E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: Διασωληνώθηκε 27χρονη γιατρός στη Λάρισα

Εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα κορωνοϊού, όταν επέστρεψε από τις διακοπές της στη Χαλκιδική

Δημοσίευση 12/8/2020 | 10:56

Κορωνοϊός: Διασωληνώθηκε 27χρονη γιατρός στη Λάρισα

Οι νέοι δεν είναι άτρωτοι από τον κορωνοϊό, επαναλαμβάνουν μονότονα οι επιστήμονες. Θλιβερή επιβεβαίωση αποτελεί η είδηση για τη διασωληνωση μιας 27χρονης ειδικευόμενης γιατρού χειρουργικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Διασωληνώθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για τον Covid-19, 27χρονη ειδικευόμενη γιατρός χειρουργικής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας.

Σημειώνεται ότι η 27χρονη εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα κορωνοϊού, όταν επέστρεψε από τις διακοπές της στη Χαλκιδική.

Στο «κόκκινο» η Αττική με νέο άλμα των κρουσμάτων

Στο μεταξύ, την αλματώδη πορεία του ανά την επικράτεια, συνεχίζει ο κορωνοϊός, με την Αττική και την Κεντρική Μακεδονία να βρίσκονται στην καρδιά της επιδημίας και να μετρούν με αμείωτο ρυθμό νέα θετικά κρούσματα. Ο χθεσινός απολογισμός ήταν «βαρύς», με 196 κρούσματα, που αποτελούν και τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων όχι μόνο για τον Αύγουστο, αλλά και για το διάστημα από την άρση της καραντίνας. Συνολικά χθες στα νοσοκομεία αναφοράς κορωνοϊού νοσηλεύονταν 169 ασθενείς, εκ των οποίων οι 79 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Αυξημένης Φροντίδας και θαλάμους αρνητικής πίεσης.

Ωστόσο, τα κρούσματα αφορούν κυρίως τους νεότερους σε ηλικία, γεγονός που δυσχεραίνει την αντιμετώπιση της επιδημίας καθώς οι νέοι αποτελούν απρόβλεπτες υγειονομικές βόμβες, με ήπια ή και χωρίς συμπτώματα, που «πυροδοτούνται» μέσα στους πληθυσμούς των ηλικιωμένων και των ασθενών. Είναι ενδεικτικό ότι ένα στα δύο κρούσματα (ποσοστό 45%) αφορά άτομα ηλικίας 0 έως 39 χρόνων. Την ίδια στιγμή, όμως η επίπτωση της λοίμωξης Covid-19 είναι πολύ σοβαρή στους μεγαλύτερους, αφού από τους 26 διασωληνωμένους οι 13 είναι ηλικίας 65 χρόνων και άνω και οι 11 είναι ηλικίας 40 έως 64 χρόνων.

Γι αυτό άλλωστε το υπουργείο Υγείας ετοιμάζει στοχευμένη ενημερωτική καμπάνια η οποία θα «μιλάει» στη γλώσσα των νέων και θα τους καλεί να...μείνουν μακριά από τους αγαπημένους τους, γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, άλλους που χρειάζεται να προστατευθούν από τυχόν έκθεση στον επικίνδυνο κορωνοϊό. Όλα αυτά, όπως και ένα πιθανό πλέγμα οριζόντιων αυτή τη φορά μέτρων, θα συζητηθούν σήμερα στο πλαίσιο της τακτικής τηλεδιάσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, και τους συναρμόδιους υπουργούς.

Αττική και Θεσσαλονίκη συγκέντρωσαν χθες 124 κρούσματα σε σύνολο 170 εγχώριων κρουσμάτων, τα οποία εντοπίστηκαν σε άλλες 23 περιφερειακές ενότητες, πλην λεκανοπεδίου και Θεσσαλονίκης. Από τα 82 θετικά στον κορωνοϊό περιστατικά που εντοπίστηκαν στην Αττική, τα 10 αφορούν κατοίκους του Πόρου όπου υπάρχει συρροή κρουσμάτων από την οποία έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής σχεδόν 50 κρούσματα λοίμωξης Covid-19. Μάλιστα, ο Πόρος ήταν η πρώτη περιοχή της χώρας όπου επιβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα μίνι-lockdown ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, ακολούθησε ο Αμπελώνας Λάρισας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Champions League: Τρομερή Μπόντο Γκλιμτ έριξε 3άρα στη Μάντσεστερ Σίτι

Αθλητικά Νέα Χτες
Τελικό αποτέλεσμα 3-1 στη Νορβηγία

Εξαφάνιση Λόρα: Έρευνες των γερμανικών αρχών στο Βερολίνο μετά από μαρτυρία

Κόσμος Χτες
Οι ελληνικές αρχές ζητούν βιντεοληπτικό υλικό από τις γερμανικές για την εξαφάνιση της Λόρα - Τι είπε Ελληνίδα σε νέα μαρτυρία

Βόμβα από τη FIFA: Πιθανή ακόμη και η αποβολή της Σενεγάλης από το Μουντιάλ 2026

Αθλητικά Νέα Χτες
Έρχεται τιμωρία για όσα έγιναν στον τελικό του Κόπα Αφρικα

Κακοκαιρία: Ποια ώρα αναμένεται να πέσει βροχή ενός μήνα στην Αττική

Καιρός Χτες
Πού θα χιονίσει, η πρόβλεψη Τσατραφύλλια

Δολοφονία στο Αγρίνιο: Γιατί μπορεί να καταρριφθεί ο ισχυρισμός του δράστη περί «αυτοάμυνας»

Ελλάδα Χτες
Ο 44χρονος καθ` ομολογίαν δράστης της δολοφονίας στο Αγρίνιο θα απολογηθεί αύριο

Απρόθυμη η Αθήνα για συμμετοχή στο Συμβούλιο Ειρήνης που στήνει ο Τραμπ

Πολιτική Χτες
Στο «όχι» κλίνουν και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πλην Όρμπαν

Ερχεται νέα μείωση φόρου στα ενοίκια

Οικονομία Χτες
Κεντρικό ρόλο στο όλο εγχείρημα θα παίξει το Μητρώο Ακινήτων, καθώς θα αποκαλύψει κρυφά ενοίκια και αδρανή ακίνητα.

«Βόμβα» Δούκα στο ΠΑΣΟΚ: Η στρατηγική μας απέτυχε

Πολιτική Χτες
Ανησυχώ και για το κόμμα μας, είπε ο δήμαρχος Αθηναίων

Ισπανία: Συγκλονίζει η 6χρονη που βρέθηκε μόνη να περπατάει στα συντρίμμια

Κόσμος Χτες
Σκοτώθηκαν οι γονείς και ο αδελφός της

Μαθητής γυμνασίου πήγε στο σχολείο με πιστόλι στη Ζάκυνθο

Ελλάδα Χτες
Προσήχθη μαζί με τον πατέρα του

ΕΟΦ: Απαγορεύει συμπλήρωμα διατροφής

Ελλάδα Χτες
Το προϊόν, σύμφωνα με τον ΕΟΦ, περιέχει φυτική ουσία που δεν είναι εγκεκριμένη για τρόφιμα

Ένας χρόνος Τραμπ: Τα 25 πράγματα που άλλαξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Κόσμος Χτες
Έναν χρόνο μετά την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, η εικόνα της Αμερικής και του κόσμου έχει αλλάξει δραματικά. To Politico συνόψισε τις 25 μεγάλες αλλαγές που έφερε η εκλογή του 47ου προέδρου των ΗΠΑ