόρος ήταν η πρώτη περιοχή της χώρας όπου επιβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα μίνι-lockdown ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, ακολούθησε ο Αμπελώνας Λάρισας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε «κόκκινο συναγερμό» η Γαλλία λόγω καύσωνα ‑ Κλείνουν σχολεία, απαγορεύεται το αλκοόλ

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Κύμα “σφοδρού καύσωνα διαρκείας” πλήττει τη Γαλλία με τις Αρχές να λαμβάνουν έκτακτα μέτρα για την προστασία των πολιτών. Επηρεάζεται και ο ιστορικός θεσμός “Fête de la Musique”.

Κύπρος: Νεκρός ο 22χρονος φοιτητής που είχε απαχθεί ‑ Συνελήφθη συνομήλικος που υπέδειξε τον τόπο ταφής

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Τα τελευταία βήματα του φοιτητή, τα μηνύματα λύτρων και η σύλληψη του υπόπτου

Κορωπί: Ανήλικος ποδηλάτης χτύπησε σε διερχόμενο αυτοκίνητο – Βίντεο ντοκουμέντο

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Το παιδί στάθηκε εξαιρετικά τυχερό παρά τη σφοδρότητα της σύγκρουσης

Θρίλερ στη Λήμνο: Τουρίστες ανακάλυψαν ανθρώπινο κρανίο και οστά στη θαλάσσια περιοχή του Φαναρακίου

Ελλάδα 21.06.2026
Τα οστά που περισυλλέχθηκαν παρελήφθησαν από άνδρες του Λιμενικού Μούδρου και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Λήμνου

Τα πρώτα ευρήματα από τη σορό της Σταυρούλας: Είχε δύο μαχαιριές στο στήθος, την έδεσε και την φίμωσε ο Σκοπιανός

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Το σημείο που ήταν θαμμένη το υπέδειξε ο καθ` ομολογίαν δολοφόνος της - Αύριο η ιατροδικαστική εξέταση

Ανησυχία για τον Ροντ Στιούαρτ: Σταμάτησε συναυλία για να πάρει οξυγόνο μετά από λιποθυμική τάση

Κόσμος 21.06.2026
Είχε ακυρώσει σειρά εμφανίσεων λόγω προβλημάτων υγείας μόλις λίγες εβδομάδες πριν

Μεγαλώνει η «επανάσταση των φλαμίνγκο» στην Αλβανία: Δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους των Τιράνων ενάντια στην επένδυση Κούσνερ

Κόσμος 21.06.2026
Η μεγαλύτερη κινητοποίηση των τελευταίων εβδομάδων συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες πολίτες, που αντιδρούν στην κατασκευή πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος κοντά σε προστατευόμενο υγροβιότοπο

Αγγελόκαστρο Αγρινίου: Μυστήριο με 70χρονο που βρέθηκε νεκρός και χωρίς ρούχα στην άκρη του δρόμου – Πού στρέφονται οι έρευνες

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Το πόρισμα του ιατροδικαστή αναμένεται να φωτίσει τις συνθήκες θανάτου

Βρέφος επτά μηνών στην Πάτρα με τραύματα στο κεφάλι και κάταγμα μηρού – Ενδείξεις κακοποίησης

Ελλάδα 21.06.2026
Οι θεράποντες ιατροί κρίνουν τους τραυματισμούς του βρέφους ασυμβίβαστους με τυχαίο ατύχημα

Επίσημα στον Παναθηναϊκό ο Ομπράντοβιτς ‑ Γιαννακόπουλος: «Ο βασιλιάς γύρισε»

E-Daily 3.Left 21.06.2026
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αναλαμβάνει τον πάγκο του Παναθηναϊκού για τα επόμενα τρία χρόνια - Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε τη μεγάλη επιστροφή με κοινή φωτογραφία από το Σούνιο

Λαγοκέφαλοι: Πείραμα ψαρά αποκαλύπτει την κανιβαλιστική φύση τους ‑ Κατασπαράζονται μεταξύ τους

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Το σοκαριστικό βίντεο ψαρά φέρνει στο φως την άγρια συμπεριφορά του τοξικού ψαριού

Κατεδαφίζεται εσπευσμένα το νέο αμφιθέατρο του Ζαππείου – ακυρώνονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Οι διοργανωτές επικαλούνται τεχνικά προβλήματα – Είχαν προηγηθεί έντονες αντιδράσεις για τη σιδερένια κατασκευή που κάλυπτε το εμβληματικό κτίριο