E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Να μιλήσει με τον Ερντογάν ζήτησε η Μέρκελ

«Δραματική η κατάσταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας»

Δημοσίευση 11/8/2020 | 17:20

Να μιλήσει με τον Ερντογάν ζήτησε η Μέρκελ

Έντονες διπλωματικές διεργασίες για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, με την Άνγκελα Μέρκελ να ζητάει να μιλήσει με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το hellasjournal.com η Γερμανίδα Καγκελάριος ζήτησε χθες το βράδυ να μιλήσει με τον πρόεδρο της Τουρκίας, ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί αν πραγματοποιήθηκε η επικοινωνία.

Οι ίδιες πηγές -σύμφωνα με το δημοσίευμα- ανέφεραν ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος επιθυμεί να επαναφέρει τις διαδικασίες ως είχαν πριν από την υπογραφή της οριοθέτησης της ΑΟΖ της Ελλάδας με την Αίγυπτο, από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών.

Οι συγκεκριμένες πηγές φέρεται να περιγράφουν την κατάσταση ως «δραματική» καθώς οι στόλοι της Ελλάδας και της Τουρκίας βρίσκονται «σε πορεία σύγκρουσης» στην περιοχή του Καστελόριζου. Το γεγονός αυτό κινητοποίησε και την αμερικανική πλευρά η οποία εξέφρασε δημόσια τη θέση της με δήλωση στην Hellas Journal και στο κανάλι OPEN.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εκδώσει κοινοποίηση σε άλλα πλοία, για ερευνητικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο. Προτρέπουμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν αμέσως τέτοια σχέδια για επιχειρήσεις και να αποφύγουν μέτρα που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή».

Ο εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν βαθιά για τα δηλωμένα σχέδια της Τουρκίας για έρευνα για φυσικούς πόρους σε περιοχές στις οποίες η Ελλάδα και η Κύπρος διεκδικούν δικαιοδοσία στην Ανατολική Μεσόγειο. Τέτοιες δράσεις είναι προκλητικές και αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή».

Ο εκπρόσωπος πιστεύει ότι «η ανάπτυξη των πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να προάγει τη συνεργασία και να παρέχει τα θεμέλια για διαρκή ενεργειακή ασφάλεια και οικονομική ευημερία σε ολόκληρη την περιοχή».

Όλη η δήλωση του Αμερικανού εκπροσώπου «βαδίζει» μαζί με τις θέσεις της Ελλάδας. Και είναι κάθετα εναντίον των προκλητικών θέσεων της Τουρκίας. Είναι ευχής έργο να αποφασίσει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να ακολουθήσει τη «γραμμή» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και να απαιτήσει από τον Ταγίπ Ερντογάν να τερματίσει πάραυτα την απαράδεκτη επιθετικότητά του εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ισπανία‑Πράσινο Ακρωτήρι 0‑0: «Γκέλα» στην πρεμιέρα για τους «φούριας ρόχας» – Αήττητος ο 40χρονος Βοζίνια

Αθλητικά Νέα 15.06.2026
Δοκάρι για την Ισπανία – Ιστορικός πρώτος βαθμός σε Μουντιάλ για το Πράσινο Ακρωτήρι

Κίνα: Χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Ισχυρές βροχοπτώσεις στο νότιο τμήμα της χώρας έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις μεταφορές

Ένοχος για σeξουαλική κακοποίηση και δολοφονία του θετού βρέφους του ο ομοφυλόφιλος δάσκαλος: «Σκοτώστε με…»

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Σαράντα τραύματα στον 13 μηνών Πρέστον και καταδίκη και για τους δύο συντρόφους

Μπόνι Τάιλερ: Εξήλθε από το τεχνητό κώμα – Η κατάστασή της παραμένει σοβαρή

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Η τραγουδίστρια, 75 ετών, υπέστη καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης

Δράμα: Αστυνομικός μαχαίρωσε τη σύζυγό του και στη συνέχεια έδωσε τέλος στη ζωή του

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Ένα από τα δύο παιδιά της οικογένειας κάλεσε την αστυνομία

Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Με ταξί αποχώρησε από το σπίτι του και επέστρεψε στη φυλακή

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκισή του, ο «Λάμπρος» της 17Ν επιστρέφει στο σωφρονιστικό κατάστημα

Η απόφαση του Παναθηναϊκού για τον Αταμάν

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Η ανακοίνωση της ΚΑΕ

Βρετανία: Σύλληψη 44χρονου οκτώ χρόνια αφού έσπρωξε γυναίκα μπροστά σε λεωφορείο

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Συνελήφθη ένας άνδρας που κατηγορείται ότι πριν οκτώ χρόνια παρά λίγο να τραυματίσει σοβαρά μία γυναίκα την οποία έσπρωξε μέσα στον δρόμο

Πάτρα: Ανδρας έσπασε την πόρτα και επιτέθηκε στη μητέρα του ‑ Την περιέλουσε με οινόπνευμα

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Ο 56χρονος κρατείται στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής

Το Ιράν «έχασε» τον πόλεμο αλλά κερδίζει στις διαπραγματεύσεις: Τα παγωμένα asset, τα 300 δισ. ανοικοδόμησης και τα διόδια

Κόσμος 15.06.2026
ΗΠΑ και Ιράν κατέληξαν σε προκαταρκτική συμφωνία για παύση των εχθροπραξιών, άνοιγμα του Ορμούζ και 60ήμερες διαπραγματεύσεις

Επιστρέφει στη φυλακή ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Ο Αρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση για αποφυλάκιση του πολυϊσοβίτη